mrs.ka Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 niestety przez takich ignorantów jak ossamus , można łatwo przewidzieć skale bezdomności w tym mieście , po suce ,która była maskotką hydrobudowy (no ale niestety inwestycja dobiega końcowi więc to już nie maskotka tylko problem) w trzech miotach było co najmniej kilkanaście szczeniaków, połowa to suczki ,czyli łatwo policzyć ,że w ciągu roku przybędzie ok. 60 -100 nowych szczeniaków,jak myślicie ile jest w stanie znaleść dom ,a ile wyląduje na ulicy i bedzie sie dalej rozmnażać? Masz szczęście ,że nie jestem sedzią bo wyrok byłby adekwatny do twojej bezmyślności i hipokryzji. I możesz czuć sie już winny jeśli jakiś bezdomny pies pogryzie dziecko , duże prawdopodobienstwo ,ze to bedzie potomek "maskotki z hydrobudowy". Quote
ossamus Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Mialem sie nie wypowiadac juz wiecej,ale.... wiele osob na PW z tego forum pisalo do mnie i ostrzegalo przed Pania gdyz jest Pani fanatyczka!!! Jesli by Pani umiala czytac ze zrozumieniem moje posty w temacie ktory zalozylem (teraz zaluje) nie pislala by Pani oskarzajacych mnie bredni!!! Ja lubie zwierzeta , ale nie bawie sie jak Pani w zbawianie swiata gdyz nie kazdemu mozna pomoc !!! Gdyby nie MY to ta biedna suczka zdechla by w mrozy w zeszla zime !! Przyszla zbita , obszarpana w zaawansowanej ciazy w siarczyste mrozy, oszczenila, sie caly miot zamarzl !!!! Chlopcy ja wykarmili doprowadzili do "porzadku" , gdyby trafila na innych ludzi zostala by przepedzona , zbita i wiecej by nie wrocila !!! Drugi lipcowy miot 5 sztuk w calosci przygarneli chlopcy , z aktualnym tez sobie poradzimy, we wlasnym zakresie i dzieki pomocy Ani! Pani osadza , a nie docenia ile dla tej biednej suczki zrobilismy !!! Nie moja rola ani obowiazkiem jest finansowanie zabiegow sterylizacji !!! ps. radze Pani nie pisac pod moim adresem inwektywow, urzadzac sobie po mnie prywatnych wycieczek , osadzac mnie , bo skonczy sie to dla Pani smutno. Na tym koncze gdyz nie zamierzam sie znizac do Pani poziomu. EOT Quote
Potter Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 04.02.2011 r. na podstawie art. 101 ustawy z dnia 08.03.1990 r. o samorządzie gminnym (Dz.U. 2001 nr 142 poz.1591), Stowarzyszenie Obrona Zwierząt, organizacja pożytku publicznego, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, zaskarżyło uchwałę Rady Miejskiej w Starachowicach z dnia 01.03.1999 r., nr II/21/99, w sprawie zasad i warunków wyłapywania bezdomnych zwierząt na terenie miasta Starachowice. O zaskarżeniu poinformowano: 1.Najwyższa Izba Kontroli Warszawa 2. Wojewoda Świętokrzyski 3. Główny Inspektorat Weterynarii 4. Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Kielcach 5. Powiatowy Lekarz Weterynarii w Starachowicach 6. Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt 7. Pani Joanna Senyszyn, Posłanka do Parlamentu Europejskiego 8. Pan Konstanty Miodowicz, Poseł na Sejm RP 9. Pan Paweł Suski, Poseł na Sejm RP 10. Telewizja Polska S.A. Celownik 11. TVN Uwaga 12. Gazeta Wyborcza Do wszystkich "fanatyków" ze Starachowic - starachowicką mafię urzędniczą można rozpracować, podobnie jak to się udało w przypadku kieleckich urzędasów powiązanych z przestępcami z PUK-u. Walka o Dyminy jest tego najlepszym przykładem. Zjednoczone siły organizacji i wolontariuszy, zaangażowanie mediów i znanych osób mogą przełamać każdy beton. Jeśli będzie taka potrzeba, to w miarę naszych możliwości Stowarzyszenie Obrona Zwierząt na pewno się do tej starachowickiej walki przyłączy. I mała dygresyjka do ossamusa od kolejnej "fanatyczki" - sugeruję trochę mniej wykrzykników, a więcej tzw. pomyślunku. W opisanej sytuacji, brutalnie mówiąc, chyba lepiej by się stało, gdyby ta suka "zdechła", jak to malowniczo ująłeś. Przynajmniej nie byłaby więcej rozmnażana. "Doprowadzenie psa do porządku" bez przeprowadzenia sterylizacji, a następnie beztroskie przyzwalanie na to, aby suka zachodziła w kolejne ciąże, jest, w realiach dzisiejszej Polski, zalanej falą bezdomnych zwierząt, zachowaniem bezmyślnym, infantylnym i fatalnym w skutkach. Rada na przyszłość - przypałęta się kolejna bezdomna suka, zgłoście ją do najbliżej działającej organizacji prozwierzęcej, oni będą wiedzieli jak odpowiedzialnie zająć się zwierzęciem, bez powoływania na świat kolejnych niepotrzebnych psów, podczas gdy tysiące już urodzonych gnije w schroniskach, gdzie nigdy nie doczeka domu. Quote
mrs.ka Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 [quote name='Potter']04.02.2011 r. na podstawie art. 101 ustawy z dnia 08.03.1990 r. o samorządzie gminnym (Dz.U. 2001 nr 142 poz.1591), Stowarzyszenie Obrona Zwierząt, organizacja pożytku publicznego, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, zaskarżyło uchwałę Rady Miejskiej w Starachowicach z dnia 01.03.1999 r., nr II/21/99, w sprawie zasad i warunków wyłapywania bezdomnych zwierząt na terenie miasta Starachowice. O zaskarżeniu poinformowano: 1.Najwyższa Izba Kontroli Warszawa 2. Wojewoda Świętokrzyski 3. Główny Inspektorat Weterynarii 4. Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Kielcach 5. Powiatowy Lekarz Weterynarii w Starachowicach 6. Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt 7. Pani Joanna Senyszyn, Posłanka do Parlamentu Europejskiego 8. Pan Konstanty Miodowicz, Poseł na Sejm RP 9. Pan Paweł Suski, Poseł na Sejm RP 10. Telewizja Polska S.A. Celownik 11. TVN Uwaga 12. Gazeta Wyborcza słowa uznania i podziękowania [quote name='Potter'] Zjednoczone siły organizacji i wolontariuszy, zaangażowanie mediów i znanych osób mogą przełamać każdy beton. tiaaaa, tylko ,że narazie to występuję w liczbie pojedyńczej i to jako "fanatyk":cool3: ...ale media pomału ściągam;) [quote name='Potter']Jeśli będzie taka potrzeba, to w miarę naszych możliwości Stowarzyszenie Obrona Zwierząt na pewno się do tej starachowickiej walki przyłączy. . no to chociaż nie będę sama :lol: Quote
Beta&Czata Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 mrs.ka napisała "...ale media pomału ściągam" Chyba już ściągnęłaś. Przed chwilą TVN nadała reportaż (w Wydarzeniach) :shake:. Pewnie będzie za niedługo w necie. Quote
Zuzka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 mrs.ka,dziś miała do Ciebie dzwonić kobietka ws Samirki:-)Znalazła ją na gumtree Kraków.Z tym nowymi fotami chyba bardziej się podoba ludziom;-) Quote
mrs.ka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 [quote name='Beta&Czata']mrs.ka napisała "...ale media pomału ściągam" Chyba już ściągnęłaś. Przed chwilą TVN nadała reportaż (w Wydarzeniach) :shake:. Pewnie będzie za niedługo w necie. proszę zobaczcie http://www.tvn24.pl/0,1691875,0,1,zabili-prawie-400-psow--bo-nie-mieli-schroniska,wiadomosc.html Quote
ewab Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [quote name='mrs.ka']proszę zobaczcie http://www.tvn24.pl/0,1691875,0,1,zabili-prawie-400-psow--bo-nie-mieli-schroniska,wiadomosc.html Chyba NIK nadrabia za plamę jaką dał w Dyminach. Czy to co usypiało, pracowało w Mircu? Czy tam pracuje jeden, czy więcej tych co mordują zwierzęta? Quote
mrs.ka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 ewab napisał(a):Chyba NIK nadrabia za plamę jaką dał w Dyminach. Czy to co usypiało, pracowało w Mircu? Czy tam pracuje jeden, czy więcej tych co mordują zwierzęta? jeden,od lat miał umowę i on ich nie usypiał ,on je mordował bo oszczędzał nawet na morbitalu:angryy: Quote
Majaa Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Z zasady nie zaglądam na ten wątek - nie mam czasu na dyskusje, które spełzają na niczym, a zazwyczaj na wojnie między A a Z, X a Y, ale podesłany mi link, zatrząsł mną przeogromnie! Fakty są faktami! Głupie gadki Weta Powiatowego wyprowadziły mnie z równowagi! (pomijam urzędasów, którzy do tej pory, nie rozumieją o co chodzi) Biedny żuczek - nie miał pojęcia, co się dzieje przez tyle lat (prasa,radio,tv -milczeli "przecież") i sobie "żuczek gnojownik" toczył i toczył to ............... gówno, i nikt mu nie zakłócał spokoju. Toteż biedny żuczek zapomniał, że po pierwsze człowiekiem jest i to z zasady etycznej, jak i zawodowej, odpowiedzialnym za los zwierząt, a po drugie zapomniał o kilku akcjach "odbijania" żywych i zdrowych zwierząt To ja przypomnę, z dziką wręcz przyjemnością moją i mrs.ka, wielką i szybką urzędniczą wojnę o sukę wyłapaną bezprawnie. No cóż udało się Powiatowego weta będącego na "megazebraniu" w województwie zmusić do wydania pozwolenia wejścia na teren eks-hycla i to z obstawą w ciągu godziny, więc niech nie opowiada herezji, że nie wiedział, co się działo w mieście Szczegóły zostawię dla sądu i prokuratury Quote
mrs.ka Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Majaa skoro już przypomniałaś sobie pewne "akcje" to chyba też pamiętasz ,że jest kilka niezbitych dowodów na to ,że informowałyśmy zarówno prokuraturę , jak i powiatowego, że sprawę do sądu skierowałyśmy,że zwracałyśmy się do radnych i wszyscy radni byli o tym pisemnie poinformowani, no i mam nadzieję,że masz ten film ,który spokojnie można dołączyć jako dowód w sprawie. Chyba czas skompletować te dokumenty i złożyć w prokuraturze. Quote
niebo Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Trzeba teraz interesować się tą sprawą, nie pozwolić żeby ucichła, bo tak może się stać. Jak już ktoś pisał- z Dyminami się udało, u nas też się da. Ja nadal nie mogę uwierzyć, że zwierzęta, które jednego dnia jadły mi z rąk, były przyjazne i kochane,następnego dnia uznano za 'agresywne' i potraktowano w ten sposób... A wypowiedź tego oprawcy powalająca... Pewnie ładną kasę z tego miał. Ale w głowie się nie mieści, że teraz tacy ludzie pchają się na weterynarza. Quote
Majaa Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 [quote name='mrs.ka']Majaa skoro już przypomniałaś sobie pewne "akcje" to chyba też pamiętasz ,że jest kilka niezbitych dowodów na to ,że informowałyśmy zarówno prokuraturę , jak i powiatowego, że sprawę do sądu skierowałyśmy,że zwracałyśmy się do radnych i wszyscy radni byli o tym pisemnie poinformowani, no i mam nadzieję,że masz ten film ,który spokojnie można dołączyć jako dowód w sprawie. Chyba czas skompletować te dokumenty i złożyć w prokuraturze. Oczywiście, że pamiętam - dlatego tak mnie zakurzył powiatowy. Masz rację - czas najwyższy przypomnieć się prokuratorom. [quote name='niebo']Ja nadal nie mogę uwierzyć, że zwierzęta, które jednego dnia jadły mi z rąk, były przyjazne i kochane,następnego dnia uznano za 'agresywne' i potraktowano w ten sposób... Niebo - potrzeba nam jak najwięcej osób, którym "zniknęły" psy u hycla. A w takie pitolenie o agresji nie wierz - każdy orze, jak może. :( Quote
andzia69 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 i nie zapominajcie o jeszcze jednym fakcie - TOZ w 2009 r dostał pismo odnośnie eutanazji zwierzaków...i nic z tym nie zrobił do dnia dzisiejszego! trzeba zjednoczyc siły i zmobilizować się, zeby dokopać urzędasom !!!:angryy: Quote
ossamus Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 http://allegro.zapodaj.net/images/5ae42c086ce5.jpg http://allegro.zapodaj.net/images/d7f9dd7f7080.jpg http://allegro.zapodaj.net/images/4428144d51a0.jpg koleżanka przesłala mi na maila zdjęcia z "dziełem" watahy z jakiejś wsi z okolic Starachowic. Quote
mrs.ka Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 andzia69 napisał(a): trzeba zjednoczyc siły i zmobilizować się, zeby dokopać urzędasom !!!:angryy: no akurat tego możesz być pewna :) Quote
Agnieszka_77 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Witam. Dobra wiadomość jest taka, że znalazła się właścicielka husky'ch. Więc od wczoraj są już w domu. Quote
Pies Wolny Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='mrs.ka']tak !!! ewidentnie wina ludzi:angryy: psy są udomowione przez człowieka i zależne , więc jak były głodne to polowały. Zobacz sobie jak zachowują sie psy ,które mają opieke i zawsze pełną miske w stosunku do saren. To psy ,które też były kiedyś bezdomne i głodne ale są u mnie najedzone i bezpieczne ,jakoś nie traktują saren jako pokarmu. ale chyba najwieksza wina za tę tragedie jest myśliwych ,którzy są odpowiedzialni za dziką zwierzynę . Co sarna robiła w aglomeracji miejskiej ?! przyszła w poszukiwaniu jedzenia i nie jest to odosobniony przypadek , kiedy głodna zwierzyna zimą podchodzi do ludzkich siedlisk .To jest tragiczne w skutkach zawsze ! Tym mordercom -myśliwym nie chce się dooopy ruszyć jak jest duży śnieg bo trzeba na pieszo rozkładać karme w paśnikach i zwierzyna głoduje. ossamus zacznij logicznie myślec i gdybys to zrobił wcześniej to suka na tej całej budowie nie rozmnażałaby się co pół roku . [quote name='mrs.ka']niestety przez takich ignorantów jak ossamus , można łatwo przewidzieć skale bezdomności w tym mieście , po suce ,która była maskotką hydrobudowy (no ale niestety inwestycja dobiega końcowi więc to już nie maskotka tylko problem) w trzech miotach było co najmniej kilkanaście szczeniaków, połowa to suczki ,czyli łatwo policzyć ,że w ciągu roku przybędzie ok. 60 -100 nowych szczeniaków,jak myślicie ile jest w stanie znaleść dom ,a ile wyląduje na ulicy i bedzie sie dalej rozmnażać? Masz szczęście ,że nie jestem sedzią bo wyrok byłby adekwatny do twojej bezmyślności i hipokryzji. I możesz czuć sie już winny jeśli jakiś bezdomny pies pogryzie dziecko , duże prawdopodobienstwo ,ze to bedzie potomek "maskotki z hydrobudowy". [quote name='Potter']04.02.2011 r. na podstawie art. 101 ustawy z dnia 08.03.1990 r. o samorządzie gminnym (Dz.U. 2001 nr 142 poz.1591), Stowarzyszenie Obrona Zwierząt, organizacja pożytku publicznego, której statutowym celem działania jest ochrona zwierząt, zaskarżyło uchwałę Rady Miejskiej w Starachowicach z dnia 01.03.1999 r., nr II/21/99, w sprawie zasad i warunków wyłapywania bezdomnych zwierząt na terenie miasta Starachowice. O zaskarżeniu poinformowano: 1.Najwyższa Izba Kontroli Warszawa 2. Wojewoda Świętokrzyski 3. Główny Inspektorat Weterynarii 4. Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Kielcach 5. Powiatowy Lekarz Weterynarii w Starachowicach 6. Parlamentarny Zespół Przyjaciół Zwierząt 7. Pani Joanna Senyszyn, Posłanka do Parlamentu Europejskiego 8. Pan Konstanty Miodowicz, Poseł na Sejm RP 9. Pan Paweł Suski, Poseł na Sejm RP 10. Telewizja Polska S.A. Celownik 11. TVN Uwaga 12. Gazeta Wyborcza Do wszystkich "fanatyków" ze Starachowic - starachowicką mafię urzędniczą można rozpracować, podobnie jak to się udało w przypadku kieleckich urzędasów powiązanych z przestępcami z PUK-u. Walka o Dyminy jest tego najlepszym przykładem. Zjednoczone siły organizacji i wolontariuszy, zaangażowanie mediów i znanych osób mogą przełamać każdy beton. Jeśli będzie taka potrzeba, to w miarę naszych możliwości Stowarzyszenie Obrona Zwierząt na pewno się do tej starachowickiej walki przyłączy. I mała dygresyjka do ossamusa od kolejnej "fanatyczki" - sugeruję trochę mniej wykrzykników, a więcej tzw. pomyślunku. W opisanej sytuacji, brutalnie mówiąc, chyba lepiej by się stało, gdyby ta suka "zdechła", jak to malowniczo ująłeś. Przynajmniej nie byłaby więcej rozmnażana. "Doprowadzenie psa do porządku" bez przeprowadzenia sterylizacji, a następnie beztroskie przyzwalanie na to, aby suka zachodziła w kolejne ciąże, jest, w realiach dzisiejszej Polski, zalanej falą bezdomnych zwierząt, zachowaniem bezmyślnym, infantylnym i fatalnym w skutkach. Rada na przyszłość - przypałęta się kolejna bezdomna suka, zgłoście ją do najbliżej działającej organizacji prozwierzęcej, oni będą wiedzieli jak odpowiedzialnie zająć się zwierzęciem, bez powoływania na świat kolejnych niepotrzebnych psów, podczas gdy tysiące już urodzonych gnije w schroniskach, gdzie nigdy nie doczeka domu. Kopiuję coby nie 'uciekło', to wymaga komentarza, bo kopara opada jak się czyta takie mundrale !!!! Quote
andzia69 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 w to całe popier..ne województwo powinno się zaorać...nie mam sił do tego wszystkiego:( Quote
aga38 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Agnieszka_77 napisał(a):Witam. Dobra wiadomość jest taka, że znalazła się właścicielka husky'ch. Więc od wczoraj są już w domu. To faktycznie bardzo dobra wiadomość:multi: Quote
Odi Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='Potter'] I mała dygresyjka do ossamusa od kolejnej "fanatyczki" - sugeruję trochę mniej wykrzykników, a więcej tzw. pomyślunku. W opisanej sytuacji, brutalnie mówiąc, chyba lepiej by się stało, gdyby ta suka "zdechła", jak to malowniczo ująłeś. Przynajmniej nie byłaby więcej rozmnażana. "Doprowadzenie psa do porządku" bez przeprowadzenia sterylizacji, a następnie beztroskie przyzwalanie na to, aby suka zachodziła w kolejne ciąże, jest, w realiach dzisiejszej Polski, zalanej falą bezdomnych zwierząt, zachowaniem bezmyślnym, infantylnym i fatalnym w skutkach. Powiem krótko - Potter oraz Mrs.ka, niesłusznie i niesprawiedliwie potraktowałyście Ossamusa. Faktem jest, iż Ossamus wraz z Kolegami z budowy uratowali Lali życie. Faktem jest, iż zarówno radni Gminy Starachowice, jak i magistrat starachowicki to łotry, dranie i barbarzyńcy - vide uchwała Rady Gminy i skrupulatne jej realizowanie, czego skutkiem jest śmierć w ostatnich trzech latach około czterystu psów. Mowa jest jedynie o trzech latach, gdyż zapewne tylko te trzy lata podlegały kontroli. Sądzę, że tak się działo od zawsze. Zatem - gdyby Lala nie trafiła pod opiekę Budowlańców podzieliłaby los owych wszystkich wybitych w okrutny sposób Psów w Starachowicach. Powinnyście podziękować Ossamusowi i jego Kolegom za uratowanie Lali. To, że nie wysterylizowali jej, nie jest ich złą wolą. Nie wysterylizowali, bo nie wiedzieli, że tak należy zrobić. Wy obie, większość Dogomaniaków, także ja, jesteśmy świadomi konieczności sterylizacji suk, usypiania ślepych miotów, ogromu nieszczęść bezdomnych niechcianych psów, ale tzw. "cywile" nie mają o tych problemach prawie żadnego pojęcia. Społeczeństwo trzeba edukować, ale nie waląc na oślep po głowach wszystkich, jak leci. Ludzie z budowy Ossamusa mają serca dla psów i tacy Ludzie są naszymi sprzymierzeńcami. Wrogów mamy w starachowickim magistracie i w Radzie Miasta. Potter, nie rozumiem, jak mogłaś napisać o Lali: "W opisanej sytuacji, brutalnie mówiąc, chyba lepiej by się stało, gdyby ta suka "zdechła", jak to malowniczo ująłeś. Przynajmniej nie byłaby więcej rozmnażana." To, co napisałaś o Lali jest swego rodzaju szowinizmem, bo gdyby Lala była samcem, wówczas miałaby prawo żyć, bo nie rodziłaby, a skoro jest psią kobietą, to ... :shake: To, co napisałaś o Lali jest niezgodne z obowiązującą ustawą o ochronie zwierząt, jest niegodne członka organizacji pro zwierzęcej, jest obrzydliwe, okrutne, nieludzkie, odpychające i całkowicie nie do przyjęcia. Wiesz do czego prowadzi taki relatywizm ? Prowadzi w prostej linii do zachowań zwyrodnialców PUKowców z Kielc i zwyrodnialców ze starachowickiego magistratu ! Na szczęście Lala na swej drodze spotkała Ossamusa i jego Kumpli. Walczyłyśmy razem o Dyminy ! Co z Tobą ?! Dobrze, że zaskarżyłaś barbarzyńską i niezgodną z prawem uchwałę Gminy Starachowice. Czy będziesz pisać skargę na Wojewodę Świętokrzyskiego o jej brak nadzoru nad działalnością Gminy Starachowice - art. 85 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz.U.01.142.1591) ? Wojewoda winna przeprowadzić postępowanie nadzorcze uchwały i taką uchwałę powinna rozstrzygnięciem nadzorczym uznać za nieważną na podstawie art. 91 w/w ustawy. Quote
niebo Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='ossamus']http://allegro.zapodaj.net/images/5ae42c086ce5.jpg http://allegro.zapodaj.net/images/d7f9dd7f7080.jpg http://allegro.zapodaj.net/images/4428144d51a0.jpg Czy mam zacząć wstawiać zdjęcia skatowanych psów? Skatowanych przez człowieka- istotę zdolną do racjonalnego myślenia, odpowiedzialną za swoje czyny? Pies nie ma takich uczuć. Za to doskonale czuje strach, głód i ból. Quote
kasiunka88 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 zobaczcie co znalazlam.... naprawde az nie wiadomo co napisac... http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20110207%2FPOWIAT02%2F983678675 Quote
mrs.ka Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 niebo - kasiunka88 dała szybką i celną odpowiedź na Twój post ,oczywiście wszyscy wiemy ,ze są setki takich przykładów i nie ma sensu ich tutaj przytaczać bo wszyscy na tym forum bronią praw zwierząt ,a skoro trafił sie jeden ,który ma bliżej nie określone intencje i poglady dotyczące psów to poprostu trzeba to zignorować bo dyskusja z trollami jest bezsensowna. SARAH pojechała do DS.:multi: W sprawie SAMIRKI dzwoniła pani z Krakowa ,nawet bardzo warunki mi sie podobały i zaproponowałam osobistą wizytę przedadopcyjną ale ....już dzisiaj nie miałam teleonu potwierdzającego. Więc raczej nic z tego:shake: Quote
Potter Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 tia... trolle i głupawe prowokacje należy ignorować, szkoda czasu. Quote
Recommended Posts