Justa&Zwierzaki Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Tarunia znów cierpi , nie może już prawie wcale buzinki otwierać , mam problem z podawaniej jej leków , dobrze że karma RC Hepatic jest mimo że sucha to dość mięka i ma małe brykieciki , Tarunia znów jest na zastrzykach przeciw bólowych :-( A te jej oczko raz jest bardziej czerwone a raz mniej :shake: . Myszunia juz prawie nic nie widzi bo wczoraj dosłownie wpadła mi do miski z woda do mycia podług i sie bardzo wystraszyła ... Quote
Caragh Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Staruszki Wy najukochańsze :placz::placz: Tak mi przykro, ze Wy takie schorowane :placz: Quote
Justa&Zwierzaki Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Jutro sie rozlicze kto ile pomógł , teraz to chciałam zrobic ale nie moge wejść na stronke banku :shake: Quote
Lionees Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Justa&Zwierzaki napisał(a):Bardzo prosze Was o pomoc , pampersy sa bardzo drogie :shake: Nie mogę pomóc,bo sama mam 7 starych psiaków,w tym dwóch w pampersach,ale coś doradzę.Kupuj pampersy dla dzieci,duuużo taniej wyjdzie,a są równie skuteczne niż psie,a może nawet bardziej:smile:.Tylko będziesz musiała wycinać dziurkę na pupę,ale myślę,że to nie będzie bardzo męczące;) Pozdrawiam i życzę Wam zdrówka:loveu: Quote
Monia0610 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Hej!Prosze o podanie numeru konta:) Na priv.Wpłace jakaś drobna sume. Czy lekarstwa mozna rowniez wysyłać?;) Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Monia0610 napisał(a):Hej!Prosze o podanie numeru konta:) Na priv.Wpłace jakaś drobna sume. Czy lekarstwa mozna rowniez wysyłać?;) Już wysłałam nr konta i podałam leki jakie Tarunia i Myszunią musza zażywać, bardzo i to bardzo dziekuje :lol: Renatko Tarunia nie wejdzie w pampersy dla dzieci , ona jest w typie owczarka ( ma bardzo powiększony brzuch ) i daje jej takie pielucho majtki dla dorosłych , wyciąć dziurke na ogon to żaden problem :lol: NiechTwoje strowinki sie trzymają , niech sie cieszą zyciem jak najdłużej . Bardzo mnie podbudowywuje jak wiem że jeszcze inni też mają psinki na pampersach i walczą o nie , bo nie wszyscy mnie rozumieją i mam już dość dobrych rad '' a uśpiła byś je '' Quote
Cantadorra Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ostatni dzien bazarku dla Saruni, schorowana staruszka bardzo prosi o licytacje! http://www.dogomania.pl/forum/f99/ksiazki-cd-dvd-na-onke-sare-do-01-10-do-20-00-a-146780/ Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Tarunia ma te oczko coraz bardziej wypukłe i zaczerwienione , az sie boje zeby nim nigdzie nie zachaczyła bo wtedy to aż sie boje myśleć ... Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 :-(Jest u mnie kilkanaście kociąt do adopcji i mam urwanie głowy :shake: a doslownie kazda chwile chce spędzać i dać jak najwiecej radości Taruni i Ozziemu ( one sa najbardziej chore ) Taruni oczko jest bardzo i to bardzo mocno wysadzone i czerwone :-(:-(:-(, Niestety dzis udało sie jej '' ukraść '' gotowaną szyjke z drobiu to tak mocno płakała ze i ja sie poryczałam i jutro znów idę po zastrzyki p.bólowe dla niej , jak ja sie boje że to juz moze ostatnie tygodnie jej życia , wczoraj to tak mocno nie trzymala moczu ze jak spała to aż ciekło po podłodze ... Niestety podawnie leków jest coraz trudniejsdze , nie ma mowy o otwożeniu jej buzinki i podaje szczykawka rozpuszczone te leki ale one chyba sa nie smaczne i nie jest tym zachwycona ... A Myszunia oby tak dalej bo leki na nią dobrze działają i apetyt ma , tylko z ta jej slepotąi głuchotą sa czasami problemy ale oby tylko to było to byłoby super ... Nie wyobrazam sobie tego że moja ukochana Tarunia moze odejść :-(:-(:-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Dziś była u mnie Korciaczka porobic zdjęcia Taruni i Myszuni i jak tylko bedzie miała czas to wstawi ... Myszunia dziś sie wysfobodziła sie ze smyczy a ze nie slyszy i słabo widzi to nie szło jee złapac i gdyby nie pomoc Korciaczki to nie wiem co by bóło , korciaczko wielekie dzięki :lol: Mam do oddania paczke pampersów dla dzieci które mozna by dac pieskom bo na moja Tarunie nie pasują , są zamałe :shake: Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 Bardzo chce podziekować za pomoc , w tym miesiącu juz pomogli : Komitet Pomocy dla zwierząt -------------- Karma RC hepatic 14 kg MaBo ---------------- 150 zł Acha 44 ------------- 125 zł Skibi ----------------- 100 zł Saska --------------- 50 zł P.jadwiga ----------- 50 zł Ona 03 -------------- 30 zł --- bazarek Mimiś Rozi ----------------- 20 zł --- bazarek Mimiś Wielkie dzieki :lol::lol::lol: Quote
Lionees Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 [quote name='Justa&Zwierzaki']Dziś była u mnie Korciaczka porobic zdjęcia Taruni i Myszuni i jak tylko bedzie miała czas to wstawi ... Myszunia dziś sie wysfobodziła sie ze smyczy a ze nie slyszy i słabo widzi to nie szło jee złapac i gdyby nie pomoc Korciaczki to nie wiem co by bóło , korciaczko wielekie dzięki :lol: Mam do oddania paczke pampersów dla dzieci które mozna by dac pieskom bo na moja Tarunie nie pasują , są zamałe :shake: Byłabym chętna na pieluszki dla moich adoptowanych psiaczków,dziękuję:loveu: Quote
Caragh Posted October 12, 2009 Author Posted October 12, 2009 Szczerze mówiąc, na ten watek tutaj coraz bardziej się boje zaglądać :-( Taruniu... :placz::placz: Ty wspaniała, najcudowniejsza suniu :buzi: Myszuni jeszcze się zamarzyło poszwedac :D A wy jej nie dałyście, niedobre wy, no :eviltong: A na poważnie, dobrze, ze nic się maleńkiej nie stało. Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Niestety stan Taruni jest coraz gorszy , oczko juz wcale sie nie zamyka a raczysko wypycha je strasznie :-(:-(:-( Quote
Lionees Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Justa&Zwierzaki napisał(a):Niestety stan Taruni jest coraz gorszy , oczko juz wcale sie nie zamyka a raczysko wypycha je strasznie :-(:-(:-( Boszsze....brak słów:-(.Trzymaj się Kochana... Quote
Cantadorra Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Przykro mi Justa. Przyjdzie taki moment, ze trzeba bedzie zdecydowac o ulzeniu jej w cierpieniu. Obiecaj, ze nie pozwolisz jej cierpiec. Quote
shirrrapeira Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Jeśli podacie mi numer konta postaram się wpłacić jakiś grosz. Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Cantadorra napisał(a):Przykro mi Justa. Przyjdzie taki moment, ze trzeba bedzie zdecydowac o ulzeniu jej w cierpieniu. Obiecaj, ze nie pozwolisz jej cierpiec. Napewno nie pozwole jej cierpieć , juz jestem po rozmowie z moja wspaniałą pania dr Julią Mazur i nawet wiem kiedy jej nie będzie w Tychach aby w razie czego sie zgrać i to będzie u mnie w domu aby jej już nie wozić tam do lecznicy :-(:-(:-( Ale bardzo sie tego boje :-(:-(:-( Leki ma podawane w conavlescencie mlecznym bo to jeszcze bez problemu wypija bo jej buzinka coraz bardziej sie zamyka przez te paskudne guzy . wczoraj z ręki zjadła troszke RC hepatic Quote
Justa&Zwierzaki Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 shirrrapeira napisał(a):Jeśli podacie mi numer konta postaram się wpłacić jakiś grosz. Już posłałam na PW . bardzo i to bardzo dziękuje :):):) Quote
Lionees Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Ja też musiałam podjąc tą bolesną decyzję tydzień temu:-(.Niestety pies cierpiał,a my razem z nią i nikt i nic nie mogło jej już pomóc w walce z chorobą:-(.Mimo,że miałam już do czynienia z ogromem psiaków,jednak decyzja i uczestnictwo w eutanazji były moim pierwszy razem w życiu... Bądź dzielna Justynko:-( Quote
Cantadorra Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Trzymaj sie Justynko! To zawsze boli, jest to jedynie kwestia mniejszego zla i humanitaryzmu.:-( Quote
mimiś Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Tarunia miała dobre zycie i bardzo sie kochałyście...Justa jestesmy z Tobą bo kazda z nas to przeszła:-( Quote
shirrrapeira Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Przesłałam jakieś drobne. 30 złoty. Niestety więcej nie mogę, ale może chociaż ten grosz się przyda, jak bym miała więcej to na pewno bym się z Wami podzieliła. Quote
Korciaczki Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Zważywszy na to ile jest wydatków- 30zł to aż 30zł. Taruniu trzymaj się kochana ! Quote
Recommended Posts