Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a czy oni byliby skłonni ja zatrzymać jesli dostaną wsparcie? w kwestii weta, pomoc przy kupnie jedzonka itp? bo jesli suczka ma tam w miarę dobrze... ona wygląda na starszą psinkę więc rozrabiaką chyba nie jest a i Państwu moze przyjemniej mieć zwierzaka w domu?

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ten kaleki człowiek widać ,że jest emocjonalnie związany z psiną i to nie jest tak ,że oni chca się jej pozbyć. Ja tam pojechałam na zgłoszenie obcej osoby ,że widziała właśnie tam bardzo zaniedbanego psa. Mam nadzieję ,że pomoc doraźna narazie wystarczy,chociaż i tak uważam ,że docelowo sunia powinna trafić do lepszego domu. Wiem ,ze to nie będzie łatwe znalezienie takowego ale biore to na siebie ,zarówno jak i stałą kontrole nad obecnymi warunkami. Na pewno będę potrzebowała wsparcia finansowego gdyż mam u siebie w domu dziesięć psów , niekończące się długi u weterynarza i w banku. Więc finansowanie diagnostyki,szczepień i sterylizacji następnego psa z mojego budżetu jest poprostu niemożliwe. oczywiście założę jej watek i poogłaszam gdzie się da ale każda pomoc się przyda zwłaszcza miłośników rasy:)

Posted

super, to my jako Nadzieja Dobermana postaramy sie pomóc. zacznijmy od tego co jest najpilniejsze?
diagnoza u weta?
ewentualne leczenie?
zakup jedzonka?

niestety żadna z nas nie mieszka w okolicy żeby wesprzeć Cię osobiście :(

Posted

już dziekuję za deklaracje pomocy :)
plan jest taki :
jutro umówiona jestem u weta na wizytę z dobcią , na pewno trzeba zrobić analize krwi,reszta wyniknie z badania ,również jeśli chodzi o dietę.
Przy okazji zrobię więcej zdjęć i zobaczę jak się zachowuje na neutralnym terenie ,jak chodzi na smyczy itd.
Jeżdżę do Starachowic prawie codziennie ,także jestem w stanie być tam naprawdę czesto ,jak już określimy jej stan zdrowia i jaka pomoc jest potrzebna to założę osobny wątek.Organizacyjnie dam sobię radę;)

Posted

zapraszam na bazarek ,nic tam ciekawego nie ma :eviltong: ale jak nie uzbieram troche pieniążków to mnie wet wpisze na listę dłużników i już nic "na kreche" dla psów nie dostanę:placz:
[FONT=Arial Black]KUPUJCIE[/FONT] :multi: [FONT=Arial Black]NAWET JAK WAM NIC NIE POTRZEBNE[/FONT] :evil_lol:

[FONT=Arial Black]http://www.dogomania.pl/threads/203759-Targowisko-(p)Różności-na-starachowickie-bezdomniaki-do-końca-marca?p=16462656#post16462656[/FONT]

no i proszę pomóżcie w rozesłaniu bazarku :lol:

Posted

Nigdy nie brałam udziału w żadnym bazarku,ale masz tam mrs.ka bardzo fajne rzeczy,tzn.książki,płyty i maty.Zaraz idę do mamy namówić ją na książki za grosze;-)i siostrę na matę;-)

Posted

to już pewne więc mogę napisać :lol:

SAMIRKA zwana też Marysią lub Maszeńką wreszcie w nowym domku:multi:
oczywiście w Krakowie i oczywiście Nadja zawiozła :Rose: i oczywiście Karusia zrobiła wizyte i osobiście sunie zawiozła :Rose:
Samirka podbiła wszystkim serca ,nie tylko urodą ale też dobrym ułożeniem i serdecznością, jest grzeczna,posłuszna i bezproblemowa (wiadomo czyja szkoła:evil_lol:) po prostu piesek idealny . Będzie mieszkać w bloku ,zresztą z tego powodu przez ostatnie dwa tygodnie bidula musiała u mnie po podwórku paradować w szeleczkach i na smyczy.Nie bardzo jej się to podobało ale jak widać opłacało się troche poświęcenia. Jak będą fotki to wstawię.

Posted

jak uporam się do wieczora ze zdjęciami dobermanki Sabinki to założe jej wątek. Tak jak pisałam byłyśmy wczoraj u weta, Sabcia jest okrutnie wycieńczona ,waży 16 kg :-( jest kłębkiem nerwów, ze strachu pokazuje zęby ale tylko ostrzegawczo. Wyniki badań powinny dzisiaj jeszcze być , narazie została odpchlona i odrobaczona oraz dostała antybiotyk przeciwzapalny. Miała na sobie chyba miliony pcheł (na zdjęciach będzie widać) i zapalenie skóry ,być może stąd te rany na grzbiecie.
Narazie kupiłam jej u weta 1 kg Acany z jagnieciną i podzieliłam na 4 porcje ,to poprostu jedną porcję to w sekundzie z torebki mi wyjadła. A jak wracałyśmy od weta to mi już mordę na ramieniu kładła. Nie mogę o niej przestać myśleć,wolałabym ją zabrać do siebie ale w domu nie da rady bo z moimi sukami by było piekło, a skolei do koica i do budy nie ma sensu bo tam chociaż jest w domu.

Posted

Samirka podbiła wszystkim serca ,nie tylko urodą ale też dobrym ułożeniem i serdecznością, jest grzeczna,posłuszna i bezproblemowa (wiadomo czyja szkoła) po prostu piesek idealny

Fajnie, podeślę Ci moją Nuke na korepetycje:razz:

Posted

[quote name='Zuzka2']Wreszcie się Samirka doczekała:multi:[/QUOTE]
warto było czekać bo idealnie się dopasowały od samego początku ,sunia i jej nowa opiekunka. Ale wiesz co ,zrobiłam jej ogłoszenie takie jak twoje tylko na pierwszej stronie gumtree (płatne) i z imieniem Maszeńka ,i od razu w pierwszych dniach odezwał sie ten domek. Może imie też ma jakiś wpływ na ludzi chociaż ja nadal uważam ,że to poprostu przeznaczenie:)

Posted

Pewnie przeznaczenie też,ale chyba najbardziej to gumtree płatne-ono jest bardzo skuteczne,ale niestety nikt z mojej rodziny nie posiada karty kredytowej/debetowej,a płatność smsem się za każdym razem blokowała i mimo kasy na ogłoszenia-nie ogłosiłam tam żadnego psa:-(a na bezpłatnych to psy "giną" w tłumie.

Posted

[quote name='mrs.ka']jak uporam się do wieczora ze zdjęciami dobermanki Sabinki to założe jej wątek. Tak jak pisałam byłyśmy wczoraj u weta, Sabcia jest okrutnie wycieńczona ,waży 16 kg :-( jest kłębkiem nerwów, ze strachu pokazuje zęby ale tylko ostrzegawczo. Wyniki badań powinny dzisiaj jeszcze być , narazie została odpchlona i odrobaczona oraz dostała antybiotyk przeciwzapalny. Miała na sobie chyba miliony pcheł (na zdjęciach będzie widać) i zapalenie skóry ,być może stąd te rany na grzbiecie.
Narazie kupiłam jej u weta 1 kg Acany z jagnieciną i podzieliłam na 4 porcje ,to poprostu jedną porcję to w sekundzie z torebki mi wyjadła. A jak wracałyśmy od weta to mi już mordę na ramieniu kładła. Nie mogę o niej przestać myśleć,wolałabym ją zabrać do siebie ale w domu nie da rady bo z moimi sukami by było piekło, a skolei do koica i do budy nie ma sensu bo tam chociaż jest w domu.

[FONT=Arial Black]wątek SABINKI[/FONT]
[FONT=Arial Black] [/FONT]
[FONT=Arial Black]http://www.dogomania.pl/threads/203988-16-kg-dobermanka-SABINA-ze-slamsów-w-Starachowicach?p=16479687#post16479687[/FONT]

Posted

Uwagaa!
Ostatnio w mojej okolicy błąkają się dwa psiaki. Po prostu komuś zginęły, bo mają obroże. Jeden ma nawet znaczek z tegorocznego szczepienia. Są raczej niewielkie: jeden (cały czarny) mniej więcej przed kolano, drugi troszke większy (czarny, w niektórych miejscach jaśniejszy). Nie słyszeliście może, żeby ktoś szukał takich psiaków?

Posted

trzeba poprostu spisać numerek z lizetki i sprawdzić u weterynarza do kogo należy pies ,te dane są w komputerze ,lub niech straż miejska to sprawdzi i dołączy wysoki mandat za nie pilnowanie psa. To jest poprostu tragedia ile psów nawet z obrożami i identyfikatorami teraz w okresie cieczek biega samopas po mieście !

Posted

Jutro w drodze do szkoły spiszę numerek i zajmę się tym. Mam nadzieję, że znajdzie się ich właściciel.
Ooo tak, sama nie raz miałam problem z ciekawymi świata wędrowniczkami, ale nigdy nie dopuściłabym żeby moje maleństwo błąkało się po ulicach tygodniami. Ludzie niestety są bardzo nie odpowiedzialni. A co ciekawsze nigdzie nie ma śladu żadnych ogłoszeń, znaku żeby ktoś ich poszukiwał :(

Posted

A co ciekawsze nigdzie nie ma śladu żadnych ogłoszeń, znaku żeby ktoś ich poszukiwał

A po co się wysilać, zawsze potem można powiedzieć że "już tyle razy uciekał i wracał":angryy:

Posted

Dokładnie tak jest-ludzie wcale nie szukają zaginionych psów.Uznają chyba,że tak miało być i już i najwyżej jak sam nie wróci,to trzeba się z tym pogodzić.Ja ostatnio znalazłam 4właścicielom ich psy,ale była to moja inicjatywa tylko,bo jeździłam z plakatami,wrzucałam na portale,pytałam wszędzie.Jeśli nawet rozwieszą plakat,to oszczędnie-czarno-biały,na którym nic nie widać i to w jednym sklepiku np.i w żadnej lecznicy.Zamiast szukać aktywnie,to ew.biadolą,że jeśli w ciągu miesiąca "się nie odnajdzie",to weźmiemy jakiegoś nowego:angryy:

Posted

Zuzka2 mam pytanie ,czy może zrobiłaś jakieś ogłoszenia dla BABY lub BLACKIEGO ,bo ja jak do tej pory nawet ani jednego :shake: więc straszna cisza w eterze , ilość psów na ulicach rośnie ,a u mnie tłok:cool3:

Posted

mrs.ka,zrobiłam małej na Kielce,bo w sumie pisałaś,że ją możesz wydać najwcześniej w najbliższy weekend,więc uznałam,że niech sobie będzie na Kielcach tydzień-tu i tak mały odzew.Przerzucam na Kraków w takim razie i rzucam na gumtree+morusek Warszawa.
Blackego nie ogłaszałam jeszcze,ale postaram się jak najszybciej.Kurczę,z czasem coraz ciężej u mnie;-)
Gotowe:-)