li1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Co robimy z transportem do jamora ? Moze poprosic pati-c, bo Pipi sie wykonczy ? Quote
agaga21 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 to jakiś koszmar! mam wrażenie że to wszystko dzieje się na innej planecie...ta biedna kobieta:-(,te biedne psy....:shake: no nie rozumiem dlaczego opieka społeczna nie zajmuje się takimi ludźmi, chyba po to właśnie jest???koszmar! Quote
__Lara Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 li1 napisał(a):Co robimy z transportem do jamora ? Moze poprosic pati-c, bo Pipi sie wykonczy ? Li1, dobry pomysł! Trzeba odciążyć Pipi!!! Zmieńcie tytuł wątku, że potrzebny transport na tej i na tej trasie. Quote
li1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 __Lara napisał(a):Li1, dobry pomysł! Trzeba odciążyć Pipi!!! Zmieńcie tytuł wątku, że potrzebny transport na tej i na tej trasie. Watek zakladala Moniska. Napisze do niej, by zmienila tytul. Quote
li1 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 jamor napisał(a):jak bedzie potrzeba to dam nocleg :lol: Napisz jeszcze, ze zona na wczasach, to zaraz znajdzie sie z 10 dogomaniaczek co chca przyjechac z Shiva. Quote
agaga21 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 li1 napisał(a):Napisz jeszcze, ze zona na wczasach, to zaraz znajdzie sie z 10 dogomaniaczek co chca przyjechac z Shiva.:mdleje::roflt: Quote
marzena1 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Pipi a Pani Stasia to nalezy do jakiej Gminy , , moze faktycznie trzeba uruchomic droge prawna do pomocy , chyba zadzwonic do Pomocy spol. , a moze podaj jakis adres na PW na Pania Stasie , mozna wysyłac karme przeciez bezposrednio do tej Pani. Quote
Pipi Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Droga prawna uruchomiona.Wczoraj była pani z opieki u pani Stanisławy.Dzisiaj rano ma być jakaś opiekunka,z którą pani Stasia sie dogada co do pomocy.Jak będę jechała do pracy zajadę i sprawdzę czy ktoś był.Tak jak wczoraj pisałam/ale chyba na innym wątku/,jest trochę lepiej.W czwartek nawet córka ma przyjechać.Umówiłam się,że spotkamy się i będę z nią rozmawiała.Ja nie dam juz teraz zginąć tej kobiecie.Wogóle jaka ona jest fajna,mówię Wam.W tym wszystkim jeszcze sobie ze mną żartowała wczoraj.Zadowolona,przebrana i nie głodna wczoraj już była.Zpieskami będzie gorzej,bo patologia zwierzęca i tutaj źle pojmowana miłość.Krzywdy suczki nie mają,ale o usypianiu,czy oddaniu mowy nie ma.Nie chce nawet słuchać.Ani pani Stasia,ani syn.Powiedziała mi tylko,żebym jak mogę,to zabierała pieska,bo oni/czyli syn,synowa go nie karmią i nie dbają/Anetek100 zrobi ogłoszenia,agacia na pewno pomoże w ogłoszeniach,może uda się znaleść mu jakiś domek.U mnie pierwsza w kolejce była by mama Demonka.Chociaż z drugiej strony ona jest wolna,a on na łańcuchu.Wyobraźcie sobie dowiedziałam się wczoraj od syna pani,że oni do niego nie podchodzą,bo on gryzie ich.Łańcucha nie odplątali,bo bali się podejść.A on ze strachu pewnie gryzł.Na mnie w pierwszej chwili warknął i lekko złapał mnie za rękę,ale po sekundzie już cały mój.Tak tutaj po wsiach jest.Już o tym pisałam,że mnie prawie nikt nie lubi,bo ja zaglądam do prawie każdego domu i rozmawiam i proszę.Jak proszę np.żeby wody dali,to mówią,że nie trzeba,bo nie pije tylko wylewa.A jak uprę się i sama z domu gar przywiozę i wodę w butelkach i wleję,to wychodzą i jeszcze co po niektórzy wyganiają z posesji.Ja nie poddaję się tak łatwo i gadam,gadam,gadam,ile tylko się da.Zawsze uważam,że coś w głowie i sumieniu zostanie u ludzi.Są tacy,że posłuchają i nawet dopytują jak coś dla pieska dolega.Dużo ludzi nie odrobacza nawet.To ja czasami,jak widzę,że bied chuda i sierść straszna,to kupuję tabletki i zawożę i mówię:pani jest mi winna 6 zł i pcham tabletkę w pysk dla psa.Oddają czasami,a czasami mówią,a po co kupowała,on odrobaczany.Co raz bardziej myślę,gdzie z tąd uciekać?.Końca nie widać poprostu. Kurcze,mnie te gadanie zgubi.Lecę. . . . Quote
AgusiaP Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 No to co dziewczynki działamy z Shivą??? Jedzie do hoteliku? Wydaje mi się, że naszej Pipi trochę ciężko się z nią rozstac ale w okolicach Brańska to chyba na ds szans nie ma. Bardzo się o nią martwię ale tak chyba będzie lepiej bo inaczej to nasza Pipi wykończy się a na kojec to raczej nie uzbieramy chociaż ten pomysł bardzo mi się podobał. Słuchajcie a co działamy z tym białym psiaczkiem na łańcuchu??? Musimy mu jakoś pomóc do niedzieli mało czasu a jak ''córka'' tej pani wróci to niewiadomo czy będzie go chciała oddac masakra to się nigdy nie skończy:shake::shake::shake: I znowu wszystko na głowie Pipi. Quote
Moniskaa Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Pipi napisał(a):Już o tym pisałam,że mnie prawie nikt nie lubi,bo ja zaglądam do prawie każdego domu i rozmawiam i proszę.Jak proszę np.żeby wody dali,to mówią,że nie trzeba,bo nie pije tylko wylewa.A jak uprę się i sama z domu gar przywiozę i wodę w butelkach i wleję,to wychodzą i jeszcze co po niektórzy wyganiają z posesji.Ja nie poddaję się tak łatwo i gadam,gadam,gadam,ile tylko się da.Zawsze uważam,że coś w głowie i sumieniu zostanie u ludzi.Są tacy,że posłuchają i nawet dopytują jak coś dla pieska dolega.Dużo ludzi nie odrobacza nawet.To ja czasami,jak widzę,że bied chuda i sierść straszna,to kupuję tabletki i zawożę i mówię:pani jest mi winna 6 zł i pcham tabletkę w pysk dla psa.Oddają czasami,a czasami mówią,a po co kupowała,on odrobaczany.Co raz bardziej myślę,gdzie z tąd uciekać?.Końca nie widać poprostu. Kurcze,mnie te gadanie zgubi.Lecę. . . . Poraz kolejny pokazujesz swoje dobre serce!!! tak trzymaj! Jesteś wielka! Quote
Ajula Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 __Lara napisał(a): Ktoś tu dobrze napisał, że Bóg specjalnie Cię zsyła w takie miejsca, jesteś Aniołem dla zwierząt i ludzi! to prawda jestes niesamowita :iloveyou: podziwiam Cię z całego serca i jak tylko będę mogła, to chociaż trochę Cię wesprę Quote
__Lara Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Ciotki, co z transportem??? coś się ruszyło???? Quote
li1 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 mapa. from: 51.798849,21.198721 - Mapy Google Na mapie sa namiary na jamora. Ten kto bedzie jechac musi skontaktowac sie z jamorem dopytac o droge i ustalic termin. Napisze do Pati-c prosbe o transport Shivy. Quote
li1 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Napisalam do Pati-c prosbe o transport Shivy. A czy ktos zna inne osoby co pomagaja w transportach, gdyby pati nie mogla jechac ? Quote
li1 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Hotelik jamora jest kolo Warszawy w okolicach Warki. Quote
__Lara Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 li1, super! noż kurcze, ja nie znam :shake: a na mapie dogo nie ma nikogo innego? Quote
Pipi Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Już się gubię w tych wątkach,ale powiem,że jamor pisał do mnie na pw i miejsce czeka.Może już nie kłopoczcie się z tym transportem,ja pojadę. Trzeba teraz czekać na potwierdzenie,że wpłata do niego doszła na miesiąc i już.Na paliwo wezmę z skarpety i potem jak wrócę rozliczę kasę.Cioteczki,to uzgadniajcie i wpłacajcie,kto tam ile może,do jamora.Albo do mnie,a ja zawiozę.Tylko nie wiem jak to ma być legalnie.Chyba jakaś umowa z nim,czy jak?,jak to się robi? Quote
li1 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Yana napisał(a):gdzie mam wpłacić moja zadeklarowaną kwotę ? Jak na hotelik, to na konto jamora. Napisz do niego, a on ci poda numer. Jak na transport to chyba do Pipi. Quote
__Lara Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Pipi, ale nie jest to dla Ciebie za dużo, zawiezienie Shivi? tak tylko pytam, z troską ;) Quote
li1 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 pati-c nie bylo na dogomani od wczoraj. Nie mam od niej wiadomosci, czy ma mozliwosc zawiesc Shive do jamora. Czekam na kontakt z pati, podalam jej tez watek Shivy, to moze wejdzie i sama odpowie. Quote
Becia2222 Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 CZeść dziewczynki. Co z tym nr konta? chyba dobrze byłoby zacząć coś wpłacać. Quote
AgusiaP Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Dziewczynki ja pieniążki mogę wpłacic dopiero w poniedziałek sorki:oops: Quote
__Lara Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Hmmm... a pieniązki zbieramy najpierw na konto Pipi, potem na jamora, czy od razu na jamora? Quote
Recommended Posts