Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Borys jest psem w typie labradora, przepięknym, łagodnym, ale ze skrzywdzoną psychiką.
Boi sie ludzi, na spacer idzie, posłusznie drepcze obok cżłowieka, ale gdy w lesie kogoś spotykałyśmy, Borys natychmiast miał odruch ucieczki.
Zwróćcie uwage na jego postawe- uszy ciągle położone po sobie, ogon podwinięty pod spód.
Cały czas spięty. NIe pozwolił, żeby którą z nas szła bezpośrednio za nim, jakby bał się ataku z tyłu. Cały czas czujny, i obserwuacy nas badawczo.

Bardoz mi go żal, tym bardziej,z e niedawno wrócił z adopcji po kilku dniach, bo bał sie wychodzić na spacery :(

Posted

Śliczny!
Strasznie mi go szkoda... psa z bardziej zniszczoną psychiką jeszcze chyba nigdy nie widziałam...
Kordoniu, zamierzasz go regularnie wyprowadzać? Byłoby cudownie. ;)

Posted

NIe wiem, ale chyba nie.
BOje sie nawiazac bliską relacje z jednym psem.
Boję sie tak emocjonalnie zaangazowąc, jak to zrobiłam z Adamem.
Chyba nadaję sie do wyprowadzania za każdym razem innego psa ;)

• 2 weeks later...
Posted

Dziś miałam okazję poobserwować Borysa w sytuacji, kiedy ma jako-taką "wolność"

Do tej pory widziałam go tylko na smyczy, albo w ciasnym boksie.

A wczoraj, mimo deszczu zabrałam Borysa i dwa pozostałe psy, z którymi siedzi w jednym boksie, do niedawno powstałej Bawialni. Jest to ogrodzony zamknięty teren 20x30 metrów, psy moga tam polatać, poszalec

Po raz pierwszy wiec mogłam zobaczyc, co Borys robi bez smyczy.

Byam pewna, mimo, ze tyle czasu się już z nim znamY, że bedzie gdzies sie chowac po kątach, i tyle.
A tu miła niespodzianka- Borys najpierw trochę pobiegał z psami (śmiesznie trochę, bo nie ma w sobie żadnej szybkosci), a potem cały czas sie trzymał mnie- gdzie ja, tam i on, na zawołanie ładnie przychodził, kiedy głaskalam innego psa, on człapał i stawał obok, kiedy wychodziłam z bawialni, czekał, kiedy wracałam- witał
Nie spodziewałam sie tego

Filmiki:

Wrzuta.pl - MVI_4930

Wrzuta.pl - MVI_4987

Zdjecia:

Posted

Wczesniej juz był testowany na miescie- czy bedzie wykazywał panikę- otóz nie wykazuje. Boi sie, jelsi ktoś idzie za nami z tyłu, ogląda sie wtedy z niepkojem, ale ogólnie mozna powiedziec,ze radzi sobie ze spacerami w tłumie ludzi, tłumie samochodów.
Bardzo ładnie jeździ tez na w samochodzie.

Posted

Dom dzieki m.in. równiez Laurze1108 :loveu::loveu::loveu:, która zaprosiła mnie na labkowe forum, rozmawiała z nowa pania BOrysa, wspierała mnie zarówno przy tej adopcji, jak i przy adopcji Adama :) :) :)