Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

właśnie rozmawiałyśmy z Majaa(ma problem z netem) ten nasz "nowy" to taki Dolarek z dawnych czasów,wychudzony,wystraszony i ...przesłodki:loveu:
są już nowe fotki,jak się uda przesłać to Andzia zaraz będziesz miała.
Po za tym to wiesz co,jeśli chodzi o ten kaszel to Mimi zaczyna mieć ten sam problem,chyba się zaraziła:razz:

Posted

denta napisał(a):
Jest pani śmieszna,nie widze potrzeby podawania czyjegokolwiek adresu zamieszkania.
Ja jestem śmiertelnie poważna. Ponieważ istnieje podejrzenia przestępstwa, a nawet dwóch, nie mylić z wykroczeniem, taka potrzeba jest.
denta napisał(a):
Tak trudno przyznac sie pani do klamstw na ten temat,ja nawet z pania nie rozmawialam tylko z kim innym skąd taka wybujala wyobraznia?

Więc do jakich kłamstw mam się przyznawać, bo nie bardzo rozumiem?!? Ja stwierdzam fakt podejrzenia popełnienia przestępstwa i dlatego też wręcz żądam ujawnienia danych osoby. Z mojej strony to tyle!
denta napisał(a):
A agresja która pani tak pieknie tu reprezentuje wcale nie zacheca do wspolpracy z Wami.TROCHE POKORY.

No cóż ............... agresją bym tego nie nazwała. Twardym postawieniem sprawy jasno, jak najbardziej! Wedle zasad, które prezentuję, w które wierzę i w imię których działam (które częściowo ujęła w słowa świetnie Ewelinka_m)! A że poklasku nie szukam, to chyba właśnie wychodzi przysłowiowe "szydło z worka" A trochę pokory do czego mam szukać? Do ludzi, którzy wiecznie zawodzą? Zawodzą innych ludzi starszych, chorych, czy do tych, którzy zawodzą zwierzaki? A może do tych, którzy są zawistni i wówczas bezkrytyczni wobec swoich działań? Ja się jakiś czas temu nauczyłam pokory, ale do życia!!!!!!!!!!!! A jak coś robię, to robię porządnie w każdej sferze życia!
denta napisał(a):
Acha co do tej prokuratury zeby mnie pani nie musiala dlugo szukac,to mozemy sie spotkac pod tym feralnym sklepem

Cieszę się przeogromnie, ale to nie z dentą się powinnam spotkać ! A poza tym ja nawet nie wiem, który dokładnie to miał być sklep

denta napisał(a):
Odnalazłam właścicielke haskiego ktory byl u mnie chociaz nie bylo to latwe bo ja nie jestem z SB i je3j dane nie byly mi do niczego potrzebne wystarczylo ze pies ja poznal.Ale ok udalo mi sie i nawet zgodzila sie na spotkanie,jezeli pani sie zgadza to podam swoj numer na PW i sie umowimy............

I chwała Wam obu za to, bo może to oznaczać, że nie o tego huskiego chodziło w kwestii przestępstw, ale życie to zweryfikuje, więc czekam na PW

denta napisał(a):
ale z Ta prokuratura to pani troszke przegiela zeby straszyc uczciwego czlowieka ale to widac norma w Polsce

Ani na moment nie przegięłam. Mówię, co myślę, jeśli mam postawy itd. itp.!
A normą w Polsce jest zaniedbywanie zwierząt i ich złe traktowanie. Denta, nim rozpoczniesz tą dyskusję na dobre, rozejrzyj się wokół siebie - zwierzęta to nie tylko psy, zajrzyj do sąsiadów. Pewnie mają kozę, kury, konia lub krowę. Zobacz czy mają zapewnione dobre warunki. Dobre, a nie mieszczące się w kategoriach "wiejskie to dobre". A może u Ciebie na podwórku są też inne zwierzęta (bo są) Masz dostęp do netu. Rozpocznij analizę a potem zabieraj się za pyskówki. W Twoich i moich również okolicach bardzo źle się dzieje, nie tylko w kwestii psów!
Jak zaczniesz rozumieć problem, to wtedy się zgłoś do pomocy zwierzętom, bo oszołomów "pomagającym, bo karmiącym i nierozumiejących problemu" mamy aż nadto na codzień!

Posted

mrs.ka napisał(a):
bierzace sprawy przekazuje za Majaa:

1. kociaki bezproblemowo zaszczepione
2. Tarzan też dzisiaj szczepiony(boshe ile ten biedak będzie czekał na dom?)
3. Tina jest drugą dobę po sterylce u weta ale wszystko w porządku

po za tym u mnie Dolar ma problemy z krtanią, Andzia69 czy Twoje miały takie problemy? Doluś całą poprzednią noc dusił się jakby miał atak astmy,wczoraj byliśmy u weta ale to nie oskrzela tylko krtań,dostał steryd i już lepiej ale jemu się tak często zdarzało jak np.wybiega na dwór i jest pobudzony ruchowo,jak się cieszy i skacze itp.

Dzięki za przekazanie info!
OJ Dopiero zdałam sobie sprawę, że Tarzanek już dobrze ponad rok kibluje u mnie! Ma prawie wszystko, czego pies z kojca powinnien oczekiwać, ale Miśka go terroryzuje i nie jest to to czego szukać dla Tarzana powinniśmy!

Tina już u mnie znów - niestety nie pała chęcią do nawiązania bliskich kontaktów z Sarą Więc znów kolejna noc w kojcu ją czeka :placz:

Kociaki tylko do adopcji Wszystkie cztery nadają się głównie do miziania ;)

Andzia69 Zdjęcia pitka nowe, ale nie rewelacyjne są u Ciebie na poczcie!

Posted

Doddy powiedziała, ze może przejać Dolara zwei...ale musi mieć deklaracje...w tej chwili nie da rady ot tak przejąć psa, bo niestety ostatnio same chore psy się trafiają...w tej chwili sunia ze Swarzędza jest w klinice i walczy z parwo i cholera wie czym jeszcze...na dodatek ma śrut w gardle, wiec dlatego nie mogła jeść w schronie...do d..y to wszystko:placz: Maja - a sprawdzałyście moze czy pies nie ma tatu?

no i odnośnie tej astki w Kuczewie - maja, gdyby ktos mógł to sprawdzic czy sunia jest faktycznie czyjaś, a ewentualnie jeśli jest to op..ić i to równo za to, że suka biega po całej wsi i nie ma odpowiednich warunków dla suni z krótką sierścią...o sterylce pewnie nie ma co nawet marzyć:-( Maja - wysyłam ci na pw te informacje, co mi Justysiek wysłała...

Dolar Zwei:

tu widać rozwaloną wardzelę:shake: nie wiesz co mu sie stało?

i podstawowe pytanie...Maja - czy oni na pewno go oddadzą????

Posted

andzia69 napisał(a):
tak - ten pitus jest w Starachowicach...

skad sie tam takie psy wziely:oops:
jak 5 lat tam jedze, to w zyciu nidy pita nie widzialam ;(
co sie dzieje ze na zime jest taki wysyp bulowatych....

Posted

andzia69 napisał(a):
tak - ten pitus jest w Starachowicach...

tak dokładnie to jest w DT w Wąchocku ale to 5 km od Starachowic,po za tym "wysyp" faktycznie się zaczyna i to nie tylko bulków(chociaż określenie "zaczyna" jest nie adekwatne gdyż nigdy nie było końca:placz:)
ja sama wczoraj byłam zobaczyć (dzwonili ludzie) biegającą po ruchliwej drodze sunie,bardzo w typie ON,widać było,że nie wie kompletnie co zrobić,a najgorsze ,że ja też nie wiedziałam co zrobić:placz:nie mamy jej gdzie zabrać:placz: , a później jeszcze wieczorem dzwonił nasz wet,że cały dzień przed gabinetem leży pies podobny do kaukaza,co gorsza ja tego psa widzę tam w okolicy już od dwóch tygodni. :placz:

Posted

justysiek napisał(a):
skad sie tam takie psy wziely:oops:
jak 5 lat tam jedze, to w zyciu nidy pita nie widzialam ;(
co sie dzieje ze na zime jest taki wysyp bulowatych....

JUSTYSIEK to proste "jeździsz tam" , a nie jesteś
Tu jest zagłębie świętokrzyskkie psów typu bull ! Hazard kwitł podobno latami na skalę kraju
A myślisz, że dlaczego mrs.ka stała się posiadaczką domu wraz z pit'em, wówczas agresywnym i uwiązanym na półmetrowym łancuchu?

Rafa powoli zaczyna mi ufać. Chadzamy ;) na spacerki po podwórku (jak mi się uda wyciągnąć z budy) i nawet bezproblemowo udało mi się jej podać antybiotyk dzisiaj !

Posted

[quote name='andzia69']Maja - założyłam pitusiowi osobny watek - będzie łatwiej żebrać na psa;)

Piękny pituś red nose - "odrzut" po walkach? Potrzebny dt albo deklaracje na hotelik - Dogomania Forum

a tu wątek tej suni z Kuczewa:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/ulica-jej-domem-blakajaca-sie-astka-zbieramy-deklaracje-na-hotel-chocby-po-1zl-172949/index5.html

ps. miałaś iść spać!:mad: kobito, zlituj się nad sobą!
Dzieki za watki
W sytuacji w jakiej jestem kazde zajecie jest na wage zlota dla mnie

Posted

zameldowałam się na tamtych wątkach,przerażenie mnie ogarnia:mad:
mówiłam nie tak dawno Maji,jechałam przez Lubienie wieczorem,szła grupa "kapturowców" z astami na smyczach,ok.4-5 psów!!!
przecież nie na wieczorny spacerek:angryy:
no ale co ? miałam się zatrzymać i zapytać: gdzie chłopcy idziecie?mogę iść z wami?

Posted

mrs.ka napisał(a):
zameldowałam się na tamtych wątkach,przerażenie mnie ogarnia:mad:
mówiłam nie tak dawno Maji,jechałam przez Lubienie wieczorem,szła grupa "kapturowców" z astami na smyczach,ok.4-5 psów!!!
przecież nie na wieczorny spacerek:angryy:
no ale co ? miałam się zatrzymać i zapytać: gdzie chłopcy idziecie?mogę iść z wami?

dzięki za zameldowanie się na wątkach:p

Posted

JUSTYSIEK to proste "jeździsz tam" , a nie jesteś
Tu jest zagłębie świętokrzyskkie psów typu bull ! Hazard kwitł podobno latami na skalę kraju

cholera nie spodziewalam sie:placz:

Posted

justysiek napisał(a):
cholera nie spodziewalam sie:placz:

To już wiesz........

Witaj w świętokrzyskiej bullowatej krainie czarów i magii:angryy::angryy::angryy: - psy znikają i się nowe pojawiają Witaj w powiecie starachowickim. Witaj w gminie Brody! Jak zamieszkasz tutaj na stałe, to się przekonasz, że na 20 - 25% podwórek są bullowate i ich mixy Czasami mają lepiej, czasami gorzej, ale rzadko mają po prostu dobrze.
Ja tutaj mieszkam 9 lat! Szlag mnie trafia co parę minut bytności na ulicach tej gminy!

Posted

Pittuś pojechał do nowego "bullowatego" DT w stolicy!

Reszta piesów naszych (i kotów) bez zmian!
Nie mam kiedy się zabrać za ogłoszenia! Nawet nie mam kiedy rozliczyć "starych" spraw! :placz::placz::placz:

Posted

Mnie niestety padł dzisiaj aparat, ale jutro porobię fotki nowe, bo kociaki zostały dzisiaj przeniesione do dużego pomieszczenia – dostały kilka pniaków do skakania, nowe poduchy drapaki itp. One strasznie tęsknią za domami, gdzie będą stale ze swoimi ludźmi :-(

Posted

Niestety Garfield

odszedł wczoraj nieoczekiwanie za TM ;(
Sekcja wykazała ostre zapalenie wątroby.
Przypuszczamy, że to skutek zjedzenia otrutego gryzonia jeszcze na działce - u mnie są to koty niewychodzące wciąż

Posted

mrs.ka napisał(a):
a tak miało być już lepiej :(

No cóż tego akurat nikt nie mógł przewidzieć .........

Dzisiaj kociaki były obfocone popołudniu ........ czekam zdjęcia od mrs.ka .............

Posted

sorry,dzisiaj wstawię,obiecuję!
przy okazji odwiedzin u kociaków , Miśka z Tarzanem ,które obok mają kojec,głośno przypominały,że one też czekają na dom !