Asiunia02 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Ja żałuje bardzo, że nie mogłam tam być :( :placz: Ale mam nadzieję, że fotorelacja będzie. Gratulacje dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
EZOGHUL Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Również gratuluje zwycięzcom :) Muszę przyznać, ze mój oddział w tym roku się postarał i wybieg dla akit był obszerny i tylko jednym "bokiem stykał się z innym ringiem" :) Quote
Sylwia1 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Jeśli w Opolu było tak ciepło jak u nas to przypuszczam,że psiakom nie było łatwo Gratulacje dla wszystkich :multi::multi::multi: Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Tomonari napisał(a):Będą zdjęcia? Będą :lol: za chwile zaczne coś wstawiać Witaj Hakan ,miło było Ciebie poznać :lol: Ring byl faktycznie wielki i bezkolizyjny dla akitek ,ale fotki z tych odległości wyszły malutkie;) Quote
EZOGHUL Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 [quote name='AKITY-HalneWzgórze'] Witaj Hakan ,miło było Ciebie poznać :lol: Hihi poznaliśmy się rok temu wówczas byłem z żoną i wyciągnęliśmy parę informacji dot. Akit na wystawach :) Ale Hakan vel Lord Vader :) ma gdzieś jedzenie i na wadze za dużo nie przybrał :) - ale jeszcze nad tym popracujemy i pojawimy się we Wrocławiu :P Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 [quote name='EZOGHUL'] Hihi poznaliśmy się rok temu wówczas byłem z żoną i wyciągnęliśmy parę informacji dot. Akit na wystawach :) Ups:oops: teraz już zapamietam,a pomoze mi skojarzenie z Hakanem :lol: Ale Hakan vel Lord Vader :) ma gdzieś jedzenie i na wadze za dużo nie przybrał :) - ale jeszcze nad tym popracujemy i pojawimy się we Wrocławiu :P i nie musi,akita nie ma być atletą pozdrawiam serdecznie Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 szczenięta nie zdążyłam sfotografować ich indywidualnych występów i mam tylko te 2 fotki z porównania i jeszcze te spoza ringu Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Suczki klasa młodzieży na lokatach Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Sory za przerwę suczki kalsa pośrednia-KAMOSHIKA Halne Wzgórze była samotnie i tylko te fotkę mam suczki klasa otwarta -nie jest to zdjecie z lokat,ale w takiej kolejnosci były na lokatach jakośc fotek zostawia wiele do życzenia,troszkę przeceniłam możliwości swoje i aparatu - robiłam je z zbyt dużej odległosci(za duzy ring? :lol:) Quote
AKITY-HalneWzgórze Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 porównanie o BOB i na deser już spoza ringu na BIS Puppy zaczekaliśmy ,tu dla odmiany na ringu ścisk był okrutny,nasza Hanko nic nie wywojowała,ale odbyła terapię tlumem i zaznała nieco stresu,szczególnie,kiedy piesek przed nią niemając innego wyjścia wkładał jej do pyszczka swój ogonek :lol: z obserwacji widać było,iż sędzia z Malezji(podobno najsajmprzód polecial z swego kraju do Australii by złapac odpowiednie połącznie do Polski:-o)-też byl nieco zestresowany -widzeiliśmy go wielokrotnie w trakcie naszego czekania na finały-smutnego i zagubionego ,wyraźnie zmęczonego calym tym zgiełkiem-ale służba nie drużba:roll: pozdrawiam Wszystkich serdecznie :lol: Quote
christoph Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Jeszcze parę fotek z Opola :lol: Psy młodzież: Sony Yamabushi Lokaty: 1. Akai Go Namitori 2. Sony Yamabushi 3. Renso-Suru Fuen No Oka Roal Quote
christoph Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Suki młodzież Suki delle Bianche Vallate Seyko Yamabushi Neko Co Ty Na To & Seyko Yamabushi Lokaty: 1. Seyko Yamabushi - Zw.Mł. 2. Ayaka No Yuki Halne Wzgórze 3. Suki delle Bianche Vallate 4. Akashia Go Sensakura Quote
christoph Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Suki - Zwycięzca Młodzieży Seyko Yamabushi BOB I to by było na tyle ... Quote
Shirai - Koki Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='christoph']Suki młodzież Suki delle Bianche Vallate Tak zapytam z ciekawosci czy Akitki z takim kolnierzem moga brac udzial w wystawach ? Quote
Shirai - Koki Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Oczywiscie GRATULACJE DLA WSZYSTKICH AKITEK !!!! :loveu: Quote
Asiunia02 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='Shirai - Koki'][quote name='christoph']Suki młodzież Suki delle Bianche Vallate Tak zapytam z ciekawosci czy Akitki z takim kolnierzem moga brac udzial w wystawach ? Kiedyś też mi się wydawało, że nie jest to poprawne umaszczenie, bo myślałam że kołnierz nie może być połączony z białym frontem, ale najwyraźniej się myliłam bo wiele interchampionów ma taki duzy kołnierz. A tak poza tym nigdzie w opisie rasy nic na temat kołnierza nie znalazłam, może nie dokładnie szukałam, wiec w sumie do dzisiaj nie jestem w 100% pewna. Quote
Shirai - Koki Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Wlasnie, to dosc trudna sprawa, poniewaz w opisach wielu hodowli bialy "kolnierz" jest wymieniany jako wada, ja tez nie wiem jak to dokladnie jest, ale nawet mala plamka jest nie zadardzo, he he na nasz Shirai'ek ma taka plamke po tatusiu :loveu:, pozdrawiamy serdecznie Quote
ohisama Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Biały kołnierz jest niepożądany ale tolerowany.Jeśli pies pozatym jest piękny to wada umaszczenia nie przeszkadza gdyż jest to wada z tych najmniej ważnych.Chciałabym dodac że nie istnieje pies absolutnie bez wad.Każdy wystawca powinien o tym pamiętać.:lol: Quote
Recommended Posts