Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy przypadkiem nie ma takiego regulaminu, że pies pochodzący ze schroniska przed adopcją musi być wykastrowany? Czasami jest też taka opcja, że adoptujący zobowiązuje się do kastracji zwierza. Będziemy miały Farinellego. Trochę mi szkoda tych jego atrybutów :placz:

Posted

Fliege36 napisał(a):
A czy przypadkiem nie ma takiego regulaminu, że pies pochodzący ze schroniska przed adopcją musi być wykastrowany? Czasami jest też taka opcja, że adoptujący zobowiązuje się do kastracji zwierza. Będziemy miały Farinellego. Trochę mi szkoda tych jego atrybutów :placz:

Czy nie widzisz co się dzieje w polskich schroniskach ? masowe sterylizacje to konieczność aby zmniejszyć populację bezdomnych zwierząt. W schronisku bydgoskim czeka około 300 psów, więc pare nowych żyć ewentualnie spłodzonych przez Dixi, ktore moga podzielic jego los -bezdomnosc jest zbedna;)

Posted

kamilka91 napisał(a):
Dziękuję :loveu:
Bardzo fajne, ale... Dixi to chłopak ;)

no mosz...... znaczy wszystko muszę od nowa robić.... ale to dopiero jutro bo dziś mam troszku nie ciekawie w domu :(

Posted

Asiorku, myślę że nie ma takiej potrzeby;) Już wystarczająco się napracowałaś i wyszły z tego super awatarki mimo drobnej pomyłki ;) za które jeszcze raz bardzo dziękujemy:lol:

Posted

Ślepek znowu w schronisku :shake::shake::-(:-(
Ponoć była jakaś niezgodność z dzieckiem.
Z tego co wiem, dziecko bardzo małe.
Pies dziecku nic nie zrobił, tylko niby złapał za pieluszkę:shake:
Okazało się, ze ludziom na psie nie zalezy...
Był ok. 3 dni, ale widać, że tęskni, bo posmutniał bardzo:-(:-(

* proszę o zmianę tytułu:cool3:

Posted

Kamila, zmien tytul na bardziej dramatyczny, zaznaczajac, ze porzucony dwukrotnie w schronisku.

To byloby zbyt piekne, jakby w tak szybkim czasie znalazl 'ten' domek i wlascicieli:shake:

Ślepku nasz:placz:

Nie rozumiem zachowania 'wlascicieli'. Male dziecko a oni biora psa z akurat ta ulomnoscia, przez ktora potrzebuje mnostwa opieki i uwagi niz pies ze wszystkimi zmyslami, na dodatek ślepek po przejsciach ze schroniska. Gratuluje rozumu i radzilabym takim ludziom o nie branie zadnego zwierzecia pod swoj dach.:mad:

Posted

Marta697 napisał(a):
Ślepek znowu w schronisku :shake::shake::-(:-(

* proszę o zmianę tytułu:cool3:

Przeniosłam.
Zmieniłam tytuł na taki "roboczy".

Posted

To straszne... Jak można coś takiego zrobić... :placz:

Ania+Milva i Ulver napisał(a):

Dziewczyny a jaki on jest duzy ? Bo fotki nie oddaja tego za bardzo.

Kłębem sięga tak do ud, trudno mi powiedzieć dokładnie... ;)

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Dokładnie:angryy:...choc schronisko tez psa nie powinno wydawac w takie warunki-małe dzieci i niewidomy pies to nie jest dobre połączenie.
Dziewczyny a jaki on jest duzy ? Bo fotki nie oddaja tego za bardzo.

Jeśli chodzi o bydgoskie Schronisko, to nie istnieją kontrole przedadopcyjne i poadopcyjne niestety:-(
Adoptujący podpisują umowę adopcyjną i to na tyle. Pracownicy są zadowoleni, że o jednego psa mniej:shake::shake:
Dlatego najlepiej byłoby, gdyby psa wzięła jakaś zaufana osoba, która psem się odpowiednio zajmie. W sumie DIXI radzi sobie świetnie, natomiast nie moze byc mowy o domu, w ktorym są małe dzieci.

Jeśli chodzi o wielkość jego, to jest średni. Jakbyśmy się uparły, można go podczepić pod mieszankę samoyeda. :eviltong:

Posted

Pamiętacie Homerka? Slepek z Waszego bydgoskiego schroniska. Nie widzi absolutnie nic- ale doskonale sobie radzi w domu i poza nim. A do tego jest cudowny, kochany i.........co pisać, jest członkiem naszej rodziny. Wasz piesek na pewno znajdzie domek- trzymam kciuki:Cool!: A tak na marginesie, może warto skonsultować jego przypadek z innym weterynarzem, bo ta pani ze schroniska , no cóż nie mam o niej dobrego zdania. Nasz Homer też miał takie choroby powymyślane, że ho.....Szkoda gadać. Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Posted

Dixi wciąż szuka domu...
Ludzie przyjeżdżają do schroniska, aby go obejrzeć. Ale chyba z ciekawości itd :roll: Bo podchodzą, popatrzą 'ojeju, jaki biedny...' i odchodzą :roll: