Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poki co to wciaz cwiczymy odwolanie, narazie agility i tak odpada bo sie "Rzuca" na inne psy, ale jest lepiej na 4 spotkane psy rzucil sie tylko na jednego ,a po chwili sie opanowal

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie... Tak w ogóle kto jest na poważnie zainteresowany agility? Bo niestety coś czuję, że jeśli sami czegoś nie zorganizujemy, to o torze możemy sobie pomarzyć.

Same przeszkody, choć wymagają pewnych nakładów, nie są jednak tak wielką przeszkodą, jak teren. Dlatego apel do wszystkich zainteresowanych - pomyślcie, czy gdzieś w pobliżu Was nie macie jakiegoś miejsca (najlepiej ogrodzongo i z ewentualmnym schowkiem na przeszkody), gdzie można byłoby coś zacząć robić.

Posted

Cześć!
Ja jestem zainteresowana agility, ale wszystko zależy od tego czy Olowi się będzie podobało. Na placach zabaw dla dzieci lubi sobie poskakać i wbiegać na domki, więc mam nadzieję, że nie będzie źle.
Co do terenu: ja już od pewnego czasu na oku mam kilka terenów, gdzie by można było zacząć coś robić. Więc zapraszam do mnie na spacerki. Gdyby treningi odbywały się u mnie, to przeszkody by mogły być w mojej piwnicy.
pozdrawiam,
Karolina

Posted

To kiedy ktoś przyjeżdza obadać tereny??:cool3: Ja mam czas jutro dopiero popołudniu i mam całą wolną sobotę.
Cimi- niektóre są bardzo blisko, do niektórych się idzie szybkim marszem z 2min, do niektórych z 5 min. A najbliżej jest do boiska,które jest za moim blokiem. Płaski terenik, zawsze skoszona trawa, tylko będziemy mieć widownie w postaci prawie całego osiedla, ale kto by się przejmował :evil_lol:

Posted

Myślałam, że będą lepsze wiadomości.:roll:
Ok. Za moim domkiem sąsiad ma wieelką, ogrodzoną łąkę - jakieś tyś metrów, byłoby gdzie schować przeszkody (mam dużą stodołę) tylko to trochę daleko od cywilizacji. No i oczywiście musiałabym pogadać z sąsiadem na temat użyczenia terenu.

Posted

Dziewczyny musimy przejść do konkretów, bo inaczej nic z tych naszych skoków nie wyjdzie:razz:
Jest duży, ogrodzony plac, a właściwie łąka, patrzę na nią z okna. Mało uczęszczana droga, po przeciwnej stronie las, po sąsiedzku stadnia koni:cool3:
Można się z facetem dogadać, zrobić przeszkody, nawet nie trzeba by było ich chować, bo nikt nic nie ruszy ale trzeba kawałek dojechać.
Co Wy na to???

Posted

Gadzik... Wybacz, ale bez osób zmotoryzowanych, a jak na razie w naszej grupie takowymi nie dysponujemy, teren w takiej odległości odpada. A szkoda, bo z tego co mówisz faktycznie móglby się nadawać.
Rozmawiałyśmy z Cimi ostatnio o miejscu i może coś się ruszy. W tym czasie reszta też niech wciąz się rozgląda.

Posted

Godelaine- u mnie jest kilka terenów, które się nadają, ale nikt poza Cimi się nie zainteresował. Jak wiem, że z Gliwic do Mysłowic dojazd trwa około 1 godzinę, ale jak ma coś w końcu ruszyć, to trzeba brać wszytsko możliwości pod uwagę.

Posted

Przepraszam, że nie wspomniałam - o Tobie z Agatą tez wczoraj rozmawiałyśmy :)

Ja chętnie tereny pojadę zobaczyć. Czy możesz mi na priva dokładnie napisać czyją sa własnością i gdzie się znajdują? Z gory dzięki.

Posted

Przpraszam, że odpowiadam z takim opóźnieniem (problemy z komputerem).
Ten teren jest w Orzeszu, jakieś pół godziny autkiem z Gliwic. Wiem, że dojazd jest "malutkim" problemem dlatego rzuciłam propozycję do rozważenia. Ja mogę dojechać z moimi paskudami w każde miejsce, byle by w końcu było gdzie;)

Posted

ja tez jestem zainteresowana stworzeniem takiego toru, mój pies ma tyle energii więc mam nadzieje ze mu sie spodoba i popieram wszystkie działania i w miare mozliwości oferuję swoja pomoc :)

Posted

nathaniel napisał(a):
iiiii ? Coooo ?

A co Ci dokładnie chodzi ? Jeśli chcesz coś wiedzieć w sprawie toru gliwickiego w Psiej Krainie to tam zadzwon !.

• 3 weeks later...
Posted

Cześć!! Od dzisiaj mam długieeeeee wakacje i związku z tym mam dużo czasu wolnego :) Mogę coś zacząć robić z torem... tylko co?? Godelaine co z terenem?? Wybrałaś coś? Marmara- dokładnie są to Brzęczkowice, ul. Hlonda- koło poczty lubi ul. Kolejowa- domki jednorodzinne. pozdrawiam, Karolina

• 4 weeks later...
Posted

w psiej krainie zostal juz wyrownany teren, teraz tylko go ogrodzic i hopamy...znaczy najpierw ja jade zobaczyc z siostra , potem sie skusimy, z Pusiem problemu nie bedzie, raczej z Rambem ktory jest powiedzmy zaczepialski (jesli jest na smyczy)