Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 5 months later...
Posted

Tatuaz schroniskowy albo z PKPR.

[quote name='kika22']Został znaleziony około 5-letni amstaff z tatuazem JKE 721?
Może ktos bedzie umiał rozszyfrowac ten tatuaz?[/QUOTE]

Posted

[quote name='karenina']Tatuaz schroniskowy albo z PKPR.
Bardziej stawiałabym na PKPR- trzeba by się dowiedzieć jakie oni tam mają oznaczenia...
Tutaj znalazłam link do strony związku:http://pkpr.strefa.pl/oddzialy.htm
ale niestety nie ma nic nt tatuaży- oprócz tego że można stosować albo je, albo chipy (tak jak w ZK). Tak więc żadnego wzoru dla porównania...

Ewentualnie przyszło mi jeszcze do głowy, że tatuaż może pochodzić z hodowli z krajów dawnego "bloku wschodniego"- oni mieli dłuższe ( z tego co pamiętam) tatuaże niż u nas.

• 1 month later...
Posted

[quote name='kika22']Został znaleziony około 5-letni amstaff z tatuazem JKE 721?
Może ktos bedzie umiał rozszyfrowac ten tatuaz?[/QUOTE]

a sprawdziliście Słwoację, Czechy czy Niemcy? Na ruski tatuaż to mi nie wygląda. U nich kiedyś (nie wiem jak teraz) ale były tatuaże od nazwiska (np 3 pierwsze litery) i kolejny numer szczeniaka urodzonego w hodowli

Posted

[quote name='Adamant']a sprawdziliście Słwoację, Czechy czy Niemcy? Na ruski tatuaż to mi nie wygląda. U nich kiedyś (nie wiem jak teraz) ale były tatuaże od nazwiska (np 3 pierwsze litery) i kolejny numer szczeniaka urodzonego w hodowli[/QUOTE]

dzieki za podpowiedz, przekaze osobie ktora znalazła psa.

• 7 months later...
Posted

mój pies ( Ona ) posiada tatuaż w prawym uchu P569 ZKWP Szczecin odpisał mi , iż na ich oko piesek nie jest rasowy patrząc na zdjęcia, weterynarz jeden stwierdził że to jest Doberman a inny, że mieszaniec wilczura z dobermanem, ja sam nie wiem bo to jest przybłęda, chciałbym się dowiedzieć coś więcej o Niej,

skoro nie jest rasowy to co robi tatuaż w uchu o oznaczeniu Pxxx -> tj wzór ZKWP Szczecin

link do albumu ze zdjęciami Kamy
http://imageshack.us/g/1/10121970/

pomoże ktoś ?

dzięki

Posted

Niektóre schroniska robia/robiły psom tatuaże możliwe, że Twoja suczka ma go wlaśnie dlatego. Na moje oko psiak nie wygląda na rasowego, ale są rasy rzadkie, więc nigdy nie można być pewnym w 100 procentach nie znając każdej z nich ;)

Posted

Psine przygarnołem z lasu zimą, weterynarz wiek ocenił na rok-do dwóch lat, wtedy tez tatuaz zauważyłem, pies był uczony, bez problemu zniósł smycz, lubił wskakiwać do auta i jeździć, znał podstawowe komendy, lubił dzieci, sygnalizację wyjścia za potrzeba,
Uciekł ze schroniska ? Urodził sie w nim?
Chciałbym poznac jego historie
Obdzwonic wszystkie schroniska w promieniu 50 km?
Wysłać maile?

Posted

owczarek francuski beauceron - moze porownaj psa 'na zywo' z wzorcem?
Nie wiem skad jestes, ale wiem ze w Policach jakies 3lata temu widzialam suke beauceron'a - myslalam ze to 'spasiony' dobek :P

• 2 weeks later...
Posted

nie jest podobna do Beaucerona :/ widziałam osobiście te bsy i są bardzo potęrzne w dudowie i mają masywniejsze głowy
Suczka jest bardziej w typie ale nie jest przedstawicielką tej rasy
napewno jest skrzyżowana z owczarkiem niemieckim

Posted

Kocurkotka napisał(a):
nie jest podobna do Beaucerona :/ widziałam osobiście te bsy i są bardzo potęrzne w dudowie i mają masywniejsze głowy
Suczka jest bardziej w typie ale nie jest przedstawicielką tej rasy
napewno jest skrzyżowana z owczarkiem niemieckim

Ja widzialam ta konkretna suke 2 razy, nie moge powiedziec zeby byla jakos specjalnie masywna porownujac do mojego psa (w typie mastifa tybetanskiego).
Ten pies ze zdjecia glowe i uchole ma jak moja juz nie zyjaca ONka ze schroniska. Jednak nauczylam sie ze zle zrobione zdjecie nie zawsze dobrze przedstawia psa. Jak dla mnie pies ze zdjecia z dobermana nic nie ma.

Posted

To ja już sam nie wiem rozmawiałem ze znajoma co owczarkow ma hodowlę i mówi ma tatuaz = rasowy
ZK Szczecin stwierdził ze nie jest rasowy i nie wie skad tatuaz z litera P na przodzie

Wcześniej mnie nie interesowała rasa ale teraz gdy Kama odeszła i nie mam jej chciałbym wiedzieć co za rasa by kupic druga Suczke tej rasy szczeniaka bo Kama przyblakala sie do Nas jak miała 2 lata około więc taka mała nie była już albo myśle nad psem w podobnym typie ze schroniska by jemu świat sie zmienił na lepsze gdyż nas swiat Kama zmieniła o 360• stopni w pozytywnym znaczeniu na plus brakuje mi jej a to 3 tygodnie tylko jak jej nie ma:(