kamilka91 Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Asior napisał(a):nie mogłam się zdecydować na konkretny :roll: Dziękuję :loveu: Bardzo fajne, ale... Dixi to chłopak ;) Quote
Fliege36 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 A czy przypadkiem nie ma takiego regulaminu, że pies pochodzący ze schroniska przed adopcją musi być wykastrowany? Czasami jest też taka opcja, że adoptujący zobowiązuje się do kastracji zwierza. Będziemy miały Farinellego. Trochę mi szkoda tych jego atrybutów :placz: Quote
Lorien:) Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Fliege36 napisał(a):A czy przypadkiem nie ma takiego regulaminu, że pies pochodzący ze schroniska przed adopcją musi być wykastrowany? Czasami jest też taka opcja, że adoptujący zobowiązuje się do kastracji zwierza. Będziemy miały Farinellego. Trochę mi szkoda tych jego atrybutów :placz: Czy nie widzisz co się dzieje w polskich schroniskach ? masowe sterylizacje to konieczność aby zmniejszyć populację bezdomnych zwierząt. W schronisku bydgoskim czeka około 300 psów, więc pare nowych żyć ewentualnie spłodzonych przez Dixi, ktore moga podzielic jego los -bezdomnosc jest zbedna;) Quote
kamilka91 Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 Lorien - chyba trochę źle zrozumiałaś Fliege36 ;) Quote
Fliege36 Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Mówię Wam dziewczynki, że utrata klejnotów dobrze wróży! Chociaż nadal mi ich żal... :-( Quote
Asior Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 kamilka91 napisał(a):Dziękuję :loveu: Bardzo fajne, ale... Dixi to chłopak ;) no mosz...... znaczy wszystko muszę od nowa robić.... ale to dopiero jutro bo dziś mam troszku nie ciekawie w domu :( Quote
Lorien:) Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Asiorku, myślę że nie ma takiej potrzeby;) Już wystarczająco się napracowałaś i wyszły z tego super awatarki mimo drobnej pomyłki ;) za które jeszcze raz bardzo dziękujemy:lol: Quote
Fliege36 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Super! Super! (tak myślałam, że regulacjom prawnym musi stać się zadość ;)) Quote
kamilka91 Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 Fliege36 napisał(a):(tak myślałam, że regulacjom prawnym musi stać się zadość ;)) z tego co się orientuję, żadnych regulacji prawnych nie ma ;) Quote
Asior Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 czyli jednak Ania+Milva i Ulver dobrze pisała, ze adoptowany ;) Quote
kamilka91 Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 Wtedy był jeszcze w schronisku ;) Ale pewnie był już zarezerwowany, a więc prawie w domu :evil_lol: Quote
Lorien:) Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Strasznie się cieszę, że w tak szybkim czasie ślepek nasz znalazł nowy domek:multi::multi::multi: Quote
Marta697 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Ślepek znowu w schronisku :shake::shake::-(:-( Ponoć była jakaś niezgodność z dzieckiem. Z tego co wiem, dziecko bardzo małe. Pies dziecku nic nie zrobił, tylko niby złapał za pieluszkę:shake: Okazało się, ze ludziom na psie nie zalezy... Był ok. 3 dni, ale widać, że tęskni, bo posmutniał bardzo:-(:-( * proszę o zmianę tytułu:cool3: Quote
Lorien:) Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Kamila, zmien tytul na bardziej dramatyczny, zaznaczajac, ze porzucony dwukrotnie w schronisku. To byloby zbyt piekne, jakby w tak szybkim czasie znalazl 'ten' domek i wlascicieli:shake: Ślepku nasz:placz: Nie rozumiem zachowania 'wlascicieli'. Male dziecko a oni biora psa z akurat ta ulomnoscia, przez ktora potrzebuje mnostwa opieki i uwagi niz pies ze wszystkimi zmyslami, na dodatek ślepek po przejsciach ze schroniska. Gratuluje rozumu i radzilabym takim ludziom o nie branie zadnego zwierzecia pod swoj dach.:mad: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Dokładnie:angryy:...choc schronisko tez psa nie powinno wydawac w takie warunki-małe dzieci i niewidomy pies to nie jest dobre połączenie. Dziewczyny a jaki on jest duzy ? Bo fotki nie oddaja tego za bardzo. Quote
Maupa4 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Marta697 napisał(a):Ślepek znowu w schronisku :shake::shake::-(:-( * proszę o zmianę tytułu:cool3: Przeniosłam. Zmieniłam tytuł na taki "roboczy". Quote
kamilka91 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 To straszne... Jak można coś takiego zrobić... :placz: Ania+Milva i Ulver napisał(a): Dziewczyny a jaki on jest duzy ? Bo fotki nie oddaja tego za bardzo. Kłębem sięga tak do ud, trudno mi powiedzieć dokładnie... ;) Quote
Marta697 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Dokładnie:angryy:...choc schronisko tez psa nie powinno wydawac w takie warunki-małe dzieci i niewidomy pies to nie jest dobre połączenie. Dziewczyny a jaki on jest duzy ? Bo fotki nie oddaja tego za bardzo. Jeśli chodzi o bydgoskie Schronisko, to nie istnieją kontrole przedadopcyjne i poadopcyjne niestety:-( Adoptujący podpisują umowę adopcyjną i to na tyle. Pracownicy są zadowoleni, że o jednego psa mniej:shake::shake: Dlatego najlepiej byłoby, gdyby psa wzięła jakaś zaufana osoba, która psem się odpowiednio zajmie. W sumie DIXI radzi sobie świetnie, natomiast nie moze byc mowy o domu, w ktorym są małe dzieci. Jeśli chodzi o wielkość jego, to jest średni. Jakbyśmy się uparły, można go podczepić pod mieszankę samoyeda. :eviltong: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Wiem jakie sa realia w schronach...ale wystraczyło tylko troche ludzi wypytac ...no ale było minęło. Ja to bym go podciągneła pod białego owczarka szwajcarskiego:cool3: Wrzuce info na forum białasów;) Quote
Figi Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Pamiętacie Homerka? Slepek z Waszego bydgoskiego schroniska. Nie widzi absolutnie nic- ale doskonale sobie radzi w domu i poza nim. A do tego jest cudowny, kochany i.........co pisać, jest członkiem naszej rodziny. Wasz piesek na pewno znajdzie domek- trzymam kciuki:Cool!: A tak na marginesie, może warto skonsultować jego przypadek z innym weterynarzem, bo ta pani ze schroniska , no cóż nie mam o niej dobrego zdania. Nasz Homer też miał takie choroby powymyślane, że ho.....Szkoda gadać. Pozdrawiam. Quote
kamilka91 Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Dixi wciąż szuka domu... Ludzie przyjeżdżają do schroniska, aby go obejrzeć. Ale chyba z ciekawości itd :roll: Bo podchodzą, popatrzą 'ojeju, jaki biedny...' i odchodzą :roll: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Ale ładnie wyglada= chyba wyczesany:cool3: Czy ona ma allegro? Jakby mogł ktos napisac tekst to ja wystawie jesli nie ma Jaki jest jego stosunek do innych psiaków? Quote
Recommended Posts