mrs.ka Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 co do tej suczki husky sprawa jest trochę bardziej skomplikowana i będzie wymagała dokładniejszego sprawdzenia,nie wiem czy wtej chwili coś na ten temat pisać gdyż ponoć różni ludzie dogo czytają,więc dopóki suka nie jest pod bezpośrednią naszą opieką może nie robić wokół tej sprawy zamieszania Quote
mrs.ka Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 [quote name='Majaa'] Do adopcji: Znów na plus, niestety. Przybyła do adopcji niewielka suczka z 3 maluchami (z opisu wielkości jamnika, wielka przytulacha) z trzema maluchami ok. dwumiesięcznymi, oczywiście suczkami. niestety fotek narazie nie mam i pewnie jak nie pojadę sama zrobić to ich nie będę miała,chociaż z drugiej strony się zastanawiam czy dla kogoś kto prosi o pomoc w adopcji 4 psów,gdzie wiadomo ,że jest to niełatwe zadanie ,zrobienie kilku fotek,żebym wiedziała chociaż o czym rozmawiamy to jest tak dużo? mam ochotę się zbuntować i nie zajmę się tą sprawą dopóki nie będę mieć zdjęć w mojej skrzynce mailowej Quote
Majaa Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 mrs.ka napisał(a):co do tej suczki husky sprawa jest trochę bardziej skomplikowana i będzie wymagała dokładniejszego sprawdzenia,nie wiem czy w tej chwili coś na ten temat pisać gdyż ponoć różni ludzie dogo czytają,więc dopóki suka nie jest pod bezpośrednią naszą opieką może nie robić wokół tej sprawy zamieszania No tak - znów :evil_lol: Ale dla mnie to jasne, dlatego nie rozpisywałam się dzisiaj o tej suczce dalej. Przepraszamy poważnie zainteresowanych, ale na forum chwilowo więcej informacji nie będzie na temat tej suki. Oczywiście zostaje na "naszym koncie", a na PW i tel. adopcyjnym więcej info Mr.ska Co do tej suczki z maluchami to na pewno dostaniesz zdjęcia więc wyluzuj trochę Quote
Majaa Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 No i zdjęcia jamnikowatej suczki, która otrzymała imię Xenia, dotarły, choć na razie nie ma zdjęć jej córeczek Quote
mrs.ka Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 dzięki ,że wstawiłaś:lol: jutro zrobię więcej sunieczka przekofana:loveu::loveu::loveu: Quote
Majaa Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 mrs.ka napisał(a):jutro zrobię więcej sunieczka przekofana:loveu::loveu::loveu: Zdjęć nowych dzisiaj nie będzie Xeni i szczeniaków :shake: Dzisiaj nie zechciała się pokazać, ani zaprezentować swoich dzieci. Ale będą zdjęcia i to dużo :placz: czterech kolejnych szczeniaków ze Starachowic, starego ONkowatego psa pozostawionego przez Rumunów w wynajmowanym przez nich domu Nie wyrabiamy :shake: Quote
mrs.ka Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Ok. 7 letni psiak,prawdopodobnie nie widzi albo bardzo słabo widzi,pozostawiony sam sobie po opuszczeniu domu przez najemców:mad: ma bliżej nieokreśloną blizne na karku,dosyć szeroką i już zagojoną. [SIZE="5"]WIKTOR Quote
Majaa Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Ja obstawiam, ze Wiktor ma ok 10, moze nawet 12 lat Jest niewidomy lub raczej prawie niewidomy, bo na swiatlo reaguje Jest przyjazny, ale zachowuje sie typowo, jak pies niedowidzacy! A blizna faktycznie wyglada paskudnie Quote
Majaa Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Mrs.ka zmienie temat na moment Czy wystepowałas o klauzule wykonalnosci wyroku do sądu w sprawie Skutera Zamierzam jutro scigac kobiete o odsetki A jak wpłaty nie bedzie w ciagu kilku godzin to za ciosem idzie komornik, bo jak juz bede w sadzie ............ a jutro bede i ja, i mrs.ka. Kciuki prosimy trzymac. Wojna ze sławetnym hyclem starachowickim została rozpoczeta na innej płaszczyznie! Za kilka godzin sprawa ! Quote
ewab Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 ON-ek wiekowy, ale piękny. Kolejny psiak dla tych, którzy dojrzeli do opieki nad staruszkami. Opieki trudnej, ale dającej tyle satysfakcji, że wiedzą to tylko ci, którzy to przeszli. Dziewczyny i jak Wasze działania na płaszczyźnie sądowej? Quote
Majaa Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 ewab napisał(a):ON-ek wiekowy, ale piękny. Kolejny psiak dla tych, którzy dojrzeli do opieki nad staruszkami. Opieki trudnej, ale dającej tyle satysfakcji, że wiedzą to tylko ci, którzy to przeszli. To najprawdziwsza z prawd, ale trzeba to przeżyć, żeby wiedzieć, mimo że rozstania cholernie bolą :-( ewab napisał(a):Dziewczyny i jak Wasze działania na płaszczyźnie sądowej? Hmmmmm ja nie wiem, co o tym sądzić. Pozew był przygotowany w trybie takim, że spraw powinno się odbyć max. dwie, a z tego co się zorientowałam dzisiaj na sali i sędzia w sądzie cywilnym ma skłonność dochodzeniowca i mimo, że akta dochodzenia, jak sam stwierdził, są dołączone do sprawy, dzisiaj zostałam przepytana "na okoliczność" od a do zet! Zapowiada się dwa lata na mój nos :evil_lol: Ale przebrniemy :razz: Quote
mrs.ka Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Spróbuję wywołać uśmiech mimo wszystko na Waszych twarzach,bo trochę smutno nie wiem jak Wy ale Dolar chyba się śmieje:evil_lol: Quote
kika22 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Mrs.ka foty sliczne:loveu: Taka miła odmiana:lol: Quote
Majaa Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Dolar nie bez powodu zwany jest wśród domowników "Bułą" :razz: A ja znowu będę ta zła, bo Wam uśmiechy zdejmę z twarzy:-( Ładuję właśnie zdjęcia ślicznej terrierki przerzuconej przez płot do wetki :-( Quote
Majaa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Dogo mi wczoraj przestało działać :angryy:, ale już nadrabiam No więc Dunia – terrierka i jej opis z pierwszej ręki (weterynaryjnej): Przesyłam zdjęcia suni (mama moja nazwała ją Dunia:) ). Piesek ma ok 1 roku może troszkę więcej. Ma bardzo życzliwe i radosne usposobienie. Tak jak mówiłam kuleje na tylną prawą łapkę, kiedy biega stara się jej nie obarczać, mam jednak nadzieję, że z czasem łapka się wzmocni i kulawizna będzie praktycznie niezauważalna. Psiaka musiał potrącić samochód - na dźwięk nadjeżdżającego auta chowa się. Jest jeszcze troszkę nieufna, ale pomału postaram się wspólnie z Rodzicami obudzić w niej ducha teriera, który w niej drzemie napewno! Od siebie dodaję po rozmowach o Duni ;) Problem z tylną prawą łapką polega na starym, zrośniętym złamaniu kości udowej (jest naciek, więc złamanie nie dosyć, że zrośnięte, to stare i raczej nie leczone) Psinka jest odrobaczona i odpchlona. Za chwilę będzie zaszczepiona, a potem wysterylizowana! Dogaduje się z psem na zasadach niepisanych: on dominant w wielu kwestiach, a ona się temu poddaje. Więcej trudno określić, bo Dunia przez płot została przerzucona dosłownie 3,5 doby temu! Wygląda (wg wielkości i opisu) na jagdterriera, ale na fotach to bardziej welsh Tak czy siak terier na bank ;) A oto i Dunia: Quote
Majaa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 O to kociczka, która znajduje się pod nasza opieką po wypadku samochodowym (pisałam o niej wcześniej) Wiek ok. 4 lat. Bardzo przyjazna w stosunku do ludzi, nie ma problemów z kontaktami z innymi kotami. Niestety operacja zszywania podniebienia spowodowała, że szwy kocicy drażnią gardełko i ma kłopoty z przyjmowaniem pokarmów Jest codziennie nawadniana Plakaty są porozwieszane, ponieważ uważamy, że ma właściciela. Jeżeli jednak nikt się po nia nie zgłosi w ciągu 2 tygodni od wypadku, czyli do 20 lipca 2009, to trafi do adopcji. Quote
mrs.ka Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Majaa napisał(a):Zdjęcia suczki husky, o której pisałam wcześniej. Niewiele na razie o niej wiem, oprócz tego, że jest w miarę młoda, dogaduje się z psami i lubi ludzi. Nadal niewiele o niej wiemy poza tym,że już kilka tygodni się błąka systematycznie leży pod sklepem w Wąchocku,z tamtąd też została wczoraj zabrana,odpchlona,odrobaczywiona,po obserwacji u weta zaszczepiona,w przyszłym tygodniu zostanie wysterylizowana,przebywa teraz w kojcu w DT.Ma ok.2 lat,jest przyjazna dla ludzi na pewno,co do psów to się okaże ale na pewno nie jest przyjazna co do ... gołębi:evil_lol: spacerując ze mną bardzo grzecznie na smyczy,w momencie złapała ptaka w mordę,całe szczęście nic mu nie zrobiła i szybko oddała;) Quote
Majaa Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Dunia, Tony, Tanya są już na Schronisko Dla Zwierząt Zaraz wrzucę tam również tą ślicznotę Quote
mrs.ka Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 obiecane zdjęcia WIKI,sunia już tak długo czeka na swój dom Quote
Majaa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Nadszedł chyba dzień, którego wszyscy się obawialiśmy Od wczoraj przybyło ................... raptem :angryy::angryy::angryy::angryy: 16 psów! Matka z pięcioma maluchami trzytygodniowymi zapakowanymi do torby i powieszonymi na płocie oraz dziesięć szczeniaków ok. dwumiesięcznych zapakowanych do torby! :mad::mad::mad: Więcej piszę na wątku szczeniaczkowym i tam też będą zdjęcia maluchów http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-ze-starachowic-potrzebuja-pomocy-131914/index45.html#post12636552 Quote
andzia69 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 [quote name='Majaa']Nadszedł chyba dzień, którego wszyscy się obawialiśmy Od wczoraj przybyło ................... raptem :angryy::angryy::angryy::angryy: 16 psów! Matka z pięcioma maluchami trzytygodniowymi zapakowanymi do torby i powieszonymi na płocie oraz dziesięć szczeniaków ok. dwumiesięcznych zapakowanych do torby! :mad::mad::mad: Więcej piszę na wątku szczeniaczkowym i tam też będą zdjęcia maluchów http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaki-ze-starachowic-potrzebuja-pomocy-131914/index45.html#post12636552 nawet nie wiem co powiedzieć:shake::shake::shake: Quote
kika22 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Zapraszam na bazarek:lol: http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubierz-swoje-okulary-pomoz-psom-ze-starachowic-27-07-2009-a-142169/ P.S. Jutro ruszymy z nastepnym i pozniej podmienie foty na wieksze, bo dzis padam. Quote
Recommended Posts