Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Długo się nie cieszyliśmy spokojem i wolnymi kojcami. Wczoraj do naszego kojca przywieziono małą suczkę, błąkającą się od jakiegoś czasu po wsi.

Nazwałam ją Teri - od terierkowatego wyglądu, i trochę od charakteru - na widok kota ogromne poruszenie i chcę gonienia. Zna smycz, choć trochę ciągnie, z nosem przy ziemi namierza zwierzynę. Na widok człowieka ogromna radość, ogon jak śmigiełko się kręci 🙂

Zaniedbana, chuda, w wieku ok 5 lat. 

Siedzi u nas w kojcu.

Co z nią zrobić?

20221013_143123.jpg

20221013_143127.jpg

20221013_143131.jpg

Posted

Na razie wstawiam na stronę gminy, czy ktoś jej nie szuka. Minęło 10 dni - niktg się nie zgłasza 😞

Wpłaty:

Nesiowata 20 zł  -DZIĘKUJĘ!

Posted

I wszystko od początku się zaczyna 😕 A ja w tym miesiącu wyzzuta z kasy jak nigdy. Operacja psa i leczenie kanałowe pod mikroskopem zębula. Nawet nie wiem na jakiej kwocie się wszystko skończy. A suńce pewnie jakaś dobra karma by się przydała, żeby ciałka nabrała. Echh.. 

Posted
Dnia 13.10.2022 o 19:43, Nadziejka napisał:

🍀🍀 

Witaj malagosiu witaj Teri     zagladam z pozdrowieniami i kciukami
jaka cudna 

Witaj, Nadziejko!

Dnia 13.10.2022 o 20:10, Mazowszanka13 napisał:

O masz ci los ! Nigdy nie odpoczniecie. I dobrze..... dla psów:)

W kojcu gminnym od 2 dni duży pies, młodziutki, szalenizna ogromna!.

20221013_114713.jpg

• Like 1
Posted

Teri coraz fajniejsza - taka ufna, spokojna, kładzie się pokazując brzuszek. Na razie załatwia potrzeby w kojcu, ale na spacerze też zrobi siusiu. Nie szczeka, nie ujada, nie piszczy.

• Like 2
Posted

Teri nie reaguje na inne psy - to znaczy na moje dwie suczki. Z Bezią się obwąchały, nawet Teri zamerdała ogonkiem, i się rozeszły w swoje strony. Apetyt dopisuje, a czy leki p-pasożytnicze podziałały, zobaczę jutro, bo za ciemno teraz na oględziny kupki 🙂

Posted
Dnia 14.10.2022 o 19:00, Poker napisał:

Wyczesać wytrymowac i będzie sunia jak ta lala.

i porządnie wykąpać. I wysterylizować.

Na razie czekamy, aż zgłosi się właściciel. W mojej "karierze pomocowej" tu na wsi, to może 5% znalezionych psów ktoś szuka.

Posted
Dnia 15.10.2022 o 10:50, malagos napisał:

Niestety, Teri to wariatka jeśli chodzi o koty! Zobaczyła na spacerze naszą Lilusię - to był amok! Szarpanie się na smyczy, jazgot!... 

Jakbym o swoim terrierku czytała. Szkoda.

• Like 1
Posted
Dnia 13.10.2022 o 20:10, Mazowszanka13 napisał:

O masz ci los ! Nigdy nie odpoczniecie. I dobrze..... dla psów:)

Zupełnie, jak u mnie, co się ucieszę domkiem dla jednej biedy, to dwie kolejne na ulicy.... "nie kończąca się opowieść"...

Posted
Dnia 17.10.2022 o 18:38, malagos napisał:

Chyba nie ma co czekać na właściciela, od jutra zacznę ogłaszanie Teri

błąkała się, więc gdyby właściciel chciał, to by ją odnalazł.... 

• Like 1
Posted
Dnia 18.10.2022 o 09:06, mari23 napisał:

błąkała się, więc gdyby właściciel chciał, to by ją odnalazł.... 

to prawda. 

Dziś umawiamy na sterylkę. Gmina płacze i płaci...na wszystko brakuje pieniędzy, co za czasy... 

• Like 1
Posted
Dnia 18.10.2022 o 13:22, malagos napisał:

to prawda. 

Dziś umawiamy na sterylkę. Gmina płacze i płaci...na wszystko brakuje pieniędzy, co za czasy... 

Dobrze, że płaci.

Posted

Sterylizacja jutro o godz. 830 Sami zawieziemy i sami przywieziemy. Nie wiem ile godzin uda nam się ją przetrzymać w kuchni... Koty są ciekawskie i już widzę kolejkę pod zamkniętymi drzwiami kuchennymi, żeby tylko wejść, popatrzeć na nową istotkę pooperacyjną.

Posted

Sprawa sterylki załatwiona szybko i pomyślnie.  Sama wskoczyła do samochodu, ale w w aucie niespokojnie kręciła się przez te pół godziny jazdy do lecznicy. Teraz wybudza się w tradycyjnym miejscu na posłaniu w kuchni. Teri widziała koty, które wskoczyły na blat i zajadały mięso, ale chyba nie była w stanie zareagować. Zosawiłam ją samą w kuchni, niech się wyśpi i odpocznie.

Dziękujemy z Tomkiem kolejny raz  Krysi - Konfirm za gościnę i kawkę na czas operacji suczynki 🙂

20221019_110227.jpg

• Like 2