Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psica karmiona jest najczęściej suchą karmą, na początku paczki rzuca się na jedzenie z zachwytem a po kilku dniach zachowuje się jakby ją nudziło, skubnie trochę i zostawia za to z zapałem wyjada z misek innych odwiedzanych psów w rodzinie
czy wasze psy też tak mają? urozmaicacie różne rodzaje suchej karmy czy trzymacie się jednej marki?

Posted

Oczywiscie psy sie nudza jedzac ciagle ta sama karme i do tego sucha.Podawaj do suchej np.pare lyzek miesa z puszki ,albo gotowane.Mozna podawac utarte jarzyny.Ja zmieniam karmy suche ktore maja rozne zawartosci.raz podaje sucha karme -losos z krolikiem,mieso z reniferow.Na sniadanie dostaja sucha karme i kawalek chleba z watrobianka,a o 17 godzine sucha karme z dodatkiem miesa.Zjadaja blyskawicznie.Miedzy czasie smakolyki (suszony zoldek,kosci do zucia itd)

Posted

Ja czekam az im fochy przejda, Zuzia ma od czasu do czasu odpaly i obraza sie na jedzenie, biore ja na przetrzymanie, po dwoch dniach jej przechodzi i wcina az sie uszki trzesa.

Posted

Alaa napisał(a):
Ja czekam az im fochy przejda

i to jest najlepsza metoda - sa psy u ktorych dodawanie czegos do suchego nie przejdzie...sasiadka tak dogadzala swojemu psu ktory grymasil co jakis czas, ze skonczylo sie na podawaniu czystej wolowinki:evil_lol: