macharadza Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Mój Owczarek jest bardzo jasny i kolega mi mówił ze jak będę dawał mu trochę starkowanej marchewki zrobi się bardziej rudy czy to prawda . jeśli nie to co można dawać aby zrobił się bardziej rudy? Quote
lisica Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Kolor to genetyka,jak u człowieka. Marchewkę można dawać,jak nie pomoże to nie zaszkodzi,ale spróbować warto. Quote
Donka Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Polecam algi.Pięknie farbują sierść jakbyś podawała marchewkę.Ja podaję moim futrom i są efekty. Quote
ayshe Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 ani jedno ani drugie nei farbuje siersci.siersc farbuja...farby:lol:. natomiast marchew i algi poprawiaja jakosc pigmentu ktory pies juz ma.czyli jasnego psa nieco przyciemnia ale nie zrobia z niego super wypigmentowanego psa.psa ktory ma dobry pigment poprawia najlepiej.dobrze tez dzialaja na tzw.zimowe nosy. Quote
macharadza Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Ale dalem mu w poniedzialek całą marchew (starkowaną) i wydaje mi się że za uszami jest bardziej rudy bede dawal jeszcze algi i zobaczymy :D: PS: Nie chodzi mi zeby był bardzo rydy jak koń ale trochę bardziej niż jest;p Quote
14ruda Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Marchew możesz dawać w całości.Sama przyjemność to chrupanie.Ale po 1 marchewce na pewno nie zmieni koloru.Na to potrzeba czasu.A i tak nie jesteśmy pewni czy podziała:p Quote
Roxi11 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Z tego co wiem to, gdy się dodaje siemie lniane to siersc jest błyszcząca i dobrze odżywiona. Ale o marchewce nie słyszałam ;) Quote
Avaloth Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Ktoś mi mówił, kto nie pytajcie, nie pamiętam, że marchewka i jakieś mięso jeszcze, wątroba bodajże powodują że się sierśc bardziej ruda robi. Czy to prawda, nie wiem, mój marchewkę czasem je, a rudy jest średnio xD Quote
wenia41 Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 Mój uwielbia marcheweczkę i chrupie ją codziennie, a jaki był taki jest. Umaszczenie nie zmieniło sie wcale. Nasilenie pigmentu jest takie samo. Może dlatego, że podpalanie miał zawsze bardzo ciemne . Ale nawet mi wydaje się że czasami jakby był jaśniejszy. Moje przewidzenia! Quote
al'akir Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 marchew jest bogata w liczne karoteny ([U][/U]α- i β-karoten). Karoten jest pomarańczowożółtym organicznym barwnikiem roślinne, powodującym pigmentację. Najlepiej przyswajalny jest z olejem Quote
Recommended Posts