Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

już zgłosiłam. razem ze zdjęciami, ale dziękuję za info. jakoś tak trudno jest mi się pogodzić z tym, że nikt ich nie szuka. umówiłam się z wszystkimi lek. wet. w Starachowicach, że jakby co, to będą dzwonić. mam jeszcze namiar na jednego pana ze Starachowic, który miał takiego psa. jutro sprawdzę. ogłaszam je gdzie mogę. w toz kielce też. mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.

Posted

Może warto zrobić tak jak robi mrs.ka i ogłosić je w Tygodniku i gazecie Starachowickiej,husky mają tendencje do ucieczek,może ktoś liczy że same wrócą. Ale najgorsze jest to ze potrafia się zapomnieć i przewędrować wiele kilometrów:(

Posted

Agnieszka77 ,a gdzie one teraz dokładnie są i podaj jakiś kontakt . W jakim są stanie , czy wygladają na długą włóczęgę ,czy tak jakby niedawno wyszły z domu, czy mają np.pchły , w jakim stanie skórę i zęby, nie wiem czy dobrze doczytałam ale to dwa samce ,tak?
Piękne te psiaki ale niestety to też nie chroni przed bezdomnością:-(

Posted

mrs.ka napisał(a):
kika22 - uwierz mi,że jakby ktokolwiek szukał nawet akity to nasi weterynarze od razu by podali namiar bo wiedzą doskonale jaka jest sytuacja po za tym zazwyczaj wszystkie zgłoszenia o psach zaginionych są zapisywane i wywieszane na tablicach ogłoszeń w poczekalniach gabinetów,niestety nikt ostatnio nie szukał jakiegokolwiek psa w typie ras polarnych:shake:

Marksa ja Ci wierze, ale wiem, ze masa ludzi nie odróznia malamuta od husky.
Pies na focie to na 100% malamut ;-)

Posted

Witam , jestem inżynierem budowy w spółce HBP, która "działa" na terenie budowy/modernizacji Oczyszczalni Ścieków w Starachowicach przy ulicy Bocznej 42.

Około 17 grudnia nasza budowlana maskotka "przybłęda" Lala (wilczurowata) oszczeniła się wydając na świat 7 uroczych szczeniątek - 2 pieski i 5 suczek. W zeszły poniedziałek pieski wyszły spod kontenera gdzie zamieszkują.
Pieski są bardzo ładne, spokojne , milutkie i urocze
W związku z tym iż budowa kończy się za kilka miesięcy wraz z pracownikami HBP S.A. szukamy dla naszych miluśkich czworonogów nowych domków gdyż bardzo szkoda aby skończyły gdzieś w schronisku.
4 szczeniaczki to urocze maluśkie "niedźwiadki" są słodkie i przymilne.
1 szczeniaczek jest troszkę mniejszy, ale również uroczy.
2 są wyraźnie mniejsze od pozostałych , ale najbardziej śmiałe i rezolutne ( z tego co wiadomo najmniejszą suczkę zarezerwował jeden ze stróży ma ją zabrać do domku w niedzielę.

Pieski oprócz tego iż są karmione przez Lale ( zakupiliśmy specjalną karmę dla karmiących matek) , chłopcy im solidnie dogadzają, jedzą różne smakołyki
Mają podgrzewane mleczko 2 razy dziennie więc mają tutaj nieźle jak na tymczasowy domek. Psy jedzą 3 razy dziennie o 7.00 , 10.00 i o 15
SZUKAMY DOMKÓW DLA POZOSTAŁYCH PIESECZKÓW
Mają już 5,5 tygodnia więc śmiało można je zabierać.

Wszystkich zainteresowanych serdecznie proszę o kontakt, naprawdę warto,pieseczki są piękne ,cudne i urocze

bartlomiej.kowalczyk@hbp-sa.pl

Posted

ONkowate ludzie chętnie adoptują w Krakowie i w Kielcach.Nawet Ania102 ma chętnych na ONkowate szczenię:-)
Aha!i jeszcze jedną kobietę mam chętną na średniaka tylko jak najmłodszego,a ja jej poleciłam powyżej 3m-ca maluchy.Zaraz do niej napiszę.Chce malca,bo jej dzieciak się boi psów.
W razie potrzeby weryfikację itd.musi ktoś wziąć na siebie.Np.Aga?:-)Na mnie babka zrobiła dobre wrażenie przez tel.ale trzeba ją dopytać o wiele rzeczy.Powiedziała,że odbiór psa 50km od Kielc to nie problem,więc też O.K.,bo niektórzy się krzywią,że za daleko.

Posted

Wysłałam e-mail do Uli z Tygodnika Starachowickiego, Tola będzie miała ogłoszenie,może to coś da....
Nauczyła się już wchodzić z gipsem po schodach,a i na łóżeczko też się pakuje:)

Posted

Dziś Bary wrócił do siebie,wykąpany czyściutki,skóra już idealnie różowa,tylko patrzeć jak futerko zacznie odrastać. Bary okazał się być wielkim inteligentem i umiał zachować się w towarzystwie:cool3: Całą noc spał w domu ani nie nabrudził ani też nic nie zniszczył. Wspaniale zachowuje się w stosunku do innych psów i kotów. Dużych psiaków wcale nie zaczepiał,ale zakochał się w maliznach jakie spotkał:loveu: Rajek odkrył jeszcze jedno,dość że Bary jest ugodowy to jeszcze zna podstawowe komendy:crazyeye:
Dziś najbardziej z jego powrotu ucieszył się Dino. Było tyle radości ze nie da się tego opisać!:multi:Aż trudno uwierzyć ze psiaki tak się kochają. Zrobiłam parę zdjęć ale marne szanse na dobre foty,Bary ciągnął do Dina a potem dalej razem szaleć. Jak sie juz sobą nacieszą postaram się bardziej:razz:

A tu już Dino:)

Posted

SARA też po sterylizacji ,chyba nawet nie zauważyła ,że miała zabieg ,szaleje jak zwykle:diabloti:

w Starachowicach jakaś nawałnica zgłoszeń o bezdomnych psach ,pewnie z powodu,że zaczęły się cieczki u suk:mad: odsyłam do UM ,w końcu mają fundusze na sterylizacje i ponoć jakiś kotrakt podpisany na zabiegi.

Natomiast ludzi szukających psów -BRAK:placz:

Posted

ludzie powinni mieć poczucie odpowiedzialności za los zwierząt , jest to w jakiś tam sposób regulowane ustawowo vide:Ust. o ochronie zwierząt ale ludzie są istotami wielce niedoskonałymi i popełniają wiele przestępstw również w stosunku do zwierząt i jeśli nie będzie się egzekwować stosowania kar (w imieniu prawa oczywiście) to nie ma co liczyć na poczucie winy sprawców cierpienia zwierząt.

Posted

[B]Apel!kto się podejmie wydawać szczeniaki z budowy???Kto będzie weryfikował przez tel.i kto decyduje o warunkach adopcji???
Umowa,wizyta???[/B]

Psiaki są w fajnym wieku do wydania-słodkie kuleczki.Mam kolejną osobę z Krakowa chętną na suczkę (poprzednie 2 się wycofały na hasło "umowa adopcyjna"),ale koleś chce nr tel.A ja nie mam w sumie co gościowi powiedzieć.Nie mogę być tu decydująca,bo są osoby ze Starachowic i to w dodatku doświadczone w temacie adopcji.Każdy ma swoje zdanie nt procedury-jedni chcą od A do Z-umowa,wizyta,weryfikacja tel.itd.Inni tylko umowę.Zdecydujcie coś starachowiczanie,bo zostaniecie ze stadem podrostków,bo za miesiąc już nie będą takie słodkie...

Tutaj ich wątek
[url]http://www.dogomania.pl/threads/201094-STARACHOWICE-teren-budowy-O%C5%9A-Starachowice[/url]

A tak je ogłaszam
[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KULECZKI-W-TYPIE-OWCZARKA-NIEM-B-D-DU-E-W0QQAdIdZ257026662[/url]

Posted

Zuzka2 widzę jak jesteś bardzo zaangażowana w pomoc tym psiakom ale ja od samego początku nie widziałam potrzeby włączenia się w ten projekt bo nie jestem na miejscu-to raz , mam pewne zasady co do adopcji psów - to dwa , jest wystarczjaco dużo osób w Starach. które podjęły temat pomocy i na pewno sie z tego wywiążą
[quote name='Ania102']Aagata8 i aga38 umówmy się z ossamusem i podjedzmy na tygodniu, Bożenka z Rajkiem też poinformowani więc w kupie może coś się poradzi.
Sunia- mama urocza, pewnie mimo to gorzej bedzie jej znaleźć dom niż maluszkom.[/QUOTE]