Agnieszka_77 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 aga38 napisał(a):Zdjęcia można dodać przez ta stronkę http://www.tinypic.com/ wystarczy wgrać zdjecie wygeneruje sie wtedy IMG kod,trzeba go skopiować i wleić i już bardzo Ci dziękuję. już się ogarnęłam i zdjęcia wkleiłam. Quote
aga38 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Kurcze ale fajne psiaki,mam nadzieje że ktoś ich szuka. Agnieszka zgłoś ich może też tutaj http://huskyadopcje.pl/ Ja tak robiłam ale moja rodzina tak pokochała naszą haszczorkę że u nas została i demoluje dalej wszystko:) Quote
Agnieszka_77 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 już zgłosiłam. razem ze zdjęciami, ale dziękuję za info. jakoś tak trudno jest mi się pogodzić z tym, że nikt ich nie szuka. umówiłam się z wszystkimi lek. wet. w Starachowicach, że jakby co, to będą dzwonić. mam jeszcze namiar na jednego pana ze Starachowic, który miał takiego psa. jutro sprawdzę. ogłaszam je gdzie mogę. w toz kielce też. mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Quote
aga38 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Może warto zrobić tak jak robi mrs.ka i ogłosić je w Tygodniku i gazecie Starachowickiej,husky mają tendencje do ucieczek,może ktoś liczy że same wrócą. Ale najgorsze jest to ze potrafia się zapomnieć i przewędrować wiele kilometrów:( Quote
mrs.ka Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Agnieszka77 ,a gdzie one teraz dokładnie są i podaj jakiś kontakt . W jakim są stanie , czy wygladają na długą włóczęgę ,czy tak jakby niedawno wyszły z domu, czy mają np.pchły , w jakim stanie skórę i zęby, nie wiem czy dobrze doczytałam ale to dwa samce ,tak? Piękne te psiaki ale niestety to też nie chroni przed bezdomnością:-( Quote
kika22 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 mrs.ka napisał(a):kika22 - uwierz mi,że jakby ktokolwiek szukał nawet akity to nasi weterynarze od razu by podali namiar bo wiedzą doskonale jaka jest sytuacja po za tym zazwyczaj wszystkie zgłoszenia o psach zaginionych są zapisywane i wywieszane na tablicach ogłoszeń w poczekalniach gabinetów,niestety nikt ostatnio nie szukał jakiegokolwiek psa w typie ras polarnych:shake: Marksa ja Ci wierze, ale wiem, ze masa ludzi nie odróznia malamuta od husky. Pies na focie to na 100% malamut ;-) Quote
aga38 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Bary został dzis wykąpany i zrobił się z niego prawdziwy przystojniak:) Był bardzo grzeczny,zero agresji,wszystko zniósł bardzo dzielnie:) Quote
Monika_tbg Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 pozwolę sobie wkleić link do wątku gdzie potrzebna jest pilna pomoc.. http://www.dogomania.pl/threads/201122-Potrzeba-pomocy-dla-tych-ps%C3%B3w!-Inaczej-p%C3%B3jd%C4%85-na-odstrza%C5%82!?p=16201082#post16201082 Quote
andzia69 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 bardzo proszę o pomoc! w ankiecie dogo i miau ustalono, że SZCZECINEK będzie wspólnym kandydatem na krakvecie. tymczasem pojawiła się silna konkurencja! za chwilę będą na prowadzeniu a SZCZECINEK przegra! PROSZĘ, GŁOSUJCIE NA SZCZECINEK!!!!!! http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...13065&start=45 Quote
ossamus Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Witam , jestem inżynierem budowy w spółce HBP, która "działa" na terenie budowy/modernizacji Oczyszczalni Ścieków w Starachowicach przy ulicy Bocznej 42. Około 17 grudnia nasza budowlana maskotka "przybłęda" Lala (wilczurowata) oszczeniła się wydając na świat 7 uroczych szczeniątek - 2 pieski i 5 suczek. W zeszły poniedziałek pieski wyszły spod kontenera gdzie zamieszkują. Pieski są bardzo ładne, spokojne , milutkie i urocze W związku z tym iż budowa kończy się za kilka miesięcy wraz z pracownikami HBP S.A. szukamy dla naszych miluśkich czworonogów nowych domków gdyż bardzo szkoda aby skończyły gdzieś w schronisku. 4 szczeniaczki to urocze maluśkie "niedźwiadki" są słodkie i przymilne. 1 szczeniaczek jest troszkę mniejszy, ale również uroczy. 2 są wyraźnie mniejsze od pozostałych , ale najbardziej śmiałe i rezolutne ( z tego co wiadomo najmniejszą suczkę zarezerwował jeden ze stróży ma ją zabrać do domku w niedzielę. Pieski oprócz tego iż są karmione przez Lale ( zakupiliśmy specjalną karmę dla karmiących matek) , chłopcy im solidnie dogadzają, jedzą różne smakołyki Mają podgrzewane mleczko 2 razy dziennie więc mają tutaj nieźle jak na tymczasowy domek. Psy jedzą 3 razy dziennie o 7.00 , 10.00 i o 15 SZUKAMY DOMKÓW DLA POZOSTAŁYCH PIESECZKÓW Mają już 5,5 tygodnia więc śmiało można je zabierać. Wszystkich zainteresowanych serdecznie proszę o kontakt, naprawdę warto,pieseczki są piękne ,cudne i urocze bartlomiej.kowalczyk@hbp-sa.pl Quote
Zuzka2 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 :thumbs:Wow!takie traktowanie zwierząt bezdomnych to chyba rzadkość. Przydałyby się fotki. Quote
aga38 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Zuzka jest nieoceniona w ogłaszaniach na portalach adopcyjnych,ossamus prosimy o zdjęcia Quote
Zuzka2 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ONkowate ludzie chętnie adoptują w Krakowie i w Kielcach.Nawet Ania102 ma chętnych na ONkowate szczenię:-) Aha!i jeszcze jedną kobietę mam chętną na średniaka tylko jak najmłodszego,a ja jej poleciłam powyżej 3m-ca maluchy.Zaraz do niej napiszę.Chce malca,bo jej dzieciak się boi psów. W razie potrzeby weryfikację itd.musi ktoś wziąć na siebie.Np.Aga?:-)Na mnie babka zrobiła dobre wrażenie przez tel.ale trzeba ją dopytać o wiele rzeczy.Powiedziała,że odbiór psa 50km od Kielc to nie problem,więc też O.K.,bo niektórzy się krzywią,że za daleko. Quote
aga38 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Wysłałam e-mail do Uli z Tygodnika Starachowickiego, Tola będzie miała ogłoszenie,może to coś da.... Nauczyła się już wchodzić z gipsem po schodach,a i na łóżeczko też się pakuje:) Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 obiecane zdjecia : http://img84.imageshack.us/g/20110128150829.jpg/ Quote
Zuzka2 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Zapraszam na wątek nowych szczeniąt ze Starachowic: http://www.dogomania.pl/threads/201094-STARACHOWICE-teren-budowy-O%C5%9A-Starachowice?p=16207653#post16207653 Quote
aga38 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Dziś Bary wrócił do siebie,wykąpany czyściutki,skóra już idealnie różowa,tylko patrzeć jak futerko zacznie odrastać. Bary okazał się być wielkim inteligentem i umiał zachować się w towarzystwie:cool3: Całą noc spał w domu ani nie nabrudził ani też nic nie zniszczył. Wspaniale zachowuje się w stosunku do innych psów i kotów. Dużych psiaków wcale nie zaczepiał,ale zakochał się w maliznach jakie spotkał:loveu: Rajek odkrył jeszcze jedno,dość że Bary jest ugodowy to jeszcze zna podstawowe komendy:crazyeye: Dziś najbardziej z jego powrotu ucieszył się Dino. Było tyle radości ze nie da się tego opisać!:multi:Aż trudno uwierzyć ze psiaki tak się kochają. Zrobiłam parę zdjęć ale marne szanse na dobre foty,Bary ciągnął do Dina a potem dalej razem szaleć. Jak sie juz sobą nacieszą postaram się bardziej:razz: A tu już Dino:) Quote
aga38 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Mrs.ka zobacz Rudzię po stylizacji:evil_lol::cool3: Quote
mrs.ka Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 SARA też po sterylizacji ,chyba nawet nie zauważyła ,że miała zabieg ,szaleje jak zwykle:diabloti: w Starachowicach jakaś nawałnica zgłoszeń o bezdomnych psach ,pewnie z powodu,że zaczęły się cieczki u suk:mad: odsyłam do UM ,w końcu mają fundusze na sterylizacje i ponoć jakiś kotrakt podpisany na zabiegi. Natomiast ludzi szukających psów -BRAK:placz: Quote
aga38 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 U nas też sporo bezdomniaków chodzimy je dokarmiać a wiesz jak jest gmina nasza kochana problemu nie widzi:( Quote
ossamus Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 mysle iz problemem nie jest nasze ustawodawstwo tylko swiadomosc ludzi i to ludzie ponosza wine na smutny los wielu czworonogow. Quote
mrs.ka Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 ludzie powinni mieć poczucie odpowiedzialności za los zwierząt , jest to w jakiś tam sposób regulowane ustawowo vide:Ust. o ochronie zwierząt ale ludzie są istotami wielce niedoskonałymi i popełniają wiele przestępstw również w stosunku do zwierząt i jeśli nie będzie się egzekwować stosowania kar (w imieniu prawa oczywiście) to nie ma co liczyć na poczucie winy sprawców cierpienia zwierząt. Quote
Zuzka2 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [B]Apel!kto się podejmie wydawać szczeniaki z budowy???Kto będzie weryfikował przez tel.i kto decyduje o warunkach adopcji??? Umowa,wizyta???[/B] Psiaki są w fajnym wieku do wydania-słodkie kuleczki.Mam kolejną osobę z Krakowa chętną na suczkę (poprzednie 2 się wycofały na hasło "umowa adopcyjna"),ale koleś chce nr tel.A ja nie mam w sumie co gościowi powiedzieć.Nie mogę być tu decydująca,bo są osoby ze Starachowic i to w dodatku doświadczone w temacie adopcji.Każdy ma swoje zdanie nt procedury-jedni chcą od A do Z-umowa,wizyta,weryfikacja tel.itd.Inni tylko umowę.Zdecydujcie coś starachowiczanie,bo zostaniecie ze stadem podrostków,bo za miesiąc już nie będą takie słodkie... Tutaj ich wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/201094-STARACHOWICE-teren-budowy-O%C5%9A-Starachowice[/url] A tak je ogłaszam [url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KULECZKI-W-TYPIE-OWCZARKA-NIEM-B-D-DU-E-W0QQAdIdZ257026662[/url] Quote
mrs.ka Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Zuzka2 widzę jak jesteś bardzo zaangażowana w pomoc tym psiakom ale ja od samego początku nie widziałam potrzeby włączenia się w ten projekt bo nie jestem na miejscu-to raz , mam pewne zasady co do adopcji psów - to dwa , jest wystarczjaco dużo osób w Starach. które podjęły temat pomocy i na pewno sie z tego wywiążą [quote name='Ania102']Aagata8 i aga38 umówmy się z ossamusem i podjedzmy na tygodniu, Bożenka z Rajkiem też poinformowani więc w kupie może coś się poradzi. Sunia- mama urocza, pewnie mimo to gorzej bedzie jej znaleźć dom niż maluszkom.[/QUOTE] Quote
Recommended Posts