Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania102 napisał(a):
Mrs.ka suki spod constaru są ci tak samo znane jak i mnie.(ale wrzucam zdjęcie dla przypomnienia)
Lala i suka z ronda nie interesowały cię dopóki nie stały się medialne, tak samo jest w przypadku tych suk.
I przypominam razem wyciągałyśmy poprzedni miot szczeniaków (fizycznie ja), bo przecież brzydka pogoda była i deszcz padał, skad niby miały się tam wziąść? Sprawa zbyt trudna jak z Kaliną, bo trzeba czas poswięcić, za duzo czasu.

to chyba ta suczka która wtedy biegała koło Constaru jak wydostawałyśmy szczeniaki z tych ruin ..
na pewno ta

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mrs.ka napisał(a):
ech ,BożenaG chciałam prywatnie pomóc ale jak widać nie o to tobie chodzi . I kto to wie o co?

Tak po prawdzie to ,sprawa ze złapaniem suk jest bardzo trudna.Jak juz pisałam nam sie nie udało.A Ania wycofała zgłoszenie z UM,ponieważ nikt nie chce twojej nagonki.A takowa na 100% by była. Dlatego załatw to sama.ciebie nikt się nie czepia.Nikt sie do ciebie nie wtrąca,nie krytykuje.....I naprawde chodzi mi o to ,zeby pomóc tym sukom.!!!!O nic więcej!!!!!Tak jak pisałam wczesniej odczep się od nas,nie wtrącaj,nie krytykuj... a nikt tu nawet do ciebie nie wejdzie na wątek....

Posted

następne psy ,które szukają domów ,są wstawiane na początek wątku . Zacznijmy od przepięknego mixa ON ,

BRUNO-[FONT=Arial]pies znaleziony w połowie marca na osiedlu Orłowo w Starachowicach , niestety do tej pory nikt go nie szukał. Jest radosny i spontaniczny, potrafi chodzić na smyczy ,towarzystwo psie selekcjonuje w/g sobie tylko znanych kryteriów , czyli nie wszystkie czworonogi toleruje.[/FONT]

[FONT=Arial Black][/FONT]
Uploaded with ImageShack.us

Posted

i wiadomość z ostatniej chwili:

seter irlandzki,samiec zaginął w piątek ,w Starachowicach w okolicy ul.Zgodnej. Gdyby ktoś coś wiedział to dajcie znać.

Posted

Przekazuję na razie w imieniu mrs.ka, opisy i zdjęcia autorstwa opiekunów psów, które pojawiły się na pierwszych stronach tego wątku.

Kilka kwestii wymaga nadal sprecyzowania, jak choćby ich wiek, „gminne pochodzenie” i wiele, wiele innych, jak choćby brak sterylizacji czy tez brak informacji dotyczących trwałego oznakowania …......... ale faktem niezaprzeczalnym jest, że te prezentowane poniżej psy, szukają nowych, DOBRYCH, domów

Całuśnica.
Szczepiona, nie sterylizowana, w stanie ogólnym dobrym. Żywiołowy pies, bardzo spontaniczny. stosunek do ludzi i do innych zwierząt bardzo pozytywny. Bardzo ładnie bawi się z dziećmi. była przez moment w nowym domu, gdzie były dzieci, ale niestety musiała do nas wrócić. Zdecydowanie uległa. Jak najbardziej chodzi na smyczy i przychodzi na zawołanie.

Posted

Serduszko. szczepiona, sterylizowana. Świetna suka! i bardzo mi przykro, że nadal nie mogę dla niej znaleźć domu. spokojna suka, pozytywnie nastawiona do świata. Chodzi na spacery bez smyczy, ale nie dlatego, że nie potrafi, tylko dlatego, że przychodzi zawsze na zawołanie. Jest bardzo posłuszna. Nie jest może jakoś szczególnie urokliwa, ale myślę, że jej charakter rekompensuje wszystko..

Posted

Żółta. Suka szczepiona, sterylizowana. Spokojna suka, raczej uległa. dobrze nastawiona do innych psów i ludzi. I podobnie jak inne, chodzi na smyczy

Fafik. Szczepiony, nie kastrowany. sympatyczny, spokojny i chociaż czasami bardzo rozszczekany. Ogólnie fajny psiak. Chodzi na smyczy i jest raczej spontaniczny.

Posted

Koza. szczepiona, sterylizowana. Stan ogólny dobry, jest taka jakaś trochę przestraszona przy pierwszym kontakcie, ale po chwili się uspokaja i jest ok, ale zauważyłam, że ma nawyki psa wałęsającego się (jak udało jej się zwiać i ganiać po podwórku, to pierwsze co zrobiła, to dopadła do kosza na śmieci i szukała jedzenia, chociaż była świeżo po misce i zaraz szukała sposobu na ucieczkę z podwórka). Bywa upierdliwa jeżeli chodzi o szczekanie, ale ogólnie jest fajną, sympatyczną suką. Chodzi na smyczy.

Sunia. Ma teraz około 5 m-cy. szczepiona, nie sterylizowana. Była kiedyś strasznie brzydkim szczeniakiem, ale już jej przeszło:) Czujna i daje znać, że coś się dzieje.

Posted

a to dzisiaj znalezione w lesie ,wyrzucone w kartonie ,cztery 2-3 tyg. sunieczki , jutro zawioze je do weta. Są naprawdę mikroskopijne ,jedna ma coś okropnego na tylnej łapce ,chyba wdała się już infekcja.

ZOJA

ZYTA

ZUZIA

ZIUTKA

Posted

no nie dałam rady pojechać dzisiaj z nimi do starachowic do weta ale jutro z rana (czyli ok.południa) pojedziemy . Szczerze mówiąc to nie widziałam czegoś takiego u szczeniorka , nie wygląda to na uraz mechaniczny raczej infekcje okołoporodową .

Posted

dobre wieści takie , że ZYTA już ma domek , ...i na tym koniec.
Dzisiaj wet określił ,ze te maleństwa mają góra 10 dni!!!
zostały tylko odrobaczywione i Ziutka dostaje antybiotyk,wszystkie miały obniżoną temp.ciała .
Nie potrafią jeszcze same jeść , także karmienie nie jest łatwe, nie mówiąc o tym jak rozpaczają strasznie jak są głodne. Poobkładane są termoforami bo się trzęsą. Moje psy oczywiście kompletnie nie zainteresowane ,jedynie malutka BABY zajęła się maluchami i chociaż je wylizuje.

Posted

Te maluchy trzeba ogłaszać?Ludzie wprawdzie chętni na jak najmłodsze-gotowi nawet ślepe maluchy adoptować,ale nie wiem czy to dobry pomysł,więc ogłaszamy czy nie?;-)

Posted

10 dni???:crazyeye: Chyba przesadził albo ja mam sklerozę. Zawsze wydawało mi się, że szczeniaki przez 2 tygodnie są ślepe a te mają przecież ślepia otwarte.

Posted

Myślę, że są odrobinę starsze... Chociaż i tak nie mogę pojąć jak można tak po prostu zostawić zwierzaka w lesie i odejść słysząc jego bezradny pisk...
A co jest z łapką maluszka?

Posted

Elka_Ka napisał(a):
10 dni???:crazyeye: Chyba przesadził albo ja mam sklerozę. Zawsze wydawało mi się, że szczeniaki przez 2 tygodnie są ślepe a te mają przecież ślepia otwarte.

nie przesadził :shake: sklejone powieki mają zazwyczaj tylko kilka dni, te maluchy mają otwarte ale jeszcze nie widzą (może troche), nie chodzą ,tylko pełzają, nie potrafią same jeść ani pić :shake:
ogłoszenia można by zrobić ale na zdjęciach nie bardzo jeszcze widać co to wogóle jest, po za tym tak się zastanawiam ,że nawet nie wiadomo kompletnie jakie mogą być docelowo . Teraz ważą od 400 do 600 gram ale to nic nie znaczy ,miałam szczeniaki kilkutygodniowe ,które ważyły 500 gram ,a jak je wydawałam za trzy miesiące to ważyły po 8 kg !!! także sama nie wiem i narazie główny problem to jest ich karmienie.

Posted

nooo,ja dodam tylko ,że maluchy już załapały jak się pije z butelki ,to dla mnie wielki sukces bo chociaż wiem ,że się najadają:) ...i nie drą się opętańczo .
A BABY jak widać bawi się w mamusie ,co jest naprawdę komiczne bo sama jest 3 miesięcznym maleństwem:loveu:

Posted

Czyli Baby staneła na wysokości zadania:evil_lol: Straszne z nich słodziaki:loveu: Jak często je karmisz? Skąd wziełaś mleczko? Jest na składzie u weta?
Ja byłam dziś ze swoim utrapieniem u weta bo drapie się opentańczo. Szkoda tylko że weta nie było:diabloti: Ja to mam zawsze "szczęście" do wszystkiego, za co bym się nie wzięła to d...pa z tyłu:wallbash::placz::flaming:

Posted

[quote name='mrs.ka']nooo,ja dodam tylko ,że maluchy już załapały jak się pije z butelki ,to dla mnie wielki sukces bo chociaż wiem ,że się najadają:) ...i nie drą się opętańczo .
A BABY jak widać bawi się w mamusie ,co jest naprawdę komiczne bo sama jest 3 miesięcznym maleństwem:loveu:
No i na tym polega wyższość psieństwa nad 'człowieczeństwem' co poniektórych. A gdzie chora łapka - coś przegapiłem ?

Posted

Mrs.ka, masz mleko dla szczeniaczków? Bo gdybyś miała problem z nim, to taniej wychodzi Isomil, mleko bez laktozy dla niemowlaków, tylko trzeba miec receptę. A potem Royal Starter namaczany.