Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

heh to znowu ja chce was sie poradzić mianowicie w takiej sprawie:

Moja sunia staffika często rzuca kiedy mnie widzi rzuca się na mnie jak szalona i na początku skacze a później gryzie mnie za noge i spodnie.CZy to taka zabawa dla niej czy agresja???????????JAk myslicie .Jak skończy już gryźć to merda ogonkiem hehe.Oczywiscie ja jej się nie daje gryźć.

No więc czy z tego wyrośnie o to jest pytanie??????

Posted

Próby dominacji,pies przez zabawę sprawdza na ile mu pozwalasz,to w przypadku stafiików bardzo ważne,gryzie ci spodnie bo cię prowokuje,potem macha ogonem,bo się obawia co jej zrobisz,trzeba oduczyć skakania na właściciela,najpierw ustaw hierarchię w domu,zacznij ignorować jak na ciebie skacze,przy próbie skakania odwróć się tyłem i wyprostowany na moment znieruchomnij,jest to sygnał dla psa,że to co robi ci się nie podoba,hierarchia,nie pozwól jej siadać na kanapę,ani na fotele i to respektuj,pies musi wiedzieć kto tu rządzi,usiąć czasem na jej legowisku,najlepiej idż do behawiorysty,pamiętaj złe wychowanie psa,grozi pogryzieniem w przyszłości

Posted
Próby dominacji,pies przez zabawę sprawdza na ile mu pozwalasz,to w przypadku stafiików bardzo ważne,gryzie ci spodnie bo cię prowokuje,potem macha ogonem,bo się obawia co jej zrobisz,trzeba oduczyć skakania na właściciela,najpierw ustaw hierarchię w domu,zacznij ignorować jak na ciebie skacze,przy próbie skakania odwróć się tyłem i wyprostowany na moment znieruchomnij,jest to sygnał dla psa,że to co robi ci się nie podoba,hierarchia,nie pozwól jej siadać na kanapę,ani na fotele i to respektuj,pies musi wiedzieć kto tu rządzi,usiąć czasem na jej legowisku,najlepiej idż do behawiorysty,pamiętaj złe wychowanie psa,grozi pogryzieniem w przyszłości

Chryste, Johny, czegoś Ty się naczytał? :o :o :o

przecie to staffik i on inaczej nie umie!!!!!!

Oczywiście nie można sobie pozwolić wejść na głowę, ale żeby od razu tak rygorystycznie???

To, że pies zabawowo "napada" człowieka w pewnym wieku jest normalne... Pewnie, że trzeba psu wytłumaczyć, że niekoniecznie lubimy, jak nas podgryza i że to raczej MY wybieramy czas zabawy, a nie dostosowujemy sie do psich zachcianek, ale spokojnie, bez histerii, z czasem delikatna perswazja doprowadzi do ustalenia stałych zasad.

Ale to z czasem!!!

Posted

Staffior9, tak się wita młody staffik.

One jak są młode to mają źle w głowach, a jak są już starsze - to tym bardziej ... 8)

Żartuję :wink: ...

Ale tylko troszkę ... :lol:

Posted

_dingo_ napisał(a):
Staffior9, tak się wita młody staffik.
One jak są młode to mają źle w głowach, a jak są już starsze - to tym bardziej ... 8)

Moja Ayka ma rok, a jak mnie wita to potrafi podskoczyć tak wysoko, że aż daje mi buzi, wywijając przy okazji saldo w powietrzu. Istny kangur... A moje uwagi pt. "nie skacz" zupełnie ignoruje.

Posted

Alojzyna napisał(a):
Moja Ayka ma rok, a jak mnie wita to potrafi podskoczyć tak wysoko, że aż daje mi buzi, wywijając przy okazji saldo w powietrzu. Istny kangur... A moje uwagi pt. "nie skacz" zupełnie ignoruje.

Może staffiki nieźle skaczą, ale słuch chyba mają nienajlepszy... :wink: