Justi Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Psica karmiona jest najczęściej suchą karmą, na początku paczki rzuca się na jedzenie z zachwytem a po kilku dniach zachowuje się jakby ją nudziło, skubnie trochę i zostawia za to z zapałem wyjada z misek innych odwiedzanych psów w rodzinie czy wasze psy też tak mają? urozmaicacie różne rodzaje suchej karmy czy trzymacie się jednej marki? Quote
karjo2 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Przestaw na barf, a problem zniknie. Sucha nie jest ani zbyt zdrowa ani zbyt smaczna, tez by ci sie przejadlo po kilku miesiacach tych samych pierogow ;). Quote
xxxx52 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Oczywiscie psy sie nudza jedzac ciagle ta sama karme i do tego sucha.Podawaj do suchej np.pare lyzek miesa z puszki ,albo gotowane.Mozna podawac utarte jarzyny.Ja zmieniam karmy suche ktore maja rozne zawartosci.raz podaje sucha karme -losos z krolikiem,mieso z reniferow.Na sniadanie dostaja sucha karme i kawalek chleba z watrobianka,a o 17 godzine sucha karme z dodatkiem miesa.Zjadaja blyskawicznie.Miedzy czasie smakolyki (suszony zoldek,kosci do zucia itd) Quote
Alaa Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Ja czekam az im fochy przejda, Zuzia ma od czasu do czasu odpaly i obraza sie na jedzenie, biore ja na przetrzymanie, po dwoch dniach jej przechodzi i wcina az sie uszki trzesa. Quote
Agnes Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Alaa napisał(a):Ja czekam az im fochy przejda i to jest najlepsza metoda - sa psy u ktorych dodawanie czegos do suchego nie przejdzie...sasiadka tak dogadzala swojemu psu ktory grymasil co jakis czas, ze skonczylo sie na podawaniu czystej wolowinki:evil_lol: Quote
Recommended Posts