Zofia.Sasza Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Elka_Ka napisał(a):mrs.ka czy to Ty się dziś lansowałaś w Celowniku? :cool3: Poznałam po Dolarku i po rzadkim imieniu:-). Kurczę chciałam pooglądać ale moja znajda zdecydowała, że trzeba wyjść na spacer i tylko przez parę sekund rzuciłam okiem:roll: Masz bardzo młody głos, jak nastolatka:-) Niestety nie tylko mrs.ka się lansowała! ostatniaszansa napisał(a):Czy ktoś oglądał wczoraj CELOWNIK na I TVP ? w nawiązaniu do masowego usypiania psów w Starachowicach, to dzięki "genialnym " urzędnikom i ich zarządzeniu :angryy: Aleale kto tam m.in wystąpił ? Sama Pani Marzena Krzętowska,:crazyeye: chce ratować starachowickie psy... :crazyeye::shake: tak jak... w Boguszycach ? Ewa UWAGA! ZBIERACZKA COŚ KNUJE! Broń Boże, żeby kogoś ratowała... Quote
mrs.ka Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Zofia.Sasza napisał(a):Niestety nie tylko mrs.ka się lansowała! ... naprawdę zadziwiają mnie niektóre wypowiedzi :crazyeye: jeśli uważasz ,że to ja się "lansowałam" to zapewniam ,że znam lepsze sposoby i z pewnościa wystepuje wtedy...bez ubrania. ****T. Quote
Zofia.Sasza Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 mrs.ka napisał(a):naprawdę zadziwiają mnie niektóre wypowiedzi :crazyeye: jeśli uważasz ,że to ja się "lansowałam" to zapewniam ,że znam lepsze sposoby i z pewnościa wystepuje wtedy...bez ubrania. ****T. Zacytowałam, fakt, bez cudzysłowu jedna z wypowiedzi powyżej. Przepraszam za brak interpunkcji. Natomiast co do merituum: naprawdę trzeba uważać na Krzętowską. Ona wyszykowała psom i kotom w Boguszycach takie "sanatorium", że włos się na głowie jeży... Quote
andzia69 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Zofia.Sasza napisał(a):Zacytowałam, fakt, bez cudzysłowu jedna z wypowiedzi powyżej. Przepraszam za brak interpunkcji. Natomiast co do merituum: naprawdę trzeba uważać na Krzętowską. Ona wyszykowała psom i kotom w Boguszycach takie "sanatorium", że włos się na głowie jeży... Zofio...myslę, że wszyscy zajmujący się psiakami w Starachowicach znają Krzętowską..znali ją jeszcze zanim ze Starachowic pojechała do Boguszyc... Na pewno będzie trzeba mieć ja na oku...ciekawa jestem czy ona wróciła do tego "domu" w którym wcześniej mieszkała... Quote
Zofia.Sasza Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 andzia69 napisał(a):Zofio...wszyscy zajmujący się psiakami w Starachowicach znają Krzętowską..znali ją jeszcze zanim ze Starachowic pojechała do Boguszyc... Na pewno będzie trzeba mieć ja na oku... Ja wiem, ale może jest ktoś nowy, niezorientowany. Ja mam alergię na tę babę. Z tego co wiem, mieszka u siostry, ale pewności nie mam. Quote
Zofia.Sasza Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 andzia69 napisał(a):Zofio...wszyscy zajmujący się psiakami w Starachowicach znają Krzętowską..znali ją jeszcze zanim ze Starachowic pojechała do Boguszyc... Na pewno będzie trzeba mieć ja na oku... Ja wiem, ale może jest ktoś nowy, niezorientowany. Ja mam alergię na tę babę. Z tego co wiem, mieszka u siostry, ale pewności nie mam. Quote
Zofia.Sasza Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 mrs.ka napisał(a):faktycznie chyba wszyscy tutaj znają tę osobę i trochę mnie to przeraziło kiedy wróciła do Starach. ale narazie jest względny spokój choćby ze wzgledu właśnie na to ,że mieszka u siostry ale czego można się spodziewać po niej tego chyba nikt nie przewidzi. Tak jak napisała andzia69 ,trzeba będzie ją mieć na oku i w razie co to szybko reagować. Pierwsza nasza myśl, jak zwiała z Boguszyc to było, że Wam współczujemy ;) Quote
mrs.ka Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Zofia.Sasza napisał(a):Ja wiem, ale może jest ktoś nowy, niezorientowany. Ja mam alergię na tę babę. Z tego co wiem, mieszka u siostry, ale pewności nie mam. faktycznie chyba wszyscy tutaj znają tę osobę i trochę mnie to przeraziło kiedy wróciła do Starach. ale narazie jest względny spokój choćby ze wzgledu właśnie na to ,że mieszka u siostry ale czego można się spodziewać po niej tego chyba nikt nie przewidzi. Tak jak napisała andzia69 ,trzeba będzie ją mieć na oku i w razie co to szybko reagować. Quote
mrs.ka Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 foto-relacja jak kilkunastoletni staruszek BRAX usiłował zachęcić do zabawy dwuletniego BLACKY'iego :) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Majaa Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 andzia69 napisał(a):Zofio...myslę, że wszyscy zajmujący się psiakami w Starachowicach znają Krzętowską..znali ją jeszcze zanim ze Starachowic pojechała do Boguszyc... Na pewno będzie trzeba mieć ja na oku...ciekawa jestem czy ona wróciła do tego "domu" w którym wcześniej mieszkała... Nie wszyscy ze Starachowic znają, wiekszość jednak zna jako tako historię "schroniska u Krzętowskiej" Moja historia z dogomanią zaczęla się właśnie od Krzętowskiej i jej słynnych rottków nie do wydania - szczególnie jednego (była wojna) - pisałam o tym kilka razy. Bywałam w Boguszycach, co też opisywałam na dogo. Szczytem wszystkiego bylo zabranie w myśl polskiego prawa do Boguszyc psów ze smalcowni w Białce Andziu do domu (schroniska) nie wróciła, bo go po prostu ........ od lat nie ma - zrównany z ziemią!!!! Ale od ponad roku wiem o tym, że rzeczona straci pracę i lokum (co stało się faktem) i drżę co tutaj narobi - na razie spokój, ale intuicja mi mówi od dawna, że to tylko cisza przed burzą ;( Zofia.Sasza podzielam Twoją alergię ............... Quote
Zuzka2 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Jest ktoś chętny na białego kociaka 8mies?;-) Lubi dzieci,małe psy;straszna przylepa.Jest pod Łopusznem.Kobietka go znalazła,ale kocica go nie akceptuje w domu i jest młynek. http://kielce.szerlok.pl/oferta/8miesbialy-kotek-mega-przytulas-psolubny-ID4Ysa.html Quote
mrs.ka Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 szukamy zaginionej suczki rasy eurasier , zginęła 4 lutego ,miejscowość Mirzec ,powiat starachowicki. Suka ma 8 lat , jest wysterylizowana , ma tatuaż,reaguje na imię DAFFI ,maść wilczasta ,wysokość ok. 60 cm ,ogon zawsze na grzbiecie. Uploaded with ImageShack.us zdjęcie nie jest rewelacyjne ,jutro postaram sie o lepsze Quote
mrs.ka Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 [FONT=Arial Black]A oto propozycja UM w Starachowicach i instrukcja obsługi [/FONT] [FONT=Arial Black]„Programu zapobiegania bezdomności zwierząt domowych na terenie miasta Starachowice”[/FONT] Kastracja z czipowaniem za pół darmo Już można składać podania do Urzędu Miasta Piątek, 18 lutego 2011r. (godz. 09:31) Właściciele psów i kotów, którzy nie chcą doczekać się od nich potomstwa mogą zgłosić swoje zwierzęta na zabiegi pozbawiania płodności, za które w 50 procentach zapłaci gmina. Kastracja i sterylizacja połączona jest z zaczipowaniem, czyli elektronicznym oznakowaniem zwierzęcia umożliwiającym dotarcie do jego właściciela. Z zabiegów można będzie skorzystać pod pewnymi warunkami. fot. Gazeta Starachowicka Współfinansowana kastracja i sterylizacja to pomysł z „Programu zapobiegania bezdomności zwierząt domowych na terenie miasta Starachowice”, który Rada Miejska uchwaliła jesienią ubiegłego roku. Takich zabiegom mogą być poddane wyłącznie te psy i koty, których właściciele są mieszkańcami Starachowic. Ponadto zwierzęta muszą być zaszczepione, a od psów należy wcześniej zapłacić podatek. Posiadacze większej ilości zwierząt muszą też wiedzieć, że na zabieg mogą zgłosić w danym roku maksymalnie jednego czworonoga. Pozbawianie płodności będzie automatycznie połączone z oznakowaniem zwierzęcia za pomocą mikroprocesora tzw. chipa (czyt. czipa). To rodzaj elektronicznej wizytówki, która pozwoli urzędnikom dotrzeć do właściciela, gdy jego zwierzę się zgubi, lub zostanie przez niego porzucone. Oprócz partycypowania w kastracji i sterylizacji miasto deklaruje także pomoc właścicielom w humanitarnym pozbyciu się niechcianego potomstwa po pupilach. Można je zgłosić do uśpienia, za które w całości zapłaci miasto, ale tu są dwa warunki. Kocięta i szczenięta muszą być w takim wieku, gdy są jeszcze ślepe, a właścicielowi nie udało się znaleźć dla nich nowych opiekunów. Ta oferta również dotyczy wyłącznie mieszkańców naszego miasta. - Wszystkie te usługi będzie świadczyć Gabinet Weterynaryjny Danvet Agnieszki Dańko– Maciąg zlokalizowany w Starachowicach przy ulicy Hauke – Bosaka - informuje Robert Adamczyk, kierownik Referatu Obsługi Komunalnej UM w Starachowicach. Właściciele zwierząt powinni zgłaszać do magistratu chęć skorzystania z danej oferty. - Nie trzeba pobierać żadnych blankietów, wystarczy normalnie zwrócić się do nas na piśmie. Można je przynieść do naszego Referatu, choć najprościej będzie zostawić w Biurze Obsługi Mieszkańców – radzi kierownik Adamczyk. Na zabiegi z czipowaniem i usypianie młodych miasto przeznaczyło w tym roku 33 tys. zł. Ta kwota musi także wystarczyć na, finansowane w całości przez gminę, pozbawienie płodności bezpańskich psów i kotów wałęsających się po ulicach. Dlatego urząd nie może dać gwarancji, że załatwi pozytywnie wszystkie złożone w tym roku wnioski właścicieli. - Jesienią może nam brakować pieniędzy, ponieważ w pierwszej kolejności musimy je mieć na zwierzęta bezdomne - uprzedza kierownik Adamczyk. Do przeprowadzania zabiegów dokonywanych na bezpańskich kundlach i kocurach (one także są połącząne z zaczipowaniem) miasto wybrało Przychodnię Weterynaryjną „Dog” Remigiusza Cichonia ze Skarżyska – Kamiennej. Placówka będzie też usypiała ślepe mioty bezpańskich czworonogów, dla których nie uda się znaleźć właścicieli. Poszukiwaniem nowych opiekunów szczeniąt i kociąt, a także odławianiem bezdomnych zwierzaków zajmie się z kolei gabinet weterynaryjny Agnieszki Łochowskiej z Suchedniowa. On również zorganizuje akcje adopcyjne na rzecz złapanych psów i kotów. W sumie na realizację całego programu zapobiegania zwierzęcej bezdomności miasto zamierza wydać w tym roku 140 tys. zł. Quote
mrs.ka Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 albo jestem z innej planety albo lepiej nie oglądać TV, sporo wypowiedzi o zapobieganiu bezdomności psów ze starachowic ludzi ,którzy nie mają o tym pojęcia i oprócz likwidacji raczej nie znają inych sposobów:angryy: http://www.tvp.pl/kielce/publicystyk...022011/3994670 Quote
Elka_Ka Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Do przeprowadzania zabiegów dokonywanych na bezpańskich kundlach i kocurach (one także są połącząne z zaczipowaniem) miasto wybrało Przychodnię Weterynaryjną „Dog” Remigiusza Cichonia ze Skarżyska – Kamiennej. Placówka będzie też usypiała ślepe mioty bezpańskich czworonogów, dla których nie uda się znaleźć właścicieli. No, ten to akurat nie ma najlepszej opinii:shake: Quote
Zuzka2 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Pilnie potrzebna pomoc dla kieleckiej suni cudem ocalonej z wnyków: http://www.dogomania.pl/threads/202746-Ja-nie-prosz%C4%99...ja-b%C5%82agam-o-miejsce-dla-6-kg-suni-z-wnyk%C3%B3w!!!!!!!zdj%C4%99cia-drastyczne!! Quote
Zuzka2 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Mały ofik Marzec miesiącem sterylizacji zwierząt. Maksymalna cena zabiegów kastracji: suka mała i średnia do 35 kg-200zł, suka duża 250zl, kotka 100zł, pies mały i średni do 35 kg-120zł, pies duży-170zł, kocur 60zł. Gabinety z woj. świetokrzyskiego: ANDRZEJÓWKA-Ciecierze 26 Przychodnia Weterynaryjna "Zoona" Lek.wet. Mateusz Szczepski 26-020 Chmielnik tel:791-114-114 Szkoda, ze tylko jeden gabinet z Kielc ;-( KIELCE Gabinet Weterynaryjny"MEDWET" ul. Berberysowej 34 Tel 535 50 11 22. Mail : medwet@medwet.com.pl SANDOMIERZ Gabinet Weterynaryjny "VERA" ul. Mickiewicza 50C www.vera.estrefa.pl lek.wet. Justyna Obara-Gałek kom. 691-916-512 lek. wet. Damian Gałek kom. 667-146-457 Przychodnia Weterynaryjna lek.wet.Dominik Sałata ul.Żółkiewskiego 9 tel.663582301 www.vetsandomierz.pl Quote
ewab Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Na konto "Zwierzaka" wpłynęła kasa na psy ze Starachowic - 20 zł od Dominiki RW z W-wy:loveu::loveu: Quote
mrs.ka Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 jakie miłe wiadomości tu na mnie czekały :) zaraz zdejmę Micky i Dyzia z pierwszej ,zeby Zuzka2 miała jasność sytuacji ;)za to żeby nie było za wesoło muszę wstawić wreszcie Blackiego dzięki za ogłoszenia Samirki ,ja też jej ciągle robię ogłoszenia i nie moge się nadziwić ,że taki mały, grzeczny i bezproblemowy piesek tak długo nie może znaleść domku. Quote
Zuzka2 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Ja też się dziwię.Codziennie ją polecam 1-2osobom piszącym o psiaka.Psi ideał. Quote
mrs.ka Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 BLACKIEGO dopiero dzisiaj wstawię jako psa do adopcji bo miałam nieoczekiwane przeszkody w postaci ... właściciela psa ,który zjawił sie na rowerze z sąsiedniej wsi i stwierdził ,że jego pies jest u mnie:angryy: niestety niewątpliwie to był pies ,który mieszkał u tego człowieka od kilku lat ,oczywiście na łańcuchu (z którym chodził przez tydzień po mojej wsi). Nie musze chyba pisać jakie warunki stwierdziłam tam na miejscu , nawet nie było mowy żebym oddała psa. Oczywiście nie miał książeczki ani żadnych szczepień, przekonałam tych ludzi ,że lepiej jak zrzekną się prawa do tego psa bo nawet ich nie stać na wykarmienie go i pies głodny uciekał od nich.Po kilku dniach przywiózł mi oświadczenie , także wszystko już jest ok. Faktycznie wykarmienie tego psa to nie lada wyzwanie ,sam zjada tyle co cała moja reszta psów razem :crazyeye: i jest już trzeci tydzień u mnie także to nie jest zaspokojenie pierwszego głodu. Musiałam w ubojni kupić 30 kg kurczaków i gotuje jednego dziennie z dwoma kg.ryżu i połowe z tego zjada BLACKY na kolacje :evil_lol: a w ciągu dnia dojada suchą karmą. Nie wiem jak mi się uda go przegłodzić przed czwartkową kastracją. a to sesja z dzisiejszego wygrzewania się na słonku:cool1: i z nierozłącznym ,najlepszym kumplem pod słońcem BRAXEM :popcorn: "ciemna strona" podwórka na której jeszcze nie stopniał ten okropny śnieg Quote
Recommended Posts