Jump to content
Dogomania

Kolejny pies, obok którego nie można było przejść i go zostawić. Wbrew rozsądkowi. Ale pies jest atakowany i gryziony przez inne w boksie. Rozpaczliwie szuka pomocy u człowieka. Ceną rozsądku mogłoby być jego życie..więc zapraszamy z Aską7 na jego wątek.

Recommended Posts

Posted

Psiak jest od niedawna w zamojskim schronie. Siedzi cały czas schowany w hangarze, wybiegł tylko na chwilę, bo zobaczył Tolę przechodzącą obok boksu. I zaraz musiał uciekać z powrotem, bo został zaatakowany przez inne psy. Ta sytuacja to było ewidentne wołanie o pomoc. Jak w takiej sytuacji nie zareagować? Nie dało się. Rozsądek został wysłany na drzewo. Decyzja zapadła - trzeba mu pomóc. Oto psiaczek:

IMGP5493.jpg

IMGP5494.jpg

Ma już ranę na nosku 😞 

Miejsce dla niego od 1 lutego jest u p. Kasi w hotelu niedaleko Krosna. Kochana Aska7 zgodziła się go zawieźć. I dodatkowo zaoferowała swój współudział w całym przedsięwzięciu, czyli bierzemy psiaka na nasze wspólne barki. Asku, jestem Ci przeogromnie wdzięczna! Nawet nie wiesz jak wiele to znaczy! 🤗💙❤️🧡💚

• Like 4
Posted

To na razie tak na szybko w biegu założony wątek.

Czekam na informacje od Toli czy udało się go zarezerwować.

POMOC dla psiaka:

bezpłatny transport do hotelu - Aska7 ❤️

mój bazarek imienny - 405 zł

bazarek Nadziejki ❤️ - 95 zł

wpłata od Keyuty ❤️ - 200 zł

bazarek Mazowszanki - 196 zł - 9 II

jankamałpa - 50 zł - 14 II

bazarek Nadziejki - 54 zł - 20 II

wpłata od Dulskiej - 20 zł - 23 II

wpłata od Nesiowatej - 20 zł - 13 III

agat21 - 50 zł - 4 IV

wpłata od Nesiowatej - 15 zł - 11 IV

wpłata od Aski7 - 400 zł - 25 IV

agat21 - 161 zł - 1 V

jedzonko dla Zorana 196 zł - Aska7

wpłata z bazarku Gabi - 185 zł - 11 V

wpłata od Nesiowatej - 10 zł - 15 V

wpłata od Aska7 - 400 zł - 15 VII

agat21 - 400 zł 

agat21 - 125 zł - 3 VIII

Aska7 - 125 zł - 2 VIII

wpłata od Nesiowatej - 15 zł - 14 VIII

agat21 - 400 zł - 15 VIII

Aska7 - 425 zł - 21 VIII

z mojego bazarku - 65 zł - 24 VIII

wpłata od Nesiowatej - 10 zł - 8 IX

Aska7 - 400 zł - 20 IX

agat21 - 400 zł - 20 IX

Aska7 - 100 zł - 21 IX

wpłata od Elik - 60 zł - 21 IX

wpłata z bazarku mdk - 50 zł - 11 X

Aska7 - 44 zł - 13 X

agat21 - 44 zł - 13 X

WYDATKI

80 zł - groomerka - 7 II

30 zł - pierwsze odrobaczenie - 7 II

405 zł - hotel luty - 28 II

116 zł - 12 kg karma - 12 III

465 zł - hotel marzec - 2 IV

120 zł - karma - 21 IV

450 zł - hotelowanie kwiecień - 1 V

118 zł - puszki (12 x 800g) i gryzaki dla Zorana

800 zł - hotelowanie 17 VI - 16 VII

250 zł - badanie na pasożyty oraz leki 

800 zł - hotelowanie za okres 17 VII - 16 VIII - 18 VIII

50 zł - badanie p.pasożytom

800 zł - hotelowanie za okres  17 VIII - 16 IX - 20 IX

200 zł - testy i leczenie p.gardii - 21 IX

240 zł - hotelowanie do 25 IX - 13 X

----====----=

===

stan konta na 13 X --> 0 zł

Posted

No nie, wczoraj późnym wieczorem napisałam post na wątku tego biedaka i nie widzę go. Jak zwykle pewnie napisałam, a nie zapisałam. Miałam otwarte kilka wątków i po zapisaniu postu na jednym z nich zamknęłam internet, nie pamiętając, że nie zapisałam postu na tym wątku. A napisałam, że bardzo się cieszę, że zaopiekowałyście się tym psiakiem, bo bardzo zapadł mi w serducho ten i niewidomy Toto. Dwóch nie dałabym rady przygarnąć, już z jednym będzie kiepsko, a teraz mam jasność, skupię się na Toto.    

• Like 2
Posted
Dnia 17.01.2023 o 10:31, elik napisał:

No nie, wczoraj późnym wieczorem napisałam post na wątku tego biedaka i nie widzę go. Jak zwykle pewnie napisałam, a nie zapisałam. Miałam otwarte kilka wątków i po zapisaniu postu na jednym z nich zamknęłam internet, nie pamiętając, że nie zapisałam postu na tym wątku. A napisałam, że bardzo się cieszę, że zaopiekowałyście się tym psiakiem, bo bardzo zapadł mi w serducho ten i niewidomy Toto. Dwóch nie dałabym rady przygarnąć, już z jednym będzie kiepsko, a teraz mam jasność, skupię się na Toto.    

Witaj Elu 🤗🌷 Również bardzo się cieszę, że oba psiaki mają szansę na pomoc. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Toto 😘

• Like 1
Posted
Dnia 17.01.2023 o 10:32, wiolhelm170 napisał:

Niestety ja już dałam deklaracje dla suczki czarnej, przepraszam piesku.

Witaj 🤗🌷 Cieszę się, że czarna suczka ma szansę 🙂👍

Posted
Dnia 17.01.2023 o 10:34, agat21 napisał:

Witaj Elu 🤗🌷 Również bardzo się cieszę, że oba psiaki mają szansę na pomoc. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Toto 😘

Dzięki  🙂  Też trzymam kciuki, żeby Wam udało się z tym psiakiem, żeby szybko znalazł się u p. Kasi i odżył fizycznie i psychicznie.

Mam duże obawy odnośnie Toto  😞 

Posted

Dziewczyny, jesteście super! Biedak tam nie miał szans, to była kwestia czasu. Trzymam kciuki za to, zeby wszystko sie udało i kawaler szybko opuścił schronisko a potem równie szybko znalazł dom. 

Posted
Dnia 17.01.2023 o 11:12, Jaaga napisał:

Dziewczyny, jesteście super! Biedak tam nie miał szans, to była kwestia czasu. Trzymam kciuki za to, zeby wszystko sie udało i kawaler szybko opuścił schronisko a potem równie szybko znalazł dom. 

Witaj Jaaga, zaglądaj i trzymaj dalej kciuki 🤗🌷

Posted
Dnia 17.01.2023 o 11:52, Alaskan malamutte napisał:

Zapisuję sobie wątek kudłacza. Bardzo w "moim" typie, ale niestety, nie bardzo mam jak pomóc. 

Agatko, Aska7 🧡🧡🧡

Na dniach zgarniamy psiaka błąkającego się po wsi.....Mam nadzieję, że się uda...

Pomogę w ogłaszaniu cudaka.

Witaj Asiu, ogromnie dziękuję za deklarację pomocy w ogłaszaniu. Oby to jak najszybciej można było zrobić 🤗🌷

Posted

Cudnie,że udało się pomóc następnemu psiakowi a w szczególności jemu.Jeżeli jest zdominowany przez psy to nawet nie jest dopuszczany do jedzenia,oby jak najszybciej był zarezerwowany i oddzielony.Będę zaglądać na wątek.

Posted

Pies zarezerwowany,  oddzielony!❗Bardzo się cieszę, że dostał szansę na wyjście, to właściwie jego szansa na życie, bardzo dziękuję agat21 i Aska7 ♥️🌹. Nie wiem czy ta wiadomość coś zmieni, ale pies jest jednak większy, niż podałam na zamojskim.  

• Like 1
Posted

Byłam dzisiaj w schronisku, rozmawiałam z p. Wiesławem, bardzo pozytywnie wyrażał się o psie. Potwierdził też, że jest nowy i niedawno po zabiegu. 

IMG-20230117-WA0057.jpg

IMG-20230117-WA0056.jpg

IMG-20230117-WA0055.jpg

• Like 1