Jump to content
Dogomania

Myszeczka 1.03.11 [*][*][*] Tarunia 4.12.09 [*][*][*] - Na zawsze w naszych sercach

Recommended Posts

Posted

Tarunia znów cierpi , nie może już prawie wcale buzinki otwierać , mam problem z podawaniej jej leków , dobrze że karma RC Hepatic jest mimo że sucha to dość mięka i ma małe brykieciki , Tarunia znów jest na zastrzykach przeciw bólowych :-( A te jej oczko raz jest bardziej czerwone a raz mniej :shake: . Myszunia juz prawie nic nie widzi bo wczoraj dosłownie wpadła mi do miski z woda do mycia podług i sie bardzo wystraszyła ...

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Bardzo prosze Was o pomoc , pampersy sa bardzo drogie :shake:

Nie mogę pomóc,bo sama mam 7 starych psiaków,w tym dwóch w pampersach,ale coś doradzę.Kupuj pampersy dla dzieci,duuużo taniej wyjdzie,a są równie skuteczne niż psie,a może nawet bardziej:smile:.Tylko będziesz musiała wycinać dziurkę na pupę,ale myślę,że to nie będzie bardzo męczące;)
Pozdrawiam i życzę Wam zdrówka:loveu:

Posted

Monia0610 napisał(a):
Hej!Prosze o podanie numeru konta:) Na priv.Wpłace jakaś drobna sume.
Czy lekarstwa mozna rowniez wysyłać?;)

Już wysłałam nr konta i podałam leki jakie Tarunia i Myszunią musza zażywać, bardzo i to bardzo dziekuje :lol:

Renatko Tarunia nie wejdzie w pampersy dla dzieci , ona jest w typie owczarka ( ma bardzo powiększony brzuch ) i daje jej takie pielucho majtki dla dorosłych , wyciąć dziurke na ogon to żaden problem :lol:
NiechTwoje strowinki sie trzymają , niech sie cieszą zyciem jak najdłużej . Bardzo mnie podbudowywuje jak wiem że jeszcze inni też mają psinki na pampersach i walczą o nie , bo nie wszyscy mnie rozumieją i mam już dość dobrych rad '' a uśpiła byś je ''

Posted

:-(Jest u mnie kilkanaście kociąt do adopcji i mam urwanie głowy :shake: a doslownie kazda chwile chce spędzać i dać jak najwiecej radości Taruni i Ozziemu ( one sa najbardziej chore )
Taruni oczko jest bardzo i to bardzo mocno wysadzone i czerwone :-(:-(:-(, Niestety dzis udało sie jej '' ukraść '' gotowaną szyjke z drobiu to tak mocno płakała ze i ja sie poryczałam i jutro znów idę po zastrzyki p.bólowe dla niej , jak ja sie boje że to juz moze ostatnie tygodnie jej życia , wczoraj to tak mocno nie trzymala moczu ze jak spała to aż ciekło po podłodze ...
Niestety podawnie leków jest coraz trudniejsdze , nie ma mowy o otwożeniu jej buzinki i podaje szczykawka rozpuszczone te leki ale one chyba sa nie smaczne i nie jest tym zachwycona ...
A Myszunia oby tak dalej bo leki na nią dobrze działają i apetyt ma , tylko z ta jej slepotąi głuchotą sa czasami problemy ale oby tylko to było to byłoby super ...
Nie wyobrazam sobie tego że moja ukochana Tarunia moze odejść :-(:-(:-(

Posted

Dziś była u mnie Korciaczka porobic zdjęcia Taruni i Myszuni i jak tylko bedzie miała czas to wstawi ... Myszunia dziś sie wysfobodziła sie ze smyczy a ze nie slyszy i słabo widzi to nie szło jee złapac i gdyby nie pomoc Korciaczki to nie wiem co by bóło , korciaczko wielekie dzięki :lol:

Mam do oddania paczke pampersów dla dzieci które mozna by dac pieskom bo na moja Tarunie nie pasują , są zamałe :shake:

Posted

Bardzo chce podziekować za pomoc , w tym miesiącu juz pomogli :
Komitet Pomocy dla zwierząt -------------- Karma RC hepatic 14 kg
MaBo ---------------- 150 zł
Acha 44 ------------- 125 zł
Skibi ----------------- 100 zł
Saska --------------- 50 zł
P.jadwiga ----------- 50 zł
Ona 03 -------------- 30 zł --- bazarek Mimiś
Rozi ----------------- 20 zł --- bazarek Mimiś

Wielkie dzieki :lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Justa&Zwierzaki']Dziś była u mnie Korciaczka porobic zdjęcia Taruni i Myszuni i jak tylko bedzie miała czas to wstawi ... Myszunia dziś sie wysfobodziła sie ze smyczy a ze nie slyszy i słabo widzi to nie szło jee złapac i gdyby nie pomoc Korciaczki to nie wiem co by bóło , korciaczko wielekie dzięki :lol:

Mam do oddania paczke pampersów dla dzieci które mozna by dac pieskom bo na moja Tarunie nie pasują , są zamałe :shake:
Byłabym chętna na pieluszki dla moich adoptowanych psiaczków,dziękuję:loveu:

Posted

Szczerze mówiąc, na ten watek tutaj coraz bardziej się boje zaglądać :-( Taruniu... :placz::placz: Ty wspaniała, najcudowniejsza suniu :buzi:

Myszuni jeszcze się zamarzyło poszwedac :D A wy jej nie dałyście, niedobre wy, no :eviltong: A na poważnie, dobrze, ze nic się maleńkiej nie stało.

Posted

Justa&Zwierzaki napisał(a):
Niestety stan Taruni jest coraz gorszy , oczko juz wcale sie nie zamyka a raczysko wypycha je strasznie :-(:-(:-(

Boszsze....brak słów:-(.Trzymaj się Kochana...

Posted

Cantadorra napisał(a):
Przykro mi Justa. Przyjdzie taki moment, ze trzeba bedzie zdecydowac o ulzeniu jej w cierpieniu. Obiecaj, ze nie pozwolisz jej cierpiec.

Napewno nie pozwole jej cierpieć , juz jestem po rozmowie z moja wspaniałą pania dr Julią Mazur i nawet wiem kiedy jej nie będzie w Tychach aby w razie czego sie zgrać i to będzie u mnie w domu aby jej już nie wozić tam do lecznicy :-(:-(:-(
Ale bardzo sie tego boje :-(:-(:-(
Leki ma podawane w conavlescencie mlecznym bo to jeszcze bez problemu wypija bo jej buzinka coraz bardziej sie zamyka przez te paskudne guzy . wczoraj z ręki zjadła troszke RC hepatic

Posted

Ja też musiałam podjąc tą bolesną decyzję tydzień temu:-(.Niestety pies cierpiał,a my razem z nią i nikt i nic nie mogło jej już pomóc w walce z chorobą:-(.Mimo,że miałam już do czynienia z ogromem psiaków,jednak decyzja i uczestnictwo w eutanazji były moim pierwszy razem w życiu...
Bądź dzielna Justynko:-(