Justa&Zwierzaki Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Co z nią będzie , czy Tarunia jeszcze troszke pozyje :-(:-(:-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Tarunia po tych zastrzyach przeciw bólowych czuje sie o wiele lepiej :) ale pzeciez nie moze ich brac non stop ... Pedro od wczoraj mieszka w Katowicach u juli i Michała i wyglada na to ze lepiej trafić nie mógł :multi: ale niestety po wczorajszej eufori z udanej adopcji mam kalejna bide :(:(:( Kolezanka szła nakarmic bezdomne koty i spotkała na swej drodze bardzo wychudzonego kundelka , zwyklego kundelka dla którego bedzie cieżko znależź dom :(:(:( Na okolo miesiac jest u znajomej bo wyjeżdża za granice a co potem sie z nim stanie :(:(:( Czy moge Was prosic o pomoc w szuakani temu pieskowi domu ??? Quote
Caragh Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Bieeedna Tarunia :placz::placz::placz::placz: Pedro, artysto maly :cool3: Aklimatyzujesz sie tam mam nadzieje dobrze ;) Coz to za bida znowu?? Foty jakies sa?? Wiadomo o nim cokolwiek?? Oprocz wyglodzenia, cos jeszcze mu dolega?? Jak moge pomoc?? :) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 W czwartek Tarunia bedzie miała RTG i dno oka a jesli to nie wykaże dlaczego te oko tak jest uwypuklone i mocno czerwone to bedzie trzeba ja zawieźć na tomograf do Wrocławia a na sam transport potrzeba około 200 zł a ile moze kosztowac samo badanie , błagam o pomoc dla tej dzielnej Taruni .... Dzis znalazłam około 2 tyg kocie malństwo Bąbelka [*] które ktos wywalił jak smieć do kontenera , niestety nie udało sie go uratowac a Tarunia dzielnie sie nim opiekowała , myła go i pilnowała i czy mam pozwolic aby tak szybko odeszła , ona tak wiele kociat i szczeniat mi wyniańczyła ..... prosze pomózcie .... Quote
Caragh Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Potrzebna Pomoc :Help_2::Help_2::Help_2::Help_2::Help_2: Tarunia to wspanialy psiak, tak cierpi :placz: a jeszcze ma sile sie zajmowac innymi... Nie wolno jej dac odejsc :placz::placz: Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ja do tego czwartku chyba zwarjuje , ta niepewność jest najgorsza :shake: Quote
Caragh Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Trzymaj sie jakos :( dla Taruni kochaniutkiej Quote
Caragh Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Bedzie dobrze, musi byc. Pomoc finansowa bardzo potrzebna :Help_2::Help_2::Help_2::Help_2: Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Podanie nawet ''głupiego jasia'' u Taruni jest bardzo niebezpieczne :-( stan zdrowia na to nie pozwala i odstapilismy od tego , została pobrana krew i podane antybiotyki poniewaz sa takie opcje , moze to być rak ale może to tez być ropień pod gałką oczną . Jutro rano mam dzwonić w sprawie wyniku ..... Antybiotyk bedzie podawany przez kilka dni . Tarunia teraz waży 42kg , schudła od ostatniego wazenia o około 2-3 kg :shake: Z jednej strony to dobrze ale jeśli chudnie z powodu raka to jest źle ... PS . Została mi odebrasna reta i teraz nie wiem jak poradze sobie z ratowaniem zwierząt :-( Mam wielka nadzieje ze nie zostane sama i że jeszcze ktos pomoze .... Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Badanie krwi nic nie wykazało :lol: nadal Tarunia dostaje antybiotyk w zastrzykach i krople do oczu Tobradex . Nadal jest bardzo potrzebna pomoc ..... Leki , karma , wet , to wszysstko bardzo jest drogie :-( Quote
Caragh Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Ale, ze nic nie wykazalo, to dobrze?? Czyli to nic powaznego (w relatywnym znaczeniu przy stanie Taruni) Taruniu :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Trzymaj sie kochana :loveu::loveu::loveu: A z Myszeczka wszystko ok?? :loveu::loveu::loveu: Malutka kochana Ty, pamietam i o Tobie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
mimiś Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 [quote=Justa&Zwierzaki;12862103 PS . Została mi odebrasna reta i teraz nie wiem jak poradze sobie z ratowaniem zwierząt :-( Mam wielka nadzieje ze nie zostane sama i że jeszcze ktos pomoze .... Jak to-odebrana renta? co się stało? Quote
Caragh Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 Sliczne podziekowania za banerki :loveu::loveu::loveu: Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 mimiś napisał(a):Jak to-odebrana renta? co się stało? Niestety ja nie chodziłam do lekarza bo zawsze były wazniejsze zwierzeta , a to jakieeś zwierze pilnie do weta musialam zawieźć , a to gdzies była tansza karma do odbioru , a to gdzies byłam potrzebna do pomocy przy zwierzachach a dla mnie zawsze zwierzeta były na 1 szym miejscu a teraz nie wiem jak dalej będzie , boje sie :-( ale tez będe sie odwolywac ale nie wiem jakie mam szanse :-( Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Malwi napisał(a):Proszę banerki : podlinkowane ;) Malwi ja bardzo i to bardzo dziekuje za piekne banerki :lol::lol::lol: Quote
Malwi Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 nie ma za co ;) polecam się na przyszłość :D i trzymam zw Was kciuki (chętnie bym was wspomogła finansowo ale niestety jestem tylko biedną studentką :( ) Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 U Tarunie oczko po woli sie goi , jest coraz mniej wysadzone i mniej czerwone ale pani dr mówi ze jeszcze za wcześnie na cieszenie sie ... nadal bardzo mocno nie trzyma moczu i nie podajemy incurinu bo i tak nie działa a nie jest obojetny na watrobe a watoba tez chora :shake: . Codziennie musze prac nawet po 3 pralki a niem proszu :-( Za sam prad zapłaciłam prawie 300 zl a tu za chwiulke karma RC hepatic sie skończy , jest po 245 zł za 15 kg ale to trzebo od razu zapłacic a u weta jest po 279 zł i moge na kreske i chyba tak zrobie bo nie ma wyjścia ... Myszunia jest troszke słaba mimo iz distaje regularnie wetmedin 2.5 mg 2 razy dziennie i carsivan też 2 razy dziennie a tez dotraje objawowo nitrocard, juz chyba wciale nie słyszy a wzrok juz tez coraz gorszy . Bardzo Was prosze o pomoc dla nich ... Quote
Korciaczki Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Malwi dzięki :loveu: Taruniu, Myszko zdrowieć !!! Quote
Justa&Zwierzaki Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Bardzo Was prosze o wklejanie pieknych banerków :oops: Quote
Korciaczki Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Justa&Zwierzaki napisał(a):Bardzo Was prosze o wklejanie pieknych banerków :oops: u nas się niezmieści :-( Quote
Caragh Posted August 30, 2009 Author Posted August 30, 2009 U mnie od razu wstawiony, jak tylko go dorwalam :razz: :Help_2::Help_2::Help_2: prosza Mysia :loveu:i Tarunia:loveu:, dwie kochane staruszki Quote
Recommended Posts