Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 30.12.2022 o 23:29, Tyśka) napisał:

Jutro może coś będziemy wiedzieć więcej. Idźmy spać. Ja chyba telefon zostawię dzisiaj w salonie, żeby nie zaglądać na niego co chwila... 

Wiśta, wio - łatwo powiedzieć  😞  Jak mam jakieś zmartwienie, to kompletnie nie mogę spać. 

Posted
Dnia 30.12.2022 o 22:21, mdk8 napisał:

Stowarzyszenie powinno napisać jej sms-a skoro nie odbiera , że jak sunia się nie  znajdzie to sprawa zostanie zgłoszona na policję .

tak miało być NIE .

Posted

Trzeba im spokojnie powiedzieć, że Łatka prawnie jest pod opieką Stowarzyszenia. I jeśli ktoś chce adoptować, to są do załatwienia formalności, musi podpisać dokumenty adopcyjne. Spokojnie, bez straszenia, może wtedy powiedzą, gdzie sunia jest. A potem się zobaczy.

Posted
Dnia 31.12.2022 o 09:28, rozi napisał:

Trzeba im spokojnie powiedzieć, że Łatka prawnie jest pod opieką Stowarzyszenia. I jeśli ktoś chce adoptować, to są do załatwienia formalności, musi podpisać dokumenty adopcyjne. Spokojnie, bez straszenia, może wtedy powiedzą, gdzie sunia jest. A potem się zobaczy.

Stowarzyszenie działa spokojnie, tak jak mówisz. Dziewczyny są przeciwne zastraszaniu czy oczernianiu. Czekamy dziś, bo może uda się załatwić sprawę polubownie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 31.12.2022 o 10:06, Tianku napisał:

A czy "rodzina" wiedziała że suczka jest pod opieka Stowarzyszenia i ze jest szukana pomoc dla Łatki? 

Wiedziała. W sensie, że jest organizowana pomoc.

Posted

Może warto by im było tak mimochodem napomknąć o konieczności zwrotu pewnych kosztów Stowarzyszeniu, w przypadku gdyby chcieli sami opiekować się Łatką. Ludzie szybciutko leczą się z wielu pomysłów, gdy tylko dowiadują się, że muszą za nie zapłacić...

• Like 2
Posted

Ja czekając na wieści, napisałam dziewczynom ogłoszenie Łatki. Tak żeby dziewczyny mogły od razu wrzucić jak czegoś się dowiedzą. Myślę, żeby część kwoty ze zbiórki (jest tam 900zł)  przeznaczyć dla znalazcy jako nagrodę. O ile nie uda się inaczej tego załatwić.