Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oluś to są dwie Agatusie :lol:

W sumie w tym tygodniu mogłabym jechać looknąć w sobote.

Proponuję, żeby zmienić nazwę topicu lub założyć nowy temat, bo to już nie w Gliwicach :P.

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie, że coś się może w końcu uda.
Dla nas to niestety będzie już raczej za daleko :(

Może najlepiej założyć nowy temat, bo kiedyś chyba tor w Gliwicach powstanie i wtedy ten topic może się jeszcze przydać :)

Posted

Namawiaj, namawiaj :lol:.

Ifat my też mamy daleko. I chyba z obu miast długość jest porównywalna. Tyle ludzi chciało, a jak się coś rusza.. to za daleko, a to znowu coś.

Posted

Olek, mnie niekoniecznie za daleko, ale mojemu psu napewno :( Ja wszystko dostosowuję do niej.
Jakbym miała auto to wszędzie byłoby mi blisko, no ale cóż :-?

Posted

Ifat napisał(a):
Olek, mnie niekoniecznie za daleko, ale mojemu psu napewno :( Ja wszystko dostosowuję do niej.
Jakbym miała auto to wszędzie byłoby mi blisko, no ale cóż :-?

Ja i Olek też nie mamy samochodu. I chyba tylko za pierwszym razem zawiezie nas mama Olka. A tak do pociąg lub autobusy, w moim przypadku to autobusy, kupię sobie bilet na całe wojawództwo i mogę śmigać :lol:

Posted

A ja popieram Ifat niestety. Codziennie busami dojeżdżam do Katowic i wiem, jak to wyglada. Najłatwiejszy dojazd na miejsce to dwa busy plus pociąg. A to przy sprzyjających wiatrach równa się 2 godzinom jazdy. Człowiek przeżyje... Ale pies? Duży pies? W namordniku dodatkowo? W ścisku i tłoku?
To nie jest tak, że ja najchętniej chciałabym mieć wszystko pod ręką. Staram się jednak na sprawę patrzeć w miarę obiektywnie. I z doświadczenia wiem, że tak odległe miejsce to JEST problem. Dużo jeżdżę z psem. Zarówno autobusami, jak i pociągami. I naprawdę nieraz nie jest wesoło. I ani mi, ani jej nie sprawia to wtedy przyjemności. Nie kiedy wciąż muszę uważać, by ludzie nie deptali jej po ogonie (i nie tylko) lub wciąż przesuwała ją, bo rozwaliła się na podłodze :-?

Posted

Właśnie dzwoniłam do Psiej Krainy. Nie wdając się w szczegóły, właściciele musieli zrezygnować z wcześniejszego terenu. Załatwiono już jednak dzierżawę nowego miejsca. Również w Czechowicach, na terenie OW TUR, który mieści się tutaj ).
Niestety załatwianie z miastem formalności zajmie jeszcze kilka tygodni. Właściciel Psiej Krainy jest jednak zdeterminowany i chce, by agility ruszyło przezd końcem roku.
Teren podobno jest duży. Dodatkowo będzie tam można też ćwiczyć weight puling.

Pan zapisał mój numer i obiecał skontaktować się w ciągu 2 - 3 tygodni. I poinformować co i jak.

Trzymajcie kciuki. Przeboleję te kilka tygodni, jeśli w końcu się uda :D

Posted

Kiedyś już rozmawialiśmy z Gostarem na temat agility i powiedzieli, że nie trenują agility, a przeszkody mają stare i zniszczone... :niewiem:

Mam nadzieję, że rzeczywiście coś się zmieniło i będziecie mogli się tym nacieszyć ;)

Posted

Gdy chodziłam z moim psem do przedszkola, też pytałam się w Gostarze o agility. Na pewno miękki tunel mają nowy, bo po moim telefonie wyciągneli go na zajęcia :) Może teraz kupią nowe przeszkody, bo w tym nowym miejscu pewnie nikt ich nie zniszczy. Jeśli zajęcia będą z p. Nowakowską (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwiska) to super:)
Kiedyś mieli też maszynę do flyball, wiec w razie czego :roll:

Posted

LUBA napisał(a):
Dokładnie to szkoła Gostar
Od listopada Ośrodek Szkolenia Psów mieści się w Katowicach - Panewnikach, przy ulicy Owsianej (okolice Stargańca).
:D

Ooo brzmi interesująco, nawet blisko nas.. :D Tylko mam jedno pytanko
LUBA - czy jedzie coś z Tychów tam? Bo jakoś nie widzę tego żebym najpierw do Katowic i tam przesiadała się w następny autobus :roll: Jeżeli jedzie coś to i ja się piszę na Agility :D

Posted

Hey!
Byłam tam wczoraj, ale dopiero o 16.30. Dlatego nikogo już tam nie było, więc nie miałam z kim rozmawiać. Ale tor widziałam, jest duuuużo przeszkód, całkiem fajnie to wygląda :) I teren fajny :)

• 2 weeks later...
Posted

Hej!!

Kochani zamiast gdybac moze umowimy sie na konkretny termin i podjedziemy do Gostaru? :D Swego czasu jezdziłam tam z Rocky'm na tor,ale samemu to tak nie ciekawie... :roll: Co wy na to? :wink: