mrs.ka Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 ja się boję odbierać telefonu bo co jedna sprawa to gorsza , sytuacja jest coraz bardziej dramatyczna , Majaa i ja jesteśmy tu same z tym wszystkim i to jest fizycznie niemozliwe ,zeby ogarnąc wszystkie sprawy. Wskutek tego bierzące sprawy przysłaniają te z przed tygodnia czy dwóch i niestety problem narasta,bo opieki wymagają zarówno te psy ,których opiekun trafił na długo do szpitala, babcia ,która nie daje sobie rady z dużym onkowatym psem ,a zwłaszcza jest problem jak ma iść do szpitala, jej zwyrodniały syn ,który przyprowadził szczeniaczka ,na którego nie stać go ,a dobrowolnie nie chce psiaka oddać, psy na Iłzeckiej tez trzeba monitorować ,a na pewno je dokarmiać bo sa mega wychudzone , sama kupiłam im duzy worek karmy ale to jest kropla w morzu , nie mamy tutaj żadnych rezerw karmy dla bezdomnych psów. Pomoc zaoferowała VIRIS ,wielkie dzięki, w piątek kobitka przywiezie kilka worków suchej karmy z ich własnych zapasów. Dlatego proszę o jakąś pomoc , chociażby ogłaszanie bo na to wogóle już nie mamy czasu , może ktoś by sie zajął organizacją zbiórek w starachowickich szkołach,zrobieniem plakatów i wogóle strona logistyczna tego przedsięwziecia. Wrzesień to najlepszy okres w szkole bo młodzież jeszcze nie znudzona. Czy ktoś umie zrobić wydarzenie na FB jesli chodzi o te ostatnie maluchy ? przeżyły jakoś dzisiejszą noc ale nie mamy dla nich ani miejsca , ani żadnych środków na długotrwałe leczenie ? może przygotujemy jakiś banner z prośbą o pomoc w ratowaniu tych nieszczęśników? Quote
Viris Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Mrs.ka mam 100 zł dla tych ostatnich szczeniąt - zorganizowała je moja przyjaciółka - dostarczymy razem z karmą od OSPZ. Odnośnie zbiórek to październik jest lepszym miesiącem - we wrześniu za dużo spraw, rodzice spłukani przez zakupy książek itp. Wydarzenie na FB postaram się też załatwić - jeśli tylko koleżanka da radę to zrobi - tylko potrzeba danych (konto, adres do przysyłania darów, lista rzeczy potrzebnych). Quote
andzia69 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 jesli założycie wydarzenie na FB to wklejcie wątek...ja się słabo tam poruszam :oops: Quote
Majaa Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Błagam!!!!! Niech ktoś napisze to wszystko za mnie!!!!! Padam na twarz!!!!! W skrócie mówiąc - spędziliśmy dzisiaj kilka godzin w UM i stanęło na tym, że ............. "rakarz", został z psami na samochodzie bez żadnej decyzji urzędników, bo ... "nie ma pieniędzy na usługi weternaryjne". W międzyczasie zmarł jeden szczeniak, a drugiego lek. wet. - "rakarz" uśpiła, żeby zwierzę się nie męczyło, a wszystko dlatego, że pan "doktor" nie miał miejsca do zapewienia hospitalizacji psom. Ja miałam spinę z po. prezydentem, który po 4 godzinach ślęczenia w UM łaskawie spotkał się ze mną (tylko ze mną, bo Agnieszka77 pojechała sprawdzić stan psów, o właśnie otrzymaliśmy informacje, że umierają) po to żeby mi powiedzieć, że maltretujemy zwierzęta, bo one są wg niego "do uśpienia". Nawet nie dał mi szansy na przedstawienie naszej wspólnej propozycji. EDIT! Żyją 3 psy i 1 suczka! Mają się bardzo dobrze, jak na ich stan! Jedzą, są nawadniane, same też zaczynają pić i .......... zaczynają się bawić. Qwa, przecież już wczoraj czułam pismo nosem, że skończy się to aferą i tym razem przyznaję publicznie, że po raz pierwszy osobiście i bezpośrednio się do tego przykładam! Od kilku miesięcy starałam się rozmawiać, ale tym razem partnera do rozmowy nie było, bo zabrakło Szefa Wydziału, no a po prezydent stwierdził, jak stwierdził! Już dzisiaj pierwsi dziennikarze byli na miejscu! Quote
Viris Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Zaraz mnie coś trafi :((( Nigdy nie zrozumiem tych urzędasów ;( Dla tych którym się nie udało ['] Dziewczyny proszę podajcie numer konta na który można zbierać kasę - zrobimy wydarzenie na fb ale bez tych danych to nie ma sensu, przydałby się też jakiś adres do podania publicznego aby ktos mógł wysłać dary - u nas się to sprawdziło przy umierających kociakach. Quote
andzia69 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 wstawiłam na razie je tu: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=159685240763578&set=a.159429650789137.39172.100001663097869&type=1&theater#!/groups/239026859466277/?id=245112962191000¬if_t=like Quote
Majaa Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Dzięki za wsparcie!!! Podaję nr konta Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami "Zwierzak" [FONT=Verdana, sans-serif]68 1240 1372 1111 0010 2812 7861[/FONT] Wpłaty prosimy o oznaczanie dopiskiem "Starachowice - psy z nużycą" Rozmawiałam z Agnieszką77, u której w gabinecie de facto, wylądowały psy, które ratujemy - w sensie prawnym ciągle "w ciemno", ale to akurat ma najmniejsze znaczenie w tej sytuacji! Jeśli chodzi o potrzeby dla tych czterech żyjących maleństw (jedno jest wciąż bardzo zagrożone), w sensie materialnym potrzebujemy: - wysokoenergetycznej karmy miękiej i suchej - Advocata, bo będzie w końcu musiał być włączony, tak w dawkach do 4 kg, jak i od 4 do 10 kg) - podkładów a'la pielucha w wymiarze 60 x 90 cm - weterynaryjnych szamponów p/grzybiczych Quote
Majaa Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Viris napisał(a):Mrs.ka mam 100 zł dla tych ostatnich szczeniąt - zorganizowała je moja przyjaciółka - dostarczymy razem z karmą od OSPZ. Viris mega dzięki za pomoc i szybką reakcję tak jak ustaliłyśmy włacę te 100 zł na konto ŚTOZ jako pieniądze od OSPZ Jeśli chodzi o facebook, się nie włączam, bo fb jest dla mnie kompletnie obcy Quote
Viris Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Odlałam Wam hexodermu od mojej Klary - spokojnie wystarczy na dwie porządne kąpiele, będzie w słoiczku bo nie miałam innego pojemnika. Jutro z transportem przekażę ten słoiczek, 100 zł, odrobinę karmy dla szczeniąt purina z jagnięciną i dwie puszki które dzisiaj otrzymałam od znajomej, plus oczywiście tą karmę którą przekazało OSPZ. Padam na pysk ale postaram się przygotować też materiały do faceboka i znajoma obiecała wystawić - jak będzie podam linka. Cały czas jestem z Wami i trzymam kciuki za resztę ;/ Quote
emilia2280 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Jutro zrobié zakupy na animalii... podajcie adres dostawy i tel. kontaktowy dla kuriera pls. Quote
Viris Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Jest wydarzenie, ale nie wiem czy link zadziała bo ostatnio coś mi się pierdzieli z linkami http://www.facebook.com/event.php?eid=154423924645880#!/event.php?eid=154423924645880 Quote
mrs.ka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 ja też coś wstawiłam na fb ale to jest album na mojej tablicy ,ja nie wiem jak zrobić wydarzenie:niewiem: http://www.facebook.com/?ref=home#!/media/set/?set=a.261330883899960.75244.100000691524799 po za tym wielkie dzieki dla Ostrowca i VIRIS za szybką pomoc:loveu: już przekazałam dla maluchów 100 zł , kroplówki, karme i hexoderm w słoiczku:lol: po za tym dostałysmy jeszcze chyba ponad 50 kg suchej karmy dla tych psiaków z Iłżeckiej ,oczywiście będe zawozić sukcesywnie bo nie wiadomo kto by tam tą karme w rezultacie jadł:cool3: DZIEKUJEMY !!! Quote
Viris Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Oj tam grubo ponad 50 kg, bo chyba i ponad 100 kg nam wyszło ;) Na zdrowie i smacznego ;) Quote
andzia69 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Viris - dzięki za wszytko:) A jak to się rozsyła czy cuś - to wydarzenie? zeby więcej osób weszło? emilia2280 napisał(a):Jutro zrobié zakupy na animalii... podajcie adres dostawy i tel. kontaktowy dla kuriera pls. Dzięki - co do adresu wysyłki to już Majaa albo Mrs.ka się musi wypowiedzieć, bo najlepiej by było gdyby bezposrednio do nich poszło;) Quote
Viris Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Jak dołączysz do wydarzenia to możesz zaprosić ludzi ze swoich znajomych - dodatkowo możesz udostępniać itp. Ja też nie orientuję się za bardzo w fb ;) Quote
andzia69 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Viris napisał(a):Jak dołączysz do wydarzenia to możesz zaprosić ludzi ze swoich znajomych - dodatkowo możesz udostępniać itp. Ja też nie orientuję się za bardzo w fb ;) ekhmm...mów do mnie jeszcze:):) Quote
mrs.ka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 no to udało mi sie zrobić wydarzenie ,możecie rozsyłać http://www.facebook.com/event.php?eid=272897429405284 Quote
emilia2280 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 andzia69 napisał(a): Dzięki - co do adresu wysyłki to już Majaa albo Mrs.ka się musi wypowiedzieć, bo najlepiej by było gdyby bezposrednio do nich poszło;) Dziéks Andzia, ale ja od jutra jezdem w Polsce 10 dni (odwyk od komputera ;p), wiéc chyba po powrocie bo dzis juz za pózno ;/ Quote
Majaa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ostrowiec jesteście wielcy!!!! Dzięki wielkie!!!!:loveu::loveu::loveu: Sytuacja jest na tyle opanowana z tymi 4 szczeniakami, że są bezpieczne i leczone. Piją już same - nawet nie macie świadomości, jaką radość sprawił mi mms z fotą czterech mordek pijących z jednej miski i jak znam życie, to w misce nie byla tylko woda, ale też płyn wieloelektrolitowy lub NaCl.:multi::multi::multi::multi: Co do adresu dostaw wszelkich, chyba najprościej będzie podawać taki, jak korespondencyjny (użyczony) ŚTOZ dla naszych pism: Świętokrzyskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami "Zwierzak" ul. Kilińskiego 26 27-200 Starachowice Odbiór w godzinach od 8 do 18 od poniedziałku do piątku, soboty w godzinach 9 - 14. Dziękuję wszystkim za wszelkie wsparcie dla naszych podopiecznych! Wasza pomoc nie oznacza oczywiście, że nie będę walczyć dalej z UM i udowadniać uchybień! EDIT: W sprawie interwencji z IŁżeckiej i złożonego przez nas wniosku o osebranie zwierząt, nadal nie ma odpowiedzi z UM Quote
emilia2280 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 tfu, NaCl to nie sól? MAjaa, ale na pw choc podaj mi komórké dla kuriera bo tak latwiej jesli mialby pocalowac klamké, chyba ze ktos tam siedzi caly czas? EDIT: doczytalam godziny odbioru. Quote
Majaa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 emilia2280 napisał(a):tfu, NaCl to nie sól? Owszem jest to tzw. sól fizjologiczna, ale czemu tfu? Ja np. lubię ten smak, A poznałam ten smak w dzieciństwie, pod groźbą kroplówy. Smakuje o wiele lepiej niż sól rozpuszczona w wodzie i o niebo lepiej niż płyn wieloelektrolitowy lub glukoza! Szczeniaki podzielają chyba moje zdanie, bo zaczynają pić regularnie i co najważniejsze samodzielnie! Wszystko idzie ku lepszemu!!!! :multi::multi::multi: Quote
Viris Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ogromnie się cieszę że widać poprawę - to najważniejsze. Dajcie znać czy uda się maluchy wykąpać - nie wiem czy dam radę jutro - jak nie to w poniedziałek - dowiem się co i jak z tym zastępstwem za hexoderm. na nużycę był kiedyś jeszcze taki preparat tactic - ale nie wiem czy jeszcze występuje Quote
Rewelacja Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Na nużycę jest też słonina. To naturalne źródło witaminy H (przepis od Teresa Borcz) Quote
ewab Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Viris napisał(a):Ogromnie się cieszę że widać poprawę - to najważniejsze. Dajcie znać czy uda się maluchy wykąpać - nie wiem czy dam radę jutro - jak nie to w poniedziałek - dowiem się co i jak z tym zastępstwem za hexoderm. na nużycę był kiedyś jeszcze taki preparat tactic - ale nie wiem czy jeszcze występuje Występuje, Dylana w nim kąpałam. Quote
Majaa Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 andzia69 napisał(a):mówiłam już Majce, ze choć ma wsparcie w SM...szkoda, ze u nas na takie wsparcie nie możemy liczyć:angryy:...o sorki - u nas jedynie Straż Pożarna jest w porzo:p zawsze i o każdej porze służą pomocą:lol: Prawda jest taka o Straży Miejskiej (żeby nie było, że pieję zachwyty nad ich działalnością prozwierzęcą), jak poniżej Warto zajrzeć! Aktulności 10 września 2011. Podkreślam inicjatywa wyszła od Komendanta! http://sm.starachowice.eu/ Ja byłam w szoku, że aż tak potraktowali sprawę!! Pełen szacunek raz jeszcze :loveu::loveu::loveu: EDIT: Szczeniaki mają się bardzo dobrze. Na 99% minęło zagrożenie ich życia!!!!! Jedzą, piją samodzielnie, dzisiaj już były bez kroplówek, aczkolwiek płyny nawadniające wciąż mają przemycane w jedzeniu!!! Advocat nie będzie potrzebny - trochę zapasu mamy, a na razie ivermectynę dostają i nie należy tego mieszać Quote
Recommended Posts