Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER]Witajcie!
[/CENTER]
Noszę sie z zamiarem zakupu małego flacika ;-)
Długo i starannie wybierałam rasę, lecz mam jeszcze pytanie dotyczące agility. Jak te psiaki radzą sobie w tym sporcie?
Czy chetnie biegają?
Jak to ogólnie wygląda?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp. :loveu:

Posted

bumerang napisał(a):
Znam takie które uwielbiaja ten sport, jak każde muszą mieć dobrego nauczyciela:lol:
Myslałam,że chory członek rodziny ostudził twoje chęci posiadania flata?;)

To, że jest chory członek rodziny nie oznacza, że ja flatem się przestanę interesować :evil_lol:
Niestety tak jak pisałam nie mogę sobie na razie pozwolić na psa, ale dowiaduję się o rasach, żeby być przygotowaną w godzinie szczytu :eviltong:

Posted

Cindy napisał(a):
Niestety tak jak pisałam nie mogę sobie na razie pozwolić na psa, ale dowiaduję się o rasach, żeby być przygotowaną w godzinie szczytu :eviltong:

:multi:I życzę Ci tego wymażonego psiaka , mi to się udało po 6 latach . Każdy pies może o ile chce , ma warunki , czas do trenowania agility oraz właściciela. :oops:To napisał już bumerang , ale mój post myślę że też się przyda ;)

Posted

Flaty nie są popularne w agility, nie spotyka się ich w tym sporcie może dlatego, że nie mają powalającego tempa, są mało zwinne i zwrotne. Na kursach które prowadzinmy już częściej zdarzają się nove scotie, mieliśmy też jednego bardzo fajnego chesapeake bay retrievera. Można z flatami oczywiście ćwiczyć choć jeśli chcesz mieć psa typowo do tego sportu to flat moim zdaniem nie jest najlepszym wyborem.

• 2 weeks later...
Posted

Cindy u nas ćwiczy sobie flat i radzi sobie bardzo fajnie, na razie jeszcze ćwiczy w grupie raczej średnio zaaw/początkujaca, rakietą to on może nie jest, ale ponoć Corso to też nie jest pies sportowy...:razz: a jednak znam taką jedną co to nieźle biega :eviltong: i ma zamiar pobiegać sobie w Łodzi - wszystko zależy od psa nie od rasy :D