Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I właśnie dzięki temu udało mi się jednego zza butli gazowej wyciągnąć... metoda na wnuczka to nic w porównaniu z metodą na suchą karmę ;)
choć były momenty, że nic nie działało... stół w powietrzu, miska z wodą w powietrzu, pomięta klatka, latający kabel... działo się tam w kuchni :D

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No narzekała, narzekała na Waszą ostatnią lapankę "domową" - cyt: Pani aleśta zalali, a posprzątane bylo /komentarz autora; śmierdziało tak, że podziwiam Marcina i qrdemole, że wytrzymali/
Qrdemole, Wyprostuj tą naszą dziką rozmowę i zakład - niekoniecznie na dogo, bo tu wszyscy złapią raczej, ale notatką do prokuratury

Posted

Majaa napisał(a):

Qrdemole, Wyprostuj tą naszą dziką rozmowę i zakład - niekoniecznie na dogo, bo tu wszyscy złapią raczej, ale notatką do prokuratury

Ale, że o co chodzi? ;)

Posted

Majaa napisał(a):
Róznicę między żółtym a rudym

to jest jakaś różnica? Bo się zgubiłam ;P Myślałam, że właśnie żółty to rudy, tylko pani go tak nazywa i koloruje???

Posted

qrdemole napisał(a):
to jest jakaś różnica? Bo się zgubiłam ;P Myślałam, że właśnie żółty to rudy, tylko pani go tak nazywa i koloruje???

No wlaśnie jest różnica zasadnicza. Pani chce żółtego kota, ale żółtych kotów nie ma i już!!! My się możemy domyślać, że jej chodzilo o rudego, ale to tylko nasze domysły ...... A Jej problem polega na wytłumaczeniu kwestii "żółtego" kota to ten paradoks

Posted

Majaa napisał(a):
No wlaśnie jest różnica zasadnicza. Pani chce żółtego kota, ale żółtych kotów nie ma i już!!! My się możemy domyślać, że jej chodzilo o rudego, ale to tylko nasze domysły ...... A Jej problem polega na wytłumaczeniu kwestii "żółtego" kota to ten paradoks

hehe...że żółtych kotów nie ma to wiem ;) że pani chodziło o rudego też wiem. Ale jak to tłumaczyła to ja nie pamiętam.. była taka gadka w ogóle? Nie pamiętam albo nie słyszałam :(

Posted

[quote name='andzia69']o matko:crazyeye: to wy psy karetką wiozłyście?:crazyeye::-o:diabloti: na sygnale?:evil_lol:

nie śmiej się bo taki teraz mamy samochód do transportu zwierząt:diabloti: a kierowca Robert czasami lubi włączyć sobie sygnały w karetce (bo jest i kogut i sygnał,a co:eviltong:)
a taka prawdziwa karetka to bardzo praktyczny samochód bo nieraz nie wiadomo czy lepiej zabrać zwierzęta czy właściciela:angryy: tak jak na Iłżeckiej na przykład:razz:

Majaa , to pies ,którego jak twierdziła ...nigdy nie miała:-o i nie wiedziała o jakiego pytamy. My akurat go rozróżniałyśmy jako jednego z niewielu bo ... nie był klonem Pisiora:evil_lol: tzn. prawie był ale umaszczenie miał czekoladowe . Jak widać na fotkach to ta sama osoba prezentuje tego pieska ("takiego nigdy nie miała"), przecież to ręce opadają:placz:

Uploaded with ImageShack.us

Posted

[quote name='andzia69']o matko:crazyeye: to wy psy karetką wiozłyście?:crazyeye::-o:diabloti: na sygnale?:evil_lol:

A co nam tam?! ;) Jak szaleć, to szaleć. W czwartek miałam okazję się przekonać jak tylko karetka ze zdjętymi oznaczeniami psychologicznie działa. "Karetka" akurat pojechała z jednym transportem i pakujemy się do busa z drugim, a tu już joby od kierowców leciały, że samochody źle poparkowane i nawet ....... nasłali na nas SM, na którą i tak czekaliśmy.

Mrs.ka za zdjęcia dzięki - kolejny dowód na 27 I

Podsumowanie zbiórki w TESCO:

Trzeci dzień zbiórki 21.01.2012

A. karmy dla psów w puszkach

• Tesco 1240 g – 11 sztuk = 13,64 kg
  • Tesco 415 – 30 sztuk = 12,45kg
  • Chappi 400 g – 1 sztuka = 0,4 kg
  • BRUNOS 1240 g – 1 sztuka = 1,24 kg
  • BRUNOS pate 300 g – 2 sztuki = 0,6 kg

Łącznie: 28,33 kg

B. suchej karmy dla psów

• Tesco Complete 3 kg – 2 sztuki = 6 kg
  • Pedigree 3 kg – 1 sztuka = 3 kg
  • BRUNOS 2 kg – 1 sztuka = 2 kg
  • BRUNOS 5 kg – 1 sztuka = 5 kg

Łącznie: 55,02 kg

C. karmy dla kotów w w puszkach

• Tesco 830 g – 2 sztuki = 1,66 kg
  • Tesco 415 g – 2 sztuk = 0,83 kg
  • Kitekat 400 g – 1 sztuka = 0,4 kg
  • Whiskas 400 g – 1 sztuka = 0,4 kg

Łącznie: 3,29 kg

D. suchej karmy dla kotów

• Tesco Crunchies 2 kg – 1 sztukia = 2 kg
  • Kitekat 1,8 kg – 3 sztuka = 5,4 kg

Łącznie: 7,4 kg

RAZEM: 94,04

Dodatkowo w koszykach znalazło się:
Kasza jęczmienna – 1 kg
Makaron – 2,35 kg
saszetka Kitekat 100 g – 4 sztuki – 0,4 kg
Brunos strips – 1 op.
siano dla królików – 1 op.
oraz:
paczka biszkoptów i 1 tabliczka czekolady,

Zbiórka dzień czwarty:

A. karmy dla psów w puszkach

• Tesco 1240 g – 14 sztuk = 17,36 kg
  • Tesco 415 – 49 sztuk = 20,335kg
  • Tesco PETFOOD g 1240 g – 4 sztuki = 4,96 kg
  • Tesco PETFOOD g 415 g – 1 sztuka = 0,415 kg
  • Chappi 1200 g – 1 sztuka = 1,20 kg
  • Chappi 400 g – 3 sztuki = 1,2 kg
  • BRUNOS 1240 g – 1 sztuka = 1,24 kg
  • BRUNOS pate 300 g – 5 sztuk = 1,5 kg

Łącznie: 48,21 kg

B. suchej karmy dla psów

• Tesco Complete 3 kg – 1 sztuki = 3 kg
  • BRUNOS 2 kg – 6 sztuk = 12 kg
  • Chappi 3 kg – 1 sztuka = 3 kg
  • Pedigree 3 kg – 1 sztuka = 3 kg

Łącznie: 21 kg

C. karmy dla kotów w w puszkach

• Tesco 830 g – 3 sztuki = 2,49 kg
  • Tesco 415 g – 5 sztuk = 2,075 kg
  • Whiskas 400 g – 1 sztuka = 0,4 kg
  • Claude 415 g – 3 sztuki = 1,245 kg
  • Kitekat 400 g – 3 sztuk = 1,6 kg
  • saszetki Kitekat 100 g – 1 sztuka = 0,1 kg
  • saszetki Tesco 100 g – 5 sztuka = 0,5 kg

Łącznie: 8,41 kg

D. suchej karmy dla kotów

• Tesco Crunchies 2 kg – 3 sztuki = 4 kg
  • Kitekat 1,8 kg – 1 sztuka = 1,8 kg

Łącznie: 6 kg

RAZEM: 83,62 kg

Ponadto:

• makaron – 2,4 kg
  • Joly baton mięsny 4 sztuki a 750g – 3 kg
  • 3 koce,
  • parę ręczników

W sumie karmy: ponad 405 kg

Posted

Viris napisał(a):
To ja wyśle tej Pani smsem numer do Was - bo nie mam siły się zastanawiać które zdjęcia pokazywać, a wydaje mi się że fajny domek.

Tak będzie najlepiej, bo ja też nie wiem, które fotki pokazywać!

Część kociej karmy przygotowałam dla karmicieli już wraz z drukami potwierdzenia przyjęcia.
Saszetki zatrzymuję na wyłapanie kotów w klatki łapki.

Spadam kończyć zawiadomienie do prokuratury w sprawie psiaka z raną (Murzyna z 6-go Września)

Aha jeszcze jedno - Gmina Brody wysłała do zaopiniowania program. Jak myślicie mogę go tutaj umieścić?

Posted

Majaa napisał(a):
Spadam kończyć zawiadomienie do prokuratury w sprawie psiaka z raną (Murzyna z 6-go Września)

Pani A. zgodziła się na podanie danych po wczorajszej rozmowie:)

Majaa napisał(a):
Aha jeszcze jedno - Gmina Brody wysłała do zaopiniowania program. Jak myślicie mogę go tutaj umieścić?

a może jakiś link?

Posted

[quote name='Viris']To ja wyśle tej Pani smsem numer do Was - bo nie mam siły się zastanawiać które zdjęcia pokazywać, a wydaje mi się że fajny domek.

pewnie,że wyślij :) ja dopiero zaczynam umieszczać zdjęcia ale jakbyś chciała opisać pieski to są faktycznie "klony Pisiora" w różnych rozmiarach i wieku,no i jeden Pisior Albinos:evil_lol:

.

Posted (edited)

Potter napisał(a):
Zamieść, zobaczę z ciekawości, ile w nim znalazło się moich uwag z maja 2011 r. do ich ówczesnego programu. Zakładam, że ani jedna.

Się mylisz w założeniu, bo z tego co zerknęłam skanując (jeszcze nie przeczytałam w całości), to trochę z tego, co wyprodukowałyśmy wówczas, jest zamieszczone - napewno jest oznakowywaie zwierząt. Leci na maila. Rozumiem, że mogę umieścić to bezkarnie w necie. Ale chwilę to potrwa.

Mrs.ka - te "Pisiory" są faktycznie w 4D

EDIT:
Cofam to, co napisałam o trwałym oznakowywaniu zwierząt - zapis dotyczy tylko bezdomnych zwierząt - czyli jest bez sensu. Wniknę w to za chwilę

EDIT już znalazłam tam kilka niespójności, a tylko zerknęłam A poza tym jest jeszcze jedno pytanie zasadnicze ..... jak do tego się ma współpraca zapowiadana z Tierschutzbund?

Edited by Majaa
Posted

mrs.ka fotki fajne:cool3:, pisiory-klony piękne:evil_lol: ale gdzie "moja" cudna Dejzi-krejzi :angryy:???

daj znać jak będziesz mogła oddać już szczeniaczki do dt bo moja gosia:loveu: weźmie jednego:painting:.......................................................................
a ania i bartek :cool2: reszte;)
bartek dzis do szkoly isc nie chcial bo stwierdzil ze bardziej jest psom potrzebny niz pani w szkole:roll: biedny, poszedl obrazony zmuszony przez mame, ktora mu obiecala ze w wekkend pojada do pieskow:multi:

Posted

Tak tylko przypomnę że od "w ciula" czasu czeka na odbiór w Ostrowcu zrobiona dla Was (Kałków) budka dla kota/kotów - proszę o info czy odbierzecie czy nie - bo już ja po uszach obrywam, za to że pilne - a leży i się kurzy. Porządna rzecz na prawdę, ocieplana, otwierany dach.
Jeśli nie chcecie to ją sprzedamy, bo na prawdę szkoda żeby się marnowała.

Posted

Viris napisał(a):
Tak tylko przypomnę że od "w ciula" czasu czeka na odbiór w Ostrowcu zrobiona dla Was (Kałków) budka dla kota/kotów - proszę o info czy odbierzecie czy nie - bo już ja po uszach obrywam, za to że pilne - a leży i się kurzy. Porządna rzecz na prawdę, ocieplana, otwierany dach.
Jeśli nie chcecie to ją sprzedamy, bo na prawdę szkoda żeby się marnowała.

Viris, zostawcie dla nas, please! Viris wiesz, że ja nie jestem w stanie ogarnąć tego wszystkiego, a jak ja nie pojadę busem, to kto?

Posted

Maja ja to rozumiem, ale dostaje po łbie że komuś to zalega w chałupie, rozumiesz? Do viriskowozu się nie zmieści, ale do ciut większego auta pewnie tak. Chociaż w busie by było na pewno wygodniej przewieźć.

Posted

[quote name='Viris'] Do viriskowozu się nie zmieści, ale do ciut większego auta pewnie tak. Chociaż w busie by było na pewno wygodniej przewieźć.

jak Majaa udostepni busa:lol: to mogę przyjechać w czwartek;)

a jeszcze jak by sie udało kilka fotek bandzie Pisiorów zrobić to bym je przywiozła,bo na tych ostatnich moich fotkach nawet Majaa myslała,że to Pisior(oryginał) ,a to jest Pisior z poprzedniego miotu :evil_lol: no i w zwiazku z tym doliczyła się mam Pisior5D :evil_lol: