Jump to content
Dogomania

Brawurka - ostatnia sunia z czwórki psiaków z kojca szuka domu. Farcik i Nutka w DS. Bajka chora na nowotwór za TM [*].

Recommended Posts

Posted
Dnia 7.01.2026 o 13:31, Ewa Marta napisał:

Bardzo serdecznie dziękujemy Nesiowatej za wpłatę 10 zł ❤️, synowi b-b za wpłatę 50 zł❤️, Ellig za wpłatę 30 zł ❤️ na styczeń dla Brawurki. Ja swoją stała styczniową 30 zł też wpłaciłam:)

Wstrząsnęła mną kilka dni temu śmierć małej starszej sunieczki, znalezionej i zamarzającej przy torach kolejowych:( Dwa dni zamarzała tam i w końcu przyszła pomoc - niestety za późno. Jej płacz będzie mnie prześladował jeszcze długo.

Pomyślałam o tym, jak martwimy się, że Brawurka nie ma swojego domu. Wobec dramatu tej staruszki to naprawdę nie powinno spędzać nam snu z powiek. Brawurka jest bezpieczna, ma opiekę, ludzi i zwierzaki wokół siebie. Nie ma domu, ale przecież ona o tym nie wie. W hoteliku jest u siebie, czuje się kochana, akceptowana. Choćby nigdy miała nie znaleźć swojego domu, jestem szczęśliwa, że zabrałyśmy ją i pozostałe 3 psy z tego potwornego kojca. Tam na pewno dawno by już nie żyła. Bajka żyłaby też krócej i cierpiałaby. 

Jakkolwiek skończy się historia Brawurki - jest jej dobrze w tej chwili i to się liczy najbardziej. Nie każda szczęśliwa historia kończy się znalezieniem super domu. Choć oczywiście nie poddajemy się i nadal szukamy, w naszych głowach gdzieś tam prześwituje myśl, że może pozostać u Violi na zawsze.

Jesteśmy bardzo, bardzo wdzięczne Wam - darczyńcom, dzięki którym ta pomoc byla możliwa ❤️ 

Wiem, o której sunieczce mówisz.. Mam tak samo. Widzę ją cały czas w jamie śniegowej, którą sobie wykopała własnym ciałkiem. 

Szczęśliwe zwierzaki, o które ktoś się troszczy. 

• Like 1
Posted
Dnia 10.01.2026 o 10:57, agat21 napisał:

Wiem, o której sunieczce mówisz.. Mam tak samo. Widzę ją cały czas w jamie śniegowej, którą sobie wykopała własnym ciałkiem. 

Szczęśliwe zwierzaki, o które ktoś się troszczy. 

Moja Peruszka bardzo słabo chodzi, ale cały czas chce z nami wychodzić na spacery. Drepcze chwilę, a potem wsadzam ją do wózka wysłanego ciepłą koldą, odkrywam cieplutkim i miękkim kocem i cały czas sprawdzam, czy nie jest jej zimno. Mam w zapasie drugi koc. Czasami jedzie okryta prawie po nosek i widać jaka jest zadowolona. Nie wyobrażam sobie, żeby miało jej być zimno przez chwilę… Tym mocniej przeżywam takie historie jak tą Śnieżynki, bo nie mieści mi się w głowie, że można być taka bestia wyrzucić psa jak śmieć😢

• Like 2
  • 2 weeks later...
Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy Magence1 za wpłatę 20 zł stałej ❤️, b-b za wpłate stałej po 20 zł za styczeń i luty ❤️ i Alaskan za wpłatę 30 zł stałej na styczeń ❤️

Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy kado za wpłatę 30 zł Almie591 za wpłatę 30 zł za styczeń❤️ i za wpłaty na luty: Nesiowatej - 10 zł❤️, Ellig - 30 zł ❤️. ja tez wpłaciłam swoją stała lutową 30 zł.

• Like 1
Posted

Bardzo serdecznie dziękujemy Feryenne za wpłatę 30 zł❤️ i Dorci01 za wpłatę 30 zł ❤️na luty.

Opłaciłam pobyt Brawurki w styczniu - 700 zł.

Czekamy na zdjęcia i może Viola coś powie o Brawurce:)

Posted
Dnia 3.02.2026 o 14:07, Ewa Marta napisał:

Mnie osobiście Brawurka urzeka. Chyba nigdy nie zrozumiem dlaczego nie znalazła do tej pory domu:(

Niestety niektóre psy tak mają  😞   

• Like 1