wegielkowa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 U znalezionej 2 tyg. temu Oneczki jest tatuaż 9 0 1 J . Czy wiecie co to za oddział ma taki numer? Quote
Guest Lotty Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 wegielkowa napisał(a):U znalezionej 2 tyg. temu Oneczki jest tatuaż 9 0 1 J . Czy wiecie co to za oddział ma taki numer? Oddziały oznacza się za pomocą liter. A literę "J" na końcu ma Kraków. http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=odd&l=pl&odd=000J Quote
kika22 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Został znaleziony około 5-letni amstaff z tatuazem JKE 721? Może ktos bedzie umiał rozszyfrowac ten tatuaz? Quote
karenina Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Tatuaz schroniskowy albo z PKPR. [quote name='kika22']Został znaleziony około 5-letni amstaff z tatuazem JKE 721? Może ktos bedzie umiał rozszyfrowac ten tatuaz?[/QUOTE] Quote
Vesper Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='karenina']Tatuaz schroniskowy albo z PKPR. Bardziej stawiałabym na PKPR- trzeba by się dowiedzieć jakie oni tam mają oznaczenia... Tutaj znalazłam link do strony związku:http://pkpr.strefa.pl/oddzialy.htm ale niestety nie ma nic nt tatuaży- oprócz tego że można stosować albo je, albo chipy (tak jak w ZK). Tak więc żadnego wzoru dla porównania... Ewentualnie przyszło mi jeszcze do głowy, że tatuaż może pochodzić z hodowli z krajów dawnego "bloku wschodniego"- oni mieli dłuższe ( z tego co pamiętam) tatuaże niż u nas. Quote
Adamant Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='kika22']Został znaleziony około 5-letni amstaff z tatuazem JKE 721? Może ktos bedzie umiał rozszyfrowac ten tatuaz?[/QUOTE] a sprawdziliście Słwoację, Czechy czy Niemcy? Na ruski tatuaż to mi nie wygląda. U nich kiedyś (nie wiem jak teraz) ale były tatuaże od nazwiska (np 3 pierwsze litery) i kolejny numer szczeniaka urodzonego w hodowli Quote
kika22 Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 [quote name='Adamant']a sprawdziliście Słwoację, Czechy czy Niemcy? Na ruski tatuaż to mi nie wygląda. U nich kiedyś (nie wiem jak teraz) ale były tatuaże od nazwiska (np 3 pierwsze litery) i kolejny numer szczeniaka urodzonego w hodowli[/QUOTE] dzieki za podpowiedz, przekaze osobie ktora znalazła psa. Quote
amanda-1a Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Moja psica - z Rosji właśnie - ma EGC 573 i nie ma to związku z nazwiskiem/imieniem hodowcy. Quote
doddy Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Schroniska w Wielkopolsce też robią tatuaże 3 cyfry i 3 litery. Pies ma tatuaż w uchu czy w pachwinie? Quote
gosia2313 Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 A my mamy przypadek suki baardzo w typie DONka, tatuaż "A" :crazyeye: - czipa nie ma :roll: Quote
kika22 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 zdjecie tatuazu w pachwinie http://imageshack.us/photo/my-images/52/20120709133341.jpg/ Quote
MarcoG Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 mój pies ( Ona ) posiada tatuaż w prawym uchu P569 ZKWP Szczecin odpisał mi , iż na ich oko piesek nie jest rasowy patrząc na zdjęcia, weterynarz jeden stwierdził że to jest Doberman a inny, że mieszaniec wilczura z dobermanem, ja sam nie wiem bo to jest przybłęda, chciałbym się dowiedzieć coś więcej o Niej, skoro nie jest rasowy to co robi tatuaż w uchu o oznaczeniu Pxxx -> tj wzór ZKWP Szczecin link do albumu ze zdjęciami Kamy http://imageshack.us/g/1/10121970/ pomoże ktoś ? dzięki Quote
Kyu Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Niektóre schroniska robia/robiły psom tatuaże możliwe, że Twoja suczka ma go wlaśnie dlatego. Na moje oko psiak nie wygląda na rasowego, ale są rasy rzadkie, więc nigdy nie można być pewnym w 100 procentach nie znając każdej z nich ;) Quote
Cockermaniaczka Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 (edited) na pewno schroniskowy tatoo ;) Tylko schrony mogly by jeszcze informowac o numerach jakie maja... Edited April 25, 2013 by Cockermaniaczka Quote
MarcoG Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Psine przygarnołem z lasu zimą, weterynarz wiek ocenił na rok-do dwóch lat, wtedy tez tatuaz zauważyłem, pies był uczony, bez problemu zniósł smycz, lubił wskakiwać do auta i jeździć, znał podstawowe komendy, lubił dzieci, sygnalizację wyjścia za potrzeba, Uciekł ze schroniska ? Urodził sie w nim? Chciałbym poznac jego historie Obdzwonic wszystkie schroniska w promieniu 50 km? Wysłać maile? Quote
Maron86 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Jaki jest wzrost psiaka i czy ma wilczy pazor? Quote
Maron86 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 owczarek francuski beauceron - moze porownaj psa 'na zywo' z wzorcem? Nie wiem skad jestes, ale wiem ze w Policach jakies 3lata temu widzialam suke beauceron'a - myslalam ze to 'spasiony' dobek :P Quote
Kocurkotka Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 nie jest podobna do Beaucerona :/ widziałam osobiście te bsy i są bardzo potęrzne w dudowie i mają masywniejsze głowy Suczka jest bardziej w typie ale nie jest przedstawicielką tej rasy napewno jest skrzyżowana z owczarkiem niemieckim Quote
Maron86 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Kocurkotka napisał(a):nie jest podobna do Beaucerona :/ widziałam osobiście te bsy i są bardzo potęrzne w dudowie i mają masywniejsze głowy Suczka jest bardziej w typie ale nie jest przedstawicielką tej rasy napewno jest skrzyżowana z owczarkiem niemieckim Ja widzialam ta konkretna suke 2 razy, nie moge powiedziec zeby byla jakos specjalnie masywna porownujac do mojego psa (w typie mastifa tybetanskiego). Ten pies ze zdjecia glowe i uchole ma jak moja juz nie zyjaca ONka ze schroniska. Jednak nauczylam sie ze zle zrobione zdjecie nie zawsze dobrze przedstawia psa. Jak dla mnie pies ze zdjecia z dobermana nic nie ma. Quote
Kyu Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 To raczej nie jest rasowy beauceron, niekopiowane ucho u beaucerona jest klapnięte, a suka ma stojące... ;) Quote
Dioranne Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Z tego co wiem beaucerony mają znacznie mniejszy obszar podpalania, bardziej jak u dobków, pinczerów itd. ;) Quote
MarcoG Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 To ja już sam nie wiem rozmawiałem ze znajoma co owczarkow ma hodowlę i mówi ma tatuaz = rasowy ZK Szczecin stwierdził ze nie jest rasowy i nie wie skad tatuaz z litera P na przodzie Wcześniej mnie nie interesowała rasa ale teraz gdy Kama odeszła i nie mam jej chciałbym wiedzieć co za rasa by kupic druga Suczke tej rasy szczeniaka bo Kama przyblakala sie do Nas jak miała 2 lata około więc taka mała nie była już albo myśle nad psem w podobnym typie ze schroniska by jemu świat sie zmienił na lepsze gdyż nas swiat Kama zmieniła o 360• stopni w pozytywnym znaczeniu na plus brakuje mi jej a to 3 tygodnie tylko jak jej nie ma:( Quote
Recommended Posts