Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też śledzę ten wątek od początku serce się z bólu ściska jak czyta się wątek tej bidulki. Jak będzie taka potrzeba też mogę wpłacic na sunie 100zł w tym miesiacu oby tylko jakiś dobry tymczas udało się wam załatwic. Trzymam mocno kciukli.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczynki w takim razie czekam na informacje jeśli będą potrzebne pieniążki proszę przesłac nr. konta. Niestety w sobotę i niedziele nie będę miała dostępu do internetu. :lol: Pozdrawiam mam nadzieję, że się uda jak najszybciej znaleśc ten dt. :placz:

Posted

Ja podobnie jak ewcia przez weekend nie będę miała dostępu do internetu.
Melduję się w poniedziałek rano i czekam na same dobre wiadomości.
Oczywiście potrzymuję moją wcześniejszą deklarację.

Posted

Sluchajcie, kiedy byłam w szkole dzwoniła bardzo sympatyczna pani (żona tego pana z którym rozmawiałam wcześniej na temat adopcji Shivy). Po powrocie ze szkoły zadzwoiłam do niej, rozmowa trwała dość długo. Pani ta na koniec poprosila mnie o zrobienie badań weterynaryjnych dla suczki. Powiedziała mi, że nie chce przeżywać ponownie żalu gdyby okazało się, że jest chora. Obawia się czy zaakceptuje ją i jej męza. Obawia się też czy pies może zostawać w domu podczas ich nieobecności.
Są zainteresowani nią ale jeszcze na 100% nie mają pewności z tych powodów ktore podałam powyżej.
Odezwie się we wtorek.

Obawiam sie o życie suczki, ponieważ tam gdzie się obecnie znajduje mieszkają ludzie którzy nie tolerują psa w swoim środowisku.

Posted

A czemu do wtorku? Najgorsze jest to, że nie macie możliwości sprawdzic tego jak sunia zachowuje się w domu gdy zostanie sama. Dobrze, że wogóle się odezwali i jest jeszcze jakaś szansa suni na ten właśnie domek.

Posted

ale jesli oni maja ogrod ,to mysle ,ze nie byloby problemu ,nawet jesli sunia nie jest przyzwyczajona do mieszkania w domu to mogliby ja pomalu przyzwyczajac ,wiadomo ,ze to moze byc pies z problema ,lekami itp ..trzeba cierpliwosci i czasu ,
Moniska ,moze zasugeruj im to w rozmowie ,ze wlasnie domek z ogrodem to dobre rozwiazanie na poczatek dla takiego psa (tak naprawde nie wiemy gdzie sunia wczesniej przebywala ,moze okazac sie ,ze jej ulubione miejsce to kanapa i zostaje grzecznie w domu sama)

Posted

Umówiłam się dzisiaj z wetką. Zbadała Shive i wszystko jest ok poza temperaturą, miała gorączke 39 stopni (prawidłowa temp. psa to 39 .
Dostała antybiotyki i coś jeszcze dokładnie nie pamiętam, razem 3 zastrzyki. Nie pisnela nawet, po trzecim zastrzyku (bolącym) tylko poruszyła skórą. Mam jeszcze jutro i po jutrze dać jej tabletki.
Ale był problem z zaprowadzeniem jej. Nie chciala isc i stała w miejscu. Troche ciągnelismy ją ale zrezygnowalismy z tego i zanieślismy na rękach.. Oj troche wazy. Po schodach do lecznicy też trzeba było ją wnosic.
Ona kompletnie nie wie co to smycz. Próbowałam też w szelkach ale nic :shake:
Stała nieruchoma lub leżała i nie chciala sie podnieść i wyprostować łapek.
Była cała zestresowana. Przy okazji założylam jej ksiązeczke zdrowia. Złapała 2 kleszcze ale Przemek jej wyjął.

Rozmawialam niedawno z p.Jarkiem. Tak jak napisała tu Monika083, nie może wziaźć Shivy na dt. Ma suczke która nie znosi innych suczek. Jedynie jakby był pewny domek staly to może by sie cos wymyśliło.

Chciałam podziękować p.Oldze która dzwoniła do mnie i deklarowała pomoc :loveu: Serdecznie dziękuje.

Zrobiłam kilka nowych fotek, chcecie? :cool3:

Posted

Dobrze,że są w Brańsku dobrzy ludzie ,tacy jak pan Jarek ,Monisia czy Przemek i inni ...gdyby nie Wy-kochani ,te psy by nie miały żadnej pomocy i pewnie nadal wiele z nich by nadal umierały w cierpieniach otrute przez zwyrodnialców ,czy ginęły by pod kołami...:( Nie może jednak tak być ,żeby gmina zupełnie nie interesowała się losem bezdomnych zwierząt!!
Przecież to należy do ich obowiązków i nie robią żadnej łaski - po to są przepisy i prawo a oni biorą na swoich etatach za to pensje z naszych podatków . Ludzie dobrej woli i dobrego serca mogą i powinni pomagać bezdomnym zwierzętom ,ale nie oznacza to ,że gmina wyręcza się nastoletnimi uczniami gimnazjum czy szkół średnich -zupełnie nie przejmując się losem bezpańskich ,porzuconych psów czy kotów .
Ta sprawa nie może być tak zostawiona -trzeba cos z tym problemem zrobić . Tych psów -jak mówi Monisia -jest dużo i nie są to tylko pojedyncze psy ,niestety .Tym bardziej,że rozmnażają się a także przybywa nowych.
Postaram się być w kontakcie tel. także z p.Jarkiem-może uda się coś zaradzić tym opuszczczonym i bezdomnym psom w Brańsku...
A oczy Shivy mają duży stan zapalny chyba -jak widać..chyba,że po zastrzykach poprawi się jej na lepsze ...

Posted

agaga21 napisał(a):
a co teraz z sunią?po wyjściu od weta wróciła "pod chmurkę"? czy ,może ma jakiś tymczas...?

Tak jak to napisałaś wróciła "pod chmurkę". Tymczasu nie ma.
Ja sama jak bym wiedziala że ci państwo na 100% przyjadą to bym ją wziela i pod moją nie obecnosc zamknełabym a po szkole przebywalabym z nią. Ale nikt tu nie ma pewności.

Posted

Słuchajcie to może jak suni w sumie nic nie jest weterynarz to potwierdził to może nie ma co czekac do wtorku. Może zadzwonic do tej babeczki dzisiaj i powiedziec, że sunia jest zdrowa. Trzeba może powiedziec, że martwicie sie o nią bo tam są ludzie którzy mogą ją otruc. Sama nie wiem.:placz:

Posted

ewcia1994dg napisał(a):
Słuchajcie to może jak suni w sumie nic nie jest weterynarz to potwierdził to może nie ma co czekac do wtorku. Może zadzwonic do tej babeczki dzisiaj i powiedziec, że sunia jest zdrowa. Trzeba może powiedziec, że martwicie sie o nią bo tam są ludzie którzy mogą ją otruc. Sama nie wiem.:placz:

Dzisiaj wysłałam kobiecie smsa że suczce nic nie jest i czy mogliby wcześniej przyjechac po nią. Jak rozmawialysmy to powiedzialam że Shive mogą otruc.

Posted

Moniska napisał(a):
Dzisiaj wysłałam kobiecie smsa że suczce nic nie jest i czy mogliby wcześniej przyjechac po nią. Jak rozmawialysmy to powiedzialam że Shive mogą otruc.

nie odpisala nic ...?