Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mrs.ka masz też plantacje ryżu?:evil_lol: Piesio trochę duży to i papusia dużo, a moja Nuka - kurdupel taki i jakbym jej dała krowę do żarcia, to by ją zjadła i przyszła sępić o jeszcze:roll: A na początku stycznia wet mówił że już nie urośnie:cool3: teraz się boję, że z mixa jamnika zostanie jakimś mixem wyżła albo innego ogara:-o

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kawał psa.
Babcia mi zawsze tłumaczyła,że głodzony pies je bez opamiętania i trzeba mu dawać tyle ile chce,żeby się zasycił.Tak też zrobił mój a'la teść-jego pies wyglądał jak zmutowany chomik:evil_lol:

Posted

dzięki Weronia ,też dostałam maila z Holland i nowe fotki trójłapka Rubisia ,który ma wspaniały domek i...towarzystwo psio-kocie . I to jest kolejny pies ,którego wyadoptowałam do domu z kotem pomimo,że u mnie nie ma kotów i psy nie są przyzwyczajone do ich towarzystwa ,a mimo to świetnie się dogadują z kotami w nowych domach. To wszystko zależy od okoliczności i prawie każdy pies zrozumie,że skoro mają mieszkać pod jednym dachem i mają takie same prawa to nie warto ze sobą walczyć :)

Posted

Cudo:loveu:
To co o niej piszemy w ogłoszeniach?Wiek,jaka docelowo może być?Jakie miasta?Lublin,Kraków,Kielce?
Już ogłosiłam i...szerlok znów głupieje-wieczorami nic się nie da ogłosić.:angryy:Spróbuję potem może

Posted

Zuzka ,kochana moja poczekaj chwile:lol: , mam ją od kilku godzin i fotki jakieś porządne dopiero zrobię . Już dzisiaj nie zdążyłam do weta z nią jechać ,może jutro mi się uda. Ma jakieś 4-5 tyg,waży może z 500g ,w tym pewnie połowa to robale(brrr) , jest troche przeziębiona, ma katar i kicha albo ...alergie na psy:evil_lol: chociaż wogóle się ich nie boi ,zresztą jest chyba jeszcze mało świadoma zagrożeń bo odkurzacza też sie nie bała zupełnie. Na pewno wcześniej niż za dwa tyg. jej nie wydam bo jest za mała i to jest taki czas kiedy będzie odrobaczywiona,zaszczepiona i przyzwyczajona do obcowania z człowiekiem.
A kierunek ogłoszeń jak dla mnie to Kraków,Warszawa i ew. Łódź. Allegro sama jej zrobię, na fb , nk i myspace też umieszczę .

Posted

Elka_Ka napisał(a):
świetne:lol: Dolarek ma minę pod tytułem "kurczę czemu to się właśnie do mnie przyczepiło":lol::lol:

no i "dlaczego zawsze JA?"
Elka_Ka opróżnij skrzynke pw.

Posted

dzisiaj pojechałam na interwenccje , zawiadomienie o dobermance na prywatnej posesji w bardzo złym stanie,faktycznie ,sunia ,może na zdjęciach tego tak wyraźnie nie widać bo bardzo sie bała jest w okropnym stanie. Już proszę o pomoc bo wymaga diagnostyki ,szczepień i sterylizacji.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

ludzie u których przebywa sunia twierdzą ,że znaleźli ją w takim stanie ... w zeszłym roku latem:crazyeye: aczkolwiek to są dosyć starzy ludzie , pozatym ten dziadek jest niemową, twierdzą ,że ją dobrze karmią i zawsze ma jedzenie. Ale faktem jest ,że nie ma żadnych szczepień , nie mówiąc o odrobaczywieniu,sterylizacji. Całe szczęście tylko ,że sunia przebywa w domu ,a nie na podwórku. W samym centrum Starachowic.
Zawiozę dzisiaj tabletki na odrobaczywienie i dowiem się co dokładnie dają jej jeść.
Ale ewidentnie trzeba sunie zdiagnozować i zrobić choćby podstawowe badania.

Posted

[quote name='Zuzka2']Fajne podejście tych właścicieli-"Co z góry,to od Boga":shake:
Dają jeść,więc starczy,a co ponadto się dzieje,to już nie ich rola:shake:[/QUOTE]
mrs.ka napisała że to starsi ludzie, więc jeszcze można im trochę odpuścić. Wiesz, inne myślenie, inna mentalność, trudno przyswajają niektóre rzeczy. Gorzej jeśli ludzie młodzi wykazują się ignoracją i tępotą.

Posted

dokładnie tak właśnie myślę,ten człowiek ,który się opiekuje sunią jest naprawde kaleką i jedyną osobą ,której ona się nie boi ,oczywiście idealnie byłoby znaleść nowych ,odpowiedzialnych włascicieli ale narazie trzeba doraźnie chociaż pomóc. NATYCHMIAST!!!