Becia2222 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Ja również podtrzymuję mojądeklarację 100 zł/ miesięcznie. Pierwsza wpłata będzie 200 zł. Quote
__Lara Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Czyli jest 250zł... to trzeba by 200zł dozbierać. Pipi, wysyłanie zaproszeń do ludzi z dogo żeby tu wchodzili i się grosikiem dołożyli, o to mi chodziło :) A olgi zdanie w sumie chyba muszę poprzeć... Shivia stwarza zagrożenie dla reszty zwierząt... biedny koziołek, to będzie strasne jak straci nóżkę :-(:-(:-(:placz: Quote
Olga7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Tym bardziej ,że już wczesniej zaatakowala Misia -przyjaznie do niej nastawionego ...gdyby nie obecność Pipi wtedy -pewnie biedak by stracił wtedy życie ....no i co tam pies -jeśli Shiva rzuca się na dużo większego od tamtych psów kozła .... gdyby oni nie nadjechali wtedy -kozioł już by zaraz nie żył .. A jesli na dlugości lancucha zlapie psa -to tez nie ma szans by przeżył ....a trudno trzymać 11 suczek ciagle w domu i tylko wypuszczać je by sie zalatwily , bo Shiva może im zagrażać ..../ to tylko moje przemyślenia -tak z boku , bo inaczej moze podchodzić do tego wszystkiego Pipi i jej rodzina -sunia jest przymilna dla nich i kochana ...tylko ,że dla ich zwierzaków -to już nie tak do konca .../ /Pipi mnie chyba zabije za to pisanie ../ Quote
Pipi Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Olga7,przestan,uśmiałam się.Twoje słowa,to tak jak byś wyjęła mi je z ust.To wszystko święta racja.Kilka przynajmniej dzni Shiva i tak musi być u mnie,bo właśnie jest na stole operacyjnym.przed chwilą mąż dzwonił.O 18: ma ją odebrać z lecznicy.MĄŻ MÓWI,ŻE JAK WJECHAŁ DO MIASTA,TO sHIVA CHCIAŁA Z SAMOCHODU WYSKOCZYĆ,KIEDY ZORIENTOWAŁA SIĘ,ŻE JEST W MIEŚCIE./przepraszam caps lock mi się wcisnął/.Pewnie biedulka myslała,że jest w Brańsku i pod bloki chciała biec.Lizała szybę i zaczęła drapać w drzwi i piszczeć.Trzymajcie kciuki za nią,oby wszystko było dobrze.Mnie nie udało się zwolnić z pracy,żeby z nią pojechać,ale stary poradzi sobie.Jutro za to mam wolne,bo jadę na zakończenie szkoły u Artura i wiozę Sabę do kontroli. Quote
jkp Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Olga ma rację .1 Shiva do Jarmora 2/kasę Shivy jesli jest dodac na leczenie Mietka 3/ Deklaruję na Shive 100/mies do konca wakacji. Quote
li1 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Jest tez hotelik kolo Serocka. Ma miejsca. http://www.dogomania.pl/forum/f1006/hotelik-dla-malych-duzych-psiakow-serock-kolo-warszawy-139120/ Quote
Pipi Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 jkp,dziękujemy bardzo.To już 370 zł na Shive jest.Jeszcze 80 zł,tak? A jeśli chodzi o Mietka,to ja chociaż się Was nie zapytałam,to zapłaciłam jeden rachunek za leki dla niego z Shivy pieniędzy 40 zł.Przepraszam,zapomniałam na śmierć o tym napisać.Rachunek oczywiście mam.Mam kłopoty z kabelkiem usb do komputera i nie mogę wkleić zdjęć.Ale pracuję nad tym i wkrótce pokażę biedulka.A jeśli się zgadzacie to sprowadzę weta do niego,bo na razie leczony na podstawie tego co powiem dla wera,na odległość.Pewnie,że lepiej by było,żeby lekarz zobaczył łapinkę.Zawieść nie ma jak,bo nawet jak bym pożyczyła przyczepkę taką do przeworzenia zwierząt,to on cały obolały jest i jak go trzęść po tych drogach ok 120 km w obie strony.Dzisiaj mam zalecenie od weta,żeby mu temperaturę zmierzyć.Jeszcze nie wiem jak to zrobimy,ale spróbujemy. Quote
__Lara Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 [quote name='li1']Jest tez hotelik kolo Serocka. Ma miejsca. http://www.dogomania.pl/forum/f1006/hotelik-dla-malych-duzych-psiakow-serock-kolo-warszawy-139120/ li1 jaka stawka? jkp :loveu: to do końca wakacji mamy już deklaracje na 350zł :loveu::multi: Quote
__Lara Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Pipi napisał(a):jkp,dziękujemy bardzo.To już 370 zł na Shive jest.Jeszcze 80 zł,tak? A jeśli chodzi o Mietka,to ja chociaż się Was nie zapytałam,to zapłaciłam jeden rachunek za leki dla niego z Shivy pieniędzy 40 zł.Przepraszam,zapomniałam na śmierć o tym napisać.Rachunek oczywiście mam.Mam kłopoty z kabelkiem usb do komputera i nie mogę wkleić zdjęć.Ale pracuję nad tym i wkrótce pokażę biedulka.A jeśli się zgadzacie to sprowadzę weta do niego,bo na razie leczony na podstawie tego co powiem dla wera,na odległość.Pewnie,że lepiej by było,żeby lekarz zobaczył łapinkę.Zawieść nie ma jak,bo nawet jak bym pożyczyła przyczepkę taką do przeworzenia zwierząt,to on cały obolały jest i jak go trzęść po tych drogach ok 120 km w obie strony.Dzisiaj mam zalecenie od weta,żeby mu temperaturę zmierzyć.Jeszcze nie wiem jak to zrobimy,ale spróbujemy. Pipi, ratuj go jak tylko możesz! :( Quote
Olga7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 dzięki Pipi że nie obijesz mi pyska :) -czasem dobrze jest mieszkać daleko od siebie ...:) ale martwię się ,że Shiva znów może niedlugo coś upolowac i skonczy się wasza milośc do niej a ktoraś ofiara srtraci życie albo zdrowie ...ale i tak kiedyś wpadne w wasze strony -lada rok ,dwa czy kilka -jak dożyję ..:) a tak mi żal tego Mietka - on taki dobroduszny pewnie no i bezbronny jest -bez rogów nawet ....:( i tak biedny za niewninność cierpi i tyle bolu i strachu się najadł ,biedak ... :( a Shiva -niedobra ,okrutna choc piekna sunia :mad: -jak mogła tak pogryżć koziołka niewinnego ?:shake: Quote
__Lara Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 olga7 napisał(a):dzięki Pipi że nie obijesz mi pyska :) -czasem dobrze jest mieszkać daleko od siebie ...:) ale martwię się ,że Shiva znów może niedlugo coś upolowac i skonczy się wasza milośc do niej a ktoraś ofiara srtraci życie albo zdrowie ...ale i tak kiedyś wpadne w wasze strony -lada rok ,dwa czy kilka -jak dożyję ..:) a tak mi żal tego Mietka - on taki dobroduszny pewnie no i bezbronny jest -bez rogów nawet ....:( i tak biedny za niewninność cierpi i tyle bolu i strachu się najadł ,biedak ... :( a Shiva -niedobra ,okrutna choc piekna sunia :mad: -jak mogła tak pogryżć koziołka niewinnego ?:shake: Koziołek nic niewinny, bezbronny... :( :placz: Quote
Olga7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 no i dzieki też jkp- za kasę na Shivę .....:) choć ona już miejska pani - do miasta ją ciągnie i do samowolki -też pewnie ....woli urzedować w mieście bo tam nie ma kojca ani lancucha .....moze doczeka swego domku -daj Boze ...bo inaczej kasa potrzebna .. a w tym hoteliku kolo Sercka - to doba 10-20 zl - ? gdyby tak Shivę skurczyć o polowę .może by bylo 10 zl -albo choć 15 ?? ;)Moze Li1 utarguje z jamorem po starej znajomosci i jamor opusci cenę ..? Jesli chce miec pięknego ,oryginalnego mixa - a my za to mu będziemy robić reklame nie tylko na dogo ...? ;)/ tak tylko mi się marzy .../ Quote
Olga7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 popieram jkp i innych - koniecznie wetka dla koziołka !! niech go leczy - bo inaczej straci nie tylko noge biedak !!! moze uda się te noge uratować ?? :-( Wetka do Mietka !! bo moze pojsc jakies zakazenie -jesli juz nie poszlo - albo trzeba coś zoperować -co sie da na miejscu choć -a jak nie -do lecznicy jakoś dowieśc biedaka ....:shake: Quote
Olga7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Pipi =tego weta to już dziś -bo każda godzina może sie liczyć !!!:shake: szkoda koziolka stracic -albo nogę mu ucinac ...:shake: Quote
Moniskaa Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Popieram wszystkich, wet dla Mietka jak najszybciej bo koziołek sie męczy a jest taki biedny.. Dziękuje wszystkim za pomoc i za zaangażowanie w sprawach Shivy oraz za deklaracje pienięzną. Jesteście kochani!! Quote
Olga7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 .. ;) Moniska -nalepiej popierac wszystkich -zawsze coś z tego wyniknie -jak nie w tę to w drugą stronę -nieprawda....? ale jak nam tu jeszcze raz taka druga Shivę zlapiecie w tym Bransku -to dostarczymy wam obojgu sami do domku -osobiście i radzcie sobie z tym sami ....:razz: - / no może nie powinnam pisac za innych / - żartuję oczywiście nieco i mam nadzieję ,że Shiva jest taka jedyna i niepowtarzalna ! wystarczy narazie emocji i przygód takich jak u Pipi ..:shake:-ale to oni tam bardziej to przeżywają ... no i Wy częsciowo też ./.i bądz tu czlowieku dobrym dla bezdomnych zwierząt -można by powiedzieć ...;)/ Quote
Pipi Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Co ja bym bez Was zrobiła?Dziękuję pięknie. Pragnę poinformować kochane dziewczynki,że Shiva już po wszytkim.Na razie jest dobrze.Wybudziła się szybko i już chodzi sobie.Taka trochę zaskoczona,nie bardzo rozumie co się stało,ale czuje się dobrze.Jak przyjechałam do domu,wstała i z piskiem mnie przywitała.Z radością wielką,ale brzusia nie pokazała.Musiałam się położyć prawie przed nią,żeby zobaczyć.Napiła się wody troszeczkę i jeść chce,ale nie mogę dzisiaj dać.Dałam jednak gałeczkę z rosołkiem/taką malutką/,bo od wczoraj nie jadła.Ja chyba bym umarła,więc ją rozumiem.Ona waży 24 kg,ta "kruszynka". Nie mogę zrozumieć dlaczego wet,który leczy Sabę nie chciał sterylizować wcześniej jak trzy miesiące po cieczce?.Shiva jest trzecia,która została u mnie wysterylizowana zaraz po cieczce i wszystko w porządku jest.Mam nadzieję,że z Shivą też tak będzie.Na razie kochane,lecę do niej,potem do Poświetnych,potem Mietkowi zastrzyk i gorączkę muszę zmierzyć i rany przemyć.A w krótce zdjęcia.To paaaaa:loveu::loveu::loveu: Quote
agaga21 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 słyszałam, ze po cieczce trzeba odczekać kilka tygodni na sterylkę bo mogą być później różne problemy/zmiany /powikłania/ciąże urojone...szukam , jak znajdę to link podeślę. Quote
Pipi Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Straszna burza,muszę wyłączyć się i korki wyłączyć,bo juz kiedyś komputer mi spaliło. Quote
Olga7 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Wyrazy podziękowania i uznania Wam wszystkim : Pipi oraz TZ i Arturowi oraz Monisce i Przemkowi -za to ,że poświęcacie swój czas ,siły , zdrowie i często swoje ostatnie pieniadze na ratowanie porzuconych ,bezdomnych i bezbronnych zwierząt -nie tylko psow i kotow . Te slowa wdzięczności dotyczą chyba wszystkich Dogomaniaków - a Wy jesteście ich przykladem i wzorem . Dziękujemy Wam kochani ,że nie żalujecie swych sił i zdrowia by ratować te bezdomne zwierzęta -zdane na dobrych ,wrażliwych ludzi takich jak Wy . Dziekujemy Wam !:loveu: Quote
Pipi Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 A to jest właśnie Mietek,tutaj leży,jeszcze wtedy nie mógł wstać.Widać łapkę okaleczoną Quote
enia Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 olga7 napisał(a):Wyrazy podziękowania i uznania Wam wszystkim : Pipi oraz TZ i Arturowi oraz Monisce i Przemkowi -za to ,że poświęcacie swój czas ,siły , zdrowie i często swoje ostatnie pieniadze na ratowanie porzuconych ,bezdomnych i bezbronnych zwierząt -nie tylko psow i kotow . Te slowa wdzięczności dotyczą chyba wszystkich Dogomaniaków - a Wy jesteście ich przykladem i wzorem . Dziękujemy Wam kochani ,że nie żalujecie swych sił i zdrowia by ratować te bezdomne zwierzęta -zdane na dobrych ,wrażliwych ludzi takich jak Wy . Dziekujemy Wam !:loveu: Przyłączam się!!!!:loveu::loveu::loveu: Mietek to piękniś:lol: Quote
Recommended Posts