Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Guzik (takie imię ma wpisane w umowie ze stowarzyszeniem) poczuł się już całkiem pewnie i ustawia sobie Fuksa  (choć  to pewnie 2 Guziki razem wzięte) jak tylko chce. Warczy na niego niemożliwie a ten "osiołek" podkula ogon i odchodzi jak najdalej. Jedynie Lala jest dla niego autorytetem.Jej nawet nie próbuje podskoczyć.

• Like 1
Posted
Dnia 28.10.2022 o 11:27, Nesiowata napisał:

,Obydwaj wcinają ugotowane, bez niczego.

Moja Sonia też lubi ziemniaki, a jak słyszy odgłos frytkownicy, to chce jajo znieść  🙂

Posted

Guzik już na dobre zdominował Fuksa, "osiołek" nawet bez warczenia z jego strony schodzi mu z drogi. Jedynie swojej miski broni dzielnie. Trochę lepsze te jego kupy ale do dobrego daleko. Spacerujemy tylko po podwórku ale wystarcza mu to w zupełności. Ledwo się załatwi - już ciągnie do drzwi. Najlepiej czuje się w domu.

• Like 2
Posted
Dnia 28.10.2022 o 08:22, Nesiowata napisał:

Guzik (takie imię ma wpisane w umowie ze stowarzyszeniem) poczuł się już całkiem pewnie i ustawia sobie Fuksa  (choć  to pewnie 2 Guziki razem wzięte) jak tylko chce. Warczy na niego niemożliwie a ten "osiołek" podkula ogon i odchodzi jak najdalej. Jedynie Lala jest dla niego autorytetem.Jej nawet nie próbuje podskoczyć.

Czyli ma respekt przed kobietą :D.

Posted
Dnia 30.10.2022 o 15:47, Nesiowata napisał:

Lalinie podskoczy żaden. Choć najmniejsza - rządzi wszystkimi.

Charakterna kobitka  🙂  

Posted
Dnia 28.10.2022 o 08:22, Nesiowata napisał:

ech 😞 mam podobnie z Odim 😞 I jak to mawia moja koleżanka - nie jestem "samcem alfa", żeby go skutecznie ustawić, mnie nawet moje staruszki nie bardzo słuchają 😉

Posted

Dziś po raz pierwszy poszedł z nami na spacer. Niedaleko, ale poszedł i wrócił. Po raz pierwszy grzebał tylnymi  łapkami w trawie kiedy skończył sikać. Chyba zadowolony, od razu wciągnął kolację a teraz odpoczywa. Dzielny chłopak. Prawdę mówiąc- bałam się, że w powrotnej drodze będę musiała nieść go ale nic z tych rzeczy, wrócił na własnych łapkach.

• Like 7
Posted
Dnia 2.11.2022 o 20:36, Nesiowata napisał:

Dziś po raz pierwszy poszedł z nami na spacer. Niedaleko, ale poszedł i wrócił. Po raz pierwszy grzebał tylnymi  łapkami w trawie kiedy skończył sikać. Chyba zadowolony, od razu wciągnął kolację a teraz odpoczywa. Dzielny chłopak. Prawdę mówiąc- bałam się, że w powrotnej drodze będę musiała nieść go ale nic z tych rzeczy, wrócił na własnych łapkach.

Dobrze mu teraz, to nabiera sił i chęci do życia. Oby tylko psiakom za bardzo nie dokuczał, może mu to przejdzie, jak zobaczy, że nic mu nie grozi i jedzonka nie braknie.

Posted
Dnia 2.11.2022 o 20:36, Nesiowata napisał:

🍀🍀🍀

Posted
Dnia 4.11.2022 o 09:07, mari23 napisał:

Dobrze mu teraz, to nabiera sił i chęci do życia. Oby tylko psiakom za bardzo nie dokuczał, może mu to przejdzie, jak zobaczy, że nic mu nie grozi i jedzonka nie braknie.

Fuksowi już nie odpuści - wie, że "osiołek"ustępuje mu we wszystkim (za wyjątkiem miski) i korzysta z tego zawsze i wszędzie.

• Like 1
Posted
Dnia 4.11.2022 o 10:42, Nesiowata napisał:

Fuksowi już nie odpuści - wie, że "osiołek"ustępuje mu we wszystkim (za wyjątkiem miski) i korzysta z tego zawsze i wszędzie.

U mnie to "osiołkowi" czyli Odiemu staruszki ustępują i muszę go "temperować", bo wszystkie miski jego.

Posted
Dnia 4.11.2022 o 10:49, mari23 napisał:

U mnie to "osiołkowi" czyli Odiemu staruszki ustępują i muszę go "temperować", bo wszystkie miski jego.

Ja osiołkiem nazywam Fuksa, bo nie dość,że Lali to jeszcze kotom, kurom i Guzikowi ustępuje we wszystkim.

• Like 1
Posted
Dnia 4.11.2022 o 10:51, Nesiowata napisał:

Ja osiołkiem nazywam Fuksa, bo nie dość,że Lali to jeszcze kotom, kurom i Guzikowi ustępuje we wszystkim.

To ja Pirata ( spory, w typie ON)  nie osiołkiem, a osłem musiałabym nazywać. On nie lubi dużych psów, czasem warknie,"atakuje",  ale przy misce ustępuje każdemu, kto na michę tylko spojrzy, nawet podchodzić nie musi...

Posted
Dnia 4.11.2022 o 10:51, Nesiowata napisał:

On jest po prostu bardzo zgodny i przyjazny. Pacyfista.

• Like 1
Posted
Dnia 6.11.2022 o 13:03, Nesiowata napisał:

No i mamy w domu dominanta pierwszej wody. Teraz już Lala boi się Guzika. Szczeka na niego,ale z daleka.

No to się Lali dostało za wszystkie czasy  😉  

• Like 1
Posted
Dnia 6.11.2022 o 23:14, agat21 napisał:

No ładnie. I co teraz? Będziesz próbować pacyfikować dominanta? 

Ten dominant bardzo boi się kur, kotów... Ale jego warczenie - charczenie (bo szczekać nie umie) jest bardzo skuteczne. Widać to jego sposób na przeżycie. Imienia raczej nie zmienię bo pod takim jest zarejestrowany i powoli na nie reaguje.

Posted
Dnia 7.11.2022 o 06:06, Nesiowata napisał:

Ten dominant bardzo boi się kur, kotów... Ale jego warczenie - charczenie (bo szczekać nie umie) jest bardzo skuteczne. Widać to jego sposób na przeżycie.Imienia raczej nie zmienię bo pod takim jest zarejestrowany i powoli na nie reaguje.

Być może skutecznie uniemożliwia mu szczekanie ten wielki guz 😞