Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MarcoG napisał(a):
To ja już sam nie wiem rozmawiałem ze znajoma co owczarkow ma hodowlę i mówi ma tatuaz = rasowy
ZK Szczecin stwierdził ze nie jest rasowy i nie wie skad tatuaz z litera P na przodzie

Wcześniej mnie nie interesowała rasa ale teraz gdy Kama odeszła i nie mam jej chciałbym wiedzieć co za rasa by kupic druga Suczke tej rasy szczeniaka bo Kama przyblakala sie do Nas jak miała 2 lata około więc taka mała nie była już albo myśle nad psem w podobnym typie ze schroniska by jemu świat sie zmienił na lepsze gdyż nas swiat Kama zmieniła o 360• stopni w pozytywnym znaczeniu na plus brakuje mi jej a to 3 tygodnie tylko jak jej nie ma:(

Z wlasnego doswiadczenia powiem.
Nie ma 2 takich samych psow, kazdy ma swoj charakter i osobowosc. Najwieksza krzywde robi sie przedewszystkim sobie liczac ze nastepca bedzie taki sam. Nawet szczeniaki z jednego miotu po jednych rodzicach maja rozne charaktery i z tym trzeba sie liczyc.
Niemniej jednak wcale nie twierdze ze nastepny pies bedzie rownie wspanialy i bezproblemowy, poprostu nie bedzie identyczny.
Zawsze mozesz adoptowac jakiegos psiaka ze schroniska (wolontariusze pomoga dobrac charakter) lub DT jak rowniez dobrac cechy rasy ktore tobie odpowiadaja i kupic szczeniaka danej rasy.

Co do tatuazu to z tego co wiem w szczecinsim schronisku nie bylo praktykowane tatuowanie psow. Ja osobiscie zawsze myslalam ze tatuuje sie wylacznie psy rodowodowe.

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Bydgoskie schronisko kiedyś tatuowało swoje psiaki.Numer z literka B.Nie wiem czy gdzieś można dotrzeć do ewidencji schroniskowych tato.
Z jakiego woj jesteś ?

Posted

bejasty napisał(a):
Bydgoskie schronisko kiedyś tatuowało swoje psiaki.Numer z literka B.Nie wiem czy gdzieś można dotrzeć do ewidencji schroniskowych tato.
Z jakiego woj jesteś ?

masz racje do dziś mam psa z literą B

• 1 month later...
Posted

Mojej cioci zaginął weimar. Znalazł się dzieki osobie która go znalazł na swojej posesji.
Pies jest od stycznia juz mój. Ale ciekawi mnie jego tatuaż. Są 2 obcje że może byc taki :

0555 ( TO MOŻE BYĆ TEŻ "O")
0558

Pomożecie?

Posted

Tu jest lista wzorow Tatu w Polsce http://portal.labradory.info/index.php?option=com_content&view=article&id=27:zwizek-kynologiczny-w-polsce-oddziay-terenowe&catid=2:o-labradorach, jak widac nie ma litery O, tak wiec tatu masz albo zagraniczny, albo schroniskowy ,gdyz jest pare schronisk w Polsce , ktore kiedys tatuowaly psy.
A w jakim wieku jest pies, i czy mozesz wstawic jego zdjecie w postawie.
Tu masz forum Wyzlow Weimarskich, gdzie jezeli chodzi o hodowle zagrnaiczna, moze moga ci pomoc http://klub.weimaraner.pl/klub-forum/index.php

Posted

Cioci rok temu zaginął pies. Wyżeł wiemarski z hodowli.
Po niespełna rok czasu zadzwonił właściciel jednej z posesji na kórej znalazł się dzisiejszy Barko.
Mężczyzna ten zobaczył psa na ogłoszeniu o zaginięciu własnie takiego psa.
Jak się okazało po kilku tygodniach że to nie jest ten pies. Wielkością za duży i charakter spokojniejszy. Ciocia go zatrzymała ale miała z nim problemy. Ma ona wielkie gospodarstwo turystyczne w rodzinnej wsi Wirówek gdzie jest mnóstwo lasów. Na jej posesji jest jeszcze kilka innych psów. I on z całą sforą latał po lasach i innych okolicach. W styczniu br. moja mama pojechala do cioci. My akurat byliśmy 2 miesiące po stracie dalmtynki. Po krótkiej rozmowie okazało się że dzwonili już do schroniska aby gotam oddać- jednak psa nie chcieli przyjąć tylko odrazu uśpić. Więc mama z łamiącym się sercem zabrała go ze sobą.

Posted

biorac pod uwage wiek suki, i nie znana jej historie, oraz tatu jaki napisalas, jezeli jest litera O to moze byc znane mi schronisko/ jezeli jest to cyfra bez litery moze byc import

Posted

no taki ma siwy pyszczek tylko na dolnej szczęce ale weterymarz oceniał psa na 6 lat bo ma obcięty ogon a jak wiemy od 2009 jest to już zakazane. I pies nie mógl by być młodszy.Z tego co mi wiadomo na cioci gospodarstwie są same psy rasowe z bardzo dobrych hodowli także niemieckich i nie wiem teraz o co z tym chodzi.

Posted

to ze kopiowanie ogonow jest zakazane, to nie znaczy ze tego się nie robi, bo robi/ ,,hodowle" rodowodowe trzymają się tego od stycznia 2012, a niepapierowe caly czas kopiują- wystarczy spojrzeć w ogłoszenia/ akurat kopiowany ogon nie jest wyznacznikiem wieku

• 5 months later...
Posted

KTÓRE ZWIĄZKI TATUUJĄ PSY? Do schroniska trafiła sunia z tatuażem w uchu - Tatuaż AK43 lub A443 lub AA43 - druga cyfra nie za bardzo czytelna... Długowłosa DONka. HELP! Oczywiście po sucz już kolejka chętnych, najlepiej do wydania bez sterylki...