Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój Owczarek jest bardzo jasny i kolega mi mówił ze jak będę dawał mu trochę starkowanej marchewki zrobi się bardziej rudy czy to prawda .

jeśli nie to co można dawać aby zrobił się bardziej rudy?

Posted

ani jedno ani drugie nei farbuje siersci.siersc farbuja...farby:lol:.
natomiast marchew i algi poprawiaja jakosc pigmentu ktory pies juz ma.czyli jasnego psa nieco przyciemnia ale nie zrobia z niego super wypigmentowanego psa.psa ktory ma dobry pigment poprawia najlepiej.dobrze tez dzialaja na tzw.zimowe nosy.

Posted

Ale dalem mu w poniedzialek całą marchew (starkowaną) i wydaje mi się że za uszami jest bardziej rudy bede dawal jeszcze algi i zobaczymy :D:

PS: Nie chodzi mi zeby był bardzo rydy jak koń ale trochę bardziej niż jest;p

Posted

Marchew możesz dawać w całości.Sama przyjemność to chrupanie.Ale po 1 marchewce na pewno nie zmieni koloru.Na to potrzeba czasu.A i tak nie jesteśmy pewni czy podziała:p

• 6 months later...
Posted

Ktoś mi mówił, kto nie pytajcie, nie pamiętam, że marchewka i jakieś mięso jeszcze, wątroba bodajże powodują że się sierśc bardziej ruda robi. Czy to prawda, nie wiem, mój marchewkę czasem je, a rudy jest średnio xD

• 2 months later...
Posted

Mój uwielbia marcheweczkę i chrupie ją codziennie, a jaki był taki jest. Umaszczenie nie zmieniło sie wcale. Nasilenie pigmentu jest takie samo. Może dlatego, że podpalanie miał zawsze bardzo ciemne . Ale nawet mi wydaje się że czasami jakby był jaśniejszy. Moje przewidzenia!

Posted

marchew jest bogata w liczne karoteny ([U][/U]α- i β-karoten). Karoten jest pomarańczowożółtym organicznym barwnikiem roślinne, powodującym pigmentację.

Najlepiej przyswajalny jest z olejem