Rybc!a Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Borys to 6 letni pies, wyglądem bardzo przypominający rasę labrador. Całe swoje życie spędził, koczując na działkach. Do schroniska zgłoszono interwencję, by go zabrać, wraz z innymi psami. Udało się złapać wyłącznie jego. Pies był chory, długo leczony. Doszedł do siebie, pod bacznym okiem wspaniałego weterynarza. Niestety.. robił wszystko, by ze schroniska uciec.. Udało mu się DWUKROTNIE! Za każdym razem jednak do nas wraca, bo wiemy, gdzie go szukać.. Wracał do siebie, na swoje działki.. Pokonując całe miasto, wiedział gdzie iść! W tej chwili Borys przyzwyczaił się do schroniska, wychodzi w wolontariuszami na spacery i ucieczka jest uniemożliwiona. Dobrze dogaduje się z innymi psami, nawet tej samej płci . Jest troszeczkę nieufny, dlatego przydałby mu się dom, który popracował by nad jego odwagą. Jest spokojny, łagodny, da ze sobą zrobić niemalże wszystko. Będzie wspaniałym towarzyszem! Kontakt: Rybc!a GG 5722414 GSM 691364660 email rybcia122@tlen.pl Borys Quote
Valeur248 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Cudny. Bojaźliwy, ale spokojny. Idealny na relaksujący spacer, kiedy obok Dorota wariuje przy energicznej Lunie :evil_lol: Quote
Vitka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Karolina nic nie mów! :mad: NIGDY więcej :diabloti: Quote
Rybc!a Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Vitka napisał(a):Karolina nic nie mów! :mad: NIGDY więcej :diabloti: Ej no! Wypraszam sobie. Jak powiem cześć do Karoliny, to ma mi odpowiedzieć! :eviltong: Quote
Vitka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 haha :evil_lol: To nowe zdanie. Chodziło mi, że nigdy więcej z Luną na spacer xD Quote
Valeur248 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Dorota, cofnij to! Nie chcę być głuchoniema :diabloti: A Luna nie jest taka zła, a jaką kabaretową parę razem tworzycie :razz: Quote
Valeur248 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 O tak. Szczególnie zaraz po wyjściu za bramkę :evil_lol: Ciągle mam Cię przed oczami. Quote
Vitka Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 No, no... ja Ci dam kabaret :evil_lol: Ostatnie nerwy straciłam, latając za Luną traktorem :mad: Ale masz racje - zapewne wyglądało to śmiesznie :lol: Quote
deathgs Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Słuchajcie a może on ma dom na tych działkach. Może ktoś na niego czeka? Tylko wiadomo to taki "dom" gdzie pewnie mieszka "bezdomny". Może warto poszukać "właściciela". Zresztą nie wiem w jakim stanie on do schronu trafił czy zaniedbany itd. Jeżeli był zadbany to może ktoś czeka na niego. A z łapą to pewnie po rui. Bo niestety podczas niej widziałam go przy działkach ale wyglądał na zadbanego i że jest z panem. Zresztą nawet dałam wtedy ogłoszenie, że pies lata by nie puszczać samopas bo będzie nieszczęście a mąż dzwonił do schronu by go zabrać na wszelki wypadek. Ale mam wątpliwość, bo może narawdę ktoś go kocha i czeka na niego :/// Quote
deathgs Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Masz racje ale wiesz jak to jest ktos kto nawet nie ma domu to znaczy ze nie jest za "mądry" tym bardziej by wpasc na pomysl, ze przeciez pies moze byc w schronisku. Ale moze i lepiej jak znajdzie dobry dom. Tylko pewnie z niego bedzie tez uciekal do dawnego "pana". Quote
Valeur248 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Tak, czy nie tak, pies wciąż jest w schronisku. Quote
Rybc!a Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 Borys koczował na działkach i był bezdomny. Ludzie stamtąd kilkakrotnie go łapali, jednak zawsze uciekał. Ze schroniska również uciekł , 2 czy 3 razy. Teraz się trzyma i jest naszym pupilem. Wciąż jest nieśmiały i bojący się . Szukamy mu bardzo odpowiedzialnego domu, najlepiej poza Elblągiem. Quote
Vitka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 I wciąż czeka na odpowiedzialnego właściciela... :-( Quote
eduso Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Dalam Borysa na forum SZANSY. http://www.pomocgoldenom**********/goldenopodobne,33/piekny-labkowy-goldeni-borys-schronisko-warminsko-mazurskie,2793.html#47793 Quote
Recommended Posts