Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam 220 zł na Shivę.Kupiłam żarcia i mi zostało tyle.Wszystko oddam na transport,to nie wiele bedzie już potrzeba.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Dziewczyny, ale kasa jest na hotel???

Chyba trzeba rozgladac sie za jednym i drugim. Tutaj byly juz deklaracje wplat ? Zaraz sprawdze.
A co sadzicie o hoteliku u " jamora " ? Facet ma warunki na takiego psa jak Shiva.

Posted

Na pierwszej stronie watku sa deklaracje. Oto one :

" Stałe wpłaty deklarują:

Becia2222 100zł co miesiąc
ewcia1994dg 100zł co miesiąc
Leyla 50zł co miesiąc
Olga7 20zł co miesiąc

Jak widac jest juz 270 zl .

Posted

Jestem...
Na początku chciałam życzyc szybkiego powrotu do zdrówka dla Beci męża. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
Pipi napisz mi proszę czy dostałaś mojego maila.
Słuchajcie my te pieniążki na Pipi wpłacałyśmy w maju.Może niech ona zostawi je na te swoje bidulki.Ja za czerwiec postaram się wpłacic na hotelik na Shive w następnym tygodniu 100zł jak tylko zdecydujecie, który to ma byc hotelik.Co wy na to?

Posted

Rozmawialam teraz z Jamorem- może być miejsce dla Shivy na DT .
Oplata za dobę pobytu psa : 17 zł -z wyżywieniem /głownie mięso wolowe/
albo -jesli Wam pasuje : 15 zł /doba z własną karmą dla psa .
Jesli uzbieramy na tę stawke z wyżywieniem -byloby lepiej dla Shivy ,tym bardziej,że nie wiadomo ,czy będzie jadła wyłącznie suchą karmę . Ale to już Wasza decyzja -ja tylko pomagam na ile mogę .

Posted

Drugi Dt /hotelik u ZuziM -dużo dalej, ale za to tańszy-chyba nie wchodzi w grę ze wględu na żyjące tam koty włascicielki -Zuzy .Chyba ,że Shiva by nie przejawiala agresji wobec nich ,ale kto to zagwarantuje ? Kilka prób może być pozytywnych ,ale jesli jednak koty będa zagrożone albo padną ofiarą myśliwskich zapędów suni ? Za duże ryzyko chyba . Jesli DT u Jamora może byc już od zaraz -na dniach a uzbieracie kasę -to najlepsze wyjście .Tym bardziej ,że Jamor ma ogromne doswiadczenie zawodowe w pracy z psami policyjnymi i nie tylko takimi pewnie-jest fachowcem w swej dziedzinie .Nie wysylamy tam Shivy na szkolenie - to fakt ,ale żeby doczekała tam odpowiedzialnej adopcji przez odpowiednich ludzi no i w warunkach jakich wymaga jej temeprament i charakter. Pobyt u Jamora na pewno wydzie psu na dobre a kojce mają żelazne pręty i sunia ich raczej nie przegryzie :).
http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-u-jamora-propozycja-138231/

Posted

Tylko co na to Pipi i Moniska oraz inne ciotki pomagające Shivie ?
Pipi - może coś napisz ,bo inaczej nie będę już nic pisać albo mieszać sie w tę sprawę . A może Gucio by tam mial miejsce ,ale to Wasz sprawa .Bo miejsce by się znalazlo ,gdyby poprosić Jamora -ale to Wasze psy i Wasze decyzje -no i trzeba kolejnej kasy na DT dla Gucia -gdyby Jamor go przyjął -poki ma miejsce . A nie zostalo duzo juz.

Posted

No i tak piszę sama do siebie chyba .Gdyby cudem była kasa na DT u Jamora dla Gucia -to mozna by za jedym transportem i kosztem zawieżć oba psy tam na Mazowsze -ale to tylko przymiarki narazie /glosno marzę/ ,bo poki co, to trzeba wystąpić do Jamora w sprawie Shivy ---a to juz ja nie jestem władna -tylko Pipi . No i pytałam Jamora tylko wstępnie o Gucia i ogolnie opisalam jego sytuację . Wpierw Shiva .
Jamor odezwie się na Dogo poznym wieczorem -po 23-ej dziś.

Posted

Nie wiem co na to Pipi i Moniśka ale ja jetem za. Skoro gościu ma doświadczenie a Shiva z tego co widac potrzebuje właśnie kogoś takiego.
Z tego co czytałam na innym wątku to jest chyba jeszcze miejsce u Wiosny, ale ja na Dogo jestem nowa i sama nie wiem,który dt będzie dla niej lepszy.:shake:

Posted

Olga7,dziękuję.Jesteś kochana.Wszystko rozchodzi się o pieniądze.Ja nawet zawiozłabym Shivę i Gutka za paliwo,ale to tyle pieniędzy?.Co robić?Nawet jeśli tylko Shiva pojedzie i nazbieramy kasy na miesiąc,to co dalej.Ja finansowo nie mogę pomóc,chociaż bardzo bym chciała.Już sama nie wiem?.Może niech stoi u mnie jeszcze na tym łańcuchu?.Raz dziennie jestem w stanie zapewnić jej porządny spacer.Flacha dla gościa co jakiś czas i pozwoli,żeby wybiegała sie na boisku szkolnym.To fajny gość.Moniśka z Przemkiem mieli okazję go poznać/w każdym razie widzieli go/.U mnie za stałe wpłaty,a i jeszcze moje trochę korzystają,a tam trzeba więcej pieniążków.
Ja już nie wiem,co robić?.Szkoda mi jej,ale czy my podołamy z tym hotelem?
Dla niej to było by lepiej u jamora z całą pewnością.Decydujcie,ja tylko głośno myślę.

Posted

Muszę już jechać.Nie zdążyłam ze zdjęciami.
Anetek100,kabelek chyba uszkodzony jest,bo komputer nie może odnależć i nie działa.Przełożyłam kartę pamięci do swojego aparatu,ale nie odczytuje.Kurcze,zmarnowany czas.Trudno,lecę,pa.
Obiadu znowu nie ugotowałam,chłopy mnie "zabiją",jak wrócą.

Posted

olgo, dzięki za te wiadomości. Słuchajcie, to mamy stałych deklaracji 270zł. A koszt hotelu za 17zł za dobę miesięcznie to 17*30= 510zł, nie podołamy tyle... co innego dt za 300zł miesięcznie, ale tak to chyba nie ma szans, widzę na innych wątkach jak jest krucho z kasą u ciotek... sama nie wiem...

Posted

Szkoda ,ze to daleko ten hotel bo moze chociaz miesiac tam dałby czas na odpoczynek dla Pipi , jakies utemperowanie suczki i moze zwiekszył jej szanasę na adopcję ?
Z drugiej strony jeszcze trzeba by jęj sterylke zrobić a to następne koszty.:shake:
A moze za tę kasę dałoby sie wybudowac kojec u PIPI ? Przy jej zazwierzęceniu przyda sie zawsze :razz:.
Pipi wysłałam kase tak ogolnie na zwierzaki Twoje:evil_lol:.

Posted

jkp napisał(a):
Szkoda ,ze to daleko ten hotel bo moze chociaz miesiac tam dałby czas na odpoczynek dla Pipi , jakies utemperowanie suczki i moze zwiekszył jej szanasę na adopcję ?
Z drugiej strony jeszcze trzeba by jęj sterylke zrobić a to następne koszty.:shake:
A moze za tę kasę dałoby sie wybudowac kojec u PIPI ? Przy jej zazwierzęceniu przyda sie zawsze :razz:.

Dobrze napisane. Deklaruje 50 zl miesiecznie na hotelik dla Shivy, czyli mamy zadeklarowanych 320zl miesiecznie. Jeszcze 200 zl. Rzeczywiscie Pipi musi odpoczac. Z drugiej strony moznaby wybudowac kojec u Pipi.
Ile kosztuje kojec ? Na pewno grubo wiecej.

Posted

Zajrzalam na moment .No i znow jest problem : u Jamora jest miejsce od zaraz prawie ,ale nie stać nas na oplatę 500 zl/m-c --- a jesli by ZuziaM zgodziła się przyjąć Shivę -to byloby ok.300zl/m-c pobytu z wyzywienniem ---ale jest problem kolejny : Czy Shiva nie będzie zagrażać życiu i zdrowiu kotów Zuzi - i tego nie wiemy ! A jeśli u Pipi znów sytuacja się powtórzy ? W hoteliku u Wiosny Shiva jest na 17 miejscu aż i male szanse ,że przeskoczy prędko na poczatek kolejki -zatem może być kilak m-cy czekania . No i ceny podobne jak U jamora ---ok. 15 zl/doba z karmą tanszą -a 18 zł/doba z lepszą karmą . Pies nie musi miec komfortowych warunkow i super karmy -wiadomo ,będzie jeśc to co dostanie .Jako bezdomny też nie będzie miał wyboru ani luksusu . Ale dobrze by bylo by ten pies nie wrócił do bezdomności .Wszystkie te DT/hoteliki są super pod każdym względem -tylko nie bardzo jest kasa na ich opłacenie :( . Chyba niepotrzebnie dzwoniłam do Jamora i zabierałam mu czas .....
Miejmy nadzieję ,że sunia nie wyrwie łańcucha i nie zrobi znów jakiejś krzywdy zwierzakom....

Posted

Olga7 , dobrze ze zadzwonilas do jamora, bo teraz wiemy na czym stoimy. Szukamy sponsorow do zebrania 200zl miesiecznie. Napiszcie wiecej postow na watku Weroni o Pipi, moze dostaniemy pomoc.

Posted

Na temat charakterku Shivy mowilam -zresztą podesłalam niepotrzebnie wątek Shivy -bo przecież to na tym wątku pisalyście do Jamora wczoraj.
Ale zawsze moze jak jest osobno-to czasem rzuci okiem . Tylko ,że chyba niciz tego Dt bo brak tyle kasy co m-c ...:( . Stać nas tylko na Dt u Zuzi -ale tam ryzyko z powodu kotów ....No i nie wiadomo ,czy Zuzia by ją przyjęla w ogóle . Moze zadzwonić i zapytac -ale kto zaryzykuje i przewidzi czy Shiva będzie tolerować koty ??? Trzeba by to sprawdzić . Ale to duże ryzyko .Chyba ,że Pipi sprawdzi to u siebie -ale szkoda narażac koty jej też . Jak pisalaPipi -ten dziwny wzrok Shivy gdy patrzy na koty -to daje duuużo do myślenia . Tylko dlatego ,że jest tam najedzona to wpatruje się w koty pewnie łakomym wzrokiem -jak na deser może ..a koziolek przeżył ...
Jedyne DT /hoteliki gdzie by bylo miejsce od zaraz -to U Jamora i U ZuziM--chyba ,że ktoś znalazł inne . U Wiosny - Shiva jest na 17 miejscu w kolejce -jeśli będzie na to kasa także .

Posted

Ja juz nie ma teraz czasu -zawalam trochę spraw ważnych ,bo zagladam tu za czesto -musze juz gonic do miasta -sorki ... jesli mozesz -napisz [prosze ..mogę pozniej zadzwonic do ZuziM-pod wieczor ... zmykam teraz
I co powiemy Jamorowi dzis /jutro ? Pewnie trzeba bedzie pzreprosić za zawracanie mu głowy ...:(.

Posted

A moze jednak zrobić narazie rezerwację w tych DT - obu i kombinować kasę ?? bo jesli znow cos sunia wymyśli -to zostanie na ulicy z powrotem ... oby tak nie bylo .. :( Niech Pipi decyduje sama . Ja tylko pomagam .

Posted

ten Dt U Jamora .drozszy DT / -jest blisko dośc - od Brańska -- to jest kolo W-wy ok. 50 km na pld .--- a ten u ZuziM- jest az kolo Zgorzelca -ale za to jest tanszy - bo ok. 300 /m-c ,ale problem z kotami zyjącymi tam ......

Posted

[quote name='Moniska']Stałe wpłaty deklarują:
Becia2222 100zł co miesiąc
ewcia1994dg 100zł co miesiąc
Leyla 50zł co miesiąc
Olga7 20zł co miesiąc

Czyli mamy 270zł deklarowanych pieniążków na Shive co miesiąc.

Posted

jkp napisał(a):

Dobra myśl :) wiem, że jak był budowany kojec dla kaukazów to ok. 1000zł, taki porządny. Ale może w tym przypadku potrzebny byłby mniejszy?