Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aha, i jeszcze dwie wiadomości1 🙂

1. W weekend przyjedzie do nas stareńka owczarka niemiecka, która na razie jest w hoteliku za Radomskiem - adoptujemy ją. Oby tylko zniosła spokojne moje dwa koty, a właściwie trzy..., bo:

2. W niedzielę pani przywiezie do nas starą bezzębną koteczkę, która po sterylizacji musiałaby wrócić na wieś, do zrujnowanego gospodarstwa. Też zostanie u nas na stałe.

• Like 8
Posted
Dnia 19.10.2022 o 14:09, Jo37 napisał:

Ależ owczareczka i koteczka mają szczęście. Trafią do raju.

A gdzie je wypatrzyłaś?

Obydwie bidy na fb 🙂 Dzięki udostępnieniom postu z prośbą o pomoc. 

Nosiłam się z zamiarem adopcji kota na miejsce Muszelki - takiego z najmniejszymi szansami na dom, najlepiej starego. I tak się zgadałyśmy na fb z panią Magdą, co uratowała czarną, kompletnie zaniedbaną i chudą koteczkę. Jak zobaczyłam jej zdjęcie....

A ONka też szuka domu, bo jest w hoteliku z 40-ma psami. 

Posted
Dnia 18.10.2022 o 13:22, malagos napisał:

to prawda. 

Dziś umawiamy na sterylkę. Gmina płacze i płaci...na wszystko brakuje pieniędzy, co za czasy... 

Na taki cel muszą znaleźć pieniądze, najwyżej jedno mniej "uroczyste otwarcie czegoś tam" zrobią i zaoszczędzą dla zwierzaków 😉

• Like 1
Posted
Dnia 20.10.2022 o 09:35, mari23 napisał:

Na taki cel muszą znaleźć pieniądze, najwyżej jedno mniej "uroczyste otwarcie czegoś tam" zrobią i zaoszczędzą dla zwierzaków 😉

To nie takie proste, bo nie da się przesuwać między działami. Ale robią, co mogą. Ja z resztą zapytałam naszą p. skarbnik, czy są pieniądze na sterylkę jedne bezdomnej suczki? Ona się zaczęła zastanawiać, więc ja: to chyba wezwiemy schronisko...Ona aż krzyknęła: oj, nie, sterylizuj, pozwalamy! 🙂

• Like 4
Posted
Dnia 19.10.2022 o 12:49, malagos napisał:

Aha, i jeszcze dwie wiadomości1 🙂

1. W weekend przyjedzie do nas stareńka owczarka niemiecka, która na razie jest w hoteliku za Radomskiem - adoptujemy ją. Oby tylko zniosła spokojne moje dwa koty, a właściwie trzy..., bo:

2. W niedzielę pani przywiezie do nas starą bezzębną koteczkę, która po sterylizacji musiałaby wrócić na wieś, do zrujnowanego gospodarstwa. Też zostanie u nas na stałe.

🍀💚🍀

Posted
Dnia 20.10.2022 o 20:44, malagos napisał:

To nie takie proste, bo nie da się przesuwać między działami. Ale robią, co mogą. Ja z resztą zapytałam naszą p. skarbnik, czy są pieniądze na sterylkę jedne bezdomnej suczki? Ona się zaczęła zastanawiać, więc ja: to chyba wezwiemy schronisko...Ona aż krzyknęła: oj, nie, sterylizuj, pozwalamy! 🙂

Da się "przesuwać między działami", jeśli tylko "się chce" 😉 metodę ze schroniskiem i ja stosuję :)  baardzo skuteczna, na swoją gminę też narzekać nie mogę. Teraz leczę i diagnozuję dużego, wychudzonego psa.. koszty będą pewnie zbliżone  do kosztu  wywózki schroniskowej, ale płacą i nawet nie płaczą 😉

Dnia 19.10.2022 o 15:23, malagos napisał:

Obydwie bidy na fb 🙂 Dzięki udostępnieniom postu z prośbą o pomoc. 

Nosiłam się z zamiarem adopcji kota na miejsce Muszelki - takiego z najmniejszymi szansami na dom, najlepiej starego. I tak się zgadałyśmy na fb z panią Magdą, co uratowała czarną, kompletnie zaniedbaną i chudą koteczkę. Jak zobaczyłam jej zdjęcie....

A ONka też szuka domu, bo jest w hoteliku z 40-ma psami. 

Małgosiu, Aniołem jesteś najprawdziwszym ❤️ 

• Like 1
Posted

Teruni zrobiłam ogłoszenie na olx z wyróżnieniem, na Warszawę. Ona się idealnie nadaje do domu w mieście - nie szczeka, nie niszczy, ładnie chodzi na smyczy, jest niewielka. Zobaczymy, czy będzie zainteresowanie.

Ranka ładnie się goi, to malutkie nacięcie, nie wymaga nawet kaftanika. Ale koty nadal na cenzurowanym, a w sadzie jeże... 

Dziś po południu ma przyjechać ONka. 

Mam trochę "nerwa", jak się to całe towarzystwo zgra. 

20221020_081605.jpg

20221020_081657.jpg

20221020_081721.jpg

• Like 2
Posted

Nesiowata - dziękuję za wpłatę dla Teri 20 zł, bardzo przepraszam, ze dopiero teraz zauważyłam!... Nie często wchodzę na stronę banku...

Posted
Dnia 22.10.2022 o 11:33, Aldrumka napisał:

Och jaka wspaniała decyzja, 2 wybudzone staruszki mają super dom - podziwiam.

Owczareczka Binka już jest od wczorajszego wieczoru, za godzinę przyjedzie kocia 🙂

Posted

Teri jest cudna!

Może pokaż ją na Terierkowie i na Terierach do adopcji na fb? Ja już pousuwałam się z większości grup na fb, ale pamiętam, że bardzo pomagało takim jag-podobnym właśnie dodanie do tych grup 🙂 Dzięki temu szybciej znajdywały domy.

Posted
Dnia 23.10.2022 o 15:30, Tyśka) napisał:

Teri jest cudna!

Może pokaż ją na Terierkowie i na Terierach do adopcji na fb? Ja już pousuwałam się z większości grup na fb, ale pamiętam, że bardzo pomagało takim jag-podobnym właśnie dodanie do tych grup 🙂 Dzięki temu szybciej znajdywały domy.

Pokazałam 🙂

Na razie zero odzewu.

Suczka owczarka o imieniu Balbinka (imię skorcę do: Binka) oaza spokoju i łagodności. Na dzień dobry szara koteczka otarła się o nią i pies nawet nie zwrócił uwagi. Będzie dobrze. Tyle ze Binka chyba nie była wcześniej w  domu, trzeba kilka dni na dostosowanie się.

A koteczka, którą pani Magda (super osoba, pomagająca zwierzakom, taka "z naszej bajki") przywiozła z mężem dziś w południe, to na razie strachajło. Siedzi, wzorem poprzedników,  w łazience na górze za wanną. 

Posted
Dnia 23.10.2022 o 16:40, malagos napisał:

23.10.2022.jpg

Dnia 23.10.2022 o 16:37, malagos napisał:

Pokazałam 🙂

Na razie zero odzewu.

Suczka owczarka o imieniu Balbinka (imię skorcę do: Binka) oaza spokoju i łagodności. Na dzień dobry szara koteczka otarła się o nią i pies nawet nie zwrócił uwagi. Będzie dobrze. Tyle ze Binka chyba nie była wcześniej w  domu, trzeba kilka dni na dostosowanie się.

A koteczka, którą pani Magda (super osoba, pomagająca zwierzakom, taka "z naszej bajki") przywiozła z mężem dziś w południe, to na razie strachajło. Siedzi, wzorem poprzedników,  w łazience na górze za wanną. 

🍀💚🍀

Posted

Łapię się na tym, ze mordka Binki to kopia pyszczka Soni, tyle, że Sonia była dropiato-łaciata. Ale ten sam zły zgryz, te oczy!... A charakter - taka niezdarność, zakłopotanie, ciągłe dreptanie za człowiekiem, picie wody i rozchlapywanie, łakomstwo ogromne - to Kenia mojej Ani!

• Like 3
Posted
Dnia 27.10.2022 o 09:48, malagos napisał:

Łapię się na tym, ze mordka Binki to kopia pyszczka Soni, tyle, że Sonia była dropiato-łaciata. Ale ten sam zły zgryz, te oczy!... A charakter - taka niezdarność, zakłopotanie, ciągłe dreptanie za człowiekiem, picie wody i rozchlapywanie, łakomstwo ogromne - to Kenia mojej Ani!

czyli tzw. dwa w jednym..... i podwójnie kochana ❤️ 

• Like 1