Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Również gratuluje zwycięzcom :)

Muszę przyznać, ze mój oddział w tym roku się postarał i wybieg dla akit był obszerny i tylko jednym "bokiem stykał się z innym ringiem" :)

Posted

[quote name='AKITY-HalneWzgórze']

Witaj Hakan ,miło było Ciebie poznać :lol:

Hihi poznaliśmy się rok temu wówczas byłem z żoną i wyciągnęliśmy parę informacji dot. Akit na wystawach :)

Ale Hakan vel Lord Vader :) ma gdzieś jedzenie i na wadze za dużo nie przybrał :) - ale jeszcze nad tym popracujemy i pojawimy się we Wrocławiu :P

Posted

[quote name='EZOGHUL']

Hihi poznaliśmy się rok temu wówczas byłem z żoną i wyciągnęliśmy parę informacji dot. Akit na wystawach :)

Ups:oops: teraz już zapamietam,a pomoze mi skojarzenie z Hakanem :lol:

Ale Hakan vel Lord Vader :) ma gdzieś jedzenie i na wadze za dużo nie przybrał :) - ale jeszcze nad tym popracujemy i pojawimy się we Wrocławiu :P

i nie musi,akita nie ma być atletą

pozdrawiam serdecznie

Posted

Sory za przerwę

suczki kalsa pośrednia-KAMOSHIKA Halne Wzgórze była samotnie i tylko te fotkę mam

suczki klasa otwarta -nie jest to zdjecie z lokat,ale w takiej kolejnosci były na lokatach

jakośc fotek zostawia wiele do życzenia,troszkę przeceniłam możliwości swoje i aparatu - robiłam je z zbyt dużej odległosci(za duzy ring? :lol:)

Posted

porównanie o BOB

i na deser już spoza ringu

na BIS Puppy zaczekaliśmy ,tu dla odmiany na ringu ścisk był okrutny,nasza Hanko nic nie wywojowała,ale odbyła terapię tlumem i zaznała nieco stresu,szczególnie,kiedy piesek przed nią niemając innego wyjścia wkładał jej do pyszczka swój ogonek :lol:
z obserwacji widać było,iż sędzia z Malezji(podobno najsajmprzód polecial z swego kraju do Australii by złapac odpowiednie połącznie do Polski:-o)-też byl nieco zestresowany -widzeiliśmy go wielokrotnie w trakcie naszego czekania na finały-smutnego i zagubionego ,wyraźnie zmęczonego calym tym zgiełkiem-ale służba nie drużba:roll:

pozdrawiam Wszystkich serdecznie :lol:

Posted

Suki młodzież

Suki delle Bianche Vallate

Seyko Yamabushi

Neko Co Ty Na To & Seyko Yamabushi

Lokaty:
1. Seyko Yamabushi - Zw.Mł.
2. Ayaka No Yuki Halne Wzgórze
3. Suki delle Bianche Vallate
4. Akashia Go Sensakura

Posted

[quote name='Shirai - Koki'][quote name='christoph']Suki młodzież

Suki delle Bianche Vallate

Tak zapytam z ciekawosci czy Akitki z takim kolnierzem moga brac udzial w wystawach ?

Kiedyś też mi się wydawało, że nie jest to poprawne umaszczenie, bo myślałam że kołnierz nie może być połączony z białym frontem, ale najwyraźniej się myliłam bo wiele interchampionów ma taki duzy kołnierz. A tak poza tym nigdzie w opisie rasy nic na temat kołnierza nie znalazłam, może nie dokładnie szukałam, wiec w sumie do dzisiaj nie jestem w 100% pewna.

Posted

Wlasnie, to dosc trudna sprawa, poniewaz w opisach wielu hodowli bialy "kolnierz" jest wymieniany jako wada, ja tez nie wiem jak to dokladnie jest, ale nawet mala plamka jest nie zadardzo, he he na nasz Shirai'ek ma taka plamke po tatusiu :loveu:, pozdrawiamy serdecznie

• 3 weeks later...
Posted

Biały kołnierz jest niepożądany ale tolerowany.Jeśli pies pozatym jest piękny to wada umaszczenia nie przeszkadza gdyż jest to wada z tych najmniej ważnych.Chciałabym dodac że nie istnieje pies absolutnie bez wad.Każdy wystawca powinien o tym pamiętać.:lol: