starlet1 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Super!!! Powiedz tylko czy z daleka przywędrował?? Tyle teraz znalezionych huskych, a prawie nikt nie szuka. Ale ja wiem dlaczego. Nadal mało osób wie o dogomanii. Ja trafiłam tu przez aukcję cegiełkowa AFN na huskyego Huzara na allegro. No zostałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol::oops::oops:. Ogłoszenia mozna dawac na dwukropek.pl To jest bezpłatne, ja cały czas kontaktuję ludzi szukajacych tam psiaków z informacjami na dogo o znalezionych. A może akurat sie trafi??? Wiem co to znaczy stracic psa. Najpierw mój hasiak zwiał mi dwa razy, a 13 kwietnia tego roku musiałam się z nim pozegnac. Przegrał nierówną walkę z rakiem :placz::placz::placz:. Quote
florida_blue Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 a u nas w schronisku jest haszczak i malamut .... Quote
tanitka Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 znaleziono suczke bretonkę o dziwnym tatuażu w uchu: trzy litery ZKR i trzy cyfry. W Polskim ZK nie ma takich tatuaży, czy w innych krajach wam znanych sa takie oznaczenia? Proszę o pomoc, aby ustalić właściciela/hodowcę tej suni. Quote
ninka10 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Z jakiej hodowli może być rottweiler num tatuażu S287 ? Quote
Liszka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 [quote name='ninka10']Z jakiej hodowli może być rottweiler num tatuażu S287 ? Pies jest prawdopodobnie z oddziału Zabrze.Zadzwoń do nich i zapytaj ;) Tel. (32) 271-42-80 Quote
Bjuta Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Kochani a S735? (Wuj znalazł sunię ON w Bielsku, dzwoniłam do Oddziału głównego, ale nie mieli - tylko chłopaka z Zabrza). Quote
FLY Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Sxxx To wg tego co na stronie ZK jest umieszczone-Zabrze. zadzwoń do nich http://www.zabrze.zkwp.pl/oddzialy.php?oddzial=zabrze Quote
swagnieszka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Witam, czy Ktoś z Was może wie skąd jest taki tatuaż: Jest to owczarek długowłosy - choć nie koniecznie ;). Ma tatuaż 660 G0 Quote
green-girl Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Potrzebuję Waszej pomocy. Szykuje mi się tatuowanie szczeniąt Związek Częstochowski nie polecił mi nikogo, powiedział że mam szukać na własną rękę, ba nawet na przegląd miotu nie mają zamiaru przyjechać, muszę dowieść szczeniaki. Szukam więc osób robiących tatuaże, najlepiej metoda pisakową w woj. Śląskim, dokładnie w okolicy Zawiercia. Mile widziana możliwość dojazdu do szczeniąt za dopłatą. Będę Wam bardzo wdzięczna za jakiekolwiek namiary! Quote
cockermanka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 My mamy sprawdzonego dr.Borówkę, "opisywałyśmy" u Niego dwa mioty - ale doktor przyjmuje w Bytomiu...i raczej trzeba do Niego dojechać. Quote
pa-ttti Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 to ładnie Cię załatwili, zero pomocy.... u mnie sędzina dojeżdża, wszystko odbywa się u mnie w domu. Quote
Incunabula Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 green-girl, u mnie była bardzo podobna sytuacja. W końcu olałam tatuaż i zaczipowałam maluchy. Quote
PANGEA Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 green-girl napisał(a):Potrzebuję Waszej pomocy. Szykuje mi się tatuowanie szczeniąt Związek Częstochowski nie polecił mi nikogo, powiedział że mam szukać na własną rękę, ba nawet na przegląd miotu nie mają zamiaru przyjechać, muszę dowieść szczeniaki. Szukam więc osób robiących tatuaże, najlepiej metoda pisakową w woj. Śląskim, dokładnie w okolicy Zawiercia. Mile widziana możliwość dojazdu do szczeniąt za dopłatą. Będę Wam bardzo wdzięczna za jakiekolwiek namiary! ja wprawdzie Krakow ale do Zawiercia daleko nie jest Tatuuje "pisakiem" jak cos to pisz Quote
iwonab1 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 witam.Może ktoś mi powie jak po tatuażu znaleźć informacje o psie. Zaadoptowaliśmy suczkę rasy alaskan malamut ma około 2 lat. Na poczatku myśleliśmy że jest mieszana ale znaleźliśmy u niej tatuaż w uchu 074A. Chcielibyśmy dowiedzieć się o niej więcej. Czy jest możliwość dostania metryczki. Proszę powiedzcie co mam zrobić. Quote
gryf80 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 napisz może lub zadzwoń do swojego związku kynologicznego,powinni pomóc Quote
bogi Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Białystok ma wzór tatuażu: 000A - zadzwoń do oddziału,powinni ci podać Hodowle ,(w ich dokumentach to szczenie jest)a to już krok aby suczka nie była zagadką Powodzenia Quote
Bogusia Modlińska Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Witajcie:))Tak ,tak związek kynologiczny odnajdzie hodowcę....i już będzie wiadomo skąd sie wywodzi....:)))powodzenia Quote
Cockermaniaczka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 jesli sie znajdzie hodowce to i wlasciciela latwo juz ustalic...A ten ma prawo odzyskac psa... Quote
Dorota Maria Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Betbet napisał(a):z tatuażami to chyba jest też ten problem, ze mozna je przerobić, słyszałam jużo złodziejach psów, którzy coś takiego praktykują...wiec chipy wydają się naprawde sensowniejsze Wcale nie. Znam przypadki wycinania chipów, co wcale specjalnie trudne nie jest. Pomijam jeszcze kwestię rejestracji psa w bazach danych bo potem jak człowiek sprawdza to okazuje się, że jego zwierzęcia w systemie nie ma. Osobiście juz wolę tatuaż. Quote
Dorota Maria Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Kaladan napisał(a): Mam też nadzieję, że zostanie kiedyś wprowadzony przepis, że przegląd może się odbywać tylko i wyłącznie w hodowli. Ja też mam taką nadzieję. I że to ukróci psęudohodowle działające pod egidą ZK, bo przegląd spełni również funkcję kontrolną. Quote
Ellig Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 skad moze byc jamnik z takim tatuazem 86TH42? Prosze o podpowiedz. Quote
sachma Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 to nie tatuaż ZKwP http://klubgoldena.com/index.php?option=com_content&view=article&id=11:wszystko-o-tatuau-u-psa&catid=17:zanim-kupisz&Itemid=27 Quote
soboz4 Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 mam jamnika szorstkowłosego z tatuażem T 196 d którego nikt sie nie przyznaje, zielona Góra ma obecnie T 028 i jamnik musiałby mieć 100 lat.. może ktoś potrafi mi pomóc??? tatuaż Norka http://www.dogomania.pl/threads/221535-Norek-jamnik-szorstkowłosy-rodowód-nie-ochronił-go-przed-bezdomnością! Quote
Recommended Posts