Ozi97 Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące zdrowia pieska. Mam suczkę rasy Bernenskiego psa pasterskiego w wieku 1.5r. zmartwił mnie stan jej zdrowia bo zaczęła się krztusić jakby miała sierść w gardle a nie mogła jej wypluc dodatkowo cały czas liże sobie odbyt ciągle ma mokry przez to tyłek i dziś rano wyrzygala się i zostawiła taka żółtą plamę dodatkowo zrobił jej się na nosie taki żółty strupek. Byłem u weta kazał przynieść kał z trzech dni i odblokował gruczoł około odbytowy a na nos przepisał maść. Wiecie może co może być powodem tych objawów Quote
werronka Posted September 11, 2023 Posted September 11, 2023 Moja suczka miała podobne objawy, oprócz strupków na nosie. Niestety było to ropomacicze, to choroba, która dotyka dorosłe suki, nie poddane zabiegowi sterylizacji. Na szczęście szybka reakcja i operacja pomogły, po 2 tygodniach powróciła do zdrowia. Quote
Recommended Posts