Becia2222 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Nie ma też żadnych nowych wiadomości z Brańska. Masz rację szkoda tego domku w Poznaniu, przecież można by było umieścić tam inną biedę a bidulek w Brańsku nie brakuje. Quote
Lu_Gosiak Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 dziewczyny zobaczcie tu pilnie tymczas potrzebny bo chca go uspic http://www.dogomania.pl/forum/f28/staruszek-swiat-chca-go-zabic-bo-nikt-go-juz-nie-kocha-dt-pilnie-ok-olkusza-138535/ czy tamten juz przepadl??? Quote
AgusiaP Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Becia szkoda, że Pipi od wczoraj tu nie zaglada.Miałam nadzieję,że uda się uratowac którąś z tych suczek o których ona pisała.Kurcze u mnie to nawet pracą tego nazwac nie mozna. Nie mogę się skupic cały czas latam tylko do komputera zaglądam, zaglądam i nic:shake::shake::shake:Nie ma jeszcze 12tej a ja nie mam juz siły na nic.:placz: Quote
AgusiaP Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Jezusicku jaka bida.Nie mam pojęcia, ale (nie jestem pewna)tam wchodziłły w gre mały piesek. Musiałabyś skontaktowac się z Paulina_mickey. Quote
AgusiaP Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):dziewczyny zobaczcie tu pilnie tymczas potrzebny bo chca go uspic http://www.dogomania.pl/forum/f28/staruszek-swiat-chca-go-zabic-bo-nikt-go-juz-nie-kocha-dt-pilnie-ok-olkusza-138535/ czy tamten juz przepadl??? Próbujcie może akurat. Znalazłam tylko to mickey3@op.pl Quote
rufusowa Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 przepraszam że nie czytam całego wątku ale zrobiło się takie zamieszanie, że nie wiem o co chodzi :razz: czy może ktoś napisać co się dzieje z Shivą? czy to ona się oszczeniła i czy jest w dt i u kogo i kiedy możemy się spodziewać jakiejś relacji z dt czy nowych fotek do ogłoszeń :razz: drugiej suni proponuję założyc oddzielny wątek, bo tu się zrobiło bardzo nieczytelnie ;) Quote
AgusiaP Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Shiva jest u Pipi w dt. Druga sunia czarno-biała miała miejsca zarezerwowane na dwóch tymczasach.Z jednego w Poznaniu dziewczynki zrezygnowały prawdopodobnie drugi jest aktualny.Ale... jest problem bo sunia się oszczeniła i nie wiadomo gdzie są małe.:-(Jeśli chodzi o szczeniaczki to ja już sama nie wiem. Quote
alevandra Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Mój DT jest cały czas aktualny - czekam caly czas na informacje co z sunia i szczeniakami. Quote
AgusiaP Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 alevandra napisał(a):Mój DT jest cały czas aktualny - czekam caly czas na informacje co z sunia i szczeniakami. Dziekujemy dobra kobitko;););) Quote
Moniskaa Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Kurcze najgorsze jest to z tymi szczeniakami, że nie wiadomo gdzie one mogą być :shake: Dzisiaj mam troche zamieszanie wiec raczej nie bede sie widziec z suczką. Quote
Pipi Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Na chwileczkę jestem.Mam nie popłacone rachunki,więc zablokowali mi telefon i internet,dlatego nie byłam na wątkach,bo wczoraj miałam wolny dzień i nie miałam jak się odezwać. eliza sk,piękne allegro.bardzo dziękuję. Lara,jeszcze nie sprawdzałam,czy przyszły pieniążki od Ciebie,ale zaraza zaglądnę do poczty banku,dziękuję za wpłatę. Olga7,wiem,że dzwoniłaś do mnie,nie mogłam odebrać,akurat byłamu dyrektora,a komórke zostawiłam w torbie - przepraszam,nie mogę odpowiedzieć nawet sygnałem,bo konto na razie wyczyszczone do zera.Muszę kupić kartę.A numer do orange już do mnie nieaktualny,bo kartę synuś mi zabrał.Mój nr ten sam co był 669 024 515. U Shivy wszystko dobrze,tylko w kojcu nie chce siedzieć.Wczoraj byłam cały dzień w domu,to biegała po podwórku,ja siano przewracałam.Skończyło się bójką z Śnieżką.Śnieżka nie podoba sie dla Shivy.Ta podeszła,żeby się przywitać,a Shiva w jednej sekundzie na Śnieżkę.Jest jednak karna,bo podbiegłam,krzyknęłam ze dwa razy puść i puściła.Muszę teraz uważać na obie panienki.Z resztą towarzystwa w mojej obecności nie ma problemu.Mona z daleka,jak wypuszczę Shivę siedzi i ząbki pokazuje,ale nie podchodzi. Szkoda,że suczka już urodziła,ja myślałam,że na sobotę jakoś Moniśka z Tobą może byśmy ją na sterylkę zawiozły.W takiej sytuacji,w dalszym ciągu uważam,że trzeba dzieci jaj zabrać.Słuchajcie,będzie tak,/że tak jak wszystkie inne szczeniaki bezpańskie/,jeden,góra dwa znajdą domki,a reszta z głodu,chłodu na ulicy będzie dożywać swojego krótkiego żywota.Lepsze dla nich i dla nas opiekujących się,żeby. . . . . . . .,no wiecie. Na razie muszę lecieć,na siłownię ktoś przyszedł,idę otworzę,sprzęt wydam. . . . Olga7,skąd ten pomysł,że się gniewam????no co Ty? Quote
__Lara Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Becia2222 napisał(a):Nie ma też żadnych nowych wiadomości z Brańska. Masz rację szkoda tego domku w Poznaniu, przecież można by było umieścić tam inną biedę a bidulek w Brańsku nie brakuje. Dziewczyny, ale dlaczego ten dt przepadł??? bo mi umknęło...??? Quote
Moniskaa Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Witajcie, niedawno będac na mieście kiedy załatwiałam swoje sprawy widzialam tamtą suczke. Szła za jakimiś dziećmi. Jest taka mozliwosc że jednego dnia jest gruba a 2 dni pozniej wygląda normalnie? Suczka nie będąca w ciązy? Moze ona nie urodzila tylko tamtego dnia ktoś ją przekarmil? Nie mam pojęcia :shake: Ona nie siedzi ze szczeniakami tylko chodzi za kims albo siedzi w widocznym miejscu:shake: Jakby sie oszczenila na tych blokach co przebywa zaraz dzieci zagladaly by do szczeniaków. Ale jednak nikt nic nie wie. Quote
Moniskaa Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 __Lara napisał(a):Dziewczyny, ale dlaczego ten dt przepadł??? bo mi umknęło...??? Jest jeszcze drugi domek w Jeleniej Gorze. Z alevandrą juz troche rozmawialam i mamy jakiś tam kontakt. Z Poznania zrezygnowalam bo musialam dac odpowiedz ktory domek wybieram. A że Paulina sama miała jakąś suczke wypatrzoną zeby dac jej ten dt w Poznaniu to odpowiedzialam jej ze jak suczka mialaby jechac do dt to pewnie do Jeleniej Gory. Quote
Paulina_mickey Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Dziewczyna uratowała już jakaś bidulkę przywiązaną do drzewa, tak że na razie DT nie aktualny. ;) Quote
AgusiaP Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Pipi chciałam zapytac czy przyszły już te pieniążki, które wysłałam 120zł. Agnieszka K.P.;) Quote
Pipi Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ewcia,doszły,dziękuję. Na koncie na Shive jest już w sumie 260 zł - bardzo dziękuję A wpłaty przyszły od: Becia222 100 zł Lara 20 zł A.W to chyba od Olga7 20 zł Ewcia1994dg 20 zł .............................. Razem 260 zł - BARDZO DZIĘKUJEMY Chciałam wkleić jeszcze kilka zdjęć,ale już nie zdążę. Agaciaa,wysłałam do Ciebie w niedzielę zdjęcia na maila,ale domyślam się,że nie masz ich.Coś nie tak mi chyba poszło,chociaż mam zapisane w wysłanych. Quote
Olga7 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 /Pieniądze wysyłane pocztą -przekazami docierają często po wielu dniach - po tygodniu czy kilkunastu dniach nawet .Poczta obraca tymi pieniędzmi i ma zyski -a ludzie czekają b.długo. Lepiej zatem wysylać przelewy przez internet - jesli ktoś nie ma swego konta -to z konta krewnych czy znajomych. / Do Ciebie Pipi zadzwonie dziś -jutro ,jesl masz aktywny tel-oczywiście. Wczoraj dzwoniłam na oba tel. i trafiłam na Artura to podpyatałam nieco na temat potrzebnych rzeczy i ogolnie tak też. Pogadamy jak bedziesz mogła i miala czas. Quote
Pipi Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Olga nie gniewaj się,dzień za krótki,poprostu.Artur zabrał mi kartę,bo to taka moja do kontaktowania sie z nim,żeby było taniej,ale jego uszkodziła się,czy jak?.Już jestem spóźniona,pa pa. Jednak internetu jeszcze nie odłączyli,hura! Lecę. . . . . Quote
Olga7 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Pipi-jak Cie to urządzi na dziś -to podładuję Ci przez neta tel -ale na parę zl ,bo nic juz prawie nie ma na koncie . Zebyś chociaż miala na sms-a czy sygnał. W czerwcu mogę wiecej,ale po 10-tym dopiero. Quote
Becia2222 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Pipi tak jak obiecałam wysłałam Ci dzisiaj kolejne 100 zł. Całuski dla Shivii. Quote
Becia2222 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Dziewczynki proszę niech mi ktoś wyjaśni co to jest to podnoszenie? I mam jeszcze jedno pytanko. Czy na dogo można zakładać wątki i ogłaszać też inne zwierzaki, np. koty? Pytam bo znalazłam na łąkach młodego kocurka, na razie jest u mnie. Muszę go izolować od moich budrysów ( mam cztery koty)bo nie bardzo chcą go przyjąć do swojego klanu. Przez jakiś czas kociak musi u mnie pomieszkać bo jest bardzo płochliwy, postaram się szybko go oswoić a potem będę go ogłaszać. Quote
AgusiaP Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Cześc Becia z tego co się sama domyśliłam to podnoszenie polega na tym, że jak wpisujesz nowy post to piesek wskakuje na pierwszą stronę i wtedy jest większa szansa, że ktoś nowy pojawi sie na wątku. Jeśli chodzi o kotka to nie wiem czy można ogłaszac je na Dogo. Sama od stycznia mam koteczke Zuzie, która była dzikuską.Wysterylizowałam ją i jej siostrzyczke i maiłam im znaleśc domki. Na tamtą odrazu znalazłam chętnych przez ogłoszenie, które powiesiłam u weterynarza natomiast ta ma nie sprawną łapkę i nikt jej nie chcił więc została u nas.(bidulka chciała się schowac pod maską samochodu bo było zimno a kierowca nie wiedział o ty,m i ruszył)Pozdrawiam;););) Quote
Moniskaa Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Jestem teraz w szkole. W czasie długiej przerwy wyszłam na podwórko i kogo widze? Suczke za płotem ogrodu botanicznego. Jak ona się tam znalazła? Dzieciaki mówiły że sama tam weszła. Przeskoczyłam przez płot i wyjęłam ją, wymiziałam i musiałam już iść na lekcje. Słuchajcie skoro ona nie siedzi ze szczeniakami to może ich nie ma? I zrobimy ten transport? Prosze o jakies rady! Quote
Selenga Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Becia2222 napisał(a): I mam jeszcze jedno pytanko. Czy na dogo można zakładać wątki i ogłaszać też inne zwierzaki, np. koty? Można :) Jest taki dział na dogomanii: Inne zwierzęta - Dogomania Forum Ja mam stamtąd swoją jednooką koteczkę-księżniczkę Quote
Recommended Posts