Sylwia&westie Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 ale fajnie to moje okolice:):) i będzie tor agility suuuper:lol: Quote
Madzialena Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Witam! Widzę , że Psia Kraina już działa??? :multi: Czy mi się tylko wydaję.. ale jesli na stronce już coś jest i galeria i inne to chyba działa, cio? ;) Sama mam yorka i bardzo chcę z nim uczęszczać na agility.. Jestem z Knurowa i ten tor w Gliwcac bardzo mi odpowiada :) :) :p Pozdrawaim ;) :lol: Quote
Madzialena Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Jak to nie działa??? :-o A od kiedy może być ? Ja myślała że już jest? Bo pełno tam zdjęc w galerii, dojazd napisany... więc jak?? Quote
Cimi Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Zdjęcia, stronka www są, ale toru nie ma, zresztą Madzielana zadzwoń to się dowiesz ;). Informacje będą z pierwszej ręki ;). Quote
Madzialena Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Ok.. dowiem się co nie co :) :) Dzięki :) Quote
wikaa Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 witam wszystkich, ja tez interesowałam sie torem agility, który powstał w Czechowicach i napisałam do nich za nim trafiłam tutaj i taka uzyskalam odpowiedz: "Witamy serdecznie! Agility czeka na wiosnę ,kilka przeszkód ledwie wystaje ze śniegu. Prosimy o kontakt blizej wiosny . Pozdrawiamy z Psiej Krainy więc mam nadzieje ze jednak cos ruszy na wiosne :) Quote
Madzialena Posted February 11, 2006 Posted February 11, 2006 Jej.. ale byłoby cudownie :):) Już się doczekać nie mogę :P :) Quote
LUBA Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Podobnie na Gostarze. Przeszkód prawie nie widać z pod śniegu Wykopane są tylko snieżne tunele do kładki i stołu Byle do wiosny:) oby jak najszybciej:) Quote
marmara_19 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 qrcze no.... fajnie by bylo gdyby psia kraina z torem agillity ruszyla od wiosny!!! mialabym co z piesami robic;p Quote
nathaniel Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 jaki jest koszt, zapiusania się z psem do jakiegoś klubu agility, jak nauczyć psa zostań :? :) Moze malo na temat, ale szukam kogoś z Zabrza coi by mnie wprowadzil w swiat agility Quote
Cimi Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 nathaniel napisał(a):jaki jest koszt, zapiusania się z psem do jakiegoś klubu agility, jak nauczyć psa zostań :? Koszt za uczestnictwo w Psiej Krainie uzależniony jest ilości chętnych. Dziś wraz z Godelaine jedziemy do Psiej Krainy. A co do zostań.. to w sumie nie wiem, a raczej nie za bardzo pamiętam jak uczyłam. Chyba po prostu kazałam jej usiąść i odchodziłam kawełeczek, cały czas pwotarzając komendę. Quote
LUBA Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Cimi udało się cos załatwić??? Czekamy z niecierpliwością na wieści:p Quote
wikaa Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 noo ja tez jestem bardzo ciekawa efektów rozmów :) Quote
Cimi Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Jak wiadomo byłam wczoraj wraz z Goddy i naszymi psami w Psiej Krainie. W całkiem inne sprawie, ale także co pewien czas jak coś się będzie ruszać w tej sprawie to możemy chętnych informować, bo my tam w tygodniu będziemy przynajmniej raz i będziemy mieć informacje z pierwszej ręki i świeżutkie ;). Przechodząc do rzeczy, teren zmieniono na większy także w Czechowicach znajduje się. Ma ruszyć na wiosnę, ale to wszystko zależy od spraw terenowych, czyli po prostu załatwienie spraw. Oraz trzeba będzie poczekać, bo teren należy do podmokłych. Osobiście nie widziałam tego terenu, ponieważ byłyśmy w Psiej Kranie w Smolnicy, Quote
marmara_19 Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 wiosna jest.. a co z torem??ktos sie orientuje??bo jak narazie to lazimy na lotnisko.. Quote
Cimi Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Prawdopodobnie w sobotę wraz z Godelaine jedziemy i się spytamy co i jak. Quote
Cimi Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 marmara_19 napisał(a):i wiadomo juz cos??:> Wcześniej napisałam : Cimi napisał(a):Prawdopodobnie w sobotę wraz z Godelaine jedziemy i się spytamy co i jak. Proszę o odrobinę cierpliwości ;). Dziś jest piątek, który jeszcze się nie skończył. Jutro wraz z Goddy jedziemy i będziemy rozmawiać. Przebieg rozmów i skutek któraś z nas poda. Będzie trzeba obgadać sprawę terenu czy już się nadaję i kiedy będą treningi.. jak wiadomo Psia Kraina to tez hotel i szkolenia PT. Jutro jest sobota, jedziemy tam w południe i powiadomimy Was wieczorem jutro lub w niedziele. Quote
marmara_19 Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 przepraszam... ale ostatnio nawet nei wiem jaki dzien mamy wiec to dlatego... czekam z niecierpliwosvia na wiadomosci:) Quote
gadzik Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 Wróciłam na forum;) Dziewczyny działajcie, bo przez zimę z mojej suczy zrobiła się kluseczka:oops: Muszę ją szybko wybiegać, żeby mi wstydu nie przynosiła;):lol: no i oczywiście żeby się w końcu odczepiła od moich kapturów:evil_lol: Wikaa widzę, że w końcu mam jakieś wsparcie z mojej rodzinnej "wiochy";) Quote
wikaa Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Gadzik jak najbardziej, byle tylko to agility doszło do skutku :p Quote
nathaniel Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 iii ??? Mam kilka pytań czy pies nie będący po kursie PT , a szkolony w domku (jesli mzona to szkoleniem nazwac) moze bra cudzial w agility ? Jak nauczyc psa zeby skakal przez opone , bo psica mojej siotry anlezy do odwaznych, a moj to nie chce nawet spojrzec co jets po drugiej stronie (dzialamy narazie rankami na placach zabaw, no i jak pada deszcz, chlopdno i pusto tam jest). Przeroblismy skakasnie przez "Stacjonate" ( lozko+miotla+kocyk+pufa, a w warunkach ekstremalnych - podworko - kolezanka+smycz+ plot) to skacze chetnie, musze biec obok niego ;) , takak przeszkode, chyba to sie kladka nazywa (takie cos jak male dzieci wchodza po tym na slizgawke na placach zabaw) tez sprawia frajde ;) Pies umie : siad , do mnie, daj glos :D, zostan nad do mnie nadal pracujemy, ale idzie coraz lepiej , nie mam pojecia jak nauczyc go warowania , zawsze wstaje kiedy przesuwam samczek przy jego lapkach , jednynie waruje kiedy musi sie pod czyms zmiescic , dlatego w domku uczac go uzywam jakiejs tam deski +puf + tapczan ;) Z tego co zauwazylam to praca ze mna bardzo mu sie podoba, a moze sobie wmawiam ? W kazdym badz razie zaluje ze tak pozno zaczelam go czego kolowiek uczyc (w wieku 2,3-3lat), a jest u mnie 2 lata :oops::oops:, teraz to andrabiamy, moze wiecie jak "zmajstrowac" tunel i inne przeszkody w warunkach domowych .... Quote
Cimi Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 A teraz mam taką wiadomość do zainteresowanych.. nie wiem kiedy tor ruszy :(. Aktualnie muszą wyrównać teren i zrobić jeszcze przeszkody. Nathaniel.. będzie napewno mógł, mój pies też nie jest po kursie, a szkolę go sama. Tylko, że to Ty będziesz musiała zapanować nad psem i odwołać w razie czego. Jak nauczyć psa skakać przez koło ? Wystrczy garść smakołyków. Skoro chętnie skacze przez stacjonaty to nie widzę problemu. Możesz nawet psa uczyć w domu.. wystczry hula hop. Mój pies miał takie początki, a później na torze normalnie przez inne koło przeskoczył. Jak inne przeszkody.. to trochę trudno będzie. Ale zawsze można, żeby po jakimś murku na wysokości szedł, aby oswoił się z wysokościa. Choć ja drastycznie nauczyłam wchodzenia na palisadę i kładkę :lol:.. po prostu inaczej się nie dało, a później smigała po tych przeszkodach :lol:. Jak waruj ? Najlepiej z siadu naprowdzić smakołykiem i jak leży to między łapami dawać. A przy okazji można przytrzymywać kark. Zresztą jak tak uczyłam psa i umiała warować, choć nie sprawiało jej to przyjemności. A później efekt był taki, że jak wstawał to ona też, ale teraz waruj to waruj i nie ma wstawania. Quote
Recommended Posts