Majaa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 ewab napisał(a):Humanitarne odławianie, to bajka nie z tej epoki. Jeśli to faktycznie jest puma i łowczy ją spotkają to zrobią to potrafią - odstrzelą:angryy: A czego tu się spodziewać? Spokojnego psa na ulicy się w tym cudownym :angryy: mieście traktuje jak agresywnego i nie można go humanitarnie odłowić A jakich speców mamy, to Wam opowiem i to nie żart - uwierzcie mi (między innymi dlatego pisałam, że miałam pół niedzieli urwanie kapelusza z pumą) Coś zjadło kury - fakt, niestety rozszarpało też psa - fakt, bałagan na podwórku nie wskazuje na psa - kolejny fakt. Relację miałam od osób, które były tam od pierwszych chwil po ujawieniu tych faktów, bo się prywatnie konsultowaliśmy w tej sprawie na bieżąco. W mieście zbiera się sztab kryzysowy. Sprowadzają "speca" (niezidentyfikowanego przeze mnie jeszcze). Ale "spec" z sierści zebranej na miejscu dostaje próbkę i ......................... (do tej pory nie wiem, czy mam płakać, czy się śmiać z tego) ogląda, ................. wącha i na tej podstawie stwierdza "to nie puma, to coś z rodziny psowatych" Głębokie, prawda? A jakie wiarygodne! Dalszy przebieg wydarzeń w kwesii "speca" jest jeszcze zabawniejszy, ale to już by było chyba przegięcie, jeśli bym go przytoczyła na forum publicznym Quote
ewab Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Majaa napisał(a): Dalszy przebieg wydarzeń w kwesii "speca" jest jeszcze zabawniejszy, ale to już by było chyba przegięcie, jeśli bym go przytoczyła na forum publicznym To poproszę na priva:p. Quote
ewelinka_m Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ja tez, ja też!!! na pw lub gg ;) a pan spec...naprawdę pozazdrościć węchu...ciekawe co jeszcze na podstawie tejże próbki wywnioskował :evil_lol: telefonów o maluchy szczerze współczuje...jeszcze jak dzwoni ktoś konkretny sama radość..ale jak ludzie totalnie beznadzieja to...:mad: trzeba będzie zaraz po adopcji zdjąć maluchy z ogłoszeń, bo żyć wam ci ludzie nie dadzą Quote
Majaa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ewab i ewelinka_m napiszę jak znajdę chwilę czasu Ewelinka_m Dzisiaj jest trochę spokojniej w kwestii telefonów, ale warto będzie zdjąć ogłoszenia Tylko ciągle jeszcze czekamy na kontrole domków dla Fabio i Fiony Quote
mrs.ka Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 ja nie wiem czy niektórzy ludzie choć chwile się zastanawiają zanim sięgną po słuchawkę i przekonują ,że strasznie chcą pieska ,ech,szkoda pisać:shake: Quote
Majaa Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 mrs.ka napisał(a):ja nie wiem czy niektórzy ludzie choć chwile się zastanawiają zanim sięgną po słuchawkę i przekonują ,że strasznie chcą pieska ,ech,szkoda pisać:shake: Odpowiedź znam Brzmi NIE! I trzeba z tym żyć! :-( Quote
Majaa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Choc podniosę ! W świetle wydarzeń poprzednich dni życzę tak sobie, jak i wszystkim bezdomniakom odpowiedzialnych opiekunów Quote
ewab Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Majaa napisał(a): W świetle wydarzeń poprzednich dni życzę tak sobie, jak i wszystkim bezdomniakom odpowiedzialnych opiekunów Dołączam się do tych życzeń. Quote
KasiaM Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Podnoszę. A Pan Spec rzeczywiście profesjonalista i teraz padnie , ze to bezdomne, dziekie psy ze Starachowic mordują i zacznie się bardzo niehumanitarne odławianie i usypianie tychże psów.:-( Quote
Majaa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 KasiaM napisał(a):A Pan Spec rzeczywiście profesjonalista i teraz padnie , ze to bezdomne, dziekie psy ze Starachowic mordują i zacznie się bardzo niehumanitarne odławianie i usypianie tychże psów.:-( To było i jest, i będzie przynajmniej do końca tego roku :placz::placz::placz: z tego co wiem :placz::placz::placz: No cóż jak wracamy do tematu pumy to może dla uspokojonia :???::???: sytuacji w Polsat News rzecznik Komendy Głównej stwierdził mniej więcej tak: "mógł to być na przykład pies rasy wilczarz" Podobieństwo uderzające, nieprawdaż? :shock::shock: Nie mówiąc o wiedzy na temat wilczarzy :-(:-(:-( Teraz jeszcze tej rasie łatkę przypiszą Zagotowało mnie jak to usłyszałam :angryy::angryy::angryy: Ja tylko ciągle nie wiem, co o tym myśleć:crazyeye: Waham się między dwiema opcjami: czy to jest tak żenujące, że aż śmieszne, czy aż tak żałosne, że śmieszy :placz: Co nie zmienia dla mnie faktu beznadziejnej oceny sytuacji! I szkoda kolejnego zwierzęcia ............... jakby na to nie patrzeć - na pewno ofiary ludzi! Quote
KasiaM Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Majaa napisał(a):To było i jest, i będzie przynajmniej do końca tego roku :placz::placz::placz: z tego co wiem :placz::placz::placz: No cóż jak wracamy do tematu pumy to może dla uspokojonia :???::???: sytuacji w Polsat News rzecznik Komendy Głównej stwierdził mniej więcej tak: "mógł to być na przykład pies rasy wilczarz" Podobieństwo uderzające, nieprawdaż? :shock::shock: Nie mówiąc o wiedzy na temat wilczarzy :-(:-(:-( Teraz jeszcze tej rasie łatkę przypiszą Zagotowało mnie jak to usłyszałam :angryy::angryy::angryy: Ja tylko ciągle nie wiem, co o tym myśleć:crazyeye: Waham się między dwiema opcjami: czy to jest tak żenujące, że aż śmieszne, czy aż tak żałosne, że śmieszy :placz: Co nie zmienia dla mnie faktu beznadziejnej oceny sytuacji! I szkoda kolejnego zwierzęcia ............... jakby na to nie patrzeć - na pewno ofiary ludzi! O matko tego nie słyszałam! Wilczarz?? Jezu normalnie nie wiem co o tym myśleć i dlaczego sieją takich debili? I jak zawsze odbije się to na tych niewinnych bezdomnych a ludziom się upiecze.....przykre:-( Quote
Majaa Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 KasiaM napisał(a):I jak zawsze odbije się to na tych niewinnych bezdomnych a ludziom się upiecze.....przykre:-( Z tego co dzisiaj usłyszałam już jakiegoś psiaka wyłapali pod pretekstem pumy Wiadomość sprzed 2 godzin Szczegółów się pewnie dokopie w poniedziałek dopiero :placz: Quote
kika22 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Majaa napisał(a):Z tego co dzisiaj usłyszałam już jakiegoś psiaka wyłapali pod pretekstem pumy Wiadomość sprzed 2 godzin Szczegółów się pewnie dokopie w poniedziałek dopiero :placz: Biedactwo:placz: Quote
Mefi Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Ja niestety z z prośbą. Poniższa wiadomość pojawiła się w panelu administracyjnym strony swietokrzyskie.schronisko.net: Witam Ze względu na trudności związane z utrzymaniem serwera nie możemy przyjmować nowych stron schronisk do naszego programu a i z utrzymaniem obecnych mamy ogromne problemy. Nie mogę również poświęcić tyle czasu ile bym chciał na pracę dla projektu schronisko.net, ponieważ w chwili obecnej wykorzystuję każdą chwilę na pracę zawodową w celu utrzymania serwera i stron projektu schronisko.net W związku z tym musimy się przenieść na inne, tańsze serwery. Wymaga to jednak wykupienia nowego serwera i utrzymywania tego na którym jesteśmy obecnie przez dwa miesiące, bo tyle będą trwały przenosiny - projekt schronisko.net jest ogromnym mechanizmem. Nowy serwer musimy wykupić płacąc za kwartał z góry, na co potrzebna jest kwota około 2000zł, której nie jestem w stanie uzbierać, płacąc jednocześnie za stary serwer. Zwracam się więc do Was, programowiczów o dobrowolną składkę na zakup nowego serwera, tak byśmy mogli nadal prowadzić nasz projekt i przyjmować nowe strony. Stron jest w systemie prawie trzydzieści, co czyni te dobrowolną składkę raczej kwotą niewielką. Jeśli ktoś potrzebuje faktury na pokrycie wydatku to bardzo proszę o przesłanie na maila wpłaconej kwoty, danych do faktury, oraz tytułu opłaty jaką chcielibyście mieć na fakturze. Bardzo liczę na Wasz odzew, dzięki mniejszym opłatom za nowy serwer będziemy mogli nie tylko kontynuować nasz projekt, dołączyć oczekujące w kolejce strony, ale będę mógł również poświęcić więcej czasu na projekt i rozbudować Wasze strony o nowe funkcje i moduły. Dane do wpłaty: Lukas Bank 61 1940 1076 3028 7864 0000 0000 A-Smart, Niemcewicza 13e/1, 70-320 Szczecin Pozdrawiam Administrator Ja w tej chwili jestem bez kasy, ale postaram się coś wysupłać, o co również i was proszę. Do tej pory za stronę nic nie płaciliśmy, a kilka psiaków dzięki niej znalazło domy, więc warto wesprzeć ten projekt. W tytule przelewu można wpisać, że od wolontariuszy świętokrzyskich. Quote
Majaa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Hmmmm ........... a jak byśmy tak wspólny bazarek zrobili na ten cel? Właśnie od wolontariuszy świętokrzyskich? Quote
kika22 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Majaa napisał(a):Hmmmm ........... a jak byśmy tak wspólny bazarek zrobili na ten cel? Właśnie od wolontariuszy świętokrzyskich? Maja pomysl bardzo dobry:loveu: Jak cos moge pomoc, ale troszke pozniej;) Bo ten bazarek dla Was jest jak na razie ostatni i robie sobie do lipca wolne:eviltong: Jak cos pozniej jestem do Waszej dyspozycji:p Quote
Majaa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 kika22 napisał(a):Maja pomysl bardzo dobry:loveu: Jak cos moge pomoc, ale troszke pozniej;) Bo ten bazarek dla Was jest jak na razie ostatni i robie sobie do lipca wolne:eviltong: Jak cos pozniej jestem do Waszej dyspozycji:p Dzięki Kika22. A ja powiem, jak słynna Scarlett: "pomyślę o tym jutro [później]" Na razie mamy tydzień do przygotowania się do akcji promocji sterylizacji na terenie gminy wiejskiej podstarachowickiej, a że Gmina chce pomóc i ponieść koszty w postaci choćby druku,to trzeba "łapać byka za rogi" :cool3: Quote
KasiaM Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Majaa napisał(a):Dzięki Kika22. A ja powiem, jak słynna Scarlett: "pomyślę o tym jutro [później]" Na razie mamy tydzień do przygotowania się do akcji promocji sterylizacji na terenie gminy wiejskiej podstarachowickiej, a że Gmina chce pomóc i ponieść koszty w postaci choćby druku,to trzeba "łapać byka za rogi" :cool3: O widzę , że coś dobrego sie zaczyna ruszać! Trzymam kciuki:lol: Quote
kika22 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Majaa napisał(a):Na razie mamy tydzień do przygotowania się do akcji promocji sterylizacji na terenie gminy wiejskiej podstarachowickiej, a że Gmina chce pomóc i ponieść koszty w postaci choćby druku,to trzeba "łapać byka za rogi" :cool3: Maja jesli tylko uda sie choc kilka suk ciachnac to bedzie to bardzo maly, ale jednak krok na przod:razz: Trzymam kciuki:lol: Quote
Majaa Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 kika22 napisał(a):Maja jesli tylko uda sie choc kilka suk ciachnac to bedzie to bardzo maly, ale jednak krok na przod:razz: Trzymam kciuki:lol: Dzięki wielkie !!! Dwie suki od czasów Saby już się wcześniej udało ciachnąć z pomocą Gminy - dwie Misie - jedna jest do adopcji (w moim podpisie link do szczegółów), a druga po zmarłym człowieku mieszka dalej tam gdzie mieszkała, ale znajduje się pod czujnym okiem rodziny i zerkającym często okiem ;) mrs.ka Pisałam o braku wiedzy nt. sterylizacji przy okazji WIELKIEJ ;) ucieczki Pimpka ! http://www.dogomania.pl/forum/12234964-post199.html Quote
mrs.ka Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Majaa,jeszcze na koszt gminy były wysterylizowane 2-3 bezdomne suki,które nie przeszły przez nasze ręce bo gmina SAMA JE WYADOPTOWAŁA!!! Wójt wiele obiecać nie mógł ale jeszcze kilka sterylek pewnie sfinansuje.Układ jest idealny bo gmina ma umowę podpisaną z naszym wetem,także rozliczenia wogóle nie przechodzą przez nasze ręce co jest dużym plusem,poza tym mamy bezpośredni kontakt,a co za tym idzie rzetelne wiadomości ,a nie plotki Quote
Majaa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 mrs.ka napisał(a):Majaa,jeszcze na koszt gminy były wysterylizowane 2-3 bezdomne suki,które nie przeszły przez nasze ręce bo gmina SAMA JE WYADOPTOWAŁA!!! Wójt wiele obiecać nie mógł ale jeszcze kilka sterylek pewnie sfinansuje.Układ jest idealny bo gmina ma umowę podpisaną z naszym wetem,także rozliczenia wogóle nie przechodzą przez nasze ręce co jest dużym plusem,poza tym mamy bezpośredni kontakt,a co za tym idzie rzetelne wiadomości ,a nie plotki Tym bardziej trzeba się zabierać za robotę :cool3: Quote
kika22 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 PILNA POMOC DLA JEDRZEJOWA:-( Jędrzejów, świętokrzyskie - 27 psów czeka eksmisja i schron w Dyminach! zajrzyjcie musimy im jakos pomoc:placz: Quote
Majaa Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 kika22 napisał(a):PILNA POMOC DLA JEDRZEJOWA:-( Jędrzejów, świętokrzyskie - 27 psów czeka eksmisja i schron w Dyminach! zajrzyjcie musimy im jakos pomoc:placz: Widziałam........... rozmawiałam z Elizą_sk, wie, jak mogę pomóc Zbieram jeszcze rzeczy na bazarki, wiec pewnie się jakoś podzielimy ;) Quote
Majaa Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ziutka i Fabio są w nowych domach ! Można je usunąć z pierwszej strony! Quote
Recommended Posts