Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nazwa miejscowości i owszem padła i to wraz z kilometrarzami od najbliższych większych miast :wink: .
Metoda kija i marchewki to może trochę za duże uproszczenie ale generalnie też działa i to chyba w całym świecie ożywionym :D .
No, nie marudźcie Żytna to znowu nie taki koniec świata :wink:

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIe jest to tak daleko. Jestem zmotoryzowana i mogę kogoś ze sobą zabrać o ile nie zje mojej Buni :lol: bo ona strachliwa i na obce psy kłapie paszczą :-?

Posted

Ja, broń Boże, nie marudzę. Cieszę się, że w końcu jest możliwość zrobienia czegoś! Staram się jednak patrzeć na sprawę w miarę racjonalnie. Do miejscowości idzie w zasadzie dojechać tylko samochodem. To sprawia, że osoby niezmotoryzowane są automatycznie uzależnione od innych. Zakładając, że w agility nie chcemy bawić się tylko od święta, mogą pojawić się pewne problemy ze zgraniem. Bo w końcu zawsze komuś coś wypadnie itp itd.

Ale tak czy inaczej... Chętnie się spotkam w ramach obgadania projektu. Tylko ten 18 czerwca trochę mi nie leży:(

Posted

Myślę, że wszystko mozna dograć. Jakoś się dogadamy z transportem. Ze mną dwie osoby moga spokojnie jechać, chyba - uzależnione od wielkości psów, bo dla większych osobników muszę składać tylne siedzenia. Jeśli ci nie pasuje 18, to możemy się wstępnie spotkać całą resztą a o efektach na pewno damy ci znać :wink: przecież będziesz musiala nadrobić braki :evilbat:

Jedziemy z Bunią na seminarium frisbee :P

Posted

Niestety dla mnie to trochę daleko :(
Dojazd do Gliwic i przebicie się przez to miasto w godzinach popołudniowych to prawie godzina. Potem jeszcze 30 km jazdy :( I jeszcze powrót... Pies chyba skisiłby się w aucie :(
Ale cieszę się, że cos się dzieje:) Może kiedyś gościnnie Was odwiedzę:)

Posted

Cimi napisał(a):
A moze tak, ile osób jest zmotoryzowanych :P, bo jak naliczyłam to aż jedna :P

No, ja nie jestem... :-?
I jak dla mnie to ta odległość jest ogromniasta... ale moze coś nam wyjdzie... :roll:

Posted

Słuchajcie nikt nie powiedział że będzie łatwo i wszystko na gotowo.
Przecież szukacie od blisko roku możliwosci treningu i tam gdzie byłoby blisko lub fachowo i nie wydało. Z terenem tez był problem. A musicie wziasć pod rozwagę, gdzie będziecie trzymac przeszkody, kto tego będzie pilnował, kosił teren itp. To wszystko podraza koszty, tam gdzie mogłoby być blizej lecz nie na własnosć. I nigdy nie bedziecie mieli pewności czy ktos wam nie wypowie terenu. Łódź miała piękny teren, w centrum włozyli olbrzymią pracę, koszty przygotowania terenu i co? Po dwóch latach musieli szukać coś innego i dalej. Dlatego myślę ze mozecie sie tak zorganizować aby pokryć koszty zmotoryzowanym, w końcu grupa będzie sie rozrastac. A Ci co mają dalej przynajmniej raz w tygodniu zorganizuja sobie wypad za miasto na trening.

Dojazd do Gliwic i przebicie się przez to miasto w godzinach popołudniowych to prawie godzina.

Ale chyba nie w weekendy w niedziele rano lub w soboty po południu?

Posted

[quote name='gadzik']
Jedziemy z Bunią na seminarium frisbee :P
ooooo, to fajowo, opowiesz nam jak było ;)
gadzik, a gdzie się kupuje te frisbee? I ile taki kawałek plastiku kosztuje? Bo nawet nei wiem gdzie tego szukać :hmmmm:

LALUNA słusznie piszesz, dlatego liczę na to, że uda nam się jakoś zorganizować, tym bardziej, ze ewentualne treningi byłyby w weekendy...

Oczywiście gotowa jestem dołożyć się do kosztów paliwa zmotoryzowanych.

Posted

No trzeba spróbować. Przecież ludzie na PT jeżdżą po kilkadziesiąt kilometrów a tu chodzi właśnie o ten potencjalny sprzęt, możliwość zabezpieczenia go no i możliwość na przykład napicia się w razie czego herbaty pod dachem.
Na zachętę podaję Wam moją stronkę zobaczcie sobie jak to mniej więcej u mnie wygląda.
www.kuzniachampionow.xx.pl

Posted

Frisbee kupowałam w borderkowej ekipie Tomka Pecolda :wink: a dokładnie u Magdy (nazwiska nie pamiętam). Te krążki nie są plastkiowe tylko z miękkiej gumy, bo te plastkiowe mogą uszkodzić ząbki i zniechęcić pieska do zabawy. Niestety są dosyć drogie, jeden kosztuje 25 złotych ale moja "bardzo delikatna", prawie jak walec drogowy :lol: sucz wykończyła go do spółki z Bongosem dopiero po dwóch tygodniach :evilbat:
Magda jest z Katowic więc miałam do niej blisko. Jeśli jesteś zainteresowana to mogę do niej podjechać i kupić a 18 jak się będziemy widziały to ci dam, bo i tak muszę jechac po następne krążki dla moich niszczycieli :wink:

Wrażeniami po seminarium na pewno się podzielę, tym bardziej, że w ostatnim dniu mają być zawody :P Tylko jeszcze nie znam terminu :(
A z dojazdami tak jak już wcześniej napisałam może ktoś ze mna jeździć, ja nie widzę problemu, w końcu coś trzeba zrganizować, bo chętni są, miejsce jest, zapał jest ... trzeba czegoś więcej :-?

Oglądałam właśnie stronkę, fajnie macie :D a ja myslałam , że mam duży ogród :oops:

Posted

No wydało się gdzie mieszkasz :D Orzesze jest przecież całkiem blisko, prawie powiat Rybnik a Żytna należy do powiatu Rybnik :wink:

Posted

A może wybierzesz się na seminarium frisbee, bo będzie w Rybniku?

Jestem za :lol: , Wena może zasmakujesz też w innych rasach :wink:
no Wena widzę ze bedziesz miała duża podporę w Gadziku :D

Posted

LALUNA napisał(a):
Jestem za :lol: , Wena może zasmakujesz też w innych rasach :wink:

Czemu w innych rasach, przecież briardy też mogą pogonić krążek :-?
W Bytomiu na wystawie skakały oprócz borderów ON i duży kundel. Mój Bongos mix mastifa pirenejskiego, czy coś w tym stylu też skacze (a przynajmniej się stara).

Seminarium ma być trzydniowe, w ostatnim dniu maja być zawody, najprawdopodobniej będzie w Rybniku, termin jeszcze nie jest ustalony. Więcej szczegółów zna Drado, bo jest organizatorem, więc najlepiej kontaktować się z nim na PW

Posted

Wena napisał(a):

Na zachętę podaję Wam moją stronkę zobaczcie sobie jak to mniej więcej u mnie wygląda.

No pięknie u Ciebie wygląda ;)
To kto chce mnie zabrać z Zabrza? 8)

gadzik, na razie nie kupuj, dzięki! ;) Ale dobrze wiedzieć, ze mają być z gumy... Jak się zastonowię to dam znać ;)

Posted

[quote name='coztego']To kto chce mnie zabrać z Zabrza?
Ja blye bym nie musiała za bardzo krążyć bo znowu się zgubię :oops: wiem gdzie jest Wolności, Roosevelta i Obrońców Westerplatte :roll:

gadzik, na razie nie kupuj, dzięki! ;) Ale dobrze wiedzieć, ze mają być z gumy... Jak się zastonowię to dam znać ;)

Ok nie kupuję ale wezmę ze sobą 18 moje, jak do tego czasu ich nie zjedzą :evilbat: zobaczysz czy Kreska w ogóle się zainteresuje :wink:

Posted

No i Zabrze się znalazło :D Bardzo się cieszę, pochodzę z Zabrza właśniei mam tam rodzinkę. Jeździ też jakiś autobus z Zabrza do Raciborza, w dłuższej perspektywie może czasem się przydać.

Posted

[quote name='gadzik']
Ja blye bym nie musiała za bardzo krążyć bo znowu się zgubię :oops: wiem gdzie jest Wolności, Roosevelta i Obrońców Westerplatte :roll:
Do Wolności mogę podejść, żebyś nie pobłądziła ;)

zobaczysz czy Kreska w ogóle się zainteresuje :wink:

Ona uwielbia aportować wszystko, więc sądzę, ze jej się spodoba... :lol: A ostatnio zachwyciło ją łapanie aportów w locie, dlatego pomyslałam o tym frisbee.

A mamy w schronisku takiego pieska, który urodził się do sportu, on łapie w locie każdy przedmiot rzucony po dowolnym kątem i w dowolną stronę, po prostu geniusz. I uwielbia to robić 8) Musimy mu znaleźć jakąś sportową rodzinkę

Posted

Jak seminarium w Rybniku to fajnie, byc może się skuszę.

I pytanie. Czy ta Żytna znajduje się może w okolicach wsi Nędza ? Bo ta też jest w okolicach Raciborza.

Posted

I tak i nie. Jadąc od Gliwic Nędza jest po prawej do Żytnej zaś trzeba podciągnąć jeszcze kawałeczek i za tabliczką "Racibórz" skręcić w lewo na Rybnik. Stąd już tylko rzut kamieniem :scared: