Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam niemal 100%pewność ,że tatuaż Emisi to A005 lub N005,a że znaleziono ją w Swarzędzu bardzo możliwe,że jest z Poznania.Czy jest tu ktoś kto móglby pomóc mi to sprawdzić.Leonberger tatuaż N005w prawym uchu.A może wiecie w którym uchu tatuują w Poznaniu?

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zawsze zaczyna się tatuowanie od lewego ucha (lub w pachwinie), po numerze X999 tatuuje się psy z prawej strony. Jak skończy się numer X999 z prawej strony to przechodzi się na lewą strone - czyli co 2000 pies będzie miał powtórzony tatuaż (prawdopodobieństwo życia takiego starego psa jest równe 0 ).

Opórcz ON-ów, retriverów i rottwiellerów chyba żadna rasa w danym oddziale nie przedkracza tej "lewej" liczby :)

• 2 weeks later...
Posted

Najlepiej byłoby zgłosić ten fakt w O/Poznań i może się okazać ,że takiego psa wogóle niema..............

Mieliśmy kiedyś takie coś z tat. od A zaczynającym się i wyglądało to na samoyeda , ale że uszy miał kopiowane........ podpadająco wyglądał......... żaden Oddział się nie przyznał........... prawdopodobnie podstawiony pies.........

Nieiwm czy Klub Psa (niby)Rasowego jakoś znakuje psy?? :(

Posted

Ursus,tylko,że ja dzwonie ,pisze tam maile i kompletnie mnie zlewają-na maile,żadnej odpowiedzi.Może tępa jestem,ale już nie wiem jak to załatwić :(

Posted

Najlepiej wysłać poleconym........... a do jakiego Oddziału TY należysz??

Mozna zgłosić to w najbliższym Oddziale i oni sie zajmą tym.............

Posted

Ja należe do oddziału w Inowrocławiu.Obawiam sie,że nawet jeśli napisze poleconym to poprostu odpiszą mi to co powiedzieli przez tel-takiego psa nie ma i już.A ja nie jestem pewna drugiej cyfry-można by przecież sprawdzić wszystkie które pasowały by do reszty,ale nikomu sie nie chce.Ale napisze i poprosze o takie sprawdzenie.Dzięki za pomoc.

A oddział Inowrocław? :wink: zapomnij.....

Posted

Niczego nie obiecuje na 100% ale moge postarac sie czegos dowiedziec, przy czym nie uda mi sie wczesniej jak 12 (czyli nastepny piatek) w tym tyg. oddzial i tak jest nieczynny ze wzgledu na wystawe. Jak bede na sekcji u siebie i bede miala taka mozliwosc to nie ma sprawy

• 2 months later...
Posted

Mamy taki problem mamy owczarka niemieckiego prezet od znajomych ale zadnych papierow Jedynie to ksiazeczka zdrowia Psinka ma tatuaz 000H skad jest? Gdzie jest regjon H?? Jest gdzies spis psiakow?

Posted

Czesc Bachar piszemy na 2 postach :) no nie ma przeczytaj na owczarki niemieckie AdamAgata temat opieka nad owcz pomocy Tam jest opisane przed chwila udzielales nam odp dotycz wagi naszej suni :)

• 10 months later...
Posted

w Chorzowie przebywa w schronisku Owczarek Niemiecki ktory ma na uchu tatuaż (chyba) na literę "H" - gdzie mogę zasięgnąć informacji o psie? w którym oddziale?
tatuaż jest niewyraźny więc nie ma pewności :(

Posted

Pokahontas napisał(a):
w Chorzowie przebywa w schronisku Owczarek Niemiecki ktory ma na uchu tatuaż (chyba) na literę "H" - gdzie mogę zasięgnąć informacji o psie? w którym oddziale?
tatuaż jest niewyraźny więc nie ma pewności :(
Chyba najlepiej zadzwonić do Zarzadu Głównego. Dziś już za póżno, ale jestem z Warszawy, więc jutro spróbóję się dodzwonić i jeśli nie dostaniesz do jutra odpowiedzi, to wpadnę to i Ci powiem

• 2 months later...
Posted

Zwracam się z małą prośbą do osób której moga wiedziec jak rozszyfrowac tatuaż naszego psa. Trafił do nas Amstaf i ma w uchu taki oto tatuaż:
2052... ale jedno ale...... Pierwsza lub ostatnia 2 moze być literą Z, pies jest już starszy ma jakieś 6 lat na oko ( w zęby chwilowo nie zaglądam)
A może zamiast 0 jest litera O? Nie wydaje mi się aby to był tatuaż schroniskowy, swoją droba pies jest dośc ładny i nie wygląda na żadnego mixa jakich ostatnio wiele w Polsce(pisze jak laik bo nie znam się zbyt dobrze na tej rasie)
Zamierzam napisac do ZK w Zabrzu ale jesli ktoś tutaj mialby jakies domysły lub siedzial w amstafach to prosze o jakąś wskazówkę.