Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam! Widzę , że Psia Kraina już działa??? :multi:
Czy mi się tylko wydaję.. ale jesli na stronce już coś jest i galeria i inne to chyba działa, cio? ;)

Sama mam yorka i bardzo chcę z nim uczęszczać na agility.. Jestem z Knurowa i ten tor w Gliwcac bardzo mi odpowiada :) :) :p
Pozdrawaim ;) :lol:

Posted

witam wszystkich, ja tez interesowałam sie torem agility, który powstał w Czechowicach i napisałam do nich za nim trafiłam tutaj i taka uzyskalam odpowiedz: "Witamy serdecznie!
Agility czeka na wiosnę ,kilka przeszkód ledwie wystaje ze śniegu.
Prosimy o kontakt blizej wiosny .

Pozdrawiamy
z Psiej Krainy

więc mam nadzieje ze jednak cos ruszy na wiosne :)

• 3 weeks later...
Posted

Podobnie na Gostarze.
Przeszkód prawie nie widać z pod śniegu
Wykopane są tylko snieżne tunele do kładki i stołu
Byle do wiosny:) oby jak najszybciej:)

Posted

jaki jest koszt, zapiusania się z psem do jakiegoś klubu agility, jak nauczyć psa zostań :?

:)

Moze malo na temat, ale szukam kogoś z Zabrza coi by mnie wprowadzil w swiat agility

Posted

nathaniel napisał(a):
jaki jest koszt, zapiusania się z psem do jakiegoś klubu agility, jak nauczyć psa zostań :?

Koszt za uczestnictwo w Psiej Krainie uzależniony jest ilości chętnych.

Dziś wraz z Godelaine jedziemy do Psiej Krainy.

A co do zostań.. to w sumie nie wiem, a raczej nie za bardzo pamiętam jak uczyłam. Chyba po prostu kazałam jej usiąść i odchodziłam kawełeczek, cały czas pwotarzając komendę.

Posted

Jak wiadomo byłam wczoraj wraz z Goddy i naszymi psami w Psiej Krainie. W całkiem inne sprawie, ale także co pewien czas jak coś się będzie ruszać w tej sprawie to możemy chętnych informować, bo my tam w tygodniu będziemy przynajmniej raz i będziemy mieć informacje z pierwszej ręki i świeżutkie ;). Przechodząc do rzeczy, teren zmieniono na większy także w Czechowicach znajduje się. Ma ruszyć na wiosnę, ale to wszystko zależy od spraw terenowych, czyli po prostu załatwienie spraw. Oraz trzeba będzie poczekać, bo teren należy do podmokłych. Osobiście nie widziałam tego terenu, ponieważ byłyśmy w Psiej Kranie w Smolnicy,

• 4 weeks later...
Posted

marmara_19 napisał(a):
i wiadomo juz cos??:>

Wcześniej napisałam :

Cimi napisał(a):
Prawdopodobnie w sobotę wraz z Godelaine jedziemy i się spytamy co i jak.

Proszę o odrobinę cierpliwości ;). Dziś jest piątek, który jeszcze się nie skończył. Jutro wraz z Goddy jedziemy i będziemy rozmawiać. Przebieg rozmów i skutek któraś z nas poda. Będzie trzeba obgadać sprawę terenu czy już się nadaję i kiedy będą treningi.. jak wiadomo Psia Kraina to tez hotel i szkolenia PT. Jutro jest sobota, jedziemy tam w południe i powiadomimy Was wieczorem jutro lub w niedziele.

Posted

Wróciłam na forum;)
Dziewczyny działajcie, bo przez zimę z mojej suczy zrobiła się
kluseczka:oops: Muszę ją szybko wybiegać, żeby mi wstydu nie przynosiła;):lol: no i oczywiście żeby się w końcu odczepiła od moich kapturów:evil_lol:
Wikaa widzę, że w końcu mam jakieś wsparcie z mojej rodzinnej "wiochy";)

Posted

iii ???

Mam kilka pytań czy pies nie będący po kursie PT , a szkolony w domku (jesli mzona to szkoleniem nazwac) moze bra cudzial w agility ?

Jak nauczyc psa zeby skakal przez opone , bo psica mojej siotry anlezy do odwaznych, a moj to nie chce nawet spojrzec co jets po drugiej stronie (dzialamy narazie rankami na placach zabaw, no i jak pada deszcz, chlopdno i pusto tam jest). Przeroblismy skakasnie przez "Stacjonate" ( lozko+miotla+kocyk+pufa, a w warunkach ekstremalnych - podworko - kolezanka+smycz+ plot) to skacze chetnie, musze biec obok niego ;) , takak przeszkode, chyba to sie kladka nazywa (takie cos jak male dzieci wchodza po tym na slizgawke na placach zabaw) tez sprawia frajde ;)

Pies umie : siad , do mnie, daj glos :D, zostan

nad do mnie nadal pracujemy, ale idzie coraz lepiej , nie mam pojecia jak nauczyc go warowania , zawsze wstaje kiedy przesuwam samczek przy jego lapkach , jednynie waruje kiedy musi sie pod czyms zmiescic , dlatego w domku uczac go uzywam jakiejs tam deski +puf + tapczan ;)

Z tego co zauwazylam to praca ze mna bardzo mu sie podoba, a moze sobie wmawiam ? W kazdym badz razie zaluje ze tak pozno zaczelam go czego kolowiek uczyc (w wieku 2,3-3lat), a jest u mnie 2 lata :oops::oops:, teraz to andrabiamy, moze wiecie jak "zmajstrowac" tunel i inne przeszkody w warunkach domowych ....

Posted

A teraz mam taką wiadomość do zainteresowanych.. nie wiem kiedy tor ruszy :(. Aktualnie muszą wyrównać teren i zrobić jeszcze przeszkody.

Nathaniel.. będzie napewno mógł, mój pies też nie jest po kursie, a szkolę go sama. Tylko, że to Ty będziesz musiała zapanować nad psem i odwołać w razie czego.

Jak nauczyć psa skakać przez koło ? Wystrczy garść smakołyków. Skoro chętnie skacze przez stacjonaty to nie widzę problemu. Możesz nawet psa uczyć w domu.. wystczry hula hop. Mój pies miał takie początki, a później na torze normalnie przez inne koło przeskoczył.

Jak inne przeszkody.. to trochę trudno będzie. Ale zawsze można, żeby po jakimś murku na wysokości szedł, aby oswoił się z wysokościa. Choć ja drastycznie nauczyłam wchodzenia na palisadę i kładkę :lol:.. po prostu inaczej się nie dało, a później smigała po tych przeszkodach :lol:.

Jak waruj ? Najlepiej z siadu naprowdzić smakołykiem i jak leży to między łapami dawać. A przy okazji można przytrzymywać kark. Zresztą jak tak uczyłam psa i umiała warować, choć nie sprawiało jej to przyjemności. A później efekt był taki, że jak wstawał to ona też, ale teraz waruj to waruj i nie ma wstawania.