agrabcia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Jezu jak tu wszystkim pomóc. Mogłabym wkońcu wygrać w tego totka bo kasa potrzebna na psiaki. Quote
agrabcia Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 sunie mnie dziś tu nie było? chyba pogubiłam się w tych wątkach. Jestem podnosze Quote
monika55 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 A na tamtym watku nic sie nie dzieje. A pies cierpiacy czeka. Quote
monika55 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ktos dzis pytal o Gabi. Jakas taka dziwna rozmowa. Pani szybko sie wylaczyla. Quote
Figolandia Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Słuchajcie. Wątek znalazłam przypadkowo i dech mi odjęło! Nie mogę pisać, bo wszystko mi się rozmazuje, także sory za błędy... W lipcu 2007 z częstochowskiego schronu adoptowałam sunię. nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby... Napiszę wprost. Podejrzewam, że Gabi jest miotową siostrą mojej Figi... Tak samo nie chciano mi jej wydać, zasłaniając sie jakimiś depozytami (tyle, ze pomogła "interwencja" mojego kolegi - po podpisaniu, że odbieramy zdrowego, wysterylizowanego psa i daniu 'datku" sunia trafiła do mnie...). Wygląd - uderzające podobieństwo. Wiek - zgodny. Sposób "noszenia się", mina.... cała Figa. Nawet to serduszko na głowie... Te krzywe łapki.... Rejon - nie na tyle daleko, żeby psy nie mogły rozejść się po ludziach... To zdziczenie połączone z olbrzymią ufnością.... Quote
Figolandia Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 monika55 napisał(a):Ktos dzis pytal o Gabi. Jakas taka dziwna rozmowa. Pani szybko sie wylaczyla. To ja byłam... sorki, rzeczywiście dziwnie gadałam, ale nie byłam w stanie... ja po prostu zobaczyłam swoją fi, która biega za TM... Nie zastanawiałabym się ani sekundy, gdyby nie sytuacja, w jakiej w tej chwili się znajduję... Wszystko we mnie walczy. Z jednej strony najchętniej już bym jechała, z drugiej wiem, że nie mogę... tego nie zrozumie nikt, kto nie wie, kim była dla mnie Figa.... Quote
Laima Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Figolandia, może jednak... Tak nasze zwierzęta do nas wracają. Przykro mi z powodu Twojej suni, "siostry" Gabi. Quote
szajbus Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Faktycznie podobieństwo jest uderzające. To Figa Dziewczyny czy rozważałyście zbiórkę pieniędzy na np płatne DT? Cholernie szkoda tych maluszków- wszystkich. Widok tej wypłoszonej bidulki wciśniętej w kat bardzo ściska serce. I jeszcze jedno pytanie czy sunie maja allegro? Jeśli nie to poproszę o dane to je wystawię. Quote
wilczek007 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 o kurczaki... Foglolandio, rozumiemy takie sytuacje uwierz. Wiele naszych piesków juz za TM i wiemy jak to boli:-( Tak wiec spokojnie. Moja sunia odeszła za TM 4 lata temu. Mimo wielkiego zalu, zbrałam do siebie malutka sunię, ponieważ pewnie gdyby nie ja,teraz tułała by sie nie wiadomo gdzie...A tak dałam jej serce, ma dom. A jeszcze mówisz ze Gabi taka podobna do twojej za TM? To faktycznie musi byc nielekko... Musisz sie oswoic potem zdecyduj...Idzie grudzien...A w styczniu to nie wiem czy Gabi przeżyje...:shake: Zdjecie naprawde jak siostra!! Quote
wilczek007 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 rozważałysmy płatne DT, nawet cos któras ciotka cos miała ale TRANSPORT nas wszedzie blokuje:placz: nawet nie mamy jak zawiezc jednego psa Filipka do domu stałego w Wawie! Bo psów masa do ratunku i juz kasy brakło:-( Quote
Poker Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Figolandio, rozumiem Twoje rozterki . Jeżeli możesz pomóc suni, to zrób to ,nie pielęgnuj w sobie tylko żalu z powodu utraty Figi,weź sunię czcząc tym dobrym uczynkiem pamieć Twojej ukochanej Figi.Zobaczysz jaką będziesz miała z tego satysfakcję , a co najważniejsze dozgonną miłość GABI. Quote
Figolandia Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Siedzę i ryczę... Ale to nie byłoby odpowiedzialne z mojej strony w tej chwili... Nie mam pracy, a w domu jeszcze dwa psiaki... 'Następczyni" Figi jest u mnie, też schroniskowiec, wyciągnięty z Palucha... Ale jeśli moja sytuacja choć trochę się poprawi, a Gabi nadal będzie w schronie... wierzcie mi,... Nie zwracajcie na mnie uwagi, tylko szukajcie im domków. A jak coś się zmieni, będziecie wiedzieć...Pojawię się w Jastrzębiu! Quote
Poker Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 a kiedy jest szansa na poprawę u Ciebie? Współczuję :-( To może DT u Ciebie z opłatą za karmę? póki nie masz pracy? Quote
szajbus Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Dziewczyny ponawiam pytanie o allegro. Jeśli chcecie pomoc w ogłoszeniach tych bid to pomogę. Quote
wilczek007 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 moze i masz racje...A nie znasz kogos kto by mógł Gabi zabrac??? Ja sie boje ze od nowego roku bedzie po niej:placz: Quote
wilczek007 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 szajbus napisał(a):Dziewczyny ponawiam pytanie o allegro. Jeśli chcecie pomoc w ogłoszeniach tych bid to pomogę. no dobrze;) bardzo bysmy były wdzęczne!!!!!! Quote
szajbus Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Które psiaki mam wam ogłosić, na kogo kontakt itd. Linki podane do ogłoszeń widoczne na wątku nie wyświetlają się, alebo jest komunikat, ze są nieaktualne. a te dane sa mi potrzebne Agnieszko, jesli dziewczyny są w stanie ci pomóc w wyżywieniu Gabi to nie pękaj i bierz małą do siebie. Ona potrzebuje niewiele, małego, ciepłego kącika i serca, a tego ostatniego ci nie brakuje. Quote
wilczek007 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 ja bym chciała zeby monika55 tez sie wypowiedziała, bo ona wie jak to z pomocą w utrzymaiu psiaków na DT i ile tego mozemy uzbierac. Kontakt tez można na nią dawac, ma wiecej czasu na rozmowe i odbieranie telefonu niz ja ostatnio niestety...Monika sie pojawi juz rano. Podam linki do wątków gdzie sa niektóre psiaki. Quote
wilczek007 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 to nasz watek ogólny, http://www.dogomania.pl/forum/f28/jastrzebskie-psiaki-za-szybko-odchodza-za-tm-171985/ Quote
szajbus Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Ok to czekam na informacje na watku jutro tzn dzisiaj. Quote
wilczek007 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 przy okazji...jak ktos wie cos o transporcie do Wa-wy...chocby etapami...? http://www.dogomania.pl/forum/f28/filipek-tylko-czy-az-300zl-dzieli-go-od-domu-173731/ Quote
lilk_a Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Prosimy o pomoc w znalezieniu domu dla tej pięknej suni zbieramy również pieniądze na jej sterylizację... zapraszamy na jej wątek ... kliknij na obrazek i poznaj jej smutną historię to młoda smutna suczka , która nie odnajduje się w schroniskowej rzeczywistości.....[/FONT] Quote
monika55 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Jestem, przeczytalam i tyle rzeczy chcialoby sie napisac. Po kolei Prosimy o allegro, do wyboru - albo zbiorczo albo pojedynczo. Zdajmy sobie sprawe, ze te sunie to depozyt sadowy i jako takie sa w schronisku juz dlugo, stad sa nieufne, moze dzikie. I tu moze byc problem. Jednoczesnie zdajemy sobie sprawe, ze jesli nie znajda domow, to skoncza tragicznie. W grudniu jest nowy przetarg na prowadzenie schroniska. Jesli wroci dawny dzierzawca to: pod znakiem zapytania stoi los psow i nasz wolontariat. Juz nie wspomne ze przed nimi kolejna zima w otwartych boksach, a juz zdarza sie ze umieraja. Namiary moga byc na mnie 507176898 papaj5@poczta.onet.pl I druga sprawa. Stan "majatkowy" na teraz - dwa psy i szczeniak na DT, poturbowany psiak, ktorego trzeba leczyc, transport Filipka do DS w Pruszkowie. No i oczywiscie kolejka nastepnych. Deklaracji niewiele albo wcale. Ratujemy sie bazarkami glownie ale wiecie jak to z tym bywa. Nie chcemy wyciagac psow na zasadzie jakos to bedzie.Figolandio zrobisz jak uznasz. Nie dziw sie, ze mnie zaniepokoil Twoj telefon. Nie lubie adopcji ze schroniska. Psy biora przypadkowi, rozni ludzie. Mimo ze jestem realistka to jednak dotarlo do mnie, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny.Np moja droga do pomocy psom. Przemysl wszystko, niewiele mamy ale o "swoich" psach nie zapominamy. Quote
Recommended Posts