Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psy czasami wymiotują, to normalne. Pytanie- jak często wymiotuje? Czym? Pianą, żółcią, czy jedzeniem? Zaraz po jedzeniu, czy w różnych porach?

Gosia

Posted

miki wymiotuje czasem czesto a czasem z przerwami (np. tydzien spokoju i 3 dni wymiotow), wymiotuje czasem zolcia (ale wiem ze to normalne), ale ostatnio zaczol wymiotowac jedzeniem...
wymiotuje w roznych porach ostatnio cala noc wymiotowal :/

Posted

Mojej koleżanki piesio bardzo często wymiotujei to różniście, bo raz pisaną, raz żółcią, a jeszcze następnego dnia jedzeniem. Najpierw wet powiedział, ze ma źle zbilansowane jedzonko, a nastepnym razem stwierdził u piesia angine i podawał mu zastrzyki, jednakże i to nie pomogło, bo piesio nadal wymiotuje. Nie byłoby tygodnia, żeby choć raz nie zwymiotował. Nikt już nie wie co mu jest ...

Posted

Laberia kiedys, jeszcze w szczenięctwie bardzo często wymiotowała. Wtedy przechodziła na dietę lekkostrawną, i to na ogół pomagało

Miałam tez taki przypadek, że wymiotowała żółcią co jakieś 15 minut, bolał ja brzuch, nie miała siły wstać. Zadzwoniłam do weta i kazał kupić czopki o nazwie "Torecan". labrie faktycznie, przestała zwracać, ale okazało się, że ma anginę.

Posted

ja tez popieram opinie ze to kwestia diety
Tofi jest na diecie dla wrazliwych przewodow pokarmowych + domowej gotowanej i baaaardzo mu to sluzy awczesniej bywalo roznie.
Moze w tym wzgledzie vet powinien cos doradzic

• 1 year later...
Posted

ja zauważyłam że Tiko jak coś dopadnie na spacerze i nie zdążę mu tego zabrać ,wówczas wymiotuje po jakimś czasie .
Myślę że jest to spowodowane tym co zjadł na polku.Uwielbia bawić się np.chusteczkami higienicznymi (potrafi rozerwać paczkę )
częściowo pewnie połyka i wtedy znów jakieś "odbijania" wyraźnie go pociąga na wymioty.

Posted

Toffiś na szczescie nie ma takich problemow. Nic sie nie dzieje jak chusteczki pogryzie albo misia rozszarpie :]Dzisiaj też papierki gryzł i połykał, ale nic sie nie stało tylko uciekał :D Chciał mi gazetę porwać :D

Posted

madziulka napisał(a):
ja zauważyłam że Tiko jak coś dopadnie na spacerze i nie zdążę mu tego zabrać ,wówczas wymiotuje po jakimś czasie .
Myślę że jest to spowodowane tym co zjadł na polku.Uwielbia bawić się np.chusteczkami higienicznymi (potrafi rozerwać paczkę )
częściowo pewnie połyka i wtedy znów jakieś "odbijania" wyraźnie go pociąga na wymioty.

u mnie pozarcie chusteczki zapoczatkowalo problemy z przewodem pokarmowym, teraz Tofik jest bardzo wrazliwy.
Zreszta wtedy mial juz tak podraznione wnetrznosci ze o malo operacja sie nie skonczylo.
Odradzam wiec tego typu zabawy

• 3 weeks later...
Posted

u mnie do tej pory nie bylo problemow z wymiotami ale wczoraj wstala melinda i wymiotowala zółcia i nieiwem jaka to przyczyna:shake: polozyla sie spac i byla taka dziwnie spokojna jak na nia:crazyeye: wiec to mnie zanipokoilo...
ale poznij jak wstala dostala sniadanko i teraz jest dobrze...nieiwem nibede narazie jechac z nia do veta moze to mala niestrawnosc zaobserwuje ja no bo co....mam nazizje ze sie to niepowtorzy

Posted

Megi kiedyś też zwymiotowała żółcia ale potem było OK. A dzisiaj rano o 6 wymiotywała i w południe :roll: Ale potem już było dobrze. Jak to się znowu powtórzy to pójdę z nią do weterynarza.

Posted

Hey, hey! No niestety u nas znowu sie to powtórzyło :roll: Dziś rano wymiotywała żółcia, ale teraz znowu jest wszystko dobrze, i śniadanko nawet zjadła.. Tylko że mnie niepokoi to że tak jest codziennie.. Julita Twoj piesek mial coś z przewodem pokarmowym. Jakie były objawy? Tez wymiotywał żółcia?

Posted

[quote name='Megula']Hey, hey! No niestety u nas znowu sie to powtórzyło :roll: Dziś rano wymiotywała żółcia, ale teraz znowu jest wszystko dobrze, i śniadanko nawet zjadła.. Tylko że mnie niepokoi to że tak jest codziennie.. Julita Twoj piesek mial coś z przewodem pokarmowym. Jakie były objawy? Tez wymiotywał żółcia?

My niedawno mieliśmy takie sensacje żołądkowe :shake: Niestety samo nie przeszło. Noddy albo wymiotował albo podbijało go. U weta dostał 3 zastrzyki i narazie jest spokój :roll:

Nie martw się! Będzie dobrze!

Posted

Jakiś miesiąc temu Tiko miał podobne objawy ,przez kolejne trzy dni z rzędu wymiotował żółcią 1-2 razy dziennie ,podawałam mu kwas mlekowy taki w ampułkach jak dla małych dzieci i przeszło . Może to było spowodowane tym że wcześniej dostał do zabawy kość cielęcą (ugotowaną i wyprażoną w piekarniku) bardzo mu smakowała bo zajmował się nią przez cały dzień i dość dużo zjadł .

Posted

[quote name='Megula']Hey, hey! No niestety u nas znowu sie to powtórzyło :roll: Dziś rano wymiotywała żółcia, ale teraz znowu jest wszystko dobrze, i śniadanko nawet zjadła.. Tylko że mnie niepokoi to że tak jest codziennie.. Julita Twoj piesek mial coś z przewodem pokarmowym. Jakie były objawy? Tez wymiotywał żółcia?
Tofik ma wrazliwy przewod pokarmowy
Zaczelo sie kiedys od tego ze wymiotowal jak tylko cokolwiek zjadl, no potem to juz zolcia; mial bardzo twardy i bolący brzuszek, nagazowane jelitka. No i oczywiscie byl smetny bardzo.
Dostal zastrzyki, leki (po szczegolowych badaniach) i teraz jest ok.

Trzeba tylko rozwaznie dobierac mu jedzonko, nie ryzykowac z eksperymentami i pilnowac zeby nie zjadl nic co sie do jedzenia nie nadaje (jak np ukochane chusteczki higieniczne)

Megula jak to sie powtarza to koniecznie vet musi zobaczyc. A mierzylas temperature? Moze to jakis stan zapalny? Albo cos podraznilo i jeszcze nie wydostalo sie z zoladka. No nie wiem, przez net ciezko tak dokladnie radzic. Chyba warto zasiegnac rady lekarza. Zaskakujace jest to ze je i jedzenia nie zwraca, tylko ta zolc, jakby to bylo cos powaznego to by wszystko zwracala. Nie podjada Ci gdzies czegos z podlogi?