malagos Posted October 19, 2022 Author Posted October 19, 2022 Aha, i jeszcze dwie wiadomości1 1. W weekend przyjedzie do nas stareńka owczarka niemiecka, która na razie jest w hoteliku za Radomskiem - adoptujemy ją. Oby tylko zniosła spokojne moje dwa koty, a właściwie trzy..., bo: 2. W niedzielę pani przywiezie do nas starą bezzębną koteczkę, która po sterylizacji musiałaby wrócić na wieś, do zrujnowanego gospodarstwa. Też zostanie u nas na stałe. 8 Quote
Jo37 Posted October 19, 2022 Posted October 19, 2022 Ależ owczareczka i koteczka mają szczęście. Trafią do raju. A gdzie je wypatrzyłaś? 1 Quote
malagos Posted October 19, 2022 Author Posted October 19, 2022 Dnia 19.10.2022 o 14:09, Jo37 napisał: Ależ owczareczka i koteczka mają szczęście. Trafią do raju. A gdzie je wypatrzyłaś? Obydwie bidy na fb Dzięki udostępnieniom postu z prośbą o pomoc. Nosiłam się z zamiarem adopcji kota na miejsce Muszelki - takiego z najmniejszymi szansami na dom, najlepiej starego. I tak się zgadałyśmy na fb z panią Magdą, co uratowała czarną, kompletnie zaniedbaną i chudą koteczkę. Jak zobaczyłam jej zdjęcie.... A ONka też szuka domu, bo jest w hoteliku z 40-ma psami. Quote
mari23 Posted October 20, 2022 Posted October 20, 2022 Dnia 18.10.2022 o 13:22, malagos napisał: to prawda. Dziś umawiamy na sterylkę. Gmina płacze i płaci...na wszystko brakuje pieniędzy, co za czasy... Na taki cel muszą znaleźć pieniądze, najwyżej jedno mniej "uroczyste otwarcie czegoś tam" zrobią i zaoszczędzą dla zwierzaków 1 Quote
malagos Posted October 20, 2022 Author Posted October 20, 2022 Dnia 20.10.2022 o 09:35, mari23 napisał: Na taki cel muszą znaleźć pieniądze, najwyżej jedno mniej "uroczyste otwarcie czegoś tam" zrobią i zaoszczędzą dla zwierzaków To nie takie proste, bo nie da się przesuwać między działami. Ale robią, co mogą. Ja z resztą zapytałam naszą p. skarbnik, czy są pieniądze na sterylkę jedne bezdomnej suczki? Ona się zaczęła zastanawiać, więc ja: to chyba wezwiemy schronisko...Ona aż krzyknęła: oj, nie, sterylizuj, pozwalamy! 4 Quote
agat21 Posted October 20, 2022 Posted October 20, 2022 Małgoś i tak masz super porządną gminę. Żeby wszystkie takie były... Decyzje o adopcji dwóch biedusiek - wspaniałe! Gratulacje! 2 Quote
Nadziejka Posted October 21, 2022 Posted October 21, 2022 Dnia 19.10.2022 o 12:49, malagos napisał: Aha, i jeszcze dwie wiadomości1 1. W weekend przyjedzie do nas stareńka owczarka niemiecka, która na razie jest w hoteliku za Radomskiem - adoptujemy ją. Oby tylko zniosła spokojne moje dwa koty, a właściwie trzy..., bo: 2. W niedzielę pani przywiezie do nas starą bezzębną koteczkę, która po sterylizacji musiałaby wrócić na wieś, do zrujnowanego gospodarstwa. Też zostanie u nas na stałe. Quote
mari23 Posted October 21, 2022 Posted October 21, 2022 Dnia 20.10.2022 o 20:44, malagos napisał: To nie takie proste, bo nie da się przesuwać między działami. Ale robią, co mogą. Ja z resztą zapytałam naszą p. skarbnik, czy są pieniądze na sterylkę jedne bezdomnej suczki? Ona się zaczęła zastanawiać, więc ja: to chyba wezwiemy schronisko...Ona aż krzyknęła: oj, nie, sterylizuj, pozwalamy! Da się "przesuwać między działami", jeśli tylko "się chce" metodę ze schroniskiem i ja stosuję :) baardzo skuteczna, na swoją gminę też narzekać nie mogę. Teraz leczę i diagnozuję dużego, wychudzonego psa.. koszty będą pewnie zbliżone do kosztu wywózki schroniskowej, ale płacą i nawet nie płaczą Dnia 19.10.2022 o 15:23, malagos napisał: Obydwie bidy na fb Dzięki udostępnieniom postu z prośbą o pomoc. Nosiłam się z zamiarem adopcji kota na miejsce Muszelki - takiego z najmniejszymi szansami na dom, najlepiej starego. I tak się zgadałyśmy na fb z panią Magdą, co uratowała czarną, kompletnie zaniedbaną i chudą koteczkę. Jak zobaczyłam jej zdjęcie.... A ONka też szuka domu, bo jest w hoteliku z 40-ma psami. Małgosiu, Aniołem jesteś najprawdziwszym 1 Quote
malagos Posted October 22, 2022 Author Posted October 22, 2022 Teruni zrobiłam ogłoszenie na olx z wyróżnieniem, na Warszawę. Ona się idealnie nadaje do domu w mieście - nie szczeka, nie niszczy, ładnie chodzi na smyczy, jest niewielka. Zobaczymy, czy będzie zainteresowanie. Ranka ładnie się goi, to malutkie nacięcie, nie wymaga nawet kaftanika. Ale koty nadal na cenzurowanym, a w sadzie jeże... Dziś po południu ma przyjechać ONka. Mam trochę "nerwa", jak się to całe towarzystwo zgra. 2 Quote
malagos Posted October 22, 2022 Author Posted October 22, 2022 Nesiowata - dziękuję za wpłatę dla Teri 20 zł, bardzo przepraszam, ze dopiero teraz zauważyłam!... Nie często wchodzę na stronę banku... Quote
Aldrumka Posted October 22, 2022 Posted October 22, 2022 Och jaka wspaniała decyzja, 2 wybudzone staruszki mają super dom - podziwiam. Quote
malagos Posted October 23, 2022 Author Posted October 23, 2022 Dnia 22.10.2022 o 11:33, Aldrumka napisał: Och jaka wspaniała decyzja, 2 wybudzone staruszki mają super dom - podziwiam. Owczareczka Binka już jest od wczorajszego wieczoru, za godzinę przyjedzie kocia Quote
Poker Posted October 23, 2022 Posted October 23, 2022 Dnia 23.10.2022 o 11:41, malagos napisał: Owczareczka Binka już jest od wczorajszego wieczoru, za godzinę przyjedzie kocia I jak? Quote
Aldrumka Posted October 23, 2022 Posted October 23, 2022 Miało być: wybiedzone staruszki teraz czekamy na wieści o pierwszym spotkaniu Quote
Tyśka) Posted October 23, 2022 Posted October 23, 2022 Teri jest cudna! Może pokaż ją na Terierkowie i na Terierach do adopcji na fb? Ja już pousuwałam się z większości grup na fb, ale pamiętam, że bardzo pomagało takim jag-podobnym właśnie dodanie do tych grup Dzięki temu szybciej znajdywały domy. Quote
malagos Posted October 23, 2022 Author Posted October 23, 2022 Dnia 23.10.2022 o 15:30, Tyśka) napisał: Teri jest cudna! Może pokaż ją na Terierkowie i na Terierach do adopcji na fb? Ja już pousuwałam się z większości grup na fb, ale pamiętam, że bardzo pomagało takim jag-podobnym właśnie dodanie do tych grup Dzięki temu szybciej znajdywały domy. Pokazałam Na razie zero odzewu. Suczka owczarka o imieniu Balbinka (imię skorcę do: Binka) oaza spokoju i łagodności. Na dzień dobry szara koteczka otarła się o nią i pies nawet nie zwrócił uwagi. Będzie dobrze. Tyle ze Binka chyba nie była wcześniej w domu, trzeba kilka dni na dostosowanie się. A koteczka, którą pani Magda (super osoba, pomagająca zwierzakom, taka "z naszej bajki") przywiozła z mężem dziś w południe, to na razie strachajło. Siedzi, wzorem poprzedników, w łazience na górze za wanną. Quote
Nadziejka Posted October 26, 2022 Posted October 26, 2022 Dnia 23.10.2022 o 16:40, malagos napisał: Dnia 23.10.2022 o 16:37, malagos napisał: Pokazałam Na razie zero odzewu. Suczka owczarka o imieniu Balbinka (imię skorcę do: Binka) oaza spokoju i łagodności. Na dzień dobry szara koteczka otarła się o nią i pies nawet nie zwrócił uwagi. Będzie dobrze. Tyle ze Binka chyba nie była wcześniej w domu, trzeba kilka dni na dostosowanie się. A koteczka, którą pani Magda (super osoba, pomagająca zwierzakom, taka "z naszej bajki") przywiozła z mężem dziś w południe, to na razie strachajło. Siedzi, wzorem poprzedników, w łazience na górze za wanną. Quote
mari23 Posted October 27, 2022 Posted October 27, 2022 Dnia 27.10.2022 o 07:00, Jo37 napisał: Bardzo sympatyczną ma mordkę. aż chciałoby się przytulić 1 Quote
malagos Posted October 27, 2022 Author Posted October 27, 2022 Łapię się na tym, ze mordka Binki to kopia pyszczka Soni, tyle, że Sonia była dropiato-łaciata. Ale ten sam zły zgryz, te oczy!... A charakter - taka niezdarność, zakłopotanie, ciągłe dreptanie za człowiekiem, picie wody i rozchlapywanie, łakomstwo ogromne - to Kenia mojej Ani! 3 Quote
mari23 Posted October 27, 2022 Posted October 27, 2022 Dnia 27.10.2022 o 09:48, malagos napisał: Łapię się na tym, ze mordka Binki to kopia pyszczka Soni, tyle, że Sonia była dropiato-łaciata. Ale ten sam zły zgryz, te oczy!... A charakter - taka niezdarność, zakłopotanie, ciągłe dreptanie za człowiekiem, picie wody i rozchlapywanie, łakomstwo ogromne - to Kenia mojej Ani! czyli tzw. dwa w jednym..... i podwójnie kochana 1 Quote
Tyśka) Posted October 27, 2022 Posted October 27, 2022 Swietna owczareczka. Nie wygląda na seniorkę na tym zdjęciu;) Miłość odmładza. malagos, ogłosić Teri? Quote
Recommended Posts