Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='IraKa']Ja też dziękuję, tylko że moja nie chce zaskoczyć:placz: (ni dźwięku, ni obrazu tylko maziaje). Może mała podpowiedź w czym to najlepiej oglądać.

Mi się odpala normalnie w windows movie playerze :niewiem:

zakla
ależ proszę :)

Stoperowy raz jeszcze :lol:

No i nigelowanie zakrętów :razz:
Aries

Fru

Batiar

Tajga

cdn

Posted

[quote name='IraKa']Ja też dziękuję, tylko że moja nie chce zaskoczyć:placz: (ni dźwięku, ni obrazu tylko maziaje). Może mała podpowiedź w czym to najlepiej oglądać.

Filmy skompresowane są najwyższej jakości - takim super hiper nowoczesnym formatem. Na starszych systemach może nie być tzw "kodeków".
Wyjścia są dwa:
1. Zainstalować najlepszy ;) !!!! program jaki napisano do multimediów - VLC VideoLAN - Open Source multimedia and streaming solutions for every OS!
2. Zakładając, że masz windowsa - zainstalować zestaw kodeków FFDshow: http://mirror01.x264.nl/x264/ffdshow_rev2857_20090404_clsid.exe

Na dużo starszych komputerach procesor może nie dawać rady - wtedy trzeba...:
1. Zmienić komputer :diabloti:

Posted

[quote name='Jona']Dziękuję też Przemkowi i Wafelce za filmiki, dziś je spróbuję odpalić :cool3:

Dziś? Ja nie byłam taka twarda i odpaliłam już wczoraj :evil_lol:

[quote name='Wafelek']2. Zakładając, że masz windowsa - zainstalować zestaw kodeków FFDshow: http://mirror01.x264.nl/x264/ffdshow_rev2857_20090404_clsid.exe

O! Ja je mam :)

Aries

Tajga

Batiar

Desti

i niezbyt piękne zdjęcie, ale za to Nigel jest w jedynej słusznej czapeczce! ;)

cdn

Posted

Przemo, te filmiki się odtwarzają chyba tylko na statku kosmicznym :) mój lap, mac mojej siostry i komp mojego taty poległy. Chyba kwestia procesora... Jest jeszcze jakaś nadzieja? :roll:

Posted

Jona napisał(a):
Przemo, te filmiki się odtwarzają chyba tylko na statku kosmicznym :) mój lap, mac mojej siostry i komp mojego taty poległy. Chyba kwestia procesora... Jest jeszcze jakaś nadzieja? :roll:

Jak poległy?
Film się zacina (widać co którąś klatkę) czy nic nie widać (śmieci)?

To aż takich strasznych mocy do dekodowania nie wymaga - w VLC:
- Komputer stacjonany Bożeny max 15% mocy
- Laptop Przema - max 25%

Posted

Marysia, dawaj! Cuuudne foty! :) Zresztą tak, jak i inne, wcześniej tu przez obozowiczów wklejane.

Tyko czemu tak mało mojej małej? Mało ciekawy obiekt czy też fakt, że jest czarna? :mad: Na pewno łatwiej ją focić niż taką Opi :)

Posted

[quote name='Jona']Moja droga, Twoje fotosy rządzą!
Dawaj resztę :) :razz:

[quote name='Godelaine']Marysia, dawaj! Cuuudne foty! :) Zresztą tak, jak i inne, wcześniej tu przez obozowiczów wklejane.

No! Tak lepiej ;););)

[quote name='Godelaine']Tyko czemu tak mało mojej małej? Mało ciekawy obiekt czy też fakt, że jest czarna? :mad: Na pewno łatwiej ją focić niż taką Opi :)

Czarnym niepodpalanym mówimy stanowcze NIE :eviltong:
Poza tym przecież trochę jej było... :)

Fru, czyli ta, która ma dobre kolory :eviltong:

cdn

Posted

Marysiu, pomimo, ze mnie nie bylo na obozie to bardzo prosze o foty :loveu:
Zawsze je ogladam z przyjemnoscia tylko nie zawsze moge sie odzywac i dopingowac :cool3: