Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mrs.ka napisał(a):
dziękuję bardzo :) śliczna tapetka ale widzę na niej pewne nieścisłości ,zimą nie ma młodych ,kilkumiesięcznych kropkowanych sarenek bo rodzą się na wiosne ,a po za tym nie mają takich ogonków:megagrin:

No i masz babo placek...
Ale wiesz,to nie ja zrobiłam tą tapetkę,także ja niewinna... ;-)
Co do imion na D to może Diana,Dilaw,Doda...;-)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aga38 napisał(a):
Namówiłyście mnie no to jestem:) Jakoś się biedulka zalogowałam,tylko zanim ja to ogarnę to wieki miną:wallbash::wallbash:
mrs,ka zdjęcia już wysłałam Ci na pocztę ale ciężko było je zrobić szalały z tymi butami ze hej,ale może dzięki temu moje następne ciapki ocaleją:lol:

Witaj na dogomanii!:loveu:
I tak jak na 8 post super Ci idzie,masz już awatar...:lol: Ja ogarniałam dogo o wiele dłużej...

Posted

Aga ,to małe to piesek czy suczka? bo zapomniałam ale już jest zarezerwowane do Miechowa ,ludzie ciągle dzwonią ,bo wysłałam im już umowę i zapomniałam co im powiedziałam na temat płci malucha (proszę tylko Ania102 nie komentuj tego słowami -"mrs.ka -nie pij tyle")

Posted

[quote name='mrs.ka']Aga ,to małe to piesek czy suczka? bo zapomniałam ale już jest zarezerwowane do Miechowa ,ludzie ciągle dzwonią ,bo wysłałam im już umowę i zapomniałam co im powiedziałam na temat płci malucha (proszę tylko Ania102 nie komentuj tego słowami -"mrs.ka -nie pij tyle")

To małe co tak zawzięcie gryzie buta to najmniejsza sunia,zawsze siedzi w misce kiedy pochłania i wygania wszystkich:evil_lol: Piesek to jest ten z wywieszonym jezorkiem,reszta same dziewczynki:)

Posted

A tak ogólnie to Nadja zabrała dziś Fionkę na sterylkę. Oczywiście musiałam to wielkie babsko zanieść do samochodu bo ona nigdy nie chce sama wyjść z podwórka. Jej wzrok był straszny kiedy wsadzałam ją do samochodu,normalnie jej oczy mówiły no gdzie ty mnie babo wysyłasz!!!?A i tak jest na mnie obrażona za to że wczoraj nie dostała kolacji:( Razem z nią pojechała też bezdomna suka która jest u mojej sąsiadki,trzeba się z nią spieszyć bo już jest w ciąży. Umówiłam się z Nadją że moje biedy narazie zaczekają a wysterylizuje się jeszcze dwie bezdomne które są u niej bo zachodzi podejrzenie że też może być nieszczęście,niestety jej pies próbuje zapłodnić nawet kota więc trzeba się spieszyć. A może po sterylce będą miały większe szczęście i znajdą dom

Posted

Ufff Fionka wróciła ze sterylki a ja mam strasznego cykora,boję się o nią. Gabi to chyba w ogóle się nie kapnęła że miała zabieg a ta artystka to ciągle tam zagląda i wylizuje to sreberko,boję się żeby nic nie wykombinowała. Najśmieszniejsze jest to że po dworzu gania koty jak szalona a teraz w domu łażą po niej i nic ją to nie interesuje. Leży na łóżku a koty sobie ją oglądaja:)
Acha a co do Rysia to zgłaszamy go do TVN TURBO jako pirata drogowego:) dostał takich ruchów że ledwo za cwaniakiem nadążam:)

Posted

No to mam 39szczeniąt do ogłaszania (i pomyśleć,że sporo już wydanych w ostatnim czasie):shake:
To znane już: http://allegro.pl/sliczne-szczenieta-duzy-wybor-suczki-i-pieski-i1354640004.html
A to nowe,o których dopiero dziś się dowiedziałam:http://allegro.pl/21-szczeniat-beda-male-srednie-duze-i1373029601.html
Mile widziane DT chociaż dla paru maluchów.Pani Danusia z Buska jest tam praktycznie sama.Ma łącznie pod opieką 130psów.Ogarnia sytuację jak może-gania jak kot z pęcherzem,ale z zimą się nie wygra,a maluchy i seniorki w takiej liczbie to na siły kilkunastu osób,a nie jednej:shake:
Jak zawsze-pilnie potrzebna sucha karma.
Tu wątek buski: http://www.dogomania.pl/threads/187075-quot-PRZYTULISKO-quot-w-Busku-Zdroju

Posted

Aga38 wyślij koniecznie zdjęcia beńka. Dziewczyny zaglądajcie też na wątek szczeniakowy Agi, żeby inni mogli się połapac ile jest aktualnie.
Mrs.ka nie ... tyle:) Paweł nie zrozumiał smsa:)

Aga a to jest suczka zgarnięta spod tesco razem ze swoim kolega i ona jest bezpieczna u Jaagi w katowicach na dt.
http://www.dogomania.pl/threads/195685-Agat-i-Sonia-w-hoteliku-u-Jaagii-szukamy-domów-stałych
Zajrzyj

Posted

aga38 napisał(a):
Ufff Fionka wróciła ze sterylki a ja mam strasznego cykora,boję się o nią. Gabi to chyba w ogóle się nie kapnęła że miała zabieg a ta artystka to ciągle tam zagląda i wylizuje to sreberko,boję się żeby nic nie wykombinowała. Najśmieszniejsze jest to że po dworzu gania koty jak szalona a teraz w domu łażą po niej i nic ją to nie interesuje. Leży na łóżku a koty sobie ją oglądaja:)
Acha a co do Rysia to zgłaszamy go do TVN TURBO jako pirata drogowego:) dostał takich ruchów że ledwo za cwaniakiem nadążam:)

Pilnuj jej,pilnuj,niektóre psy potrafią nieźle nabroić...Mieliśmy kilkanaście jak nie lepiej takich przypadków,że suki rozgryzły sobie szwy i przyjechały do nas z "flakami" na wierzchu... Niestety,dwu lub trzech nie udało się uratować,gdyż właściciel zauważył to zbyt późno...
Najlepiej jest założyć kołnierz,ale są i takie cwaniaki,którym on nie przeszkadza...
Co do kotów- to się nazywa zmiana poglądów... ;-)
Rysio najwyraźniej się rozkręcił... :-)

Posted

[quote name='Ania102']Aga38 wyślij koniecznie zdjęcia beńka. Dziewczyny zaglądajcie też na wątek szczeniakowy Agi, żeby inni mogli się połapac ile jest aktualnie.
Mrs.ka nie ... tyle:) Paweł nie zrozumiał smsa:)

Aga a to jest suczka zgarnięta spod tesco razem ze swoim kolega i ona jest bezpieczna u Jaagi w katowicach na dt.
http://www.dogomania.pl/threads/195685-Agat-i-Sonia-w-hoteliku-u-Jaagii-szukamy-domów-stałych
Zajrzyj
Ania zaraz wyślę Ci zdjęcia na pocztę tego bernardyna ma na imię Bary

Posted

Oj noc była dzisiaj ciężka,Fiona postanowiła spać z nami i co chwila właziła na mnie. Moje plecy okazały się dla niej wygodniejsze niż podusia,a że nie ona jedna preferuje nasze łóżko to trochę ciasno było:)
Mrs.ka doślę Ci na pocztę zdjęcia tych trzech suń,które od jakiegoś czasu koczują u mojej sąsiadki,jedna z nich już po sterylce,dwie jadą na sterylkę w poniedziałek. Dałam jej dziś te tabletki od Ciebie żeby je odrobaczyła,najbiedniejsza z nich to uratowana z powodzi Rutka,waży około 2 kilogramy,jej dzieci już znalazły domki a ona cięgle czeka.

Posted

To ja wstawię zdjęcia beńka, które dostałam od Agi

Bary ma 5 lat, jest w typie bernardyna, kiedyś był bezdomny. Został przygarnięty ale miał pecha.Ludzie którzy go przygarnęli rozstali się i każde z nich wyprowadziło się w inne miejsce. Jego własciciel wyjechał na stale za granicę a facet u którego mieszkali na lokatornym chce uśmiercić albo uśpić psiaka bo mu przeszkadza. Drugi psiak z nim to Dino ma około 2 lata.Oba psy dogadują się z innymi psami i kotami,lubią też dzieci

Posted

Kolejny olbrzym szukający domu:shake:Ładny psiak.Mogę ogłaszać,ale potrzebny opis.
Też nam do Buska przybył 1 bernardyn,samiec.Chodzi za każdym i podszczypuje podobno.

Posted

Jakie ładne zdjęcie Fionki:-) Takiego mi było trzeba do allegro:-)Jutro znów przeróbka 9aukcji.
Ale ludzie piszą o szczeniaki.Tym razem kolejna babka z naszego regionu o pieska,ew.suczkę z tych małych.Nr podany.Przed świętami,a jednak ludzie mają czas na poszukiwania psiaka.Mam nadzieję,że nie pod choinkę jako niechciany prezent dla kogoś:shake:
Chociaż ja dawno temu dostałam psa na siłę (został mi fizycznie wciśnięty na ręce),a akurat wtedy absolutnie nie chciałam psa,bo byłam świeżo po tragicznej śmierci mojej kocicy.A psina i tak była moim oczkiem w głowie.I jak się dorobię własnego domu kiedyś to znów przygarnę mieszańca Spaniela-jak dla mnie najpiękniejszy pies na świecie:-)

Posted

No do mnie znowu dzisiaj dzwonił jakiś opętaniec,mnie to chyba chcą wykończyć:placz: Znalazł na necie Jasia i chciał go na łańcuch ,potem do kojca a jak usłyszał o umowie adopcyjnej i wizycie to się rozłączył. Mój Darek oczywiście (bo mnie to aż zatkało!) zaproponował mu że jak chce coś na łańcuch (bo on to tak ujął) to niech jedzie do Bodzentyna i krowę sobie kupi choć dla niego to i krówki żal:( Jeju co za ludzie ja moich psiaków na łańcuch nie dam!:(:mad:

Posted

Tak Gabi ma jechać na DS do Opola,czekam na kontakt w sprawie jej wyjazdu. Dziewczyna która ma ją zaadoptować jest sprawdzona i pisała już do mnie. Pomaga w schronisku i ukończyła kurs dla bechawiorystów,dziś miała wrócić z kursu szkolenia psów. Nie chciała zabierać ze sobą Gabi na ten wyjazd żeby nie przysparzać jej dodatkowego stresu. Będę Was informować na bieżąco co dzieje się z każdym z piesków.

Posted

Właśnie dostałam wiadomość od dziewczyny która ma adoptować Gabi:(
Chyba jej wyjazd do nowego domku trochę się odwlecze

Co do transportu to jest z tym pewien klopot. Moze znajdzie sie ktos kto zechcialby ja przywieźć?? Jestem gotowa pokryc koszt przywiezienia. Oby tylko samochod nie palil 15 litrow na km ;o)pozdrawiam Iza

Postaram się skontaktować z koordynatorką od labków bo oni sprawdzali nowy domek i właścicielkę,może coś uda się załatwić