Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewab napisał(a):
Majaa sądzę, że OSP nie przysłało odpowiedzi. 14 dni minęło dawno.

14 dni minęło już dawno, ok. 10 maja max, jeśli mówimy o OSP Skarżysko! Znaczy się, że mam zakasać rękawy i podyskutować? /znowu się szykuje kolejna pisanina:angryy: /
Się robi Szefowa!;)

Posted

Uważaj z tym tytułowaniem, bo mi Kaśka nagany udzieli;).
Epistolografię chyba trzeba zrobić dwustronną. Gminy mnie już "kochają".

Posted

ewab napisał(a):
Uważaj z tym tytułowaniem, bo mi Kaśka nagany udzieli;).

Oj tam, przepraszam, ale Kaśka wybaczy
ewab napisał(a):
Epistolografię chyba trzeba zrobić dwustronną. Gminy mnie już "kochają".

Zrobi się dwustronną, ale epistolografia, w sensie OSP Skarżysko, to chyba przesadziłaś w kontekście zrozumienia ;) Nie odpisali na 3, no może w porywach do pięciu zdań, a Ty ....... "takich niezrozumiałych" słów używasz:shake::shake:. Jesteś bez serca!!!

Posted

Majaa napisał(a):

Zrobi się dwustronną, ale epistolografia, w sensie OSP Skarżysko, to chyba przesadziłaś w kontekście zrozumienia ;) Nie odpisali na 3, no może w porywach do pięciu zdań, a Ty ....... "takich niezrozumiałych" słów używasz:shake::shake:. Jesteś bez serca!!!

Nie odpisali, bo oni nie mają czasu. Pan mi telefonicznie wytłumaczył, że oni to społecznie pracują:evil_lol:. Gdy mu powiedziałam - ja też, powiedział, że on więcej:ices_bla:

Posted

ewab napisał(a):
Nie odpisali, bo oni nie mają czasu. Pan mi telefonicznie wytłumaczył, że oni to społecznie pracują:evil_lol:. Gdy mu powiedziałam - ja też, powiedział, że on więcej:ices_bla:

Więcej to teraz będzie miał zdań do ogarnięcia, bo pisząc odpowiedź zajrzałam do pisma źródłowego i sama zamarłam, kiedy stwierdziłam, że to nie były nawet 3 zdania, ale ............... jedno! Fakt, że złożone!
Zakładam, że byłyby dwa zdania, gdybym się nie machnęła i nie zapomniała dostarczyć formułki o adresie do korespondencji.
A teraz ma 6 zdań, w tym jedno z cytatem z art. 23 ustawy.:evil_lol:

Posted

[quote name='eliza_sk']Majaa, dzwoniła do Ciebie wczoraj babka z Kielc w sprawie charta ?
Dzwoniła, dziękuję. Hot - line miałyśmy wczoraj i dzisiaj, ale po dzisiejszej wizycie u Hana nie uważam, że jest to dobry dom dla charta akurat, niestety :(
Chcieliby Państwo spełnić marzenie, ale nie w 3 pokojach na KSM-ie, bez szczególnych pomyslów na kwestię "wybiegania" psa. Ale mam nadzieję, że pozytywnie nakręcilam Panią na wizytę w schronie, ze szczególnym uwzględnieniem Pirata

Byłyśmy u Hana dzisiaj.
Co cieszy – jest całkowicie wyleczony i uszy, i skóra, która jeszcze „dochodzi do siebie”, a więc teraz szczepienia, a jak się trafią jakieś chłodniejsze dni to kastracja.

Wstawiam zdjęcia, choć monotonne, ale Han miał dzisiaj koło nosa bieganie i zabawę ze swoją przyjaciółką (w ogóle się nie dziwię jemu - duchota koszmarna była ;( ).
Zresztą dla niego i tak najważniejsze jest głaskanie, a przynajmniej obecność człowieka.

Posted

eliza_sk napisał(a):
Nie lustrowałam jej, bo złapała mnie jak wychodziłam z psami i ciężko jej było przekrzyczeć moją Majuskę, od razu przekierowałam na Ciebie.

Jasne, bardzo dziękuję. Nie ma przecież żadnego problemu, ale to dom naprawdę rokujący dobrze do adopcji, ale nie dla charta, nawet tak spokojnego jak Han

Posted

ja to mam mrzonki! zachciało mi sie zdjec HANA ,zeby sobie biegał po łące albo " cuś" w tym stylu :stupid: po za tym ,że sama w pokrzywy wpadłam ten przystojniak nie znizył się do mojego poziomu czyli biegania w upał bez najmniejszego celu:eviltong: jest naprawdę bardzo elegancki w swoich ruchach i jedyna ekstrawagancja na która sobie pozwolił to skok przez może 70 cm płotek ,a i tak Majaa była wtedy tyłem do niego i nie ufociła. Na swoim terenie nie ma instynktu łowieckiego ,toleruje kota i hodowle gołębi, nie wyskakuje poza teren, No i najwazniejszy dla niego jest człowiek i głaskanie ,tym można go kupic:loveu:

ZOJKA pojechała do domku, pod W-we ,jest juz na miejscu i zapoznaje sie z terenem:lol:

Posted

mrs.ka napisał(a):
ZOJKA pojechała do domku, pod W-we ,jest juz na miejscu i zapoznaje sie z terenem:lol:

Masz na mysli ilość nóg i nogawek do obgryzienia :cool3:

Posted

Majaa napisał(a):
Masz na mysli ilość nóg i nogawek do obgryzienia :cool3:

ojtam:) dlaczego widzisz to tylko od tej strony ???:evil_lol:
to taki kofany sceniacek:loveu:

Posted

mrs.ka napisał(a):
ojtam:) dlaczego widzisz to tylko od tej strony ???:evil_lol:
to taki kofany sceniacek:loveu:

Przynajniej grzeczniejszy od Baby, ale ze schizą na nogi i nogawki - tak ja, mój TZ i kilka innych osób, nie wspominając o Dolarku, coś o tym wiemy. A tak poważnie, jak dziewuszka odnalazła się w nowych warunkach?

Posted

SKRADZIONA 1,5 roczna suczka w typie ON!!

W okolicach 25 kwietnia 2011 roku w Skarżysku-Kamiennej (woj, świętokrzyskie) zaginęła 1,5 roczna suczka w typie ON.

Suczka zaginęła w nocy, z zamkniętej posesji - pies był na noc zamknięty w kojcu, na zamkniętym podwórku. Rano zarówno kojec, jak i brama od posesji były otwarte, więc pies prawdopodobnie został skradziony!
Sunia bez rodowodu, bez chipa, w chwili zaginięcia wyjątkowo nie miała na sobie obroży. Nie była wysterylizowana, więc istnieje duże ryzyko, że trafi do PSEUDO!!

Poza tym z tego co się dowiedziałam suczka była bardzo spokojna i przyjaźnie nastawiona do ludzi, ponadto uwielbiała jeździć samochodem, więc nie było problemu, by ją ukraść.

Niestety właściciele psa dysponują tylko jednym zdjęciem suczki:

Bardzo proszę o zwracanie uwagi na tego typu psy w swojej okolicy!
Każda pomoc się liczy, z góry dziękuję.

W sprawie psa proszę kontaktować się ze mną:
email: makota.makota@gmail.com
gg: 2983471

Lub prywatna wiadomość.

Posted

mrs.ka, a co to za ludzie od suni, pytam, bo w styczniu chyba wydawałam do Skarżyska ONkowatą sunię, do rodziny, która miała sunię ON - taką dłuższowłosą właśnie. Masz jakieś szczegóły ?

Posted

eliza_sk napisał(a):
mrs.ka, a co to za ludzie od suni, pytam, bo w styczniu chyba wydawałam do Skarżyska ONkowatą sunię, do rodziny, która miała sunię ON - taką dłuższowłosą właśnie. Masz jakieś szczegóły ?

Dziewczyny bardzo dziękuję za zainteresowanie i tak błyskawiczną reakcję na moją prośbę :)

Z tego co wiem, to Ci ludzie kupili suczkę na giełdzie, kiedy była szczeniakiem od jakiegoś pseudohodowcy (eehh) - chyba w Kielcach.
Jako datę urodzenia psa podają 7 grudnia 2009r., ale szczerze mówiąc nie dopytałam od jak dawna ją mieli.
Na razie nie mam więcej informacji, ale jestem w kontakcie telefonicznym z właścicielką, także mogę o wszystko co potrzeba wypytać.

Jeszcze raz dziękuję :)

Posted

Potter napisał(a):
Dzisiaj przyszło uzasadnienie do wyroku starachowickiego, częstujcie się: http://www.obrona-zwierzat.pl/boje.html.
Złożę kasację od tych 2 nieuznanych punktów (sprzedaż + eutanazja), o ile mogę ją złożyć, muszę to jeszcze sprawdzić.

No to mam lekturkę do poduszki na dzisiaj, a lekturkę muszę przerobić, bo jutro uderzam znów do UM (kilka problemów się nawarstwiło)

Co do suni ON roześlę wiadomości, ale to dla mnie tacy sami pseudowłaściciele, jak i "hodowla", z której psa wzięli. 1 zdjęcie, brak obroży, identyfikatora, chipa, suka niewysterylizowana. Mam nadzieję, że już zrozumieli szereg błędów, jakie popełnili!

Posted

Majaa napisał(a):
No to mam lekturkę do poduszki na dzisiaj, a lekturkę muszę przerobić, bo jutro uderzam znów do UM (kilka problemów się nawarstwiło)

Co do suni ON roześlę wiadomości, ale to dla mnie tacy sami pseudowłaściciele, jak i "hodowla", z której psa wzięli. 1 zdjęcie, brak obroży, identyfikatora, chipa, suka niewysterylizowana. Mam nadzieję, że już zrozumieli szereg błędów, jakie popełnili!

Pracuję nad ich uświadomieniem ;)
Jeśli suczka się znajdzie to dopilnuję, żeby ją wysterylizowali - bo nie dość, że w ogóle jestem oczywiście zwolenniczką sterylizacji, to się ostatnio na dodatek za dużo macic ze zmianami naoglądałam i zaczynam mieć fobię :/

Co do obroży, to pies pogryzł ją akurat na dzień przed zaginięciem...niestety nie zdążyli kupić drugiej. Nie sądzę, żeby to była zmyślona bajeczka, bo dziewczyna z którą rozmawiałam naprawdę za sunią bardzo tęskni - a że nieuświadomiona w psim świecie to niewielki problem, da się to załatwić. Lepiej, żeby pies wrócił do nich, niż trafił do jakiegoś PSEUDO :/

Jeszcze raz dzięki za pomoc :)