Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie będę oryginalna i napiszę... Kikou jesteś wspaniała!!! :loveu: Bardzo dziękuję za wszystko co dla niego zrobiłaś, a przede wszystkim za to, że dzięki Tobie dostał szansę na nowe, lepsze życie!!! Już nie wspominając o tym, że nie tylko jemu :Rose:

Posted

kikou napisał(a):

tylko dla jamnisia na pewno znajdzie sie jakaś dobra rodzina w Niemczech, zaraz po tym jak zostanie porządnie zdiagnozowany, wyleczony....bo jest ładny, mądry i czysty.

Jak wcześniej wspominała Isadora jamnicza skarpeta wspomoze leczenie jamnisia wiec jeśli mozecie to podajcie koszty bysmy mogłi uzgodnic jaką suma mozemy wspomóc.

Cudownie ze jamniś juz bezpieczny.:loveu:

Posted

Danusiu akurat na jamniczka nic nie potrzeba... bo o taki czarodziejski domek, który finansuje sie sam;) (Panią wspiera finansowo jakaś fundacja niemiecka, z ktorą współpracuje od cwierc wieku i tylko im ufa w sprawie adopcji...)

Natomiast 16tka pęka w szwach...wprawdzie mieliśmy krótki okres "odwilży"...ale jak przyjdzie pare nowych starszaków to i selekcja zacznie sie pełną parą....

Błagam o pomoc, o ogłoszenia na tych wątkach!!!
http://www.dogomania.pl/forum/f28/dlaczego-mnie-wyrzuciles-morusek-chce-przytulic-nosek-do-wlasnej-podusi-135809/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/beckerek-starszy-rudy-pyszczek-prosi-o-domek-135808/

http://www.dogomania.pl/forum/f28/milko-sliczny-prawie-jak-seter-nie-moze-znalezc-domku-z-powodu-alergii-136025/

a to jeszcze nie wszystkie pieski, jeszcze nie wszystkie mają wątki:-(:-(

• 2 weeks later...
Posted

leni356 napisał(a):
A jakie imię ma w końcu jamniś?

nawet rozmawiałam wczoraj z jego nową Panią i zapomniałam zapytac o imię...

w każdym razie jamniś po wydaleniu resztek tasiemca ma sie dobrze, żadne sensacje sie nie powtórzyły, ani wymioty, biegunki krwiomocze kompletnie nic.....wyniki miał na tyle dobre ze nawet jajeczka już ucięte, fundacja co się Panią opiekuje już szuka mu intensywnie domku..

i brzucho sie zaokrągliło, bo jamniś ciągle pochłania jedzonko za dwóch (za siebie i tasiemca pospołu:evil_lol:) a solitera już nie ma więc w końcu troche przytył.....

niestety ślepy bureczek umarł... nawet uszko mu sie zdążyło zagoic...ale zgasł biedulek.....:-(

Posted

danka1234 napisał(a):
cudnie ze u jamnisia tak wszystko dobrze ale smutno z powodu bureczka:-(
krótko mu było zaznać dobroci jego wybawicielki.

tak to juz chyba jest, że czasem już nic nie da się zrobic...

Posted

leni356 napisał(a):
Szkoda wielka :( A to jakaś rasa, Kikou?

miał byc podobno mieszaniec teriera tybetańskiego, te włosiska faktycznie rosły jej, gdyby nie ciągłe obcinanie na krótko byłyby do ziemi...
ale bo ja wiem z tymi rasami...

Posted

danka1234 napisał(a):
Skoro Jamnisiowi jest szukany domek w Niemczech to usunąć jego ogłoszenia?

tak, prosze usuń ogłoszenia jamnisia!

są juz znowu dwie stare dziewczynki... ale jeszcze nie dałam rady zrobi im wątków... jedna po wypadku:-( ale zrobię w weekend to bede błagała Was o pomoc..

• 4 weeks later...
Posted

jamniśko mieszka już w niemczech,
na poczatek odrazu już były z nim małe problemy, bo coś mu chyba z jedzonka "nie posłużyło" i nowi państwo zaraz w pierwszym tygodniu musieli leciec z nim do kliniki bo miał spuchnięty brzuszek... ale wszystko już w porządku...
fotek raczej nie bedzie bo państwo starsi są...

Posted

kikou napisał(a):

są juz znowu dwie stare dziewczynki... ale jeszcze nie dałam rady zrobi im wątków... jedna po wypadku:-( ale zrobię w weekend to bede błagała Was o pomoc..

czekamy zatem na te 2 nowe bidule :-(