megi345 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 w ogłoszeniu na rossmannie jest kotek biało czarny z dwoma plamkami na pyszczolku (koło uszu).. na pewno na ogłoszeniu nie ma czarnego kota, wiem, bo widzialam ogloszenie 2 godziny temu Quote
blanka85 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Megi345 chyba się nie rozumiemy :-) Kotek którego znalazłam to zupełnie inny kotek . Nie z tego ogłoszenia. Ja osobieście rozwiesilam ogłoszenia na ul. Iłżeckiej, Długiej i na Łazach że znalazłam czarnego kotka z bialymi skarpetkami. Na ogłoszenie odpowiedziała pani z ul. Iłżeckiej której taki właśnie kociak się gdzieś zapodział. Opisała mi go dokładnie i wszystko się zgadzało, ale kiedy napisałaś, że to może być kotek z ogłoszenia na rossmannie to dla spokojnego sumienia postanowiłam to sprawdzić. Udałam się do sklepu obuwniczego gdzie można było uzyskać informacje bardziej szczegółowe. Tam pani wykluczyła ,że kotek przeze mnie znaleziony może być tym samym z ogłoszenia. Dlatego miałam pewność, że to zguba tej pani która do mnie zadzwoniła, po przeczytaniu moich ogłoszeń. Quote
megi345 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 ahaaa, teraz już rozumiem. a pani której został wydany ten czarny kotek, albo pani z obuwniczego nie chciałaby moze jeszcze 1kota? nie wspominała nic? Quote
megi345 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 no cóż,trudno, bede szukać dalej.. ważne że ta bidulka w domku:) Quote
blanka85 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Niewychylały się specjalnie, także chyba nie są zainteresowane. Przykro mi Kochana :-( Quote
Zuzka2 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 megi345 napisał(a):ahaaa, teraz już rozumiem. a pani której został wydany ten czarny kotek, albo pani z obuwniczego nie chciałaby moze jeszcze 1kota? nie wspominała nic? A jakiego masz kociaka do wydania?bo ja sporo ogłaszam kotów i nawet szybko idą do domku,zwłaszcza jak jest opcja dowozu do Krakowa lub innych woj.Jak byś wkleiła fotki i dała opis,to poogłaszam. Quote
Zuzka2 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Gdyby był ktoś chętny na kota lub kocię,to dajcie znać na pw.Znajoma jest zasypana przez stado kotów: 1. Czarna z biala krawatka -kicia , ok 2 lata , niesterylizowana , odrobaczona. 2.Bura -tygrysek-kicia ok 2-3 lata, odrobaczona , niesterylizowana, 3. Kotka ok 9 miesięcy wysterylizowana,tygrysek, boski tygrysek, taka troszke centkowwata 4. kotka tygrysek, ok 2 lata, niesterylizowana, orobaczona 5. Kot ok 4 lata, trikolorek, po wypadku, niekastrowany, odrobaczony 6. Kicia ok 3-4 miesiące, piękna trikolorek na głowie, ciałko białe i trikolor ogonek:) odrobaczona. Zdjęcia wyślę na e-mail,bo są w trakcie obróbki. Quote
mrs.ka Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 a ja wstawiam nowe fotki SAMIRKI zwanej teraz MARYSIĄ ,która jest w DT u justysiek i czeka na swój domek już na stałe. Sunia świetnie nadaje się do bloków , jast bardzo spokojna i grzeczna ,toleruje wszystko co sie rusza ,dzieci też :) potrafi zostawać w domu na 8-10 h i zachowuje czystość ,nie miała nigdy żadnej wpadki Quote
justysiek Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 http://img200.imageshack.us/img200/3975/bamb010.jpg to jest świetne;) no Marysia czeka, mam nadzieje ze się coś dla niej znajdzie. Quote
Zuzka2 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 A Sarah ma jakieś nowe foty?W jakim jest już wieku? Quote
mrs.ka Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Sarah w środę ma sterylke , mała ma ok. 6 miesiecy ,z wygladu się nie zmieniła ale zrobie nowe foty i postaram sie dokładnie opisać jej charakter:) cholera to oko co miałam chore to widze jak przez mgłe i trudno mi pisać ... Quote
Zuzka2 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Potrzebny szczeniak samiec docelowo jak największy.Dom w Małopolsce.Podsyłajcie na pw. Quote
Agnieszka_77 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 WCZORAJ W STARACHOWICACH ZNALEZIONO DWA PSY RASY HUSKY. JEDEN Z NICH TO DUŻY PIES, WILCZASTY, A DRUGI TO DROBNIEJSZA SUNIA, BEŻOWA. ONA MA CIECZKĘ I PEWNIE STĄD TA WYPRAWA. JESTEM PRAWIE PEWNA, ŻE PSY MAJĄ WŁAŚCICIELA, TYLKO JAK TO HUSKY, WYBRAŁY SIĘ NA WYCIECZKĘ I MORDOWAŁY KURY... NIE SĄ ZACZIPOWANE ANI W ŻADEN INNY SPOSÓB OZNAKOWANE:mad:. OBDZWONIŁAM JUŻ TAMTEJSZYCH LEKARZY WET., BO WYDAJE MI SIĘ ŻE Z TAKIMI PSAMI TO LUDZIE CHODZĄ TO LEK.WET.,ALE NIESTETY NIC NIE USTALIŁAM. ŻADEN Z NICH NIE MA TAKICH PACJENTÓW, ALE OBIECALI ŻE GDYBY KTOŚ SZUKAŁ, TO DADZĄ ZNAĆ. JUTRO POSTARAM SIĘ ZROBIĆ DOBRE ZDJĘCIA, A DZISIAJ TYLKO SUCHA INFORMACJA, TAK JAKBY KTOŚ COŚ WIEDZIAŁ. Quote
mrs.ka Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 no ,z husky jest troche problemów ale to oczywiście wina włascicieli o ile w tym przypadku takowi się znajdą:angryy: ale gdzie dokładnie one te kury mordowały :cool3: w Starachowicach ,czy gdzieś w oklicznych wioskach? ja też nie miałam zgłoszenia ,że ktoś szuka husky :shake: zresztą o czym mówimy ,przez kilka lat chyba tylko dwa razy ludzie szukali psa ,zawsze jest na odwrót:placz: Quote
kika22 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Agnieszka_77 napisał(a):WCZORAJ W STARACHOWICACH ZNALEZIONO DWA PSY RASY HUSKY. JEDEN Z NICH TO DUŻY PIES, WILCZASTY Byc moze to malamut alaskan, a nie siberian husky. Moze o takiego psiaka zapytajcie wetów? Quote
aga38 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 No cóz Husky jak to husky potrafi przewędrować wiele kilometrów. A z kurami to już tak maja moja haszczorka też widzi w nich tylko chodzące korpusy. Przydałyby się zdjęcia Quote
mrs.ka Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 aga38 -Ty to potrafisz dosadnie i obrazowo opisać sytuację (te kurze korpusy mnie rozwaliły:diabloti:) kika22 - uwierz mi,że jakby ktokolwiek szukał nawet akity to nasi weterynarze od razu by podali namiar bo wiedzą doskonale jaka jest sytuacja po za tym zazwyczaj wszystkie zgłoszenia o psach zaginionych są zapisywane i wywieszane na tablicach ogłoszeń w poczekalniach gabinetów,niestety nikt ostatnio nie szukał jakiegokolwiek psa w typie ras polarnych:shake: Quote
Zuzka2 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Wąchock niedaleko Starachowic,więc zapraszam na wątek pięknych psiaczków kotolubnych,dziecioloubnych-w skrócie idealnych;duuużo szczeniąt: http://www.dogomania.pl/threads/1976...1#post16189055 Quote
aga38 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Tak będzie mi łatwiej bo mi się już trochę w głowie miesza:shake: 1. Bary po wizycie u lekarza,odpchlony,problemy skórne to wina pchełek,dostał antybiotyk i witaminki. 2. Dino zdrowy jak byk,został również odpchlony. 3. Jaś już po kastracji:smile: Troche dziwne bo po zabiegu uszy mu stanęły:lol: 4. Rutka ma komplet szczepień i odrobaczenie dawno już po sterylce czeka na dom. 5.Tola juz lepiej,łazi po domu i wystukuje gipsem alfabet morsa,boję się ze mnie jakiś statek namierzy:evil_lol: Sygnalizuje,że chce się załatwić i wynosimy ją na dwór,po podwórku chodzi,jednak po licznych próbach sforsowania schodów poddała sie i pozwala się wnosić. 6. Suni onka na razie nie widać ale rozglądamy się,albo gdzieś się zakamuflowała,albo szuka domu sama,a może ktoś ją przygarnął bo to piękny pies. 7. Perełka ma dom!:smile:[SIZE=1] [SIZE=3]Została adoptowana do bardzo miłej samotnej pani. Pani jest wdową i Perełka została jej damą do towarzystwa Quote
aga38 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 U mnie do adopcji zostały jeszcze: 1.Mickey 2.Dyzio 3.Diuna 4.Fiona 5.Jaś 6.Małgosia 7.Sara 8.Rutka 9.Tośka 10.Bary 11.Dino 12.Tola Chyba wszystkie:evil_lol: Quote
Agnieszka_77 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Witam! ja co do tych husky'ch ze Starachowic. mam zdjęcia i chciałabym je dodać, ale jak pragnę zdrowia nie wiem jak. a niby człowiek ma maturę, ale to jakoś o niczym nie świadczy jak widać... pomóżcie. Quote
aagataa8 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Agnieszka_77 napisał(a):Witam! ja co do tych husky'ch ze Starachowic. mam zdjęcia i chciałabym je dodać, ale jak pragnę zdrowia nie wiem jak. a niby człowiek ma maturę, ale to jakoś o niczym nie świadczy jak widać... pomóżcie. Ja Ci niestety w tym nie pomogę, bo również mam z tym problem:( Quote
aga38 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 aagataa8 napisał(a):Ja Ci niestety w tym nie pomogę, bo również mam z tym problem:( Zdjęcia można dodać przez ta stronkę http://www.tinypic.com/ wystarczy wgrać zdjecie wygeneruje sie wtedy IMG kod,trzeba go skopiować i wleić i już Quote
megi345 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 mozna też zalinkować na www.imageshack.us skopiować link i wstawić tak: Quote
Recommended Posts