Agrafka2- Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Mam pieska (suczkę) rasy Alaskan Malamute. Muszę kupić jej dość mocną smycz i obrożę, taka żeby się od razu nie rozwaliła. Jeśli macie jakieś sprawdzone smycze i obroże to napiszcie. Quote
ania1994 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Masz bardzo ślicznego psa (suczkę) bardzo dobre i sprawdzone są smycze skórzane... Sama mam małego pieska ale takie smycze są bardzo dobre... polecam. Quote
Marta_Ares Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 ja polecam taśmowe wygodniejsze do trzymania, wolniej sie psuja szczegolnie jak pies lubi sie popluskac w wodzie, Quote
Shetanka Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Wg mnie najlepsze są taśmowe czyli parciane. Tylko trzeba wybrać odpowiedni rozmiar dla danego psa, ale tow zoologicznym doradzą. Ja kupiłam dla mojego kundla (mix amstaff-bokser) taśmówkę za 10 zł, i trzyma się ponad rok ;) Quote
Saite Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ja smycze dobieram do sposobu zachowania się psa, tak więc np. jednego, zupełnie do opanowania komendą prowadzę na szerokiej, mocnej skórzanej z bardzo wygodną regulacją w 4 miejscach (w tym przy karabińczyku, dzięki czemu można w razie potrzeby ten karabińczyk wymienić, a drugiego psa również na regulowanej smyczy, ale z takiej okrągłej w przekroju, grubej linki, bo w przeszłości, gdy do mnie dotarł był bardzo raptownie zrywającym się do boju psem i smycz skórzana zmasakrowałaby mi w takich okolicznościach ręce. Choć ze smyczami z tej wspomnianej przeze mnie linki trzeba też trochę uważać, ponieważ przy nagłym silnym szarpnięciu tarcie o skórę dłoni może wywołać poparzenia, mi się to zdarzyło... Quote
olekg89 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Smycz z liny koniecznie zszywana i klejona skórą.I skórzana szeroka obroża ,albo Manmat. Quote
cockermaister Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ja polecam smycze taśmowe( parciane) ja też mam parcianą smycz i jest już bardzo długo a wygląda jak nowa:cool3::cool3::cool3: Quote
Cimi Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ja mam taką SMYCZ już od 5 lat i nic jej nie jest ;) Quote
Onomato-Peja Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Ja polecam ManMata obróżki, smyczki itd tworzone z myślą o psach północy więc Malamuta wytrzymają ;) Quote
Agrafka2- Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Zastanawiać się nad firmą manmat lecz obroże mają największy wymiar do 59cm, moja stelka ma teraz 50 cm to obrożqa regulowana, ale boję się że kiedy będzie dorosła to będzie za mała. znalazłam też coś na allegro: WYGODNA OBROŻA KLIK, REGULOWANA 35-60cm (595109827) - Aukcje internetowe Allegro jednak boją się o tą klamrę że się rozepnie, MOCNA SMYCZ DLA ŚREDNICH I DUŻYCH PSÓW - 150cm (595115259) - Aukcje internetowe Allegro smycz ale wymiar myslę że większy więc 2m. Które komplety wybrać z firmy manmat czy te z allegro? Quote
Shetanka Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Te zatrzaski przy obrożach są raczej pożądne, ja sama mam zatrzaskową obróżkę, co prawda od Lupine ale już przeżyła duuuużo ;) Quote
Karusia115 Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ma ktoś do sprzedania smycz czarną minimum 150cm? Quote
Recommended Posts