Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Twoje synapsy chyba zazwyczaj "nie łączą" ale oczywiście nie masz tej świadomości:diabloti:

co do tej suni to wolę się nie wypowiadać bo już tyle deklaracji słyszałam na jej temat ,a jak zwykle jak sytuacja podbramkowa to pomaga Ania i Bożenka,no i oczywiście nasz wet -już pisałam ,że go za to kocham:loveu:

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o 8.30 jesteśmy umówione na dolnych,później jade do UM- jedz z nami- z pewnością się uciesza:lol: Możemy przy okazji pogadać o tych które też gdzieś tam sięwłóczą naconstarze.Jutrzejszy dzien zrypie nam to swięta:-(
Nie wiem czy to pisałam ale zamarzła sunia na łazach ze szczeniakami:-(

Posted

szukamy domu dla tego kociego cudeńka:
ma na imię Zora, 4 m-ce, ladnie korzysta z kuwetki, wesola, przyjazna, w
nocy przytula się i mruczy. Jest domowym kociakiem, nie wychodzi na
zewnątrz, świetnie odnajduje się w towarzystwie innych kotów, nawet psów.

Posted

Ania102 napisał(a):
o 8.30 jesteśmy umówione na dolnych,później jade do UM- jedz z nami- z pewnością się uciesza:lol: Możemy przy okazji pogadać o tych które też gdzieś tam sięwłóczą naconstarze.Jutrzejszy dzien zrypie nam to swięta:-(
Nie wiem czy to pisałam ale zamarzła sunia na łazach ze szczeniakami:-(

Och,nie!!! :-(
To ta co o niej pisała Ania44 w poście 1688,czy jakaś inna???Tyle macie tych nieszczęśników,że już nie nadążam... :placz:
Kurcze,a u mnie puste miejsce!!! :-( :-(

Posted

Hej dziewczyny,wczoraj musiałam wygonić babe od siebie z domu. Chciała zaadoptować szczeniaka,więc mówię proszę przyjechać zobaczy pani pieski a adopcję załatwi pani z koordynatorką(miałam na myśli mrs.ka) O zgrozo więcej takich bab nie chce w domu!!!!!!!!!!!!!! baba stwierdziła Ze Mickey to młody dog niemiecki a ,,klony" to owczarki kaukaskie:crazyeye: Stwierdziła że ma już w domu podusię i weźmie ode mnie ale pekińczyka:shake: Nie pomagały tłumaczenia że pekińczyki sa moje,ona nic tylko udała się na moją 10-letnią sunię i już pieniądze zaczęła wyciągać,doszła do 300zł:evil_lol: Tłumaczę babie że przyjaciół się nie sprzedaje a ona do mnie <<ma ich pani tyle to nawet pani nie zauważy>> Ledwo babsko wygoniłam z domu:mad:Chroń mnie boże przed takimi ludzmi!
A tak ogólnie dziewczyny to WESOŁYCH ŚWIĄT i oby w końcu do ludzi dotarło że zwierzęta też mają uczucia,oby było coraz mniej bied i oby coraz więcej znajdowało szczęśliwe domki:tree1:

Posted

Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość!

Posted

Ale gigantka z tej wiejskiej baby:razz:!Współczuję takiego gościa.Na takich to tylko spuścić tę sunię z łańcucha:mad: (chyba Sara):evil_lol:

Wesołych świąt!:-)

Posted

Każdemu Dogomaniakowi, obojętnie skąd,
od świtu, aż do zmroku - Wesołych i przyjemnych Świąt!

P.S. Wszystkim psiakom nowych domków, a dogomaniakom braku pracy
Sylwia i cała reszta

Posted

Wszystkim wielbicielom psiaków, kociaków i innych zwierzaków życzę cudownych, pogodnych i spokojnych Świąt i wszystkiego naj... w Nowym Roku i żeby nie zabrakło Wam cierpliwości i zapału w tym co robicie!

Posted

Najserdeczniejsze życzenia,
cudownych Świąt Bożego Narodzenia,
rodzinnego ciepła, miłej atmosfery oraz zdrowia.
Świąt dających Wam radość i odpoczynek,
oraz wiarę i nadzieję na Nowy Rok 2011,
żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija.
W tych wyjątkowych dniach szczerze życzę Wszystkim Forumowiczom,
aby w Waszych domach panowała miłość, radość i wzajemne zrozumienie,
a Nowy Rok przyniósł wiele sukcesów i zadowolenia z podjętych wyzwań...

Posted

Jaka jest ta suka od małych, która miała być sterylizowana? Ma gdzieś tu zdjęcie? Tyle przeszła, a teraz jeszcze trzeba ją wypuścić na ulicę, straszne to wszystko.

Posted

Kicia Zora ogłoszona na Kielce,Kraków i Lublin.Myślę,że b.szybko znajdzie dom w Kielcach lub Krakowie.Jak nie,to za parę dni wrzucę na inne miasta.
Mała Dora znalazła dom?Wiadomo coś na jej temat?

Posted

[quote name='Jaaga']Jaka jest ta suka od małych, która miała być sterylizowana? Ma gdzieś tu zdjęcie? Tyle przeszła, a teraz jeszcze trzeba ją wypuścić na ulicę, straszne to wszystko.

To jest zdjęcie tej Suni z dolnych, której szczeniaczki zostały uśpione, a ona jest już po sterylce..... podobno były z nią problemy, bo pokąsała kilka osób gdy wsadzali ją do transporterka już po zabiegu.....

Posted

Zuzka2 napisał(a):

Mała Dora znalazła dom?Wiadomo coś na jej temat?

Mała Dorcia jest cały czas u mnie. Miałam kilka telefonów z ogłoszeń, ale warunki były nieodpowiednie.

Posted

Sunia, która została wysterylizowana dzień przed wigilią musi zostać jutro wypuszczona.
Czy znajdzie się ktoś kto da jej bezpłatny dom tymczasowy??? Obecnie przebywała u znajomego, jest sparaliżowana ze strachu, nie ma z nią kontaktu, nie chodzi na smyczy, nie cieszy się na widok człowieka, jest wypłoszona.
Przed sterylizacją było kilku chetnych na pomoc dla suni, niestety po tym jak z trudem udalo się ja złapać nikt juz na dt jej wziąść nie chce. Może ktoś zaglądajacy na wątek da suni szansę???

Posted

Chciałabym dziś przytoczyć podejście urzędników gminy Morawica (chyba najbogatszej w regionie) do problemu bezdomnych psów:zgłosiłam 1 suczkę z Morawicy(zaznaczając,że jest mróz,sunia od paru miesięcy się tam włóczy,że jest wychudzona itd.),ale usłyszałam,że gmina nic nie może zrobić,bo:
1.nie mają już pieniędzy (może lepiej jak zadzwonię po Nowym Roku);
2.schronisko w Dyminach nie przyjmuje psów (a z tego co wiem,nawet jak przyjmowało,to gmina Morawica nie miała z nim podpisanej umowy);
3.nie będą dla jednego psa się angażować (tym bardziej,że to duże koszty dla gminy);może jakby było ich więcej,to może...:lmaa:
No i tak to wygląda-to miło,że gminy bogacą się właśnie bagatelizując swoje obowiązki i poważne problemy.Pogratulować takiej gospodarności:angryy:
Gmina się bogaci a ludzie prywatni mają za nich rozwiązywać problemy i ponosić koszty np.tymczasowania,leczenia itd.
Muszę wystosować do nich pismo i zgłosić sprawę chyba do prasy.To jest skandal.:shake:
Z drugiej strony aż strach pomyśleć jak oszczędniej rozwiążą problem,żeby mieć spokój:angryy: